Λεξικό

Πλήρες λεξικό με τις τεχνικές ορολογίες της γλώσσας των games.

Search for glossary terms (regular expression allowed)

Glossaries

Term Main definition
Objective

Το Objective σε ένα video game είναι ο στόχος που μας ζητείται να εκπληρώσουμε κάθε φορά. Ανάλογα με την φύση του παιχνιδιού, ορισμένες φορές καλούμαστε να εκπληρώσουμε πολλά objectives ταυτόχρονα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, οι στόχοι αυτοί χωρίζονται σε "primary objectives" (πρωτεύοντες και υποχρεωτικοί στόχοι) και "secondary objectives" (προαιρετικοί στόχοι).

Hits - 5371
Online Pass

Το online pass είναι ένα serial number που υπάρχει σε ορισμένα games και που ρόλος του είναι να ορίσει τα online ψηφιακά δικαιώματά του στον κάτοχο που το αγόρασε. Ενεργοποιώντας το serial number, ο κάτοχος του παιχνιδιού αποκτάει πρόσβαση σε περιεχόμενο, το οποίο τις περισσότερες φορές είναι η πρόσβαση στο multiplayer mode. Τα online pass εφαρμόζονται απ' τις εταιρείες ώστε να καταπολεμηθεί τόσο η πειρατεία όσο και η αγορά των μεταχειρισμένων. Απ' την στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το online pass σε ένα παιχνίδι, τότε αν το παιχνίδι αυτό πουληθεί, ο χρήστης που θα το αποκτήσει θα πρέπει να αγοράσει ξεχωριστά ένα online pass, με κόστος που συνήθως φτάνει έως και τα 10 ευρώ.

Hits - 695
Open world

Όταν ένα παιχνίδι έχει open world στοιχεία στο gameplay του, σημαίνει ότι ο κόσμος του είναι ανοιχτός προς εξερεύνηση και ότι δίνεται απόλυτη ελευθερία επιλογών στον παίκτη για να μεταβεί όπου θέλει και να εκτελέσει τις αποστολές όποτε και όταν θέλει, χωρίς το σενάριο να είναι γραμμικό και καθοδηγούμενο. Open world games συναντάμε κυρίως στις κατηγορίες Action και RPG.

Hits - 6811
Notification