Λεξικό

Πλήρες λεξικό με τις τεχνικές ορολογίες της γλώσσας των games.

Search for glossary terms (regular expression allowed)

Glossaries

Term Main definition
Gadget

Πρόκειται για μία μικρή συσκευή που εκτελεί μία συγκεκριμένη λειτουργία. Ως επί το πλείστον, τα gadgets θεωρούνται μικρά τεχνολογικά επιτεύγματα με αρκετές καινοτομίες.

Παράδειγμα: Δύο παραδείγματα συνηθισμένων gadgets είναι το iPhone και το iPad.

Hits - 3128
Genre

Genre σημαίνει "είδος" και στα video games, η λέξη αυτή χρησιμοποιείται για να δηλώσει το είδος ενός παιχνιδιού. Παράδειγμα: Το Tetris ανήκει στο genre των puzzle games, το Super Mario Bros στα platform games, το Fifa στα sports games κ.ο.κ.

Hits - 7053
gief

Προκύπτει από την λέξη "give" που σημαίνει "δώσε". Αναφέρεται κυρίως από τους παίκτες MMORPG (ξεκίνησε από το World of Warcraft) όταν θέλουν πάρα πολύ ένα αντικείμενο διότι είναι καλύτερο από αυτό που έχουν. Χρησιμοποιείται και στην καθημερινότητά μας.

Hits - 539
Gizmo

(Βλέπε Gadget).

Hits - 663
Glitch

Στη γλώσσα των video games, το glitch είναι ένα προγραμματιστικό λάθος, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά απ' το εκάστοτε παιχνίδι. Τέτοιο μπορεί να είναι για παράδειγμα μια εσφαλμένη παρουσίαση γραφικών, πρόβλημα στο collision detection, πάγωμα ή αναπάντεχη έξοδος σε ένα παιχνίδι, σφάλματα στον ήχο κ.ο.κ. Στην γλώσσα του hardware, το glitch ερμηνεύεται ως μία παροδική βλάβη που εμφανίζεται, πριν το σήμα της εντολής καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του.

Hits - 2987
Graphics engine

Η Graphics engine (αλλιώς γνωστή και ως rendering engine ή 3D engine) είναι μία μηχανή γραφικών η οποία παράγει μόνο το rendering αντί για την ευρεία γκάμα δυνατοτήτων που έχουν οι περισσότερες game engines. Παραδείγματα τέτοιων μηχανών γραφικών είναι οι RealmForge, Truevision3D, OGRE, Crystal Space, Genesis3D, Irrlicht και JMonkeyEngine.

Hits - 690
Grinding

Ένας όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει μια επαναλαμβανόμενη ή βαρετή διαδικασία που συναντάμε σε κάποιο video game. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση που συναντάμε τον όρο "grinding" είναι στα MMORPG, όταν για να ανέβει ο χαρακτήρας μας από το ένα level στο άλλο, πρέπει να επαναλάβει πανομοιότυπες αποστολές ή να σκοτώνει διαρκώς τα ίδια τέρατα.

Hits - 3108
Notification