Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

29 Jan 2022 10:55 #260765 by Βασίλης Φρίγκας
Πρίφτης: «Έχουμε προβλήματα που πολλοί δε γνωρίζουν»
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Στα προβλήματα, που μέχρι στιγμής έχουν στερήσει από τον Παναθηναϊκό ένα καλύτερο πλασάρισμα στην EuroLeague, στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης  μετά τη νίκη επί της Baskonia , με τον προπονητή του «τριφυλλιού» να στέκεται στο πρόβλημα υγείας που είχε ταλαιπωρήσει τον Ιωάννη Παπαπέτρου προ μερικών μηνών.Μάλιστα,  τότε το basketblog.gr ήταν το μέσο που είχε φέρει στο φως την περιπέτειά του αρχηγού του ΠΑΟ και την ιγμορίτιδα που τον ταλαιπώρησε  -την οποία όμως είχε αφήσει στην άκρη για χάρη της ομάδας.
Aναλυτικά όσα ανέφερε:
«Πρώτα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες σε μία δύσκολη βδομάδα και σε μία δύσκολη κατάσταση, με την ομάδα να αντιμετωπίζει προβλήματα. Είχαμε κάποιους παίκτες που είχαν προβλήματα και αγωνίστηκαν σήμερα. Ελπίζω να συνεχίσουμε σε αυτό τον ρυθμό και να παίξουμε όπως σήμερα, αλλά και με την Εφές».Για τα προβλήματα: «Αυτοί οι δύο παίκτες έχουν μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι μας και το ρόστερ μίκρυνε με την αποχώρηση του Πέρι. Έχουμε προβλήματα που ο κόσμος δεν τα ξέρε. Ο Παπαπέτρου σήμερα κακώς αγωνίστηκε γιατί χθες πήγε στο νοσοκομείο και έπαιξε σήμερα. Μπορεί να χρειαστεί να κάνει επέμβαση, κάτι που είναι σίγουρο θα έλεγα καλύτερα. Την βδομάδα που έλειπε αν θυμάστε είχε πρόβλημα με τη ιγμορίτιδα και είχε χάσει τον ρυθμό. Και ο Σαντ Ρος είχε πρόβλημα αυτή την βδομάδα, ήταν στα όρια της θλάσης και ο Νέντοβιτς έχει πρόβλημα στη μέση. Αλλά κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».Για τον Γιόβιτς: «Είναι έμπειρος παίκτης, αλλά δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Θέλει διαχείριση και είναι κάτι που πρέπει να κάνουνε από κοινού, ώστε να μην έχουμε θέματα στη συνέχεια και τον χάσουμε. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ήθελα να φύγει ο Πέρι τώρα, Θα μας βοηθούσε 1-2 μήνες στο ρόστερ. Τα έφεραν έτσι όμως οι συγκυρίες ώστε να είναι το καλύτερο και για τις δύο πλευρές. Ο Μποχωρίδης σήμερα ήταν καλός στη δημιουργία. Ο Καββαδάς δίνει ανάσες, τώρα που λείπει και ο Παπαγιάννης, όπως και με τη Εφές».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jan 2022 10:38 #260792 by Βασίλης Φρίγκας
AEK- Ολυμπιακός 74-80: Με σούπερ Σλούκα επέστρεψε από το -16!Με τον Κώστα Σλούκα να είναι εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο και να τον οδηγεί εκ του ασφαλούς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει από το -16 κόντρα στην ΑΕΚ και να φτάσει σε μια τεράστια νίκη (74-80) παρά τις πολλές του απουσίες!

https://platform-cdn.sharethis.com/img/facebook.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Με τον Κώστα Σλούκα να είναι εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο και να τον οδηγεί εκ του ασφαλούς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει από το -16 κόντρα στην ΑΕΚ και να φτάσει σε μια τεράστια νίκη (74-80) παρά τις πολλές του απουσίες!Στο πρώτο ημίχρονο, με κύριο όπλο την αμυντική της συνέπεια -όταν και κράτησε τον φρενήρη φέτος Ολυμπιακό στους μόλις 27 πόντους- η ΑΕΚ κατάφερε να επιβάλλει στο μεγαλύτερο διάστημα την κυριαρχία της και με μπροστάρη τον Iam Hummer (13 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2-3 τρίποντα) κατόρθωσε να ξεφύγει τόσο με 6 (28-22) όσο και με 8 πόντους (35-27) στο φινάλε!Μετά την ανάπαυλα, η Ένωση εκκίνησε... καυτά ευστοχώντας στα 4 από πρώτα 5 της τρίποντα κάτι που την έφερε στο 24ο λεπτό μπροστά τόσο με 15 πόντους (49-34) με σουτ από μακρινή απόσταση του Κουζέλογλου όσο και με 16 (52-36) λίγο αργότερα με τον.. φλογερό Rautins (6-7 τρίποντα)!
Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λύσεις στην άμυνα μετά το σόου του Αμερικανού sharpshooter και με 7 σερί πόντους -τρομερός floor general o Σλούκας σε αυτό το διάστημα- να κλείσει το δεκάλεπτο μόλις στο -8 (58-50) με εύκολο καλάθι του Martin -ενώ με 2 τρίποντα και μια εξαιρετική no look πάσα του Σλούκα στα πρώτα δύο λεπτά της 4ης περιόδου ισοφάρισαν σε 58-58 (0-15 σερί)!O ηγέτης των Πειραιωτών αρνείτο να χάσει και, όντας σε τρομακτική κατάσταση, κατάφερε τόσο με γκολ φάουλ όσο και με μια ελεύθερη βολή στη συνέχεια να φέρει την ομάδα του στο +2 (65-67) στο 36' -με την ΑΕΚ στον αντίποδα να αστοχεί σε δύο αμαρκάριστα τρίποντα στη συνέχεια με τον Rautins.
Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός βρήκε 2 μεγάλα σουτ με Acy και Σλούκα φτάνοντας στο +8 (65-73) διευρύνοντας το σερί του στο 0-10, ενώ η ψυχραιμία του στις βολές «καθάρισε» το ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα! Τα δεκάλεπτα: 15-12, 35-27, 58-50, 74-80

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jan 2022 10:40 #260793 by Βασίλης Φρίγκας
Ολυμπιακός: Πήρε το... όπλο του ο Σλούκας!Απίθανο 2ο μέρος από τον ηγέτη των ερυθρόλευκων.
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Το βράδυ του Σαββάτου (29/1),  ο Ολυμπιακός παρά τις ηχηρές του απουσίες κατάφερε να επιστρέψει από το -16 κόντρα στην ΑΕΚ και να αλώσει το κλειστό των Άνω Λιοσίων με 80-74  , με τον Κώστα Σλούκα να διανύει το ίσως κορυφαίο του φεγγάρι τη φετινή σεζόν και να παίρνει από το χέρι τους «ερυθρόλευκους» στο δρόμο για ένα σπουδαίο διπλό!Συγκεκριμένα, μετά από ένα πρώτο ημίχρονο κάκιστο για το επίπεδό του -όπου έμεινε άποντος με 0-3 σουτ εντός πεδιάς, 0-2 τρίποντα και 2 ασίστ- ο έμπειρος playmaker... ξέσπασε μετά την ανάπαυλα, όντας ασταμάτητος σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ.
Ουσιαστικά, ο Έλληνας άσος ήταν συγκλονιστικός στο δεύτερο μέρος με 23 ολόκληρους πόντους με 8-10 σουτ εντός πεδιάς αλλά και 4-4 τρίποντα, την ίδια στιγμή που μοίρασε 8 ασίστ σε 10 καλάθια των συμπαικτών του -κάτι που σημαίνει αφενός πως συμμετείχε στο 89% των καλαθιών της ομάδας του και αφετέρου πως ήταν υπεύθυνος για το τουλάχιστον 76% των συνολικών πόντων της σε αυτό το διάστημα!Μάλιστα, από το 27ο λεπτό μέχρι και το φινάλε (σε 13 λεπτά), ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου σημείωσε 16 πόντους και 7 ασίστ, με αυτήν του την εξαιρετική επίδοση να φέρνει τον Ολυμπιακό σε θέση ισχυρού αν και ήταν αισθητά χειρότερος των «κιτρινόμαυρων» στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, με την αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να κλείνει ουσιαστικά το ματς με ένα 0-24 σερί.
Αναλυτικά τα νούμερά του:
1ο ημίχρονο: 0 πόντοι, 3 ασίστ/ 0-3 σουτ, 0-2 τρίποντα
2ο ημίχρονο: 23 πόντοι, 8 ασίστ/ 8-10 σουτ, 4-4 τρίποντα

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jan 2022 10:41 #260794 by Βασίλης Φρίγκας
Κολοσσός: Ονειρική 4η περίοδος κόντρα στη Λάρισα.Απίθανα πράγματα από τους Ροδίτες και 8η νίκη στη σεζόν.
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Το απόγευμα του Σαββάτου (29/1),  ο Κολοσσός κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο 2022 κάμπτοντας την αντίσταση της «καυτής» Λάρισας -που μετρούσε 3 σερί επιτυχίες μα και 2 διπλά- με 93-75 στο «σπίτι» του , φτάνοντας παράλληλα τις 8 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League.Ωστόσο, όλα αυτά δε φάνταζαν καθόλου εύκολα μετά τη λήξη του πρώτου μέρους, όταν οι Θεσσαλοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν στους μόλις 8 πόντους τους γηπεδούχους μέχρι και τα μέσα περίπου της τρίτης περιόδου και να περάσουν εκείνοι μπροστά με 7 πόντους (51-58) χάρις σε ένα ηχηρό 3-10 επί μέρους -με το κύριο όπλο τους να μην είναι άλλο από την ασταμάτητη επίθεσή τους, η οποία έγραψε 43% ευστοχίας σε 14 σουτ εντός πεδιάς αλλά και 67% σε 6 επιχειρούμενα τρίποντα!
Παρ' όλα αυτά, η αρμάδα του coach Καντζούρη δεν το έβαλε κάτω και χάρις σε μια απίθανη 4η περίοδο κατόρθωσε να χαμογελάσει για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021.Συγκεκριμένα, οι Ροδίτες εκκίνησαν το τελευταίο δεκάλεπτο με ένα εκκωφαντικό σερί της τάξης του 15-2 (το οποίο μεταλλάχθηκε και σε 20-3), θέτοντας έτσι από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη.
Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο πραγματώθηκε αυτό το σερί είναι ακόμα πιο συναρπαστικός!Ουσιαστικά, ο Κολοσσός ξεκίνησε με το συναρπαστικό 100% στα πρώτα του 6 σουτ από το παρκέ, την ίδια στιγμή που εκτελούσε με 4-4 από την περίμετρο, όντας ιδιαίτερα... φλογερός στο αρχικό πεντάλεπτο της περιόδου.Ο βασικότερος πρωταγωνιστής του δεν ήταν άλλος από τον Jordan Floyd, το νεότερο μεταγραφικό απόκτημα των νικητών, ο οποίος πέτυχε 6 πόντους αλλά και 2 ασίστ στα πρώιμα αυτά λεπτά, βοηθώντας την ομάδα του να χτίσει μια αξιοπρεπή διαφορά εν όψει συνέχειας!
Μάλιστα, ο πρώην αθλητής της ιταλικής Serie B ήταν την περισσότερη ώρα ο πρώτος σκόρερ του οργανισμού του (22 πόντους) πριν πετύχει 11 πόντους στο φινάλε ο Μαργαρίτης, αλλά το πιο δραστικό από όλα ήταν η αστείρευτη ευστοχία του, με τον Αμερικανό shot maker να εκτελεί με 7-12 σουτ εντός πεδιάς αλλά και με 3-4 από την περίμετρο!Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως οι οικοδεσπότες ήταν συγκλονιστικά εύστοχοι καθ' όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου, το οποίο και τελείωσαν αριθμώντας 63% ευστοχία σε 16 σουτ εντός πεδιάς αλλά και 56% ευστοχία σε 9 τρίποντα.
Αναλυτικά τα επί μέρους στατιστικά στην 4η περίοδο (Κολοσσός- Λάρισα):Πόντοι: 28- 9
Ευστοχία εντός πεδιάς: 63%- 25%
Ευστοχία τρίποντο: 56%- 13%
Ριμπάουντ: 17- 7
Ασίστ: 4 σε 10 καλάθια- 1 σε 4 καλάθια

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jan 2022 10:43 #260795 by Βασίλης Φρίγκας
«Διπλός» Καλαϊτζάκης στη νίκη της Lietkabelis.Ακόμα μια μεγάλη συνεισφορά του Έλληνα άσου.
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να κάνει double double, η Lietkabelis κατάφερε να ξεπεράσει δύσκολα το εμπόδιο της Rytas με 83-80 στο μεγάλο ντέρμπι της LKL και να ανέλθει στο 13-5, 2 μόλις νίκες μακριά από τη 2η θέση και τη σημερινή της αντίπαλο.Συγκεκριμένα, ο Έλληνας γκαρντ τελείωσε την εν λόγω αναμέτρηση με 13 πόντους (5-13 σουτ, 3-7 τρίποντα), 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής (κορυφαία επίδοση), σε ένα διάστημα όπου έκανε την ομάδα του καλύτερη κατά 7 πόντους (2η καλύτερη επίδοση)!Παράλληλα, ήταν συνολικά ο 3ος σκόρερ, ο 1ος ριμπάουντερ αλλά και ο 3ος δημιουργός των νικητών, ενώ ταυτόχρονα αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως πέτυχε το 3ο double double της καριέρας του.Πλέον, αριθμεί φέτος career higs σε πόντους (11 μέσο όρο), ασίστ (2.5 μέσο όρο) κλεψίματα (1.5 μέσο όρο), ευστοχία με μίνιμουμ 2 προσπάθειες εντός πεδιάς (44%) αλλά και ευστοχία σε τρίποντα (34%), την ίδια στιγμή που αγωνίζεται 25 λεπτά ανά βραδιά -κάτι που μαρτυράει την εξαιρετικά ουσιαστική του σεζόν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Feb 2022 09:43 #260914 by Βασίλης Φρίγκας
Basket League Report: Αυτόν τον Τσαλμπούρη ποιος θα τον πάρει;Το νέο ρεσιτάλ του Τσαλμπούρη, τα «ηλεκτρισμένα» Λιόσια, η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ και πολλά ακόμα από την 14η αγωνιστική. 
https://platform-cdn.sharethis.com/img/facebook.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου ολοκληρώθηκε με αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία και με τον Γιώργο Τσαλμπούρη να συνεχίζει τις φετινές του παραστάσεις και να είναι από τα κεντρικά πρόσωπα του φετινού πρωταθλήματος. Οδεύει πλέον στα 26 του χρόνια, στην καλύτερή του ηλικία και με ύψος στα 2,17μ έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και στο περιφερειακό σουτ, έχει πλαστικές κινήσεις και τεχνική. Το που βρίσκεται στις στατιστικές κατηγορίες θα το δείτε πιο κάτω.Θα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.Στα Λιόσια, η ΑΕΚ προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 16 πόντων την ώρα που ο Άντι Ράουτινς έβγαζε κοροϊδευτικά τη γλώσσα σε όσους τον κορόιδευαν μετά την απόφασή του να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Η κατάσταση με τον Λαρεντζάκη ήταν ηλεκτρισμένη και παρέμεινε έτσι και στο τρίτο ημίχρονο αλλά ο Σλούκας αποφάσισε για τον τελικό νικητή.Η ΑΕΚ έδωσε μια ηρωική μάχη, με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (μένω μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι που φυσικά επηρεάζεται από το εξωαγωνιστικό). Μέσα σε όσα αντιμετωπίζει, τουλάχιστον στο γήπεδο, παρουσιάζεται αξιοπρεπής.Ο Ολυμπιακός, παρά τις απουσίες που δε μπορούν να περάσουν αψήφιστα, βρίσκεται σε «κακό φεγγάρι» κι αυτό είναι το σίγουρο. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει η ίδια ενέργεια, η ίδια συγκέντρωση με πριν έστω κι αν επικαλεστούμε τα προβλήματα με τον covid. Όλες οι ομάδες τα αντιμετώπισαν. Και πλέον στο δρόμο για τη διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς (λείπει ένας από το 2016 στον Ολυμπιακό) οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν την καλύτερη δυνατή εικόνα.Συνειρμικά μεταφερόμαστε στον Ιανουάριο του 2021 όπου ο Ολυμπιακός πάλι είχε παρουσιάσει ανάλογα αγωνιστικά ζητήματα κι αναρωτιόμαστε αν είναι σύμπτωση.Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 103 πόντους κόντρα στον Άρη, στο ντεμπούτο του Στέφαν Γιόβιτς και με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να δίνει ρεσιτάλ. Με δεδομένο ότι πριν από 48 ώρες είχε άλλο αγώνα (Μπασκόνια) ο Παναθηναϊκός αντέδρασε καλά και σίγουρα πήρε κάποια πράγματα. Επέστρεψε και ο Παπαγιάννης, έμεινε πάλι εκτός ο Μέικον ενώ το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η διαφαινόμενη απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου που πιθανότατα θα χάσει και το φάιναλ φορ του Κυπέλλου.Η επικείμενη (και πρόωρη) έλευση του Χουγκάζ στο ΟΑΚΑ δεν έχει να κάνει τόσο με το αγωνιστικό (δεν αγωνίζονται στην ίδια θέση) όσο με το ποσοτικό ζήτημα. Ο Πρίφτης χρειάζεται παίκτες ακόμα και για την καθημερινότητα της ομάδας ενώ παράλληλα θα του δοθεί η ευκαιρία να διαμορφώσει και «χημεία» με κάποιους Έλληνες παίκτες για του χρόνου.Ο Άρης έκανε καλή προσπάθεια στο δεύτερο μέρος όπου έβαλε κάποια δικά του πράγματα στο παιχνίδι. Και φυσικά δεν ήταν αυτός ο αγώνας που είχε σημαδέψει. Πήρε εκείνον της πρεμιέρας!Είπαμε πριν για τον Χουγκάζ, οπότε ας «μεταφερθούμε» στη Νίκαια και στον εξαιρετικό (πάλι) Απόλλωνα Πάτρας, πολύ δε περισσότερο στον ΤΡΟΜΕΡΟ Γιώργο Τσαλμπούρη, που κάνει σεζόν καριέρας.Ο Τσαλμπούρης είναι πρώτος Έλληνας σκόρερ και μέσα στην πρώτη δεκάδα συνολικά σε μέσο όρο με 16,5 ανά αγώνα. Επίσης είναι έκτος σε εύστοχα τρίποντα με 27 αλλά και τέταρτος σε χρόνο με 33'26’’ (πάλι πρώτος Έλληνας και στις δύο κατηγορίες). Επίσης βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα σε αξιολόγηση (δεύτερος καλύτερος Έλληνας παίκτης πίσω από τον Δημήτρη Αγραβάνη σε αυτή την κατηγορία).Στη Νίκαια πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του 30 πόντους. Και στους 13 φετινούς του αγώνες έχει διψήφιο αριθμό πόντων. Σαφώς πρόκειται για την καλύτερη σεζόν του που αφήνει υποσχέσεις.Όπως υποσχέσεις αφήνει ο Απόλλωνας, σε μια εξαιρετική σεζόν, με πολύ καλά αποτελέσματα και με παίκτες να αναδεικνύονται. Ο Βετούλας αισθάνεται άνετος και το δείχνει αφού ισχύει ό,τι πει εκείνος.Ο Απόλλωνας ήταν πολύ πιο έτοιμος από τον Ιωνικό για τον αγώνα. Το ίδιο ακριβώς έπαθε και με τη Λάρισα η ομάδα της Νίκαιας και το είχαμε επισημάνει. Θα συνεχίσω να αναρωτιέμαι τι ακριβώς είχε ετοιμάσει ο Ισπανός προπονητής για δύο αγώνες- τελικούς αφού η ομάδα του εμφανίστηκε ανέτοιμη, χωρίς ψυχολογία και ο ίδιος περισσότερο πιεσμένος κι από τους παίκτες. Ειδικά τα 3 λεπτά του πιο έμπειρου γκαρντ της ομάδας (Αθηναίου) σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα, προκαλούν ερωτηματικά!Στον Σεγκούρα είχα αποδώσει τα εύσημα σε ό,τι αφορά στη νοοτροπία του με τους νέους αλλά τώρα που κορυφώνεται η σεζόν δείχνει ότι «καταπλακώνεται» από την πίεση. Και δυστυχώς παρασύρει και την ομάδα μαζί του. Ο Ιωνικός χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ κι αυτό πρέπει να το βρει ο Ισπανός.Στη Ρόδο ο Κολοσσός νίκησε τη Λάρισα, κόβοντας το νικηφόρο της σερί και πατώντας πλέον γερά στην τετράδα. Που θα μου επιτρέψετε να πω ότι με βάση τη συνολική εικόνα των ομάδων της Basket League δείχνει να είναι η ομάδα που την αξίζει περισσότερο. Υπέροχο, ολοκληρωτικό μπάσκετ, με σφραγίδα προπονητή.Θα μου επιτρέψουν οι παράγοντες του Κολοσσού μια επισήμανση: Θα πρέπει ν’ αναζητήσουν τον τρόπο να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη. Ο Κολοσσός χρειάζεται κάτι για να βγει από το τέλμα, να ανοιχτεί περισσότερο, να δώσει νέο ενδιαφέρον στον κόσμο.Η Λάρισα είχε κάνει ό,τι έπρεπε στους προηγούμενους τρεις αγώνες, για τριάντα λεπτά έδειχνε ικανή για ακόμα μια νίκη αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Θεσσαλοί είναι καλή ομάδα, πλέον. Η διοίκηση ενίσχυσε το ρόστερ και απομάκρυνε τις όποιες επικίνδυνες σκέψεις.Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Λαύριο, σ’ έναν αγώνα που κυριάρχησαν οι άμυνες ενώ τα ποσοστά και των δύο ήταν χαμηλά: 21/72 σουτ άρα στο 29,2% το Λαύριο και 21/61 αντίστοιχα άρα 34,4% ο ΠΑΟΚ. Πολύ χαμηλός ρυθμός, κακό θέαμα και η προσωπικότητα που είχαν οι Θεσσαλονικείς στο τέλος έπαιξε ρόλο.Θετικό δείγμα για τον ΠΑΟΚ που πάντως εξακολουθεί να βγάζει προβληματική εικόνα. Ακόμα χειρότερη όμως είναι εκείνη του Λαυρίου που πλέον έχει 7 ήττες στους τελευταίους 8 αγώνες, ξένοι πηγαινοέρχονται και πολύ λίγες οι αναλαμπές μέχρι στιγμής.Στην Πάτρα, ο Προμηθέας στηρίχτηκε στον εκπληκτικό Αγραβάνη και στα μεγάλα σουτ των Ρέι και Σίμπσον στο τέλος για να κάμψει την αντίσταση του Περιστερίου και να ντουμπλάρει τις νίκες απέναντί του. Αυτή τη φορά, οι Πατρινοί αντέδρασαν σωστά στο τέλος (σε αντίθεση με τους αγώνες του Eurocup που κατάπιαν θάλασσα) και παραμένουν σταθεροί μέσα στην πρώτη τριάδα (και λογικά εκεί θα παραμείνουν). Το Περιστέρι βελτιώνεται, κάτι που αναμενόταν, γιατί δεν ήταν και τόσο κακό το ρόστερ του. Τέσσερις φορές επιχείρησε να ξεφύγει ο Προμηθέας κι άλλες τόσες μάζεψε το σκορ και διεκδίκησε ως το τέλος.Ο δεύτερος γύρος αναμένεται με ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Feb 2022 09:20 #260950 by Βασίλης Φρίγκας
Παναθηναϊκός- Monaco 83-91: Τον «σκότωσε» ο Mike James.Παρά το γεγονός πως εκκίνησε εκπληκτικά το ματς και ήταν ανταγωνιστικός στο μεγαλύτερο διάστημά του, ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Monaco και την ενέργειά της, και γνωρίζοντας την ήττα με 83-91 έπεσε στο 5-16 στη φετινή EuroLeague.
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Παρά το γεγονός πως εκκίνησε εκπληκτικά το ματς και ήταν ανταγωνιστικός στο μεγαλύτερο διάστημά του, ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Monaco και την ενέργειά της, και γνωρίζοντας την ήττα με 83-91 έπεσε στο 5-16 στη φετινή EuroLeague.Στην πρώτη περίοδο, οι δύο ομάδες ήταν... παράλογα εύστοχες (46 κοινοί πόντοι, 66% ευστοχία σε 26 σουτ, 50% σε 10 τρίποντα), με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει μερικά εξωφρενικά δύσκολα σουτ (mid range MaconΚασελάκη) και να είναι έστω και οριακά η κορυφαία ομάδα του παρκέ (27-19), παρά το γεγονός πως αμυντικά δεν έβρισκε συχνά λύσεις παρά το hustle και την ενέργειά του.Στη συνέχεια, το «τριφύλλι» δεν έκανε με... τίποτα τα βασικά (ριμπάουντ, αποφυγή λαθών) και έδωσε το δικαίωμα στους Γάλλους να εκκινήσουν τη δεύτερη περίοδο με ένα ηχηρό σερί της τάξης του 0-9 (2-12 γενικότερα), το οποίο μεταλλάχθηκε και σε 1-14 λίγο αργότερα...
Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έκαναν πάρα πολλά λάθη (8 για 1 ασίστ), κάτι που δεν τους επέτρεψε να εκτελέσουν πολύ από το παρκέ του ΟΑΚΑ (10 σουτ και 7 βολές στο 2ο δεκάλεπτο σε 22 κατοχές), ενώ από την άλλη μεριά, αν και ήταν και πάλι ενίοτε σκληροί στην άμυνα -με εξαίρεση την κοινή σύμπλευση των Nedovic, Macon και Jovic-, έχασαν τα πρώτα 4 διεκδικήσιμα ριμπάουντ στην ρακέτα τους, κάτι που επέτρεψε στο σύνολο του Οbradovic να ξεφεύγει συνεχώς στο σκορ...
      
Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα του Πριγκιπάτου μπήκε πολύ δυναμικά στην περίοδο και ούσα απίθανη στο πράσινο ζωγραφιστό κατάφερε να ξεφύγει τόσο με 11 όσο και με 13 πόντους (46-59) κόντρα σε έναν ΠΑΟ που έμοιαζε χαμένος με τον Παπαγιάννη στο παρκέ...
Ωστόσο, η είσοδος του Evans και η πιο αποτελεσματική άμυνα στην περιφέρεια (0-6 τρίποντα η Monaco), του έδωσε τη δυνατότητα να τρέχει ένα ηχηρό 11-0 σερί, σε ένα διάστημα όπου έκανε... bullying στην ρακέτα των Γάλλων (7 επιθετικά ριμπάουντ)!
Όμως, τόσο κάποιες διαιτητικές αποφάσεις όσο και η αδυναμία τέλεσης ορισμένων φάσεων στην εντέλεια έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να κλείσουν στο +4 την τρίτη περίοδο (61-65).Στο τέταρτο δεκάλεπτο, αν και κατόρθωσε να περάσει μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά από τη 2η περίοδο με δύσκολο mid range του Μποχωρίδη, ο Παναθηναϊκός υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Lee, που με 5 πόντους μέχρι και το 34ο λεπτό κουβαλούσε μόνος του τη Monaco, πριν ο Mike James σκοράρει ένα πολύ μεγάλο και μακρινό τρίποντο για το 68-75...
Μάλιστα, το επί μέρους σκορ έφτασε και στο 0-13 με νέο τρίποντο του James (8 σερί πόντοι), ο οποίος «σκότωσε» την πρώην ομάδα του για άλλη μια φορά...Mέχρι τέλους, η ελληνική ομάδα προσπάθησε να γυρίσει το ματς, μειώνοντας μέχρι και τους 6 (81-87) με 3 τρίποντα από Nedovic και Sant Roos, αλλά ήταν πια αργά.   Τα δεκάλεπτα: 27-19, 42-49, 61-65, 83-91

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Feb 2022 09:22 #260951 by Βασίλης Φρίγκας
Αίτημα ΕΣΑΚΕ και ΚΑΕ για κατανομή κερδών από το στοίχημα.
https://platform-cdn.sharethis.com/img/facebook.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Όπως έχει αποκαλύψει άλλωστε εδώ και μερικές ημέρες το basketblog.gr,  ο ΕΣΑΚΕ έκανε γνωστή την κίνησή του να ζητήσει από το ελληνικό κράτος τα χρήματα από τις φορολογίες του στοιχήματος που ανήκουν τόσο σε αυτόν όσο και στις ΚΑΕ της Basket League.Μάλιστα, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος συναντήθηκε σήμερα (1/2) με τον ίδιο τον Λευτέρη Αυγενάκη για το εν λόγω ζήτημα, με τον ΕΣΑΚΕ να αναφέρει πως οι συζητήσεις έγιναν σε κλίμα συνεννόησης και αλληλοκατανόησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Δύο συναντήσεις σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο έγιναν την περασμένη Παρασκευή (28/1) και σήμερα Τρίτη (1/2) από τον ΕΣΑΚΕ.Την περασμένη Παρασκευή (28/1) ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Πανταζόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής Αγωνιστικού του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Γιώργος Καλαϊτζής και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Νίκος Λεπενιώτης συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Οικονομικών Αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία κ. Απόστολο Βεζυρόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Αθανάσιο Πετραλιά.

Σήμερα Τρίτη (1/2) ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Πανταζόπουλος και ο Γιώργος Καλαϊτζής Διευθυντής Αγωνιστικού της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, συναντήθηκαν δια ζώσης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.Το κύριο αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η διεκδίκηση από πλευράς του ΕΣΑΚΕ και των ΚΑΕ της Stoiximan Basket League όσων το επαγγελματικό μπάσκετ δικαιούται σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου για την καταβολή στις επαγγελματικές ομάδες ποσοστού επί των κερδών των δελτίων του στοιχήματος. Νόμος που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα όλων όσων μοχθούν για τον ελληνικό αθλητισμό και είναι μόνιμο και όχι έκτακτο μέτρο.Η εφαρμογή του νόμου έχει αρχίσει από τον προηγούμενο Ιούλιο και η πρώτη φάση εφαρμογής του ολοκληρώνεται σε έναν ακριβώς χρόνο, που θα υπάρχει πλήρης εικόνα των εκκαθαρίσεων επί των κερδών των δελτίων των στοιχηματικών εταιρειών.

Δίκαιο αίτημα του ΕΣΑΚΕ και των ΚΑΕ μελών του είναι να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό μέρος των υπόλοιπων εσόδων που δικαιούνται οι ομάδες από την εκτέλεση του νόμου, λόγω της στέρησης εσόδων των ΚΑΕ εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας η οποία έπληξε το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.Οι δύο συναντήσεις έγιναν σε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις καθώς σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στα δύο ραντεβού πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να γίνει ότι είναι δυνατόν για να ικανοποιηθεί το αίτημα του ΕΣΑΚΕ και όλο το φάσμα του αθλητισμού».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Feb 2022 09:23 #260952 by Βασίλης Φρίγκας
Παναθηναϊκός: Η τριάδα της απελπισίας κόντρα στη Monaco.Οι 3 παίκτες που βρέθηκαν σε τραγικό βράδυ.
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Το βράδυ της Τρίτης (1/2), ο Παναθηναϊκός έχασε φυσιολογικά από μια ανώτερη ομάδα,  με τη Monaco να αλώνει με ένα ηχηρό ξέσπασμα του Mike James στην 4η περίοδο το ΟΑΚΑ με 91-83 και να φτάνει στην 11η φετινή της επιτυχία στην EuroLeague. Παρά τη διαφορά δυναμικότητας και την τρανή απουσία του αρχηγού του, του Ιωάννη Παπαπέτρου το «τριφύλλι» ήταν άκρως ανταγωνιστικό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τη σταθερή του μετριότητα στα βασικά στοιχεία του μπάσκετ (ριμπάουντ, αποφυγή λαθών) να του στερεί όμως πολλά... Σε αυτό το πλαίσιο, μια συγκεκριμένη τριάδα σημαντικών του παικτών βρέθηκε σε τραγικό -ατομικά και ομαδικά βράδυ-, με τον οργανισμό της Αθήνας να αδυνατεί έτσι να αποκτήσει χρήσιμη ουσία από τους εν λόγω αθλητές, στους οποίους στηρίζει έτσι κι' αλλιώς πολλά.
Ο λόγος φυσικά για τους Stefan Jovic, Daryl Macon και Γιώργο Παπαγιάννη, οι οποίοι τελείωσαν την αποψινή αναμέτρηση με -42 στο +/-, μια χαοτικά άσχημη επίδοση για το βεληνεκές και τις απαιτήσεις του συνόλου από αυτούς!Ειδικά ο Σέρβος μάλιστα (μη γίνουμε... ανθρωποφάγοι, πολύ ποιοτικό γρανάζι για τον Παναθηναϊκό, ασχέτως της σημερινής εμφάνισης,  που είχε εκκινήσει μάλιστα πολύ θετικά ) ήταν πολύ κακός σήμερα με -19 στο +/-, 0-2 σουτ (0-1 τρίποντο) και μια μόλις ασίστ για 2 λάθη σε 17 λεπτά παρουσίας, την ίδια στιγμή που η κοινή του σύμπλευση τόσο με τον Nemanja Nedovic όσο και με τον Howard Sant Roos ήταν αποκαρδιωτική (-18 και -12, αντίστοιχα)...
Ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα επανέλθει στο επίπεδο που μπορεί και οφείλει να είναι.Ταυτόχρονα, οι έτεροι δύο μόλις επέστρεψαν από τραυματισμούς, με την παρουσία του Αμερικανού μάλιστα να κρίνεται ως αμφίβολη μέχρι και την ύστατη στιγμή.
Αυτό όμως, δε σημαίνει φυσικά πως η εικόνα τους φαντάζει έστω και ελάχιστα καλύτερη -απλά μπορούμε να κατανοήσουμε ως τρίτοι τους παράγοντες που ευθύνονται για αυτήν.Αθροιστικά, τελείωσαν το ματς με -23 στην κοινή τους παρουσία, την ίδια στιγμή που οι Λευτέρης Μποχωρίδης και Jeremy Evans, οι αντικαταστάτες τους δηλαδή, ήταν οι καλύτεροι παίκτες των γηπεδούχων...Όπως εν μέρει αναφέρθηκε, το θετικό για τον Παναθηναϊκό δεν είναι άλλο από το γεγονός πως και οι δυο τους είναι από τα πλέον σταθερά και συνεπή του γρανάζια.
Επομένως, ένα κακό παιχνίδι δεν πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν σε τόσο σημαντικό βαθμό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Feb 2022 09:25 #260953 by Βασίλης Φρίγκας
EuroLeague: Νίκη δυάδας η Barcelona, τετράδας η Zenit.Η Barcelona ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε την Bayern, ενώ η Zenit άλωσε τη Βιτόρια.

https://platform-cdn.sharethis.com/img/facebook.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Η Barcelona και η Bayern βάλθηκαν να καταρρίψουν το αρνητικό ρεκόρ πόντων, που  έκαναν λίγο νωρίτερα η Armani και ο Ερυθρός Αστέρας στο Βελιγράδι . Δεν το έσπασαν όμως. Στο κάτω κάτω, αυτό που μετρούσε ήταν η νίκη και αυτή την πήρε εν τέλει η Barcelona, καθώς επικράτησε με 71-66 και έφτασε τις 3 νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.Ο Kyle Kuric (20 πόντοι) ήταν ο κορυφαίος της Barcelona (18-5), που έκανε το 11-1 εντός έδρας. Στην αντίπερα όχθη, οι Lucic (16 πόντοι), Jaramaz (15 πόντοι) οδήγησαν επιθετικά την Bayern (11-12), η οποία είδε ένα σερί τριών νικών να λαμβάνει τέλος.Τα δεκάλεπτα: 9-9, 28-29, 45-41, 71-66Διαβάστε τα στατιστικά του αγώνα  ΕΔΩ BASKONIA - ZENIT 82-90: ΕΝΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΌσο το παιχνίδι πήγαινε σε γρήγορο τέμπο, η Baskonia ήταν η καλύτερη ομάδα στη Βιτόρια. Όταν η Zenit αποφάσισε να ρίξει το ρυθμό και να παίξει άμυνα, όλα άλλαξαν. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης δέχτηκε μόνο 32 πόντους στο 2ο ημίχρονο και με ένα ξέσπασμα στην 4η περίοδο ξέφυγε με 68-79 στο 35’ χάρις σε ένα σερί 0-11 και έφτασε στη νίκη με 90-82.Οι Baron (24 πόντοι), Loyd (23 πόντοι) και Mickey (16 πόντοι) ξεχώρισαν από τη Zenit (14-7), η οποία εδραιώθηκε στην 4η θέση της κατάταξης με την 6η νίκη στους τελευταίους 7 αγώνες. Οι Baldwin (16 πόντοι) και Enoch (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν οι πρώτοι σκόρερ από πλευράς Baskonia (7-15), δεν απέτρεψαν όμως την 4η διαδοχική ήττα για την ομάδα του Neven Spahia παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα (15-7 στο 5’).Τα δεκάλεπτα: 24-22, 50-44, 64-62, 82-90

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification