Λεξικό

Πλήρες λεξικό με τις τεχνικές ορολογίες της γλώσσας των games.

Search for glossary terms (regular expression allowed)

Glossaries

Term Main definition
In-game

Όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει ακριβώς ότι συναντάμε μέσα σε ένα video game.

Παράδειγμα: Αν προπαραγγείλεις ένα παιχνίδι πριν κυκλοφορήσει στην αγορά, θα σου δοθούν κάποια μοναδικά in-game όπλα, τα οποία θα έχουν μόνο όσοι παίκτες (σαν εσένα) το προπαραγγείλουν και κανένας άλλος.

Hits - 10173
Indie games

Προέρχεται από την ετυμολογία "Independent games". Αφορά την κατηγορία των παιχνιδιών χαμηλού κόστους, που έχουν αναπτυχθεί είτε από ανεξάρτητους προγραμματιστές, είτε από μικρές προγραμματιστικές εταιρείες.

Hits - 2191
Instance

Ο όρος χρησιμοποιείται στα MMO (κυρίως MMORPG) για να δηλώσει μία περιοχή η οποία δεν είναι ταυτόχρονα προσβάσιμη από όλους τους παίκτες, αλλά κάθε ομάδα παικτών που εισέρχεται σε αυτή ζει την δική της μάχη, αποκομμένη απ' τον υπόλοιπο κόσμο. Για παράδειγμα, αν ένα dungeon σε ένα MMORPG είναι instanced, τότε ένας παίκτης η μια ομάδα παικτών που θα εισέλθει σε αυτό, θα αντιμετωπίσει τα τέρατα που θα έχει το dungeon αυτό, χωρίς να παρεμβληθεί οποιοσδήποτε άλλος παίκτης. Κατ' αυτό τον τρόπο, σε μια intanced περιοχή δεν δύναται να υπάρξει PvP.

Hits - 866
Interlaced Scan

Το Interlaced scan χρησιμοποιούνταν παλαιότερα στις αναλογικές τηλεοράσεις και βάση αυτού, οι μονές και ζυγές γραμμές ενός frame (καρέ) εναλλάσσονται στην οθόνη. Το αντίθετο αυτού είναι το progressive scan.

Hits - 572
Inventory

Ο χώρος όπου διατηρούνται τα αντικείμενα του χαρακτήρα μας, όπως τα όπλα που έχει αποκτήσει, η πανοπλία του, τα χρήματά του κ.ο.κ. Ο όρος χρησιμοποιείται κυρίως στα RPG.

Hits - 4004
iPad

Το iPad είναι μία σειρά φορητών tablet PC τα οποία βασίζονται στην οθόνη αφής. Φέρουν τεχνολογία παρόμοια με αυτή του iPhone, με τη διαφορά ότι έχουν ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη οθόνη. Το πρώτο iPad κυκλοφόρησε επίσημα στις 3 Απριλίου 2010 στην Αμερική.

Hits - 6769
iPod

Το iPod είναι ένας φορητός media player μέσω του οποίου μπορείτε να ακούσετε μουσική. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 10 Νοεμβρίου 2001 από την Apple. Οι σειρές iPod είναι τα το iPod Classic, το iPod Touch που βασίζεται στην οθόνη αφής και τα iPod Nano και iPod Shuffle τα οποία ξεχωρίζουν για το πολύ μικρό τους μέγεθος.

Hits - 6614
iTunes

Το iTunes είναι ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Apple για PC, μέσω του οποίου μπορείτε να παίξετε μουσικά κομμάτια και βίντεο, όπως επίσης να διαχειριστείτε το περιεχόμενο των συσκευών iPhone, iPad και iPod. Μέσω του iTunes, συνδέεστε στο iTunes Store (το online κατάστημα της Apple) και αγοράζετε μουσικά κομμάτια, βίντεο, τηλεοπτικές εκπομπές, games για το iPod, podcasts, ταινίες, ringtones κ.α. Χρησιμοποιείται επίσης εναλλακτικά, για να κατεβάσετε μέσω αυτού εφαρμογές και games από το App Store. Το iTunes δημιουργήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2001.

Hits - 1017
Notification