Top 10: Τα καλύτερα Third-person shooters

Hot
Μάνος Μαρίνος

Μάνος Μαρίνος  

Νow playing: Super Mario Odyssey (Switch), Assassin's Creed Unity (PS4)
 
0.0 ()
1
Top 10: Τα καλύτερα Third-person shooters

Top 10: Τα καλύτερα Third-person shooters

Καλυφθείτε, στοχεύστε, εξοντώστε!

Τα Third-person Shooters είναι κατά ορισμό τα video games που έχουν ως κύριο μηχανισμό τους το shooting, ενώ το παιχνίδι εξελίσσεται μέσα από κάμερα τρίτου προσώπου. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα κατά την διάρκεια της έβδομης γενιάς κονσολών, εμφανίζονται πολλά παιχνίδια-υβρίδια τα οποία κρατούν τις third-person shooter ρίζες τους και προσθέτουν στοιχεία RPG, Stealth, Action-Adventure, Open World και Horror. Στον αντίποδα, δεν είναι λίγα τα franchises που ακολουθούν αντίθετη διαδρομή. Παιχνίδια όπως τα Resident Evil, Dead Space και Tomb Raider “πατάνε” όλο και πιο πολύ στο συγκεκριμένο genre, παραμερίζωντας στοιχεία που τα έκαναν δημοφιλή εξαρχής.

Τα First-person shooters είναι το genre με τις περισσότερες πωλήσεις στον χώρο των video games, έτσι το αδερφικό τους είδος των third-person shooters που θα εξετάσουμε σήμερα στη στήλη Best Of έχει ήδη πάρει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Στην λίστα που ακολουθεί δεν εμφανίζονται μόνο τα “καθαρόαιμα” third-person shooters, αλλά και τα παιχνίδια-υβρίδια που αναφέραμε προηγουμένως.

Στο σημερινό Top 10 θα επιχειρήσουμε να ταξινομήσουμε τα καλύτερα βάσει της επίδρασης τους στην εξέλιξη του είδους και του αντίκτυπου τους στην αγαπημένη μας βιομηχανία. Φυσικά κάθε Best of δημιουργείται με βάση τις ψήφους σας στο forum topic Best Of και τις ψήφους των συντακτών. Για κάθε 5 ψήφους αναγνωστών έχουμε μία καταχώρηση στο Top 10, με maximum τις 25 ψήφους που δίνουν 5 καταχωρήσεις. Όλες οι απόψεις είναι υποκειμενικές, οπότε αν δεν βρήκατε κάποιο παιχνίδι σε ένα Top 10 τότε σημαίνει ότι αυτό δεν κατάφερε να μπει, έστω και οριακά.

Ακολουθεί το σημερινό Top 10 των καλύτερων Third-Person Shooters, τα οποία θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν αποτελούν καθαρόαιμα games του genre.

10) Mass Effect 2
Developer: BioWare / Publisher: Electronic Arts
PC - Xbox 360 (29/01/2010), PS3 (21/01/2011)

2416528-7118045109-mass-

Το Mass Effect 2 συνδυάζει στοιχεία Action RPG με μηχανισμούς βολών τρίτου προσώπου. Κυκλοφόρησε το 2010 σε PC και Xbox 360, ενώ έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα έφτασε και στο PS3. Είναι το δεύτερο μέρος της δραματικής διαστημικής τριλογίας Mass Effect.

Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στον γαλαξία μας κατά τη διάρκεια του 22ου αιώνα και απεικονίζει την προσπάθεια της ανθρωπότητας να αντισταθεί στην εντομοειδούς μορφής φυλή των Collectors. Ο Στρατηγός Shepard με την βοήθεια του ποικιλόμορφου πληρώματος του οργανώνουν μια αποστολή αυτοκτονίας για να υπερνικήσουν τον εχθρό. Βασικο χαρακτηριστικό της σειράς είναι η δυνατότητα μεταφοράς της προόδου σας από το ένα παιχνίδι της τριλογίας στο επόμενο.

Η BioWare έδωσε μεγαλύτερη έμφαση σε στοιχεία third-person shooter απ’ ότι είχε κάνει στο πρώτο μέρος της σειράς. Τα πυρομαχικά πλέον είναι περιορισμένα και η υγεία του χαρακτήρα επανέρχεται με την πάροδο του χρόνου. Τέλος, τα side quests απέκτησαν τόση σημασία όση και οι κύριες αποστολές του παιχνιδιού.

Το Mass Effect 2 ήταν εμπορική επιτυχία, ιδίως στο Xbox 360. Επιτυχία όμως είχε και στις κριτικές που απέσπασε σε συνδυασμό με πολλά βραβεία παιχνιδιού της χρονιάς. Η επιρροή του στην αγορά ώθησε δυο χρόνια αργότερα την BioWare στο να κυκλοφορήσει το Mass Effect 3.

9) Max Payne
Developer: Remedy Entertainment / Publisher: Gathering of Developers (PC), Rockstar Games (PS2, Xbox, GBA)
PC (27/07/2001), PS2 (11/01/2002), Xbox (14/03/2002), Game Boy Advance (19/03/2004)

max payne 1

Αστυνομικό θρίλερ δράσης με βολές τρίτου προσώπου. Το Max Payne είναι η παλαιότερη κυκλοφορία της λίστας μας, προσφέροντας πολλές από τις αρετές που θεωρούνται δεδομένες στα σημερινά παιχνίδια του είδους. Βασικό χαρακτηριστικό του gameplay του είναι η χρήση του εφέ Bullet Time που έγινε διάσημο από την κινηματογραφική σειρά ταινιών Matrix.

Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τον ομώνυμο ντετέκτιβ στη Νέα Υόρκη και την προσπάθεια του να πάρει εκδίκηση για τον χαμό της οικογένειας του. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται από εναν βαρύ, neo-noir τόνο και κάνει χρήση εικόνων σε στυλ κόμικ αντί να χρησιμοποιήσει παραδοσιακά cutscenes. Περιλαμβάνει πολλές νύξεις προς την νορβηγική μυθολογία και χρησιμοποιεί ονόματα νορβηγικών οντότητων και θεών για τους χαρακτήρες του.

Το Max Payne αρχικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει και στο Dreamcast, η πτώση του οποίου όμως ακύρωσε τα σχέδια της Rockstar. Τελικά κυκλοφόρησε το 2012 ως Max Payne Mobile για συσκευές iOS και Android. Ενέπνευσε δύο sequels (Max Payne 2: The Fall of Max Payne και Max Payne 3) και μια ταινία με πρωταγωνιστές τους Mark Wahlberg ως Max και Mila Kunis ως Mona.

8) Resident Evil 4
Developer: Capcom Production Studio 4 / Publisher: Capcom
GameCube (18/03/2005), PS2 (04/11/2005), PC (02/03/2007)

re4-hd-screenshot-05

Ένα παιχνίδι που δίχασε τους οπαδούς της σειράς κατά ένα περίεργο τρόπο, αφού τα πρώτα αρνητικά σχόλια ακούστηκαν... 4 χρόνια μετά! Ήταν μόνο όταν κυκλοφόρησε το Resident Evil 5, η στιγμή που το Resident Evil 4 κατηγορήθηκε ως η αρχή της πορείας που ακολούθησε η σειρά, αφήνοντας πίσω της τα βασικά στοιχεία τρόμου και επιβίωσης που την χαρακτήριζαν. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Από την μια πλευρά το Resident Evil 4 πρωτοπόρησε στον τομέα του shooting κάνοντας δημοφιλή το μηχανισμό “Over the shoulder”, εξελίσσοντας όλο το είδος στην συνέχεια. Από την άλλη, ο τρόμος είναι εκεί αφού ο ήχος του αλυσοπρίονου και ο φόβος του θανάτου με ένα χτύπημα ανεβάζουν ακόμα και τώρα την αδρεναλίνη στα ύψη.

Στο παιχνίδι ακολουθείτε τον ειδικό πράκτορα των Η.Π.Α. και πρωταγωνιστή του Resident Evil 2, Leon S. Kennedy. Ο Leon ταξιδεύει σε ένα απομονωμένο ευρωπαϊκό χωριό με σκοπό να βρει την κόρη του Προέδρου των Η.Π.Α., η οποία έχει πέσει θύμα απαγωγής. Στον δρόμο του πολεμάει μεταλλαγμένους χωρικούς, τέρατα κι έναν νέο ιό, ενώ δεν λείπει και η επανασύνδεση με την μυστηριώδη Ada Wong.

Το Resident Evil 4 αρχικά ξεκίνησε την παραγωγή του στο PS2, όμως αργότερα έγινε μέρος της συμφωνίας Capcom-Nintendo κατά την οποία η πρώτη θα παρείχε 5 αποκλειστικότητες στην κονσόλα της δεύτερης. Παρόλα αυτά, λίγο πριν την κυκλοφορία του ανακοινώθηκε η έκδοση για το PS2. Έχει κερδίσει τα περισσότερα βραβεία παιχνιδιού της χρονιάς 2005, ενώ βοήθησε και οικονομικά την Capcom με συνολικές πωλήσεις ύψους 5,9 εκατομμυρίων αντιτύπων. Έχουν κυκλοφορήσει τρεις επανεκδόσεις με πιο σημαντική το Resident Evil 4: Wii Edition (Wii, 2007) η οποία πούλησε τα 1,9 εκατομμύρια αντίτυπα του συνόλου. Ακολούθησαν τα ψηφιακά Resident Evil 4 HD (PS3 - Xbox 360, 2011) και Resident Evil 4: Ultimate HD Edition (PC, 2014).

7) The Last of Us
Developer: Naughty Dog / Publisher: Sony Computer Entertainment
PS3 (14/06/2013)

lastofus-1137-01

Το The Last of Us είναι το τελευταίο χρονικά αριστούργημα της Naughty Dog. Συνδυάζοντας survival horror και action-adventure με στοιχεία third-person shooter και stealth, το παιχνίδι σας δίνει τον έλεγχο του Joel στην προσπάθεια του να επιβιώσει από μια βιβλική καταστροφή προστατεύοντας την νεαρή Ellie. Θα πολεμήσετε ή θα αποφύγετε εχθρικούς ανθρώπους και τέρατα-ζόμπι που έχουν μολυνθεί από ένα μεταλλαγμένο μύκητα.

Θεωρείται απο πολλούς κριτές ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Επευφημήθηκε για την εξέλιξη των χαρακτήρων του, τα μηνύματα που περνάει, την εξερεύνηση του ανθρώπινου “είναι” και την απεικόνιση θηλυκών και ομοφυλόφιλων χαρακτήρων. Έχει κερδίσει πάνω από 240 βραβεία παιχνιδιού της χρονιάς, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας. Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του, επανακυκλοφόρησε μια αναβαθμισμένη έκδοση του για το PS4 με τον τίτλο The Last of Us Remastered. Μέσα στους πρώτους 14 μήνες κυκλοφορίας του The Last of Us έχουν πωληθεί 8 εκατομμύρια αντίτυπα από τα οποία το 1 ανήκει στην έκδοση του PS4.

6) Red Dead Redemption
Developer: Rockstar San Diego / Publisher: Rockstar Games
PS3 - Xbox 360 (21/05/2010)

Red Dead Graphics

Το Red Dead Redemption είναι το δεύτερο παιχνίδι της σειράς Red Dead μετά το Red Dead Revolver. Κατά την περίοδο της Άγριας Δύσης και συγκεκριμένα το 1911, ο John Marston βλέπει τη γυναίκα και το γιό του να απαγάγωνται από την κυβέρνηση λόγω του παρελθόντος του ως κυνηγός επικυρηγμένων. Ο πρώην φυγόδικος πρωταγωνιστής δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραπέμψει στην δικαιοσύνη τα τρία μέλη της πρώην συμμορίας του.

Το παιχνίδι συνδυάζει στοιχεία third-person shooter με open world, δίνοντας μεγάλη ελευθερία στην αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Η μεγαλύτερη προσφορά του στο genre που εξετάζουμε είναι ο μηχανισμός “Dead Eye”, κατά τον οποίο μπορείτε να σημαδεύσετε πολλαπλούς στόχους σε slow motion. Στο gameplay του παιχνιδιού προστίθεται κι ένα σύστημα ηθικής με το οποίο οι πράξεις σας επηρεάζουν τα επίπεδα τιμής και φήμης του Marston.

Το Red Dead Redemption κέρδισε την πλειοψηφία των βραβείων παιχνιδιού της χρονιάς 2010, ενώ πούλησε πάνω από 12,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Θετικά σχόλια αφορούσαν τα γραφικά του παιχνιδιού, καθώς και την ιστορία του, το gameplay, τη μουσική και το voice acting. Τον Οκτώβρη του 2010 κυκλοφόρησε το Red Dead Redemption: Undead Nightmare, ένα ιδιαίτερο κι εξίσου επιτυχημένο standalone expansion.

5) Uncharted 2: Among Thieves
Developer: Naughty Dog / Publisher: Sony Computer Entertainment
PS3 (16/10/2009)

uncharted-2

Το δεύτερο και δημοφιλέστερο παιχνίδι της σειράς Uncharted. Ο Nathan Drake επιστρέφει με τους φίλους του Elena Fisher και Victor Sullivan και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο μαζί με την Chloe Frazer σε αναζήτηση της χαμένης γης Shangri-La και της λίθου Cintimani. Στο κηνύγι τους βρίσκονται Σέρβοι μισθοφόροι. Το Uncharted 2 αντλεί έμπνευση από τον Μάρκο Πόλο και τα ταξίδια του στην Ασία.

Όντας άλλο ένα παιχνίδι της λίστας μας με τεράστια απήχηση, το Uncharted 2: Among Thieves κέρδισε τα περισσότερα βραβεία της χρονιάς 2009 και θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Απέδειξε ότι τα video games μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα στον κινηματογράφο στην αφήγηση μιας ιστορίας. Οι απίστευτες λεπτομέρειες στα animations σε συνδυασμό με τις πανέμορφες τοποθεσίες δίνουν την αίσθηση μιας χολιγουντιανής περιπέτειας. Οι πωλήσεις του τίτλου άγγιξαν τα 6 εκατομμύρια αντίτυπα.

4) Grand Theft Auto IV
Developer: Rockstar North / Publisher: Rockstar Games
PS3 - Xbox 360 (29/04/2008), PC (03/12/2008)

gta-iv-pc-screenshot 049
Τι να πει κανείς για αυτή την σειρά όταν κάθε της παιχνίδι είναι ένα τεχνικό επίτευγμα; Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του Grand Theft Auto IV, άνθρωποι της Rockstar έκαναν έρευνα πεδίου στη Νέα Υόρκη και κατέγραφαν υλικό που χρησιμοποιήθηκε αργότερα από τους σχεδιαστές του παιχνιδιού. Η ανάπτυξη του ξεκίνησε λίγο μετά την κυκλοφορία του Grand Theft Auto: San Andreas κι έγινε ταυτόχρονα από πολλές εταιρείες ανάπτυξης της Rockstar ανά τον κόσμο.

Ο βετεράνος πολέμου Niko Bellic είναι ο πρωταγωνιστής, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν του μπλέκοντας στην πορεία με εγκληματικές οργανώσεις, τοκογλύφους και αφεντικά της μαφίας. Εσείς έχετε την απόλυτη ελευθερία να ταξιδέψετε στην Liberty City χάρις τον open-world σχεδιασμό του παιχνιδιού.

Ένα από τα σημαντικότερα video games της 7ης γενιάς, το Grand Theft Auto IV απέσπασε διθυραμβικές κριτικές κερδίζοντας παράλληλα τα περισσότερα βραβεία παιχνιδιού του έτους 2008. Φυσικά υπήρχαν και αντιδράσεις, όπως στους περισσότερους τίτλους της σειράς, που αφορούσαν το περιεχόμενο βιας και τη δυνατότητα οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Κατέρριψε τα ρεκόρ πωλήσεων της βιομηχανίας κι είχε τις ταχύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στον χώρο των προϊόντων ψυχαγωγίας, αγγίζοντας έσοδα ύψους 460 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Τα The Lost and Damned και The Ballad of Gay Tony κυκλοφόρησαν ως expansions του παιχνιδιού με νέους πρωταγωνιστές. Αργότερα επανακυκλοφόρησαν σε μια έκδοση με τον τίτλο Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City.

3) Gears of War
Developer: Epic Games / Publisher: Microsoft Studios
Xbox 360 (17/11/2006), PC (09/11/2007)

GOW-1-2

Το Gears of War είναι μαζί με το Max Payne τα πιό “καθαρόαιμα” third-person shooters του σημερινού Top 10. Κυκλοφόρησε το 2006 δίνοντας ζωή σε μια τριλογία κι ένα prequel, ενώ είναι το μοναδικό παιχνίδι της σειράς που έχει κυκλοφορήσει και σε PC. Συνείσφερε τα μέγιστα στην εξέλιξη του genre αφού τελειοποίησε τον μηχανισμό κάλυψης. Επίσης ποιός μπορεί να ξεχάσει την ωμή δύναμη του αλυσοπρίονου στο μπροστινό μέρος του όπλου;

Η πλοκή του παιχνιδιού αφορά την Delta Squad σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τους εναπομείναντες ανθρώπους του πλανήτη Sera από τους φαινομενικά ασταμάτητους υπόγειους εχθρούς Locust. Έσείς έχετε τον έλεγχο του πρώην φυλακισμένου και σκληραγωγημένου στρατιώτη Marcus Fenix, ενώ ένας δεύτερος παίκτης μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του Dominic Santiago.

Το Gears of War κατέκτησε την κορυφη πολλών κατηγοριών βραβείων το 2006 συμπεριλαμβανομένων και αυτού του παιχνιδιού της χρονιάς. Οι πωλήσεις του ανέρχονται στα 6 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ η επιτυχία του έχει βάλει σε κίνηση τα “γρανάζια” για την δημιουργία μιας ταινίας. Μέσα στο 2015 θα κυκλοφορήσει και η επανέκδοση του στο Xbox One.

2) Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
Developer: Kojima Productions / Publisher: Konami
PS3 (12/06/2008)

met4

Το έκτο Metal Gear από τον Hideo Kojima ήταν και το αποκορύφωμα της σειράς. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο PS3, διότι σύμφωνα με τον Kojima η ποσότητα δεδομένων του παιχνιδιού ήταν υπερβολικά μεγάλη για να χωρέσει οπουδήποτε αλλού πέραν του Blu-Ray Disc του PlayStation 3. Το παιχνίδι είναι sequel του Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty και ολοκληρώνει την ιστορία των Patriots και του Solid Snake.

Είχε την ατυχία να κυκλοφορήσει την ίδια χρονιά με το Grand Theft Auto IV, παρόλα αυτά κατάφερε να ξεχωρίσει με την μοναδική του προσέγγιση σε μηχανισμούς stealth και third-person shooting, αποσπώντας αρκετά βραβεία και δεκάρια σε κριτικές. Η ιστορία του ήταν καταιγιστική και συχνα αποστομωτική, ενώ η μουσική του βρίσκεται εκεί πάνω με τα καλύτερα soundtracks που έχουν ακουστεί ποτέ στον χώρο της βιομηχανίας. Τέλος θεωρείται και εμπορική επιτυχία, αφου κατάφερε να πουλήσει 6 εκατομμύρια αντίτυπα παρά την κυκλοφορία του σε μια μόνο κονσόλα.

1) Grand Theft Auto V
Developer: Rockstar North / Publisher: Rockstar Games
PS3 - Xbox 360 (17/09/2013), PS4 - Xbox One (18/11/2014), PC (14/04/2015)

GTA V-gameplay-Trevortakingcover-besideblackbuffalo-shooting-appistol

Φτάσαμε στην κορυφή οπου δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι άλλο! Το Grand Theft Auto V πέτυχε το αδιανόητο και ξεπέρασε σε κάθε τομέα το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς. Για άλλη μια φορά οι developers του παιχνιδιού βγήκαν στους δρόμους για να χαρτογραφήσουν και να καταγράψουν υλικό του παλμού της Καλιφόρνια αυτή τη φορά. Η ανάπτυξη του τίτλου μοιράστηκε και πάλι σε πολλές εταιρίες ανάπτυξης της Rockstar.

Για πρώτη φορά σε παιχνίδι της σειράς Grand Theft Auto χειρίζεστε τρεις πρωταγωνιστές ταυτόχρονα στην προσπάθεια τους να οργανώσουν ληστείες και να αποφύγουν την σύλληψη. Η δράση επιστρέφει στο San Andreas με περισσότερες λεπτομέρειες από ποτέ. Η έκδοση στο PC και στις νέες κονσόλες προσφέρει λεπτομερέστερα textures, ρεαλιστικότερη κίνηση, αναβαθμισμένα εφέ καιρού και δυνατότητα να παίξετε με κάμερα πρώτου προσώπου.

Σπάζοντας το ρεκόρ του προκάτοχου του, το Grand Theft Auto V είχε τις ταχύτερες πωλήσεις οποιουδήποτε προϊόντος ψυχαγωγίας στην ιστορία, αφού έβαλε στα ταμεία της Rockstar 920 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 3 ημέρες κυκλοφορίας! Για άλλη μια φορά δεν έλειπαν οι διαμαρτυρίες για σκηνές βίας και μια σκηνή βασανιστηρίου, ενώ κάποιοι χαρακτήρισαν το παιχνίδι μυσογυνιστικό λόγω της προσέγγισης του στο γυναικείο φύλο. Παρόλα αυτά, αν και νωρίς, θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, πόσο μάλλον το καλύτερο third-person shooter.

Άξια Αναφοράς:
- Tomb Raider
- Dead Space 2
- Syphon Filter
- Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter
- SOCOM II: U.S. Navy SEALs

Επόμενο Best Of
Αυτά ήταν τα 10 καλύτερα Third-person shooters όλων των εποχών. Η επιλογή έγινε με βάση τις ψήφους σας στο Forum και την γνώμη των συντακτών του GameWorld. Για εσάς ποιό είναι το καλύτερο third-person shooter; Περιμένουμε τις απόψεις σας στα σχόλια! Κάθε Top 10 που διαβάζετε προκύπτει μετά από ψηφοφορία αναγνωστών και συντακτών που διεξάγεται πάντοτε μέσω του forum.

Το επόμενο Top 10 θα αφορά τα καλύτερα παιχνίδια της 7ης γενιάς βιντεοπαιχνιδιών (PS3, Xbox 360, Wii, DS, PSP). Κάντε κλικ εδώ και ψηφίστε το αγαπημένο σας παιχνίδι έβδομης γενιάς, διαμορφώνοντας το επόμενο άρθρο της στήλης Best Of.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 supermario644ever (Level 20) 26/05/2015 15:19
Για μενα το gta v και το the last of us αξιζουν περισσοτερο
#2 +2 Akis 7 (Level 20) 26/05/2015 16:10
Tωρα ενταξει και διαφορετικη σειρα να ειχαν πολλα απο αυτα,δεν θα υπηρχε προβλημα.
Ειναι ολα ενα και ενα!!!
Αν και στο τριτη θεση θα εβαζα το Last of Us.Το Metal Gear για μενα ειναι πρωτο αλλα ηταν σιγουρο πως GTA θα ηταν στην πρωτη θεση οποτε ολα καλα.
Οποιος δεν εχει παιξει εστω και ενα απο αυτα ειναι αξιος της μοιρας του....
#3 tonyler (Level 23) 26/05/2015 17:02
Τα gta,metal gear κα resident evil ειναι απο τα καλυτερα third person ,αλλα σε καμια περιπτωση απο τα καλυτερα third person shooters.Το watch dogs εχει 100 φορες καλυτερο shooting απο gta ,αλλα σαν παιχνιδι γενικα ειναι χειροτερο....
Πρωτο εννοειται θα εβαζα uncharted .To tlou πιστευω καλα ειναι 7ο,αφου δεν εχει και παρα πολυ shootαρισμα καθως πολλες θα αναγκαστουμε να παμε με stealth...(το ιδιο και το metal gear σε μεγαλυτερο βαθμο)
Red dead,uncharted, gears of war κορυφαια με διαφορα
#4 +1 amel_04 (Level 9) 26/05/2015 17:07
ειμαι ο μονος που πιστευει οτι τα GTA και ειδικα το 4 ειναι overated?
#5 +1 pro-patzis (Level 20) 26/05/2015 18:50
Last of Us για πιο ψηλα 100%.Αλλα οπως προειπαν πιστευω και εγω οτι αυτα ειναι τα 10 καλυτερα.
#6 -1 KREAS (Level 12) 26/05/2015 18:57
Παίξτε τα Alien Shooter 1 και 2 και θα καταλάβετε τι εστί παιχνίδι Shooter, όλα αυτά που είδα στη λίστα πιστεύω είναι πολύ υποδιέστερα.
#7 ashbringer (Level 25) 26/05/2015 19:11
Max payne για πάντα γιατί είναι classic.Σίγουρα gtav ,last of us και κάποια άλλα ειναι ανώτερα αλλά οι παλιοί αγαπάμε Max όσο τίποτα άλλο.
#8 +2 Mortifer (Level 18) 26/05/2015 19:20
Πολύ ωραίο Top 10! Max Payne και Gears of War προσωπικά αγαπημένα! Καλή συνέχεια με την στήλη Μάνο! :D
#9 Hitman Absolution (Level 8) 26/05/2015 20:22
Η σειρα splinter cell ανηκει σε αυτο το ειδος? γιατι με μπερδευει λιγο ο ορος. Αν ανηκει παντως πιστευω οτι αξιζε μια θεση στη δεκαδα!
#10 Raiven (Level 8) 27/05/2015 00:02
Πολυ καλο το top 10 και καλη δουλεια... κατα την δικια μου γνωμη δεν θα εβαζα 2 grand theft auto στην λιστα το 5 θα ηταν πιστευω καλη επιλογη και απλα θα περιλαμβανα σιγουρα μεσα hitman και duke nukem βεβαια ποσα να χωρεσουν σε ενα top 10 only :-) .Συνεχηστε την καλη δουλεια...
#11 +1 Sephiroth (Level 18) 27/05/2015 00:52
Gta V στην κορυφή και για μένα.Και στα άξια αναφοράς θα μπορούσε να μπει και το Hitman 2.Μία παρατήρηση για το Mass Effect αφού πριν από λίγες ώρες τελείωσα την τριλογία στο ps3.Ο Shepard δεν είναι στρατηγός...
#12 +1 Adam_Pap (Level 18) 27/05/2015 13:11
Σωστη η δεκαδα, αλλα αν υπηρχε 20αδα εκει θα γινοταν χαμος!Κλασικα gta στην κορυφη!!!
#13 An arrow in the knee (Level 22) 27/05/2015 22:08
Εχω την εντυπωση οτι το Mass Effect 2 αξιζε μια καλυτερη θεση αν και σχετικα παλιο game.Για μενα τουλαχιστον 6-5 θεση.Πολυ καλα games επεισης και το Red Dead Redemption και το Metal Gear αλλα το GTA υπερβοληκα υπερεκτιμημενο. ..
#14 +1 giorgos K (Level 5) 28/05/2015 00:40
resident evil κορυφη ιδιαιετερα το 4
counter strike και τα παλια τα call of duty
#15 vaggos90 (Level 2) 28/05/2015 21:51
Max Payne 3, το καλύτερο third person shooter single και multiplayer πιστεύω.
#16 Manos (Level 39) 29/05/2015 00:38
Quoting giorgos K:
resident evil κορυφη ιδιαιετερα το 4
counter strike και τα παλια τα call of duty

Τα Counter-Strike και τα Call of Duty δεν είναι Third-Person Shooters αλλά First-Person Shooters επομένως δεν ανήκουν στη λίστα.
Δες εδώ τα καλύτερα FPS
#17 Efane (Level 24) 29/05/2015 09:23
το Gears of War είναι απλά εκπληκτικό!!!
#18 ThanosZax (Level 10) 29/05/2015 11:32
metal gear solid 4 ένα παιχνίδι κορυφής. tactical espionage απίστευτο σενάριο, επικοί διάλογοι, άπειρες συγκινήσεις, είναι του game που παίρνει άνετα από μένα την ψήφο
#19 sephirothson (Level 4) 29/05/2015 15:20
Πολύ το χάρηκα που το Uncharted είναι πιο πάνω από το TLOU :P Dead space το αγαπημένο μου.Τρομερή ατμόσφαιρα
Notification