Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

05 Feb 2018 09:33 #212193 by Βασίλης
Πολυ σοβαρες οι καταγγελιες του δημοσιογραφου Σ.Γεωργιου για επιθεση που δεχθηκε απο παικτη του μπασκετικου ολυμπιακου..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Feb 2018 14:39 #212224 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Εφόσον υπάρχουν και καλά αποδεικτικά στοιχεία θα αναλάβει η δικαιοσύνη, ποτέ δεν κατάλαβα το στήσιμο λαικών δικαστηρίων πριν βγει οτιδήποτε επίσημο, ειδικά με τέτοια ποσταρίσματα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Τα συγκεκριμένα post είναι χωρίς ειρμό και γεμάτα ορθογραφικά λάθη, περίεργο για δημοσιογράφο, ίσως λόγο του υποτιθέμενου σοκ. Περιμένω να δω πως θα κινηθεί η αστυνομία και η δικαιοσύνη ώστε αν ισχύουν να συλληφθεί ο τραμπούκος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Feb 2018 14:59 - 05 Feb 2018 15:14 #212228 by Lyricaldemon
Επίσημο: Στα «πράσινα» ο Πέιν!
Παίκτη του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της σεζόν αποτελεί και με τη... βούλα ο Έιντριαν Πέιν.


Η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Άντριαν Πέιν.

Ο Πέιν γεννήθηκε στις 19/2/1991 στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει ύψος 2,08μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5». Είναι απόφοιτος του Michigan State, ενώ έχει φορέσει τη φανέλα τριών ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη, του NBA (Atlanta Hawks, Minnesota Timberwolves, Orlando Magic).

Ο Πέιν φοίτησε στο Jefferson High School έχοντας κατά μέσο όρο 15,6 πόντους, 11,3 ριμπάουντ και 4 κοψίματα. Στα κολεγιακά του χρόνια βρέθηκε στο Michigan State, όπου στην τελευταία του σεζόν είχε 16,4 πόντους, 7,3 ριμπάουντ και 0,9 μπλοκ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Το 2014 επελέγη στο νούμερο 14 του ντραφτ από τους Atlanta Hawks, με τους οποίους αγωνίστηκε αρχικά στο Summer Leagueέχοντας 12,5 πόντους και 7 ριμπάουντ ανά αγώνα. Με τα «γεράκια» έπαιξε σε τρία ματς, ενώ στις 10 Φεβρουαρίου πήγε ως «ανταλλαγή» στους Minnesota Timberwolves. Μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν πρόλαβε να αγωνιστεί σε 29 ματς, σκοράροντας 7,2 πόντους και μαζεύοντας 5,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Εκεί έμεινε ως το καλοκαίρι του 2017 με ένα μικρό «διάλειμμα» στη θυγατρική των Atlanta Hawks, τους Erie BayHawks στο NBDL. Επόμενος «σταθμός» της καριέρας του ήταν οι Orlando Magic και η «θυγατρική» τους, Lakeland Magic».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Feb 2018 14:46 #212261 by Lyricaldemon
Καμπάνα από EuroLeague: Έναν χρόνο εκτός γηπέδων ο Γιαννακόπουλος!
Βαρύς ήταν ο πέλεκυς από την EuroLeague για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αφού τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα της κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης για έναν χρόνο!

Μετά την ανάρτησή του στα social media η οποία περιείχε υβριστικό περιεχόμενο απέναντι στους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε, η EuroLeague τιμώρησε τον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ με ποινή απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα ματς της διοργάνωσης για 12 μήνες.

Συγκεκριμένα η EuroLeague ανέφερε ότι «ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου 12 μηνών απ' όλα τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες της διοργάνωσης. Και αυτό λόγω των δημόσιων δηλώσεών του, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ των συλλόγων και είναι επιζήμιες για το άθλημα του μπάσκετ».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Feb 2018 15:48 #212359 by Lyricaldemon
Panathinaikos Superfoods Athens 80-76 Baskonia Vitoria Gasteiz

Αναμφισβήτητα, στο πίσω μέρος του μυαλού υπήρχαν όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα με το δημοψήφισμα. Φάνηκε στο ξεκίνημα του ματς με την Μπασκόνια, ωστόσο δεν κράτησε πολύ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην Μπασκόνια (80-76) παρά το γεγονός ότι ενδεχομένως να σκέφτονταν ότι αυτό ίσως και να ήταν το τελευταίο τους ματς στην EuroLeague.



Κάτι που θα φανεί την επόμενη εβδομάδα η οποία είναι και η πιο κρίσιμη όσον αφορά το μέλλον των «πρασίνων» στη διοργάνωση. Όμως μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ ήξεραν ότι έπρεπε να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα και να διατηρήσουν «ζωντανές» τις ελπίδες για το πλεονέκτημα της έδρας στα Playoffs. Ασχέτως του τι θα επακολουθήσει με το δημοψήφισμα.

Ο Κένι Γκέιμπριελ ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για την μεγάλη αντεπίθεση στο πρώτο όταν και πέτυχε 15 πόντους, ενώ οι Γκιστ και Παππάς «καθάρισαν» στο δεύτερο ημίχρονο την υπόθεση της νίκης δίχως να... απειληθεί ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός. Απλούστατα οι «πράσινοι» ήταν καλά προετοιμασμένοι γι' αυτό το ματς και παρά το αρχικό «μούδιασμα» λόγω των τελευταίων γεγονότων, κατάφεραν να μπουν στο ματς, να επιστρέψουν από το -7 (23-30) και να έχουν τον έλεγχο μέχρι και τη λήξη του αγώνα.

Η διαφορά έφτασε και τους 18 πόντους στην τρίτη περίοδο (67-49) με τον Παναθηναϊκό να είναι βελτιωμένος στην άμυνα, να κλέβει μπάλες και να ανοίγει το transition. Οι συνεργασίες Καλάθη-Γκιστ έδιναν και έπαιρναν, με τον φυσικό ηγέτη των «πρασίνων» να μετράει 11 ασίστ μέχρι το τέλος της γ' περιόδου. Μπορεί «εκτελεστικά» να μην βοήθησε, αλλά οργανωτικά ήταν «όλα τα λεφτά» για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Η Μπασκόνια είχε αποδιοργανωθεί από την καλή άμυνα της ελληνικής ομάδας και το μόνο που κατάφεραν ήταν ένα σερί 8-0 με το οποίο μείωσαν στους 4 (80-76) στο 1:01 πριν από το τέλος. Αυτό ήταν και το σημείο που... αγχώθηκαν κάπως οι γηπεδούχοι, αλλά η διαφορά ήταν μεγάλη και δεν υπήρχε ο χρόνος για να την ολική ανατροπή.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκαν επηρεασμένοι από τα γεγονότα, το ΟΑΚΑ ήταν κάπως «παγωμένο», κάτι που η Μπασκόνια φρόντισε να εκμεταλλευτεί και να επιβάλει τον ρυθμό τους στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα κατάφερε να πάρει και διαφορά επτά πόντων (13-20) δύο λεπτά πριν από το τέλος, κάνοντας ό,τι ακριβώς και οι υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίζουν τους «πράσινους». Συγκεκριμένα «χτύπησε» στο «ζωγραφιστό» με τους Σενγκέλια και Βόιτμαν, με την άμυνα των γηπεδούχων να... μπάζει και να μην μπορεί να βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Άλλωστε γι' αυτόν τον λόγο αποκτήθηκε ο Έντριαν Πέιν (ο οποίος παρεμπιπτόντως αποθεώθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού), ήτοι να καλύψει το «κενό» στην ρακέτα του Παναθηναϊκού. Το ματς άλλαξε τελείως μορφή όταν ο Πασκουάλ άρχισε να ανακατεύει την τράπουλα. Ο Κένι Γκέιμπριελ έμελλε να συνεχίσει το επιθετικό του κρεσέντο από το ματς της Πυλαίας κόντρα στον ΠΑΟΚ και να αποτελέσει τον παίκτη-κλειδί για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στο ματς και να... ξεσηκώσει το ΟΑΚΑ.

Με δύο τρίποντα στο τέλος της α' περιόδου έφερε τον Παναθηναϊκό στο -1 (21-22) ενώ δεν... σταμάτησε εκεί. Με την ίδια ευστοχία μπήκε και στην δεύτερη περίοδο, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του -επίσης πολύ καλού- Λούκας Λεκαβίτσιους.

Αν και η Μπασκόνια προηγήθηκε με 23-30, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα σερί 10-0 και να πάρει το προβάδισμα με 33-30 και να γίνει το αφεντικό του αγώνα. Μάλιστα έφτασε την διαφορά υπέρ του και στους +6 πόντους, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (46-40).

Σε αυτό το διάστημα ο Γκέιμπριελ είχε 15 πόντους με 1/1 δίποντο, 4/6 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 19 βαθμούς στο PIR. Ο Γκιστ είχε άλλους 9 πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ ο Καλάθης είχε μοιράσει... 7 ασίστ!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤI: Ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι στην 3η περίοδο με αποτέλεσμα να στείλει την διαφορά στους 18 πόντους (67-49). Στοιχείο ότι έχασε τα ριμπάουντ αλλά κατάφερε να νικήσει, είχε 21 ασίστ και 9 κλεψίματα. Επίσης κατάφερε να γυρίσει το ματς και να μην βρεθεί στο σημείο να «κυνηγάει» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κένι Γκέιμπριελ έδωσε το έναυσμα στο πρώτο ημίχρονο σημειώνοντας και του 15 πόντους του (1/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα). Αντίστοιχα ο Τζέιμς Γκιστ επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις έχοντας άλλους 15 πόντους με 6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Feb 2018 16:00 - 09 Feb 2018 16:02 #212361 by Lyricaldemon
Γιαννακόπουλος: «Άκυρο το δημοψήφισμα, έρχεται ο Τζέιμς!»
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να ακυρώσει το δημοψήφισμα, να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στην EuroLeague φέτος, ενώ ανακοίνωσε τον ερχομό του Μάικ Τζέιμς!



Ο Δημητρης Γιαννακόπουλος έριξε πραγματικές «βόμβες» αφού αποφάσισε να αποσύρει το δημοψήφισμα και να κρατήσει την ομάδα στην EuroLeague τη φετινή σεζόν.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι θα περιμένει την απόφαση του Δευτεροβάθμιου και αν δεν δικαιωθεί θα προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το κερασάκι το έβαλε τελευταίο στην τούρτα, αφού ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Μάικ Τζέιμς από τη στιγμή που θα αποδεσμευτεί από τους Πέλικανς!

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η χθεσινή στήριξη των παικτών, του προπονητή, αλλά και του κόσμου ήταν συγκινητική και με ξεπερνά προσωπικά. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα, όπως έχω πει επανηλειμμένως και αυτό αποτελούσε πάντα απαράβατο όρο-παρακαταθήκη του πατέρα μου Παύλου και του θείου μου, Θανάση Γιαννακόπουλου. Ως εκ τούτου, έχω να δηλώσω τα εξής:

Διάβασα με προσοχή τις χθεσινές δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Euroleague στη συνέντευξη Τύπου του στην Τουρκία στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας χορηγίας με την εταιρεία Sinpas REIT, την οποία ως μέτοχος χαιρετίζω. Επιτέλους, σε κάποια σημεία βρίσκω ότι συμφωνούμε, ασχέτως εάν ακόμα συνεχίζουμε να έχουμε ατελείωτες διαφωνίες που θα πρέπει να λυθούν. Εκεί που συμφωνώ είναι ότι πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός και ότι πρέπει να κινούμαστε ΟΛΟΙ σε φιλικό και αθλητικό πλαίσιο.

Ο τρόπος αντιμετώπισής μου με αυτή την άδικη και παράνομη τιμωρία της Euroleague, είναι πολύ μακριά από αυτό που προτάσσει η έννοια του σεβασμού, με αποκορύφωμα τη χθεσινή της ατυχή κίνηση να στείλει τη φωτογραφία μου σε όλους τους φύλακες των σταδίων ανά την Ευρώπη, σαν να είμαι ένας καταζητούμενος και όχι ένα σεβαστό μέλος της, που επενδύει χρόνο, χρήμα και ενέργεια για το καλό του αθλήματος. Επίσης, συμφωνώ στο ότι η Euroleague έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό και ότι ο Παναθηναϊκός καλό θα ήταν να βρίσκεται εκεί που αγωνίζονται τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης.

Για να μπορέσει να γίνει αυτό πράξη, οφείλει η Euroleague να αναγνωρίσει το λάθος της και έστω και την ύστατη στιγμή να ακυρώσει την άδικη προς εμένα ποινή, ώστε η σχέση μας να επανέλθει στην πρότερή της κατάσταση, η οποία ήταν στα καλύτερά της των τελευταίων πολλών ετών. Δεν γίνεται να μην μου επιτρέπει να παρακολουθώ από κοντά την ομάδα που αγαπώ παθολογικά και στην οποία, όπως επανέλαβα και νωρίτερα, επενδύω χρόνο χρήμα και ενέργεια, για λόγους που δεν αφορούν το άθλημα. Είναι μία τιμωρία που πέρα από άδικη, την έχει καταδικάσει και όλη η μπασκετική κοινωνία της Ευρώπης.

Από την πλευρά μου, λυπάμαι που την απόλυτα δικαιολογημένη αντίδρασή μου στην άδικη προς εμένα και τον Παναθηναϊκό δράση της, την έχει εκλάβει ως ασέβεια. Ουδεμία τέτοια πρόθεση είχα.

Μέχρι τότε εμμένω στην απόφασή μου να αποχωρήσουμε από την Euroleague, σε περίπτωση που όλα τα μέλη του Παναθηναϊκού δεν αντιμετωπίζονται με τον πρέποντα σεβασμό που δικαιούται ένα από τα έντεκα ιδρυτικά μέλη της.

Χωρίς κανένα δημοψήφισμα (ο κόσμος μίλησε χθες) είμαι διατεθειμένος να αναλάβω κάθε οικονομική θυσία ώστε ο Παναθηναϊκός να αγωνίζεται σε μια διοργάνωση που θα απολαμβάνει τον σεβασμό που του αρμόζει, ακόμη κι αν χρειαστεί να πληρωθούν ρήτρες εκατομμυρίων. Δεν είμαι, όμως, έτοιμος να παίξω με τον ιδρώτα των παικτών μας, που έχουν κάνει ως τώρα μια μεγάλη προσπάθεια, των φιλάθλων που έχουν πληρώσει από το υστέρημά τους για την αγορά διαρκείας και των αντιπάλων 15 ομάδων, τις οποίες σέβομαι απόλυτα και δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που έχει φέρει σήμερα η Euroleague.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον σύλλογο και τους φιλάθλους του, θέλω να ανακοινώσω την τελική και οριστική μου απόφαση. Είναι μια απόφαση ειλημμένη και όχι μια αντίδραση της στιγμής.

Θα σεβαστώ την προσωρινή τιμωρία μου από την Euroleague (η οποία δεν ανέστειλε την απόφαση έως ότου εκδικαστεί από δευτεροβάθμιο όργανο), αλλά σε περίπτωση μη δικαίωσής μου, αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία με εμένα και τον Παναθηναϊκό στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Προς το παρόν θα φτάσουμε τον αγώνα μας εντός γηπέδου μέχρι το τέλος. Θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο το σύστημα που μας βάζει «τρικλοποδιές» και θα δώσουμε όλα τα εφόδια ώστε να ράψουμε το πολυπόθητο έβδομο αστέρι στη φανέλα μας. Κόντρα σε όλους και σε όλα, θέλουμε να νιώσουμε την υπέρτατη χαρά της απονομής του τροπαίου από τα χέρια του κ. Μπερτομέου σε Παναθηναϊκά χέρια.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνω ότι Παναθηναϊκός και Μάικ Τζέιμς έχουν συμφωνήσει σε όλα και ο παίκτης είναι… καθοδόν για το ΟΑΚΑ, περιμένοντας μόνο την τυπική του αποδέσμευση από τους Pelicans.»

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Feb 2018 16:59 #212402 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Ότι να ναι ο Γιαννακόπουλος! Τρελοκομείο.

Δυνατή κίνηση ο Τζέιμς!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Feb 2018 21:26 #212412 by Lyricaldemon
Ρεάλ Μαδρίτης 79-80 Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ με 79-80 και βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague. Οι Πειραιώτες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έπαιξαν καταπληκτικά, αλλά το κυριότερο αντέδρασαν εντυπωσιακά όταν οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +6. Εκπληκτικός ο Γιώργος Πρίντεζης (21π., 6ρ.), στο τέλος «καθάρισε» ο Γιάνις Στρέλνιεκς και η άμυνα.



Στο πρώτο δεκάλεπτο καμία εκ των δύο ομάδων δε μπορούσε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Η Ρεάλ βρήκε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και με δεύτερες επιθέσεις προηγήθηκε με 13-9 (6'), ωστόσο οι Πειραιώτες απάντησαν με πολλά καλάθια μέσα από τη ρακέτα και έτσι πήραν το προβάδισμα (16-19, 9').

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έριξε στο παρκέ τους ξένους που τόσο αμφισβητούνται και αυτοί έβγαλαν μία μοναδική επιθετικότητα στο παρκέ. Ρόμπερτς, Ουίλτζερ, Τόμπσον, ΜακΛιν είχαν σεμιναριακού επιπέδου επιθέσεις και οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο +6 (32-38, 16'). Η άμυνα με αλλαγές στοίχισε κάποια καλάθια του Ντόνσιτς (37-43, 19΄).

Οι Μαδριλένοι θέλησαν να μπουν με ενθουσιασμό στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με καλάθι του Ταβάρες στους 49 πόντους (24΄). Η αντίδραση όμως των «ερυθρόλευκων» ήταν αυτή που έπρεπε χάρη σε Στρέλνιεκς και Ουίλτζερ παρέμενε με προβάδισμα (62-65, 30').

Με τον Κοζέρ να βρίσκει τρία συνεχόμενα καλάθια και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να σκοράρει, η Ρεάλ ξέφυγε με 71-65 (34'). Ο Σφαιρόπουλος έβαλε τον Σπανούλη στον «άσο» και η λειτουργία της επίθεσης έφτιαξε τόσο που με 6 προσωπικούς πόντους του Πρίντεζη (καλάθι και φάουλ, τρίποντα), οι Πειραιώτες προσπέρασαν 73-74 (36'). Το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι μέχρι και την κόρνα της λήξης. Ο Παπαπέτρου έκανε φάουλ στον Καμπάτσο, αλλά ήταν εκπρόθεσμο κι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε σπουδαία νίκη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Feb 2018 15:32 - 13 Feb 2018 15:36 #212466 by Lyricaldemon
Επίσημο: Στα πράσινα ξανά ο Τζέιμς!
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάικ Τζέιμς, που θα φορέσει και πάλι την πράσινη φανέλα έπειτα από οκτώ μήνες.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν εκείνος που... προανήγγειλε ουσιαστικά την επιστροφή του στους «πράσινους» με φωτογραφία στο Instagram με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, στη συνέχεια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι το «τριφύλλι» και ο εκρηκτικός γκαρντ έχουν συμφωνήσει σε όλα ενώ οι Πέλικανς ανακοίνωσαν το περασμένο Σάββατο την αποδέσμευσή του, ανοίγοντας τον δρόμο του μεγάλου comeback!

Έπειτα, λοιπόν, από οκτώ μήνες κι αφού μεσολάβησε το πέρασμά του από τους Σανς και τους Πέλικανς, ο Τζέιμς θα φορέσει ξανά τα πράσινα, ενισχύοντας τον Παναθηναϊκό στην προσπάθειά του να επιστρέψει στο Final 4 της Euroleague για πρώτη φορά έπειτα από το 2012.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει την επιστροφή του Μάικ Τζέιμς στην ομάδα. Ο 27άχρονος άσος αναμένεται στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης (13/2, 16.20).

Ο Τζέιμς γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1990 στο Portland, έχει ύψος 1.85μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ. Ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο Grant High School, όπου και φοίτησε πριν ξεκινήσει η κολεγιακή του καριέρα στο Eastern Arizona College το 2008. Το 2010 αποφάσισε να μετακομίσει μετακόμισε στο Lamar, όπου έμεινε μέχρι το 2012.

Ο Μάικ Τζέιμς παρουσίασε εξαιρετικά δείγματα γραφής στο σκοράρισμα και στη senior χρονιά του μέτρησε 17.1 πόντους κατά μέσο όρο. Σε αγώνα του NCAA με το Lamar University είχε πετύχει 52 πόντους με 11 τρίποντα, επίδοση ρεκόρ για το κολέγιό του.

Τον Αύγουστο του 2012 υπέγραψε στην ΚΚ Ζάγκρεμπ όπου είχε 19 πόντους κατά μέσο όρο, όμως, το Δεκέμβριο αποχώρησε με προορισμό το Ισραήλ και συγκεκριμένα τη Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα, με την οποία μέτρησε 22.8 πόντους κατά μέσο όρο. Τη σεζόν 2013-2014 έπαιξε στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας για λογαριασμό της Παφόνι Ομέγκνα έχοντας 22.1 πόντους κατά μέσο όρο. Ήταν MVP, πρώτος σκόρερ, δεύτερος στις ασίστ (5.1) και τέταρτος στα κλεψίματα!

Τη σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε για οκτώ παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου έχοντας 21 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ κατά μέσο όρο! Ακολούθως πήρε μεταγραφή για τη Λαμποράλ Κούτσα, φτάνοντας μαζί της ως το Final Four της Euroleague κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-16.

Το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε στον Παναθηναϊκό Superfoods και ολοκλήρωσε τη σεζόν ως πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας έχοντας 12 πόντους και 2.9 ασίστ κατά μέσο όρο. Την ίδια σεζόν στην Euroleague μέτρησε 13.1 πόντους και 3.1 ασίστ ανά παιχνίδι!

Στις 3 Ιουλίου 2017, υπέγραψε συμβόλαιο με τους Phoenix Suns, στους οποίους έμεινε μέχρι τις 23/12/2017, ενώ στις 14/1/2018 «μετακόμισε» στους New Orleans Pelicans. Στη θητεία του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είχε 9.3 πόντους και 3.5 ασίστ κατά μέσο όρο».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2018 15:29 #212506 by Lyricaldemon
Τρεις μήνες απαγόρευση εισόδου στον Δ. Γιαννακόπουλο και χρηματικό πρόστιμο
Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και 10.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για μία ανάρτηση που είχε κάνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Η ποινή αναφέρει τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και 10.000 ευρώ πρόστιμο. Η ποινή είναι καθαρά προσωπική αφού απαλλάχθηκε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η ποινή αναφέρει:

1) Επιβάλλεται στον κ. Δημήτριο Γιαννακόπουλο του Παύλου, ως πρόσωπο άμεσα συνδεόμενο με την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για την από 20.10.2017 δήλωση – ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «instagram», με την οποία δυσφήμησε το άθλημα της καλαθόσφαιρας, απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά και μέχρι τρεις (3) μήνες και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €) .
2) Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για την ως άνω ανακοίνωση - ανάρτηση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification