Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ολυμπιακός 2018/2019

23 Oct 2018 02:20 #219524 by Vasileios
Κάποιος έχει τρελά νεύρα. Χαχαχα .. α ρε Τάκη ..

The following user(s) said Thank You: Giorgos Tsolaridis

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Oct 2018 14:08 #219539 by Giorgos Tsolaridis
Παραδέχθηκε το διαιτητικό λάθος και ζήτησε επανάληψη ο Ολυμπιακός
Ανακοίνωση με την οποία ζητάει να γίνει η επανάληψη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό εξέδωσε ο Ολυμπιακός.


Ανακοίνωση με την οποία προτείνει να γίνει η επανάληψη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό εξέδωσε ο Ολυμπιακός.

«Είδαμε και σε επανάληψη την επίμαχη φάση του διαιτητικού λάθος, η οποία είναι και η μοναδική σε όλο το παιχνίδι στην οποία ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός, ξεκάθαρα λόγω της πολλαπλής διαγράμμισης του γηπέδου που οδήγησε σε διαιτητικό λάθος», αναφέρει μεταξύ άλλων...

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παρακολουθήσαμε την πρωτοφανή αντίδραση του νέου προέδρου του Παναθηναϊκού Α.Ο., η οποία συνοδεύτηκε με τις σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είδαμε και σε επανάληψη την επίμαχη φάση του διαιτητικού λάθος, η οποία είναι και η μοναδική σε όλο το παιχνίδι στην οποία ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός, ξεκάθαρα λόγω της πολλαπλής διαγράμμισης του γηπέδου που οδήγησε σε διαιτητικό λάθος.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. δηλώνει επίσημα προς την Ε.Ο.Π.Ε., Ε.Σ.Α.Π. και κάθε αρμόδια αρχή ότι επιθυμεί να επαναληφθεί το παιχνίδι, για να αποκατασταθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης.

Ο Ολυμπιακός είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ και δεν χρειάζεται καμία εύνοια ακόμη και μη θελυμένη, από καμία πλευρά.

ΥΓ1. Ευχόμαστε ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού να δείξει βέβαια, την ίδια ευαισθησία σε όλα τα αθλήματα στα οποία διοικεί.

ΥΓ2. Για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης η επιθυμία μας είναι ξεκάθαρη και δεν αποτελεί ειρωνεία. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνδράμουμε, σε οτιδήποτε χρειαστεί ο Παναθηναϊκός, ούτως ώστε να διεξαχθεί εκ νέου ο αγώνας και μάλιστα με κόσμο. Βασική προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί η τέλεση του αγώνα σε γήπεδο με τάραφλεξ, ακόμα και στην Κυψέλη, ώστε να μην μπορούν να επαναληφθούν τα ίδια λάθη».

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Oct 2018 14:10 #219540 by Giorgos Tsolaridis
Επιλογές-«μηνύματα» από Μαρτίνς με Ντουντελάνζ
Ο Πέδρο Μαρτίνς θα αλλάξει εκ βάθρων την ενδεκάδα του Ολυμπιακού που έχασε στο Ηράκλειο.

Πολλές αλλαγές θα έχει ο Ολυμπιακός στο ματς της Πέμπτης με τη Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο για το Europa League. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο λόγος δεν είναι πως θέλει να φρεσκάρει την ομάδα του εν όψει πρωταθλήματος, αλλά μάλλον να στείλει μηνύματα σε κάποιους ποδοσφαιριστές που τον έχουν δυσαρεστήσει με την αγωνιστική τους συμπεριφορά.

Όλα δείχνουν πως θέση στο βασικό σχήμα θα βρουν οι Ζοσέ Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης και Ναουέλ. Αυτός που πάντως σίγουρα θα διατηρηθεί βασικός είναι ο Γκερέιρο, μιας και ο Χασάν είναι τραυματίας, ενώ ο Μάνος δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Oct 2018 14:11 #219541 by Giorgos Tsolaridis
Τι έλεγαν οι παίκτες του Ολυμπιακού για την απόφαση Μαρτίνς
Βαρύ ήταν το κλίμα στις τάξεις της ομάδας του Ολυμπιακού μετά την ήττα από τον ΟΦΗ.

Την απόφαση να κλείσει τους παίκτες του Ολυμπιακού στις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου μέχρι και την αναχώρηση της ομάδας για το Λουξεμβούργο την Τετάρτη, εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με την Ντουντελάνζ για το Europa League, έλαβε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Το κλίμα στις τάξεις των «ερυθρολεύκων», μετά και την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ήταν ιδιαίτερα βαρύ και οι ποδοσφαιριστές συζήτησαν την «τιμωρία» του προπονητή τους.

«Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Καταλαβαίνουμε πόσο πικραμένος είναι ο κόουτς, όπως είμαστε και εμείς. Είναι λογική η απόφασή του να μείνουμε όλοι μαζί στο προπονητήριο για να μιλήσουμε και να ηρεμήσουμε», φέρονται να είπαν μεταξύ άλλων οι παίκτες.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Oct 2018 16:00 - 23 Oct 2018 16:03 #219552 by Giorgos Tsolaridis
Χωρίς Τσιμίκα και Μεριά στο Λουξεμβούργο ο Ολυμπιακός
Είκοσι παίκτες επέλεξε για το ματς με την Ντουντελάνζ ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την εν Ελλάδι προετοιμασία του για την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο για το Europa League (19:55).

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε 20 παίκτες για την αποστολή. Από αυτή απουσιάζουν οι Μεριά και Τσιμίκας (ο οποίος είχε αποβληθεί κόντρα στην Μπέτις), ο τραυματίας Χασάν και ο Μάνος που δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Oct 2018 17:19 #219641 by Giorgos Tsolaridis
Στην κορυφαία 11άδα του Europa League o Τοροσίδης!
Η εμφάνιση του Βασίλη Τοροσίδη κόντρα στη Ντουντελάνζ, χάρισε στον άσο του Ολυμπιακού μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους της τρίτης αγωνιστικής στο Europa League.

Με το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά στο 66’, ο Βασίλης Τοροσίδης άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Ντιυντελάνζ, χθες το βράδυ στο «Ζοσί Μπαρτέλ». Παράλληλα, έκανε και μια «μεστή» εμφάνιση…

Όλα αυτά, λοιπόν, χάρισαν στον 33χρονο αμυντικό των «ερυθρολεύκων» μια θέση στην κορυφαία 11άδα της τρίτης αγωνιστικής στο Europa League, σύμφωνα τουλάχιστον με σχετικό δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA!

Την εν λόγω 11άδα απαρτίζουν οι: Αντρές Φερνάντες (Βιγιαρεάλ), Μερκάδο (Σεβίλλη), Νγκαντεού-Νγκατζουί (Σπάρτα Πράγας), Γουάλας (Λατσιο), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Μπακαλάι (Άντερλεχτ), Λο Σέλσο (Μπέτις), Λόφτους -Τσικ (Τσέλσι), Κόστιτς (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Φρέι (Φενερμπαχτσέ) και Νταμπούρ (Σάλτσμπουργκ).

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Oct 2018 17:20 #219642 by Giorgos Tsolaridis
Γλίτωσε τα χειρότερα ο Γκερέρο
Η ζημιά που υπέστη ο Γκερέρο στο ματς του Ολυμπιακού με την Ντουντελάνζ είναι σοβαρή μεν, αλλά όχι πολύ μεγάλη. Απέφυγε τη ρήξη χιαστού ο Ισπανός φορ.

Ο Ισπανός φορ έχει πάθει ζημιά στους συνδέσμους στο γόνατο, αλλά δεν πρόκειται για πολύ μεγάλη ζημιά. Δηλαδή για ρήξη χιαστού.

Αναμένεται το ιατρικό ανακοινωθέν των Πειραιωτών με το οποίο θα γίνει γνωστό το ακριβές πρόβλημα του 28χρονου επιθετικού, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα μείνει για 1-1,5 μήνα εκτός δράσης και όχι για περισσότερο.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν να αντιμετωπίσουν μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα τον Απόλλωνα Σμύρνης (εντός), την Παναχαϊκή (εκτός) για το Κύπελλο, την Ντουντελάνζ (εντός), τον Παναθηναϊκό (εντός), τον Ατρόμητο (εκτός), την Μπέτις (εκτός), τον Άρη Αβάτου (εκτός) για το Κύπελλο, την Ξάνθη (εκτός) και οριακά είναι το εντός έδρας ματς με τη Μίλαν.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Oct 2018 17:22 #219643 by Giorgos Tsolaridis
Τα στιγμιότυπα από το Ντουντελάνζ-Ολυμπιακός
Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Λουξεμβούργο, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να επικρατήσουν 2-0 και να επιστρέψουν στις νίκες.

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη του Ολυμπιακού

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Oct 2018 17:48 #219648 by Giorgos Tsolaridis
Ολυμπιακός: Ο Λάζαρος φορ και τα τρία στοιχεία που έσπασαν τη γκίνια

Μαρτίνς δίνει μάχη για να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός το πρόβλημα της αποτελεσματικότητας που τον ταλαιπωρεί. Η νίκη στο Λουξεμβούργο ήρθε μέσα από μία συνολική κυριαρχία. Τα τρία νέα στοιχεία που βελτίωσαν σημαντικά τον Ολυμπιακό και του επέτρεψαν να έχει διαρκή πίεση με ασφάλεια.

Ο Ολυμπιακός έκανε με διαφορά το καλύτερό του, το πιο μεστό φετινό του παιχνίδι στο Λουξεμβούργο. Δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά έβγαλε χαρακτήρα. Το πιο σημαντικό είναι η διάθεση που από το πρώτο λεπτό έδειξαν οι παίκτες να βγουν πάνω από το πρόβλημα, να ξεπεράσουν μέσα στο γήπεδο την άσχημη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Αυτό που κρατάω - και είναι οδηγός για την συνέχεια - είναι πως οι παίκτες είναι καλά μεταξύ τους και έχουν καλή χημεία με το τεχνικό επιτελείο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το στοιχείο, γιατί σε πολλές περιπτώσεις κάποια συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, βγάζουν έξω και περίεργες εσωτερικές καταστάσεις.

Ο Ολυμπιακός ακόμα και στα πρώτα 65 λεπτά που δεν έβρισκε το γκολ, σου έδειχνε πως είναι ένα σύνολο που έχει υγεία και οι παίκτες του παλεύουν με ζήλο να ξεπεράσουν στο γήπεδο τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην Ελλάδα έχουμε την συνήθεια να ψάχνουμε όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, ενόχους και αυτούς που δεν προσπαθούν αρκετά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε ένα σύνολο ανθρώπων που προσπαθεί να ξεπεράσει κάποιες φανερές αδυναμίες που έχει το ρόστερ και ο χρόνος θα δείξει πιο είναι το ταβάνι τους και αν αυτό είναι σε θέση να φθάσει τους στόχους που έχει ο σύλλογος.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Υπάρχουν πολλά στοιχεία που βελτίωσαν σημαντικά την εικόνα του Ολυμπιακού, τα οποία στην πραγματικότητα οδήγησαν στο να μπορέσουν οι "ερυθρόλευκοι" να παλέψουν με ασφάλεια και σε διάρκεια να νικήσουν το μεγαλύτερο ζήτημα που τους απασχολεί: την έλλειψη αποτελεσματικότητας.

Πρόβλημα που παρουσιάστηκε ξανά και όλα δείχνουν πως τουλάχιστον μέχρι την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα το κουβαλά ο Ολυμπιακός. Ασφαλώς και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και ατυχία, σίγουρα σε ένα βαθμό μέσα από δουλειά και σωστές επιλογές μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση, όμως κοιτάζοντας και τα χαρακτηριστικά του ρόστερ, δεν βγαίνει ο αριθμός γκολ που χρειάζεται να έχει μία ομάδα με τους στόχους του Ολυμπιακού και ειδικά όταν δεν σκοράρουν οι Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος το πρόβλημα γίνεται μεγάλο.

Στο Λουξεμβούργο η νίκη ήρθε, επειδή βελτιώθηκαν σε σημαντικό βαθμό προβλήματα στις υπόλοιπες γραμμές και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά και να πιέσει με ασφάλεια. Για να πετύχει το πρώτο τέρμα χρειάστηκε 21 τελικές και συνολικά έβγαλε 25, για να κερδίσει έπρεπε να έχει την απόλυτη κυριαρχία. Υπάρχουν λοιπόν δύο διαφορετικές συζητήσεις. H μία είναι το πόσο δυσκολεύεται να βρει γκολ και άλλη πως για να συμβεί αυτό πέτυχε να κυριαρχήσει συνολικά και να έχει μεγάλη διάρκεια στην πίεση.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο Ολυμπιακός, επαναλαμβάνω, δεν κέρδισε επειδή έλυσε το πρόβλημα του στο γκολ - το πρόβλημα εμφανίστηκε και μάλιστα έντονα και δείχνει πως θα το κουβαλήσει για την συνέχεια - κέρδισε γιατί πήρε πολύ καλό βαθμό στα υπόλοιπα και πρόσθεσε στοιχεία στο παιχνίδι του, στις πίσω γραμμές.

Ο Μαρτίνς ασφαλώς και θα είναι πολύ ευχαριστημένος από την διάθεση των παικτών του και από τα τρία νέα στοιχεία που προσπάθησε να βάλει στην ομάδα του. Ενέργεια και επιθετική άμυνα με τον Σισέ, πιο συντηρητική λογική, λιγότερα και πιο αποτελεσματικά τρεξίματα από τον Καμαρά ώστε να μην χάνεται η συνοχή της ομάδας και στην μία πλευρά την παρουσία ενός ακραίου με διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως ο Ναουέλ. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά.

Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΣΙΣΕ
Υπάρχουν πολλές φάσεις που "βγάζουν μάτια" για το πόσο απαραίτητος είναι ο Σισέ στην άμυνα του Ολυμπιακού. Προσέξτε, δεν πιστεύω πως είναι ο νέος Αουγκεντάλερ, για ένα ακατέργαστο παιδί πρόκειται με στοιχεία που "φωνάζει" πως έχει ανάγκη η άμυνα του Ολυμπιακού: γρήγορες αντιδράσεις και ένταση.

Υπάρχουν φάσεις, όπως μία διαγώνια πάσα που δέχεται η άμυνα του στο πέμπτο λεπτό που τρέχει ο Σισέ χαμηλά στην δεξιά πλευρά και την σταμάτα, που αν την δεις προσεκτικά καταλαβαίνεις πως αν δεν ήταν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής στο γήπεδο, ο αντίπαλος θα έβγαζε καθαρή επίθεση.

Ο Σισέ σταμάτησε επιθέσεις και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να μείνει με ασφάλεια στην επίθεση λόγω της ταχύτητας του και της δυνατότητας που έχει να αμύνεται σε μεγαλύτερο γήπεδο από ο,τι οι υπόλοιποι στόπερ του ρόστερ. Ασφαλώς και θα δεχτεί γκολ από λάθη, όμως είναι ο μοναδικός στόπερ που έχει στην διάθεση του ο Μαρτίνς και του επιτρέπει να αμυνθεί με ασφάλεια στα μέτρα που πρέπει ο Ολυμπιακός.

Πλέον, το σημαντικό για μία ομάδα που παίζει πολλά παιχνίδια στα οποία πρέπει να κυριαρχεί, είναι το δίδυμο των στόπερ της να έχει την δυνατότητα να παίξει άμυνα ψηλά με ασφάλεια, εκεί κρίνεται. Χωρίς τον Σισέ ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βρει δίδυμο που σε ψηλά μέτρα να κρατά την συνοχή της ομάδας.

ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΑ
Στο Λουξεμβούργο είδαμε την καλύτερη συνολική εμφάνιση του διδύμου Καμαρά - Μπουχαλάκη. Ο Μαρτίνς χώρισε καλύτερα τους ρόλους, ο Καμαρά έπαιξε πιο συντηρητικά, απέφυγε τα άσκοπα τρεξίματα, έμεινε πιο κοντά στο αμυντικό του δίδυμο και πρόσφερε ασφάλεια στη άμυνα του Ολυμπιακού.

Θα έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει και στην συνέχεια, αλλά η επιλογή του Μαρτίνς να χρησιμοποιεί τον Καμαρά στο "8" ήταν ένα μεγάλο θέμα για την χημεία της ομάδας. Τόσο επιθετικά, καθώς μία ομάδα που έχει θέμα στο γκολ, έχανε και μία κάθετη απειλεί από τον άξονα, αλλά και στην άμυνα καθώς όταν ο Καμαρά έφευγε από τον χώρο κάλυψης των στόπερ και ο αντίπαλος έσπαγε την πίεση ο Ολυμπιακός γινόταν πολύ ευάλωτος.

Τα στοιχεία αυτά δεν υπήρχαν στη Ντουντελάνζ, ο Καμαρα έκανε πιο μετρημένο παιχνίδι, κινήθηκε πιο κοντά στα στόπερ, ήταν διαρκώς σε κοντινή απόσταση με τον Μπουχαλάκη, ενώ πήρε πολύ περισσότερο την μπάλα - για να την βγάλει μπροστά ο Έλληνας χαφ - και είχε σωστές μεταβιβάσεις.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Μπουχαλάκης δεν έπαιρνε την μπάλα πίσω από τον Καμαρά, αλλά μπροστά από αυτόν και συνολικά βοήθησε με αυτό το απλό στοιχείο σε πολλά κομμάτια τον Ολυμπιακό. Σε αμυντική ισορροπία, ασφάλεια, του πρόσφερε γρήγορες αντιδράσεις στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και καλύτερες επιλογές στην δημιουργία.

Συνολικά θέλω να τονίσω πως σε μεγάλο βαθμό, η χρησιμοποίηση του Σισέ και το πιο συντηρητικό παιχνίδι του Καμαρά έδειξαν έναν δρόμο ώστε να βελτιωθεί σημαντικά ανασταλτικά ο Ολυμπιακός για την συνέχεια.

ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥΕΛ
Την παραμονή του παιχνιδιού στo "Σουτ Τηλεφώνημα" έλεγα στον Θέμη πως περιμένω να δω τον Ναουέλ στο Λουξεμβούργο. Ο Μαρτίνς ήταν δεδομένο πως θα "σπάσει το κεφάλι" το να βρει επιθετικές λύσεις, διαφορετικά στοιχεία, Στην πραγματικότητα, πέρα από διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές στο τακτικό κομμάτι, μεσοεπιθετικά μόνο ο Ναουέλ δείχνει ικανός να του δώσει περισσότερο παιχνίδι χωρίς μπάλα.

Σε μεγάλο βαθμό ο Ολυμπιακός μπλοκάρεται από την συνύπαρξη ποδοσφαιριστών που θέλουν την μπάλα στα πόδια τους. Έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα, προσωπικότητα, ικανότητα στο να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα.

Αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό οι Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε θέλουν να ξεκινάνε την επίθεση, να χτίζουν στην κατοχή τους, την δημιουργία και όχι να κινούνται χωρίς μπάλα για να αξιοποιήσουν κίνηση κάποιου συμπαίκτη τους.

Ο Μαρτίνς, λοιπόν, για να βοηθήσει να ξεμπλοκαριστεί η ομάδα του χρειάζεται να βρει τρόπους για περισσότερη κίνηση στον κενό χώρο και πέρα από τις κουβέντες, τις συνεργασίες που θα ζητήσει από τα τρία "όπλα" του, καταλαβαίνει πως είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσει και να είναι έτοιμος να προσφέρει σε αυτό το κομμάτι ο Ναουέλ.

Για αυτό τον λόγο ήμουν βέβαιος πως θα ξεκινήσει, πιστεύω πως κάποια στοιχεία έδωσε. Έκανε κινήσεις χωρίς μπάλα, πάτησε περιοχή και πρόσφερε την δυνατότητα στους συμπαίκτες του, να του προσφέρουν τελική πάσα, υστέρησε κι αυτός σημαντικά στην ποιότητα της τελικής απόφασης.

Συνολικά, όμως, είχε ένα γεμάτο παιχνίδι και βοήθησε στο να είναι γρήγορος, κινητικός και να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα ο Ολυμπιακός. Σε αυτήν την πρώτη γνωριμία μαζί του, μας δείχνει πως είναι ένας ακραίος που ο προπονητής μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη στο τακτικό κομμάτι και αυτό είναι σημαντικό "όπλο" για να αρχίσει να παίρνει παιχνίδια και με την μπάλα μπορεί να λειτουργήσει αξιόπιστα εσωτερικά αλλά και να προσφέρει σωστή κίνηση στον χώρο, ασφαλώς το στοίχημα είναι η αποτελεσματικότητα.

ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ
Το πρόβλημα στο σκοράρισμα δεν λύθηκε, απλά τα στοιχεία που προανέφερα βοήθησαν να υπάρχει διάρκεια στην επιθετικότητα που έβγαλε ο Ολυμπιακός κι έστω και με στημένο κάποια στιγμή η μπάλα να μπει στα δίχτυα.

Πρόβλημα που γίνεται μεγαλύτερο με τον τραυματισμό του Γκερέρο. Ο Μαρτινς θα χάσει τον επιθετικό που του έδινε πολύ τρέξιμο και ένταση, υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά, ο Χασάν είναι εκτός για τρεις εβδομάδες. Όλα δείχνουν πως ο Χριστοδουλόπουλος αναγκαστικά θα πάρει πολύ χρόνο στην κορυφή της επίθεσης, το καλό είναι πως έδειξε να επανέρχεται σε καλή κατάσταση, είχε τρεξίματα, έκανε έξυπνες κινήσεις μέσα στην περιοχή, ήταν μέσα στις φάσεις αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει τον παίκτη που θα του προσφέρει το εύκολο γκολ και πρέπει να το βρει μέσα από έλεγχο των παιχνιδιών και δημιουργία πολλών καθαρών ευκαιριών, μία καλή αρχή έγινε στο Λουξεμβούργο.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Oct 2018 17:51 #219649 by Giorgos Tsolaridis
Με Έλληνα διαιτητή δεν θα κέρδιζε χθες ο Ολυμπιακός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο sport-fm.gr την άποψή του για τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού σε σχέση με το…ελληνικό πρωτάθλημα!
· Δικαιούμαι να έχω την άποψή μου. Ακόμη κι αν κάποιοι την θεωρούν αιρετική. Αλλά νομίζω πώς μπορώ να την έχω. Και κάπως έτσι θέλω να δώσω μία συνέχεια στο αίτημα του Ολυμπιακού να παίζουν ξένοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια του, όπως και των άλλων ομάδων που είναι ψηλά στη βαθμολογία.

· Λοιπόν πραγματικά πιστεύω ότι χθες ο Ολυμπιακός στο Λουξεμβούργο με Έλληνες διαιτητές κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κέρδιζε! Το γκολ του Τοροσίδη θα ακυρώνονταν για επιθετικό φάουλ, μολονότι απλά ο σκόρερ με το ένα του χέρι βρήκε ελάχιστα την πλάτη του αντίπαλου αμυντικού, όπως πολύ αναλυτικά έδειξε η εκπομπή του Cosmote Tv. Και στο γκολ του Φορτούνη θα υπήρχε υπόδειξη οφσάϊντ, αν και ο Φορτούνης ήταν στην ίδια ευθεία με τον αντίπαλο αμυντικό, όπως επίσης μας έδειξε η ίδια εκπομπή βάζοντας την «νοητή» γραμμή. Εγώ αυτά πιστεύω ότι θα γίνονταν σε αντίστοιχες φάσεις αγώνα του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα, από την πλειοψηφία των Ελλήνων διαιτητών.

· Κι ερχόμαστε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ της περασμένης Κυριακής. Ο Ολυμπιακός μέχρι το 1-0 του ΟΦΗ στο 35’ ήταν Α-Θ-Λ-Ι-Ο-Σ. Ο ΟΦΗ άξιζε να προηγείται στο σκορ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα! Ο Ολυμπιακός χθες στο Λουξεμβούργο είχε 17 (!!!) τελικές στο α΄ ημίχρονο. Έβαλε γκολ; Όχι! Έτσι είναι η μπάλα. Κι αν δεν το έβαζε ο Τοροσίδης από το κόρνερ του Φορτούνη, το πιο πιθανό είναι να μην κέρδιζε κιόλας! Σφύριζε λοιπόν εκεί επιθετικό φάουλ ο Τούρκος ρέφερι και πάπαλα. Κι ούτε θα μπορούσε να του πει κανείς τίποτα. Ακούμπησε το ένα χέρι του Τοροσίδη στον αμυντικό; Φάουλ. Και η φάση του Φορτούνη ήταν όντως οριακή. Σηκώνει το σημαιάκι ο Τούρκος επόπτης και γειά σας.

· Πάμε λοιπόν πάλι στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Άθλιος ο Ολυμπιακός, αλλά πώς έφαγε το γκολ.

· Πρώτον, με τον διαιτητή Σέζο να αγνοεί φάουλ υπέρ του Τσιμίκα στο ξεκίνημα της φάσης. Το φάουλ έγινε με τον Τσιμίκα να κινείται σε θέση αριστερού εξτρέμ. Έτσι, φεύγοντας στην αντεπίθεση ο ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός είχε κι έναν αμυντικό λιγότερο, αφού ο αριστερός του μπακ ήταν καθηλωμένος στο έδαφος.

· Δεύτερον, με τον διαιτητή από το Κιλκίς, αλλά και τον επόπτη Δημόπουλο από την Φλώρινα να υποδεικνύουν ανύπαρκτο κόρνερ, από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Η μπάλα ποτέ δεν πέρασε την γραμμή του άουτ, αφού ο Μεριά πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα σε πλάγιο άουτ, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτό.

· Προσέξτε, ότι η φάση είναι μπροστά στα μάτια του διαιτητή. Αλλά δεν την παίρνει πάνω του και ακολουθεί την υπόδειξη του επόπτη, που ήταν δεκάδες μέτρα μακριά-παρεμπιπτόντως, η Νόβα μας έδειχνε σε ριπλέι κάθε φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, αλλά προτίμησε να μην δείξει κανένα ριπλέι για να ξεκαθάριζε αν υπήρχε κόρνερ σε φάση που έκρινε όλο το ματς…

· Καταλαβαίνετε τώρα τι ωραία μπορεί να αλλάξει ένα παιχνίδι, όταν τα λάθη γίνονται μονόπλευρα; Ακριβώς αντίθετα με ό,τι συνέβη χθες με τον Τούρκο. Γιατί ήταν πονηρή η φάση στο α΄ ημίχρονο που ζήτησε πέναλτι ο Ποντένσε, αφού ο γκολκίπερ της Ντουντελάνζ έπεσε και βρήκε-δεν βρήκε τα πόδια του Πορτογάλου με τα χέρια του. Εύκολα θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι. Κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα. Δεν το έδωσε, καλά έκανε, αλλά κρίνοντας όλο το παιχνίδι δεν μπορείς να πεις ότι έπαιξε υπέρ των γηπεδούχων-ούτε επίσης υπέρ του Ολυμπιακού. Είδες εν ολίγοις μία τίμια διαιτησία.

· Αλλά τι να συζητάμε τώρα. Ο επόπτης (Δημόπουλος από την Φλώρινα) που δεν είδε ότι δεν υπήρχε κόρνερ υπέρ του ΟΦΗ στη φάση του 1-0, ο ίδιος επόπτης που υπέδειξε οφσάιντ τον Μάνο, ενώ καλύπτονταν πλήρως (κι ο επόπτης είχε άριστη θέση, όπως βλέπετε στη φωτό), πήρε αμέσως ορισμό από την ΚΕΔ του Περέιρα και θα παίξει την Τετάρτη στο Κύπελλο Ηρακλής-Ατρόμητος. Καλά για τον Σέζο δεν το συζητάμε: όχι απλά θα παίξει το Ηρακλής-Ατρόμητος, αλλά θα είναι και 4ος την Κυριακή στο Πανιώνιος-Ατρόμητος.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification