Ρεκόρ αλλαγής σκηνοθετών στην ταινία Uncharted

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Ρεκόρ αλλαγής σκηνοθετών στην ταινία Uncharted

Ρεκόρ αλλαγής σκηνοθετών στην ταινία Uncharted

Holland: "Κάποιοι ήθελαν να κάνουν την ταινία όπως το παιχνίδι και κάποιοι κάτι εντελώς διαφορετικό". [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 27/5/11] Είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία που περιμένουν όλοι οι fans του Playstation 3. Το Uncharted, η μεταφορά του ομώνυμου video game στη μεγάλη οθόνη, δείχνει να έχει κάποια προβλήματα παραγωγής κι αυτό διότι ο David O Russell, μέχρι τώρα σκηνοθέτης της ταινίας, δήλωσε παραίτηση.

Το "διαζύγιο" ήταν φιλικό και είχε να κάνει με διαφορές μεταξύ των παραγωγών και του σκηνοθέτη στο πως θα έπρεπε να παρουσιαστούν τα γεγονότα στην ταινία. Συγκεκριμένα, ο Russell ήθελε να παρουσιάσει τον Nathan Drake ως μέλος μιας οικογένειας που θα ανταλλάσσει αντίκες. Στον ρόλο του Nathan είναι ο Mark Walhberg, με πατέρα τον Robert De Niro και θείο τον Joe Pesci.

Όλα αυτά δεν φάνηκαν να συγκινούν την Sony, που πιθανόν ήθελε να παρουσιάσει στην ταινία της περισσότερα αυθεντικά στοιχεία της σειράς Uncharted. Προς το παρόν, βρίσκεται σε αναζήτηση νέου σκηνοθέτη.

Ο David Russell έχει σκηνοθετήσει συνολικά 8 ταινίες, με χαρακτηριστικότερες το Three Kings του 1999 και το περυσινό The Fighter, για το οποίο βραβεύτηκε με όσκαρ.

[UPDATE: 26/6/15] Ο Seth Gordon, ο πιο πρόσφατος σκηνοθέτης της ταινίας Uncharted, αποχώρησε από το συγκεκριμένο project.  Συμφώναμε το The Warp, η ρήξη ήρθε οταν ο Tom Rothman, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Sony Pictures αντικαθιστώντας την Amy Pascal, ανέθεσε την ταινία σε νέο creative director. 

Παρ'όλα αυτά, σύμφωνα με το Heroic Hollywood, ο Tom Rothman αποφάσισε να μειώσει το budget της ταινίας, πιο κοντά στο ποσό του Resident Evil, παρά του Indiana Jones.

Οι τελευταίες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη ταινία ήρθαν όταν είχαν χακάρει τα emails της Sony Pictures και διέρρευσαν οι συνομιλίες μεταξύ των παραγωγών. Τότε το σενάριο προσπαθούσε να αποδώσει μια πιο "έντονη" εκδοχή της ταινίας National Treasure, ενώ η σκηνοθεσία ανατέθηκε στον Seth Gordon.

Για την ιστορία ο Seth Gordon, είναι ο τρίτος σκηνοθέτης που εγκαταλείπει το συγκεκριμένο project, ακολουθώντας τον David O. Russel και τον Neil Burger.

[UPDATE 2: 3/9/16 - Συνεχίζει με νέο σκηνοθέτη] Το development της ταινίας Uncharted συνεχίζει με αργά αλλά σταθερά βήματα. Σήμερα ανακοινώθηκε η αλλαγή σκηνοθέτη. Ο Shawn Levy, σκηνοθέτης επεισοδίων στην επιτυχημένη σειρά Stranger Things, θα αναλάβει την ταινία Uncharted. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια άλλη ανακοίνωση αλλά αναμένουμε νεότερα. Ο Levy είναι ο τέταρτος σκηνοθέτης που αναλαμβάνει δράση κι ελπίζουμε να ριζώσει.

[UPDATE 3: 21/12/18 - Έφυγε και ο τέταρτος σκηνοθέτης] Σε δυσάρεστο Ben-Hur εξελίσσεται η παραγωγή της ταινίας Uncharted καθώς και ο τέταρτος σκηνοθέτης, Shawn Levy, δήλωσε την παραίτησή του.

Οι προηγούμενοι σκηνοθέτες ήταν οι David O. Russell, Neil Burger και Seth Gordon. Ο Tom Holland εξακολουθεί να αποτελεί φαβορί για τον ρόλο του Nathan Drake. Μένει ωστόσο να δούμε ποιος θα είναι ο νέος σκηνοθέτης που θα αναλάβει, προκειμένου να συνεχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας.

[UPDATE 4: 14/1/19 - Ήρθε ο πέμπτος σκηνοθέτης] Σύμφωνα με το Variety, η Sony Pictures προσέλαβε τον νέο σκηνοθέτη για την ταινία Uncharted. Πρόκειται για τον Dan Trachtenberg (του 10 Cloverfield Lane που τα πήγε αρκετά καλά). Ο Tom Holland (Spider-Man: Homecoming, Avengers: Infinity War) εξακολουθεί να έχει τον ρόλο του νεαρού Nathan Drake.

Μένει να δούμε αν επιτέλους αυτή η αλλαγή σκηνοθέτη θα είναι και οριστική, για να μπορέσουν επιτέλους τα γυρίσματα της ταινίας Uncharted να ολοκληρωθούν.

[UPDATE 5: 23/8/19 - Έφυγε και ο πέμπτος σκηνοθέτης] Σύμφωνα με το Deadline, η Sony Pictures βρίσκεται για ακόμη μια φορά σε θέση αναζήτησης σκηνοθέτη, καθώς ο Dan Trachtenberg παραιτήθηκε από το project. 

Οι προηγούμενοι σκηνοθέτες ήταν οι Shawn Levy, David O. Russell, Neil Burger και Seth Gordon, ενώ η Sony Pictures ήδη έχει ξεκινήσει την αναζήτηση νέου σκηνοθέτη, σκοπεύοντας να έχει βρει μέχρι τέλη Σεπτέμβρη ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η παραγωγή της ταινίας στις αρχές του 2020. Ο Tom Holland πάντως, εξακολουθεί να αποτελεί φαβορί για τον ρόλο του Nathan Drake.

[UPDATE 6: 27/9/19 - Ήρθε και ο έκτος σκηνοθέτης, Travis Knight] Η ταινία The Uncharted της Sony Pictures έχει πλέον τον έκτο κατά σειρά σκηνοθέτη. Σύμφωνα με το Deadline, ο Travis Knight, σκηνοθέτης των ταινιών Bumblebee και Kubo and the Two Strings, θα αναλάβει τα ηνία. Ευελπιστούμε φυσικά να μείνει στο πόστο του και να μην φύγει όπως οι προηγούμενοι.

[UPDATE 7: 30/12/19 - Έφυγε και ο έκτος σκηνοθέτης] Σύμφωνα με το Deadline, ο έκτος σκηνοθέτης της ταινίας Uncharted, Travis Knight, αποχώρησε από την παραγωγή της ταινίας!

Προφανώς οι συντελεστές του Uncharted θέλουν να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την ταινία με τις περισσότερες αλλαγές σκηνοθέτη. Βέβαια αυτή τη φορά, ο λόγος που έφυγε ο Knight είναι επειδή παράλληλα τρέχει και με άλλες ταινίες και συγκεκριμένα το sequel του Bumblebee. Πλέον η Sony αναζητά τον...έβδομο σκηνοθέτη του Uncharted.

[UPDATE 8: 9/3/20 - Ο έβδομος σκηνοθέτης] Η ταινία της Sony, η οποία ήταν μέχρι τώρα ξεχασμένη και η οποία μέχρι στιγμής κατάφερε να χάσει συνολικά έξι σκηνοθέτες από την αποκάλυψή της το 2009, εχει νέο σκηνοθέτη τον Ruben Fleischer, το άτομο που κρύβεται πίσω από το Zombieland και το Venom.

Η πρόσληψη του Fleischer ακολουθεί την αποχώρηση του σκηνοθέτη Bumblebee Travis Knight τον Ιανουάριο. Ο Knight αντικατέστησε τον νούμερο δέκα σκηνοθέτη του Cloverfield Lane, Dan Trachtenberg, ο οποίος ανέβηκε στην δέκατη θέση μετά από το έργο ως σκηνοθέτης του Night At The Shawn Levy. Και πριν από αυτό, ο Seth Gordon, ο Neil Burger και ο David O Russell ήταν όλοι πιθανοί για την δέκατη θέση.

Παρά τις αλλαγές σκηνοθετών, ο Tom Holland του Spider-Man συνεχίζει να ηγείται του cast ως νεαρός Nathan Drake στην ταινία του Fleischer, ενώ ο Mark Wahlberg, ο οποίος αρχικά έπαιζε τον Drake σε μια πρόωρη (και πολύ αμφίβολη) προβολή παραμένει ως σύμβουλός του Sully. Επιπλέον, ο Art Marcum και ο Matt Holloway συνεχίζουν κανονικά.

Επίσης αναφέρεται ότι ο βετεράνος ηθοποιός Antonio Banderas θα πρωταγωνιστεί μαζί με την Holland και τον Wahlberg, με τη Sophia Ali (Anatomy Gray's, Faking It) και την Tati Gabrielle (Chilling Adventures of Sabrina).

Η ταινία Uncharted της Sony θα κυκλοφορήσει στις 18 Φεβρουαρίου.

[UPDATE 9: 5/1/22 - Ο Tom Holland για τις αλλαγές σκηνοθετών] Ο Tom Holland έκανε δηλώσεις σχετικά με τις έξι αλλαγές σκηνοθετών πριν η Sony καταλήξει στον Ruben Fleischer, των Zombieland και Venom: "Κάποιοι από τους σκηνοθέτες που ήρθαν, είχαν ιδέες που δεν μας άρεσαν, που απλά δεν ταίριαζαν με τους χαρακτήρες και έπρεπε να συνεχίσουμε με άλλα άτομα. Εμπνευστήκαμε από όλους. Υπήρχαν πολλές διαφορετικές παραλλαγές του Nathan Drake και πολλές διαφορετικές παραλλαγές του Sully. Κάποιοι σκηνοθέτες προτιμούσαν να φτιάξουν μια ταινία όπως το παιχνίδι και κάποιοι να φτιάξουν κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το παιχνίδι".

Στο τέλος, η Sony προσέλαβε τον Ruben Fleischer, με τον οποίο συνεργάζεται συχνά. Τα Zombieland και Venom τα είχε σκηνοθετήσει στο παρελθόν για λογαριασμό της Sony. Ο Holland είπε ότι ήταν «αρκετά αγχωτικό» να βρεις τον κατάλληλο σκηνοθέτη για το Uncharted και δεν θέλει να το ξαναδεί.

Οι έξι σκηνοθέτες πριν τον Fleischer ήταν οι Travis Knight (Bumblebee), Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane), Shawn Levy (Stranger Things), David O Russell (The Fighter), Seth Gordon (Horrible Bosses) και Neil Burger (Limitless).

Διαβάστε περισσότερα για το επερχόμενο Uncharted 4. Συζητήστε περισσότερα για την ταινία Uncharted σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Marcus (Level 4) 28/05/2011 07:43
την καταρα της ταινιας halo μου φαινεται οτι εχει και αυτη
#2 ThanosRipper (Level 15) 26/06/2015 19:53
Δεν θα την δούμε ποτέ αυτήν την ταινία!!!
#3 Akis 7 (Level 20) 26/06/2015 19:54
Δεν την παλευει και πολυ αυτο το παιχνιδι να γινει ταινια!!!!
#4 ashbringer (Level 25) 27/06/2015 09:36
Κάθε εμπόδιο σε καλό.Είμαι αισιόδοξος κα πιστεύω ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση.
#5 LiAkOS_13 (Level 2) 27/06/2015 14:10
δινω οσο οσο να φερουν martin scorsese :P
#6 +1 supermario644ever (Level 20) 27/06/2015 14:39
Πότε θα δούμε πια αυτή τη ταινία
#7 Koursos (Level 5) 11/07/2015 19:41
Απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια στο ps3-2 !!!Γιατι??????? ??????????
#8 Geromikis (Level 7) 08/01/2016 01:27
Αν την δούμε ποτέ αυτή την ταινία θα ήθελα να δω τον Nathan Fillion και μόνο, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, γιατί θεωρώ πως μοιάζει αρκετά με τον χαρακτήρα εξωτερικά και έχει την ίδια χιουμοριστική διάθεση (Nathan ο ένας, Nathan και ο άλλος, τυχαίο;). Όπως και να έχει ο ηθοποιός έχει δηλώσει το ενδιαφέρον του να παίξει τον ρόλο και απ' ό,τι διαβάζω στο Imdb, μάλλον το 2017 αν όλα πάνε καλά, η ταινία θα ανέβει στην μεγάλη οθόνη (χωρίς να γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες πέραν των σεναριογράφων κτλ). Παρόλα αυτά, είμαι λάτρης της συγκεκριμένης σειράς και θέλω να δω τον Νathan, την Elena, τον Sully και όλη την παρέα σε περιπέτειες και στον κινηματογράφο αλλά φοβάμαι ότι μια ταινία ίσως φθείρει κατά πολύ την ήδη πετυχημένη συνταγή του παχνιδιού γενικότερα, ή μάλλον καλύτερα ίσως να μην αποδώσει σωστά το κλίμα και τους χαρακτήρες στους θεατές. Δεν ξέρω, θέλω να είμαι αισιόδοξος, δεν νομίζω πως κανείς απο τους παραγωγούς θα επέτρεπε να βγει μια μέτρια ταινία για ένα τόσο πετυχημένο παιχνίδι, οπότε ευελπιστώ πως θα είναι αρκετά καλή και θα αξίζει τον χρόνο και τα χρήματα των θεατών (αν την δούμε ποτέ) , εσείς τι λέτε;
#9 Kadaz (Level 24) 06/01/2022 15:23
Απ΄τα 40 κύματα περνάει. Θα αξίζει άραγε?