Παιχνίδι του μήνα: Αύγουστος 2012

Hot
Παντελής Δασκαλέλος

Παντελής Δασκαλέλος  

Now playing Crysis 2, Gears of War 2 και Tom Clancy's H.A.W.X
 
0.0 ()
1
Παιχνίδι του μήνα: Αύγουστος 2012

Παιχνίδι του μήνα: Αύγουστος 2012

Το Guild Wars 2 επιβεβαιώνει τον ντόρο γύρω από το όνομά του.

Ο φετινός Αύγουστος ήταν σαφώς πλουσιότερος όσον αφορά τις νέες κυκλοφορίες σε σχέση με τον Ιούλιο. Τα Guild Wars 2, Darksiders II, Sleeping Dogs και New Super Mario Bros. 2 μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας, προσφέροντάς μας αρκετές ώρες ξέγνοιαστης διασκέδασης. Οι λάτρεις των MMORPG τίμησαν ιδιαίτερα το νέο δημιούργημα της ArenaNet και κατόπιν αυτού αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει να ανταγωνιστεί το νέο expansion του World of Warcraft, Mists of Pandaria.

Όσον αφορά τα sequels, Darksiders II και Sleeping Dogs (αποτελεί το τρίτο μέρος της σειράς True Crime), εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένα από τους προκατόχους τους και ειδικά ο δεύτερος εκ των δύο τίτλων αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του καλοκαιριού.

Στο σχετικό topic του forum του GameWorld ψηφίσατε για το καλύτερο και το χειρότερο παιχνίδι του μήνα. Χωρίς να μακρηγορούμε περαιτέρω σας παρουσιάζουμε τους νικητές.

Παιχνίδι του μήνα
Guild Wars 2
ArenaNet, NCsoft
Είδος: MMORPG
Format: PC

H ArenaNet κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς το νέο της δημιούργημα έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των MMORPG, όπου αναμφισβήτητα ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Για ακόμη μια φορά το μόνο που απαιτείται για να παίξετε είναι να αγοράσετε το Guild Wars 2, αφού όπως και στην πρώτη έκδοση έτσι και τώρα, δεν υπάρχει κάποια μηνιαία συνδρομή. Τα pre-orders έφτασαν το ένα εκατομμύριο, αφού πολύς κόσμος ήθελε να εκμεταλλευτεί το τριήμερο headstart του τίτλου. Αρκετοί ήταν αυτοί που απέκτησαν την ομολογουμένως εντυπωσιακή Collector's edition, παρά το υψηλό κόστος της.

Στο Guild Wars 2 υπάρχουν πέντε διαθέσιμες φυλές και οκτώ διαφορετικά professions (character classes), Ανάλογα με το τι θα επιλέξετε αποκτάτε πρόσβαση σε ξεχωριστό skill tree. Η αφήγηση της ιστορίας είναι αρκετά πιο ενδιαφέρουσα σε σύγκριση με άλλα MMORPG. Τα RPG στοιχεία κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους, καθώς θα νιώσετε ότι πραγματικά συμμετέχετε στο story κι ότι είστε ένα μέρος του σεναρίου. Σε αυτό βοηθούν σημαντικά τα dynamic events, δηλαδή quests στα οποία συμμετέχουν οι παίκτες και στα οποία έχουμε αύξηση δυσκολίας ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών και συνεχόμενες αλληλουχίες γεγονότων. 

Το νέο δημιούργημα της ArenaNet προτείνεται τόσο για αρχάριους, όσο και για έμπειρους παίκτες των MMORPG. To review του θα είναι σύντομα διαθέσιμο. Μέχρι τότε μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας από την open beta του παιχνιδιού, κάνοντας κλικ εδώ.

Χειρότερο παιχνίδι του μήνα
The Expendables 2 Videogame
Ubisoft-Zootfly, Ubisoft
Είδος: Shoot 'em up
Format: PC, PS3, Xbox 360

Είναι κοινό μυστικό ότι τα video games που είναι βασισμένα σε κινηματογραφικές παράγωγες αποτυγχάνουν -και όχι άδικα- να κερδίσουν την εκτίμηση των gamers. Όταν μάλιστα πρόκειται για μια ταινία που προτείνεται μόνο σε όσους θέλουν να δουν 100 λεπτά από ασταμάτητο πιστολίδι και ανούσιες "larger than life" ερμηνείες, τότε αναπόφευκτα το συνοδευτικό video game δεν μπορεί να έχει καμιά τύχη.

Παρότι τέτοια games κυκλοφορούν σε retail μορφή, μήπως τα τσιμπήσει κανένας γονέας δώρο για το παιδί του, το Expendables 2 είναι τόσο τραγικό, που κυκλοφορεί μόνο μέσω Steam, PSN και Xbox Live Arcade, κάτι που αποδεικνύει ότι ακόμα και οι απαιτήσεις των developers ήταν ιδιαίτερα χαμηλές! Εδώ έχουμε να κάνουμε μ' ένα Shoot 'em up παλαιάς κοπής, στα πρότυπα του Cannon Fodder, αν και η όποια σύγκριση μεταξύ των δύο αυτών δημιουργιών είναι απλά...ιεροσυλία. Το Co-op τεσσάρων παιχτών αποτελεί το μοναδικό αξιόλογο στοιχείο του. Στην περίπτωση που δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε από το να "σκοτώσετε" - στην κυριολεξία- την ώρα σας (και τα λεφτά σας) μπορείτε να κατεβάσετε το demo (μέσω PSN και Xbox Live Arcade) και να του ρίξετε...ένα βλέφαρο. Χωρίς καμία αμφιβολία είναι ο χειρότερος τίτλος αυτού του μήνα και απορούμε με την απόφαση της Ubisoft να τον κυκλοφορήσει.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Lord Gimli (Level 11) 02/09/2012 20:35
Δίκαιη πρωτιά για το Guild Wars 2.
Όσο για το απαρχαιωμένο WoW ξέρουμε πολύ καλά τι πατάτες θα δούμε και φέτος.Ταϊστε τα fanboys κουτοχορτοοοο.. .
Notification