Dreams

Tuesday, 19 Dec 2017  | in Adventures | Γράφτηκε από τον Μάνος Μαρίνος   | (1 σχόλιο)
Μάνος Μαρίνος

Μάνος Μαρίνος  

Νow playing: Super Mario Odyssey (Switch), Assassin's Creed Unity (PS4)
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/7d/8a/dd/dreams-ps4-1-49-1482181613.jpg
 

Dreams

Έναρξη της beta. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 27/10/2015] Οι Alex Evans και Mark Healy της Media Molecule ανέλαβαν να παρουσιάσουν το Dreams στην Press Conference της Sony στα πλαίσια του Paris Game Week.

Το Dreams είναι ένα Adventure που βασίζεται σε γρίφους, η επίλυση των οποίων γίνεται με την χειραγώγηση ονείρων. Θα μεταχειρίζεστε το περιβάλλον μέσω ενός άμορφου πλάσματος, το οποίο θα μετακινείτε με το light bar του DualShock 4, ενώ θα μπορείτε να του αλλάζετε και εκφράσεις προσώπου με τη χρήση του touchpad. Το πλασματάκι θα μπορεί να κυριέυει άλλους χαρακτήρες, αντικείμενα και οχήματα δίνοντας σας άμεσα τον έλεγχο τους.

Τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού θα ποικίλουν από δασώδη περιοχές μέχρι επιφάνειες από τούρτες. Προς το τελος της παρουσίασης, έκανε την εμφάνιση του και το co-op gameplay του Dreams. Τέλος, εμφανίστηκαν διάφοροι εναλλακτικοί τρόποι παιχνιδιού, όπως αγώνες ταχύτητας, shooting games και οδήγηση πυραύλων. Φαίνεται ότι οι developers στοχεύουν να βαδίσουν στα ίδια μονοπάτια δημιουργικότητας που έκαναν και με το LittleBigPlanet. Μέσα στο 2016 αναμένεται να κυκλοφορήσει και η beta του παιχνιδιού.

[UPDATE: 29/10/15] Πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Paris Games Week απο την Media Molecule ένα gameplay video του Dreams που τράβηξε την προσοχή του κοινού. Σήμερα, οι developers γνωστοποίησαν πως όλα τα αντικείμενα που φτιάχνετε μέσα στο Dreams, μπορείτε να τα κάνετε export για χρήση σε game engines όπως η Unity ή να τα εκτυπώσετε με 3D Printer. Πρακτικά θα έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα αντικείμενο μέσα στο Deams και να το προσθέσετε στην συλλογή σας με geeky αντικείμενα αρκεί να διαθέτετε έναν 3D Printer. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν παραπάνω λεπτομέρειες αλλά σίγουρα πρόκειται για μία ανακοίνωση που θα εξιτάρει τους gamers με φαντασία.

[UPDATE 2: 19/12/16 - Καθυστερεί η beta] Η Media Molecule ανακοίνωσε μέσω του blog της ότι η beta του Dreams δεν θα ξεκινήσει τελικά μέσα στο 2016, όπως αρχικά είχε προγραμματίσει. Πλέον, αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στο 2017, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το ενδιαφέρον Adventure που αναπτύσσει για το PS4, θα δοθούν στις αρχές του νέου έτους.

[UPDATE 3: 7/11/17 - Κυκλοφόρησε ένα teaser trailer] Η εταιρεία ανάπτυξης Media Molecule κυκλοφόρησε ένα νέο teaser trailer για το επερχόμενο Dreams.

Ο συγκεκριμένος τίτλος είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο και δεν υπήρχαν σχετικές ανακοινώσεις για αρκετό χρονικό διάστημα με αποκορύφωμα την απουσία του από την Paris Games Week και την συνέντευξη τύπου της Sony Interactive Entertainment. Ο επικεφαλής της εταιρείας ανάπτυξης Siobhan Reddy δήλωσε πρόσφατα πως το Dreams βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη. Το teaser δεν δείχνει πολλά, αλλά θα σας δώσει μια ιδέα για τα animated γραφικά του τίτλου και ανακοινώνει την εμφάνιση του στο φετινό Playstation Experience. Οι developers θα βρίσκονται στην εκδήλωση η οποία θα διεξαχθεί στο Anaheim το διάστημα 8 με 10 Δεκεμβρίου.

Δείτε το teaser trailer:

Δεν υπάρχει ακόμα κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας ή διεξαγωγής της beta, αλλά είναι γνωστό πως το Dreams θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για Playstation 4. Ίσως ανακοινωθούν περισσότερα στην φετινή Playstation Experience.

Δείτε όσα συνέβησαν στην παρουσίαση της Sony στην Paris Game Week

[UPDATE: 8/12/17 - Νέο τρέιλερ στα The Game Awards] Η Media Molecule παρουσίασε ένα νέο τρέιλερ για το Dreams κατά την διάρκεια των The Game Awards 2017.

Το τρέιλερ δείχνει απλά κάποια πλάνα από το περιβάλλον και τους χαρακτήρες. Δείτε το παρακάτω:

[UPDATE: 19/12/18 - Ξεκινάει η beta] Σήμερα, 19 Δεκεμβρίου, ξεκινά η πρώτη beta για το Dreams.

Αρχικά θα έχουν πρόσβαση μόνο οι συνδρομητές στο newsletter της Media Molecule, ενώ η beta θα γίνει διαθέσιμη στο ευρύτερο κοινό στις 8 Ιανουαρίου. Η συνδρομή θα πρέπει να είχε γίνει το αργότερο στις 7 Δεκεμβρίου για να λάβετε κωδικό πρόσβασης τώρα, ενώ οι δημόσιες εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 4 Ιανουαρίου, όπως αναφέρεται στο Beta FAQ της εταιρείας.

Η πρόσβαση προϋποθέτει συμφωνία τήρησης απορρήτου, οπότε απαγορεύεται να κάνετε share ή stream κάποιο κομμάτι του game. Η beta θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Ιανουαρίου και απ' όσο γνωρίζουμε όλες οι δημιουργίες σας θα μεταφερθούν κανονικά στην πλήρη έκδοση, όταν κυκλοφορήσει. Το Dreams δεν έχει ακόμη επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Δείτε τα gameplay βίντεο του Dreams και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 supermario644ever (Level 20) 31/10/2015 19:36
Ενδιαφέροντα τα νέα!... 8)
Notification