Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

NBA: Γενική Συζήτηση

19 Sep 2021 11:11 #255618 by Βασίλης Φρίγκας
ΕΠΙΣΗΜΟ: Στους Timberwolves o Bolmaro.Παρόμοιο ταξίδι με τον Ricky Rubio.
https://platform-cdn.sharethis.com/img/facebook.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό εδώ και μερικές ημέρες, ο Leandro Bolmaro πήρε την απόφαση να μεταπηδήσει από την Ευρώπη και την Barcelona στις ΗΠΑ και τους Minnesota Timberwolves, οι οποίοι τον είχαν επιλέξει στο Draft του 2020.Το αξιοπρόσεκτο με την εν λόγω κίνηση είναι το γεγονός πως ο Αργεντινός πήρε το νούμερο 9 στη νέα του ομάδα, όπως και ακόμα ένας παίκτης που είχε κάνει κατά το παρελθόν ένα αντίστοιχο βήμα, με τον Ricky Rubio, που έχει ακόμα πολλά κοινά με τον νεαρό περιφερειακό -θέση, μη Αμερικανοί, ψηλοί για PG- να το κοσμεί στη φανέλα του την περσινή σεζόν, όταν είχε γυρίσει ξανά στη Minneapolis μετά από 3 χρόνια σε Utah Jazz και Phoenix Suns.Πέρυσι, ο Bolmaro μέτρησε 3 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ στην EuroLeague, αλλά και 6 πόντους, 1.5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 6 περισσότερα λεπτά συμμετοχής στην ACB.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Sep 2021 09:27 #255639 by Βασίλης Φρίγκας
Η πιο... τρελή ανανέωση συμβολαίου.Όταν οι Clippers έπεισαν με... κόπο τον DeAndre Jordan να μείνει στο LA.
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
2015.
Off- season.Μετά από μια πολύ καλή σεζόν στην κανονική διάρκεια που συνοδεύτηκε ωστόσο με τον πλέον παράλογο τρόπο --αποκλεισμός από τους μέτριους Rockets παρότι βρέθηκαν μπροστά με 3-1 --, οι Clippers έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες μιας τόσο ολέθριας αποτυχίας, βλέποντας τον DeAndre Jordan να αποχαιρετάει την ομάδα τους μετά από 7 ολόκληρα χρόνια.Μπορεί αυτή τη στιγμή ο 32χρονος center να προέρχεται από μια αδιάφορη και κατακρεουργημένη σεζόν στο 5- less Brooklyn, αλλά εκείνη την εποχή ήταν ίσως ο πιο σημαντικός παίκτης των Clips σε άμυνα και επίθεση.1ος σε ριμπάουντ (15).
1ος σε ευστοχία (71% σε 6.5 προσπάθειες).
2 τάπες.
13 WS/ 5 DWS (1ος στο ΝΒΑ).  Αυτά τα τόσα σημαντικά στοιχεία έβλεπαν από πολύ μακριά στο Χόλιγουντ να κουνούν μαντήλι και να παίρνουν το δρόμο για το Dallas και τους Mavericks.Στη free agency του εν λόγω καλοκαιριού λοιπόν, ο DJ αποφασίζει να αφήσει το επί 7 χρόνια "σπίτι" του και να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Τέξας, και τους Mavs, σε μια προσπάθεια αρωγής στον Dirk Nowitzki για να διεκδικήσει ένα ακόμα δαχτυλίδι μετά το έπος του 2011.
Μάλιστα, υπογράφει μαζί τους ήδη από Moratorium και γυρίζει στο πατρικό του στο Houston όντας ήρεμος πια, για να είναι μαζί με τους δικούς του ανθρώπους λίγους μήνες μόλις πριν την έναρξη των training camps και της αγωνιστικής σεζόν.Και σε αυτό το σημείο αρχίζει η τρέλα!Όπως άλλωστε αναφέρθηκε, στο LA ήξεραν πόσο σημαντικός παίκτης ήταν για αυτούς ο DeAndre -και τρομερός χαρακτήρας στα αποδυτήρια- και δεν ήταν διόλου πρόθυμοι να τον χάσουν.
Τουλάχιστον χωρίς να προσπαθήσουν.Μέσω μιας μάχης με... emojis περισσότερων από 5 ατόμων στο Twitter, οι Blake Griffin και Chris Paul ενεργοποιούν ουσιαστικά την ωρολογιακή βόμβα του tampering και στις 8 Ιουλίου παίρνουν το πρώτο αεροπλάνο από τον τόπο διακοπών τους για τη γενέτειρα του συμπαίκτη τους, τον οποίο ειδοποιούν να ακυρώσει όλα τα επόμενα ραντεβού του με ανθρώπους των Mavs!  Λίγες ώρες μετά -ήταν πια βράδυ- φτάνουν, τον χαιρετούν και τους χαιρετάει, και μπαίνουν στο σπίτι του, ενώ λίγο αργότερα εμφανίζεται και η κυρία αποστολή του οργανισμού εν τη παρουσία προέδρου, Coach και 2 παικτών, των Paul Pierce και JJ Redick.
Αυτή ήταν η τελευταία φορά που εθεάθησαν μαζί.Προφανώς, κανείς δεν ήξερε τι θα μπορούσαν να λένε.
Ωστόσο, γρήγορα μαθεύτηκε το συμβάν.Απίθανα οργισμένος ο ιδιοκτήτης των Τεξανών, ο Marc Cuban, στέλνει άμεσα αντιπροσωπία σε όλη την περιοχή για να βρουν το σπίτι του Jordan -δε γνώριζε που ήταν- και να αποσύρει άμεσα από εκεί τους σταρ των Clippers.Την ίδια στιγμή στο πατρικό του DeAndre, αυτοί κλειδώνουν ήδη πόρτες και παράθυρα -με τον Griffin να κοινοποιεί μια επική φωτογραφία στα social media του, με μια καρέκλα να φράζει την κεντρική πόρτα του σπιτιού- και ανακοινώνουν στον «οικοδεσπότη» πως δεν πρόκειται να ξεκλειδώσουν αν δεν ανανεώσει με την αρμάδα του Doc Rivers!Το επόμενο γεγονός που γνωρίζουμε;
Στις 9 Ιουλίου, 12 ώρες μετά δηλαδή, ο Jordan υπογράφει νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τους Clippers (63 εκ για 3 χρόνια) και αφήνει στα κρύα του λουτρού το Dallas, σε μια από τις μεγαλύτερες και "ανήθικες" ανατροπές από καταβολάς free agency!Οι Mavs από την άλλη μεριά, θεωρώντας σίγουρη την προσθήκη του αθλητικού Center, δεν προχώρησαν όλο αυτό το διάστημα σε κάποια άλλη ηχηρή προσθήκη, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να κλείσουν κάποιον "ψηλό", κάτι που τους ανάγκασε να τερματίσουν κάπως έτσι στην 6η θέση της Δύσης και να αποκλειστούν μόλις στον πρώτο γύρο των Playoffs...Το ακόμα πιο σουρεαλιστικό της υπόθεσης;
Ο DeAndre Jordan, μόλις τελείωσε τη νέα θητεία του στο Los Angeles, υπέγραψε με τους Mavericks, ζητώντας συγνώμη για την τότε συμπεριφορά του!Πλέον, επιστρέφει στο LA μετά από 3 χρόνια σε Τέξας και Νέα Υόρκη, αυτή τη φορά για χάρη των Lakers, σε μια κίνηση που ήταν εμφανώς πιο αναίμακτη από αυτήν του 2015.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Sep 2021 10:25 #255652 by Βασίλης Φρίγκας
J.J. Redick: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του.Ο 37χρονος σούτινγκ γκαρντ είπε «αντίο» στο μπάσκετ.

https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Έπειτα από 15 χρόνια στο ΝΒΑ, ένας από τους καλύτερους και πιο αυθεντικούς σουτέρ του πρωταθλήματος ανακοίνωσε σήμερα το πρωί (21/9) την απόφασή του να αποσυρθεί. Ο J.J. Redick κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 37 ετών και έχοντας παίξει συνολικά σε 940 αγώνες κανονικής περιόδου με έξι διαφορετικές ομάδες.«Το ξέρω ότι έφτασε η ώρα. Έφτασε η ώρα να γίνω μπαμπάς. Έφτασε η ώρα να ετοιμαστώ για τη νέα φάση της ζωής μου», είπε μεταξύ άλλων στο αποχαιρετιστήριο video που ανάρτησε στο Twitter ο Redick.Ο Redick υπήρξε ο… ορισμός του σούτινγκ γκαρντ, χτίζοντας ολόκληρη την καριέρα του πάνω σε αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού του: το σουτ. Συνολικά επιχείρησε 8.976 σουτ στην καριέρα του σε αγώνες κανονικής περιόδου και το 79,4% εξ αυτών προήλθε πίσω από τα πέντε μέτρα (για την ακρίβεια το 52,4% ήταν τρίποντα και το 27% σουτ μεταξύ 5-7 μέτρων).Επιλέχθηκε στο Νο. 11 του Draft το 2006 από το Orlando, την ομάδα του στα πρώτα έξι χρόνια της καριέρας του. Ακολούθησαν οι L.A. Clippers, οι Philadelphia 76ers, οι New Orleans Pelicans, οι Milwaukee Bucks και τέλος οι Dallas Mavericks.Σε αυτά τα 15 χρόνια που έπαιξε στο ΝΒΑ είχε 12,8 πόντους κατά μέσο όρο με ποσοστό καριέρας 41,5% στα τρίποντα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Sep 2021 10:26 #255653 by Βασίλης Φρίγκας
Sixers: Χωρίς Simmons στα training camps, έχει... εξαφανιστεί εδώ και 1 μήνα! Θέλει να φύγει από τη Philadelphia άμεσα ο Αυστραλός.
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Όπως μετέδωσε ο πάντα έγκυρος Adrian Wojnarowski, o Ben Simmons δεν θα δώσει το «παρών» στην αγωνιστική έναρξη της σεζόν των Philadelphia 76ers, με τους managers του Αυστραλού PG να ανακοινώνουν στη διοίκηση της ομάδας πως ο πελάτης τους δε σκοπεύει να βρεθεί τόσο στα training camps όσο και σε κάποιο παιχνίδι της!Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ο απόφοιτος του LSU έχει να μιλήσει αυτοπροσώπως στους ιθύνοντες του συλλόγου -ή σε κάποιον συμπαίκτη, προπονητή του- από τα τέλη Αυγούστου, όταν είχε ανακοινώσει την επιθυμία/ απαίτησή του να φύγει όσο το δυνατόν πιο σύντομα από την πόλη της αδελφικής αγάπης. Ωστόσο, η περίπτωση ανταλλαγής του δε φαντάζει τόσο εύκολη υπόθεση, με τον Daryl Morey και το επιτελείου του να θέτουν ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη των πακέτων που θα τους ικανοποιούσαν, ζητώντας ένα σταρ και αρκετά picks για να τον παραχωρήσουν.Από την άλλη μεριά, κανένα -γνωστό- έως τώρα trade δεν εμπεριέχει κάποιο θελκτικό όνομα για τους Sixers, με τον Simmons να έχει... κολλήσει στη Philadelphia -με την οποία έχει περάσει 5 χρόνια έως τώρα μετρώντας 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα ανά 34 αγωνιστικά λεπτά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Sep 2021 10:27 #255654 by Βασίλης Φρίγκας
Celtics: Δύο πρώην «Έλληνες» στο προπονητικό σταφ.Ο Aaron Miles και ο Tony Dobbins πέρασαν στο παρελθόν από το ελληνικό πρωτάθλημα.

https://platform-cdn.sharethis.com/img/facebook.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Ελληνική σύνδεση υπάρχει στο… ολόφρεσκο προπονητικό επιτελείο του Ime Udoka στη Βοστώνη. Βλέπετε, οι δύο από τους έξι συνεργάτες του κόουτς των Celtics (που ανακοινώθηκαν επισήμως σήμερα) έχουν περάσει ως αθλητές από την Basket League.Πρόκειται για τον Aaron Miles και τον Tonny Dobbins. Ο μεν Miles έπαιξε στον Πανιώνιο και στον Άρη τις σεζόν 2008-09 και 2009-10. Ο δε Dobbins πέρασε για ένα φεγγάρι από την Κοζάνη τη σεζόν 2005-06 για λογαριασμό του Μακεδονικού, πριν πάρει την απόφαση να αποχωρήσει έπειτα από λίγους αγώνες.Οι υπόλοιποι τέσσερις άμεσοι συνεργάτες του Udoka στη Βοστώνη θα είναι οι Will HardyDamon StoudamireBen Sullivan και Joe Mazzulla.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Sep 2021 10:28 #255655 by Βασίλης Φρίγκας
Η ιστορία 3 τατουάζ.Πώς τα τατουάζ του Jason Terry έφεραν τύχη και ατυχία στις ομάδες του.
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Στις 19 Οκτωβρίου 2010, έπειτα από έναν πρόωρο αποκλεισμό στον πρώτο γύρο των Playoffs από τους San Antonio Spurs (2-4) πάρα το γεγονός πως πέτυχαν 55 ολόκληρες νίκες στην κανονική διάρκεια, η ψυχολογία στο στρατόπεδο των Dallas Mavericks δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.Αλλά εκείνη την ημέρα, κατά κάποιον τρόπο επρόκειτο να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο!Ο DeShawn Stevenson, ένας από τους πιο εμμονικούς με τα τατουάζ παίκτες του ΝΒΑ, αποφασίζει να κάνει ένα δώρο στους συμπαίκτες του εν όψει της νέας σεζόν, καλώντας τον προσωπικό του τατουατζή σε μια προπόνηση, για να... ζωγραφίσει στο δέρμα όσων συμπαικτών του.Όταν ήρθε η σειρά του Jason Terry, όλοι γέλασαν στο άκουσμα του σχεδίου που ζήτησε.Γιατί;
Γιατί ζήτησε στο μπράτσο του το τρόπαιο του ΝΒΑ, το Larry O' Brien!Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, ήταν ο Jet όμως αυτός που γελούσε, αφού οι Mavs διαλύουν τον Ιούνιο τους Miami Heat των LeBron- Wade- Bosh με μειονέκτημα έδρας και 2 breaks και κατακτούν το πρώτο -και μοναδικό μέχρι σήμερα- πρωτάθλημα στην ιστορία τους!Σε αυτό το ταξίδι, ο 33χρονος τότε Terry μέτρησε 17.5 πόντους και 44% ευστοχία από το τρίποντο, αποκτώντας ήδη από το χειμώνα την απαραίτητη δροσιά για το καλοκαίρι, χάρις σε ένα λυτρωτικό τατουάζ, που του χάριζε καθημερινά επιπλέον κίνητρο και αντοχές.  Ωστόσο, αυτή ήταν η τελευταία φορά που κάτι αντίστοιχο λειτούργησε...Το καλοκαίρι του 2012, αποφασίζει να αφήσει μετά από 8 ολόκληρα χρόνια το Τέξας, και να μετακομίσει στη Βοστόνη των RondoPierce και Garnett, που έψαχνε έναν τρόπο εξιλέωσης για τη φυγή του Ray Allen.Λίγες μέρες μετά, χτυπάει στο πόδι του ένα νέο τατουάζ.
Αυτή τη φορά, είχε το σήμα των Celtics να στριφογυρίζει το Larry O'Brien στο χέρι του.Όμως, η τύχη του γύρισε την πλάτη, με τον Rondo (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 2 κλεψίματα) να διαλύει το γόνατό του τον Ιανουάριο του 2013, μαζί και τις Contending ελπίδες των Κελτών.
Σαν να μην έφτανε αυτό για το γέννημα θρέμμα του Seattle, έμελλε να αφήσει δια παντός το όνομά του στα πέρατα της ιστορίας, όταν δέχθηκε ένα... τραγελαφικό poster από τον LeBron James, και αυτόματα όλα όσα κατάφερε στην καριέρα του πήγαν περίπατο για την υστεροφημία του στις επόμενες γενιές -όπως αναφέρει χαριτολογώντας και ο ίδιος.  Το επερχόμενο καλοκαίρι, ο Danny Ainge πυροδοτεί ένα ηχηρό trade, που στέλνει τους Pierce και Garnett στους Brooklyn Nets για χάρη πάμπολλων picks πρώτου γύρου.
Ανάμεσα στα ανταλλάγματα που προσγειώθηκαν στη Νέα Υόρκη ήταν και ο Terry.Ο βετεράνος guard δεν έχασε χρόνο.
3 μήνες μετά, κάνει το 3ο του συνεχόμενο τατουάζ με μια ομάδα του, με το "BK All Day" να αναγράφεται περήφανα στο σώμα του.Και πάλι όμως, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του...5 μήνες μετά το τατουάζ και μόλις 16 λεπτά ανά βραδιά στο μέτριο βάσει των απαιτήσεών του Brooklyn, ανταλλάσσεται δις σε Sacramento και Houston, όπου μάλλον του πέρασε η όρεξη για την τέχνη των δρόμων.Όσο για τους Nets;
Αποκλείστηκαν στο δεύτερο γύρο των Playoffs από τους Miami Heat με 1-4.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Sep 2021 10:29 #255656 by Βασίλης Φρίγκας
76ers- Simmons: Και τώρα τι γίνεται; 
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Εδώ και λίγες ώρες,  ο Ben Simmons  -που ήδη είχε εκφράσει δημόσια την επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα-  φαίνεται πως ανακοίνωσε μέσω των managers του στους ιθύνοντες των Philadelphis 76ers πως δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να εκκινήσει τη σεζόν μαζί τους, τονίζοντάς τους πως θέλει να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τα σπλάχνα τους. Ωστόσο, ο Αυστραλός PG ενδέχεται να έκανε δυσκολότερη την αποχώρησή του από την πόλη με αυτήν του την κίνηση, δυσκολεύοντας τον κοινό δρόμο επιθυμίας των Sixers με τους διεκδικητές του, με τους πρώτους να μην πάρουν σε καμία περίπτωση τα ανταλλάγματα για τα οποία πάλευαν τόσο καιρό.  
Τι εξελίξεις δημιούργησε η σημερινή είδηση: - Η αξία του έπεσε απότομα  με το δημοσίευμα του Woj.
Μπορεί όλοι οι υπόλοιποι να πίστευαν πως θα τη γλύτωναν χωρίς τρομερά ανταλλάγματα, αλλά πλέον σιγουρεύτηκαν, αφαιρώντας τα «μεγάλα» ονόματα από το τραπέζι ενός παίκτη που θα φύγει έτσι κι' αλλιώς.- Μπορεί να «ηττήθηκαν» σήμερα, αλλά οι 76ers είναι ακόμα οι άτυποι άρχοντες της όποιας συμφωνίας.
Κύρια πρoτεραιότητα παραμένει ακόμα ένας combo guard σκόρερ και δημιουργός, με τον D' Angelo Russell να φαντάζει προς το παρόν η ιδανική περίπτωση για straigth up ανταλλαγή.- Για να πάρει κάτι ηχηρό πλέον η Philadelphia θα πρέπει να βάλει στο deal σίγουρα έναν εκ των Tyrese MaxeyMatisse Thybulle, για να πάρει τα ανταλλάγματα που ζητούσε σε πρώτη φάση δίχως την παρουσία τους.- Σε μια Ανατολή με Milwaukee BucksBrooklyn Nets και Miami Heat ως τα ακλόνητα φαβορί και Boston CelticsAtlanta Hawks και New York Κnicks ως άμεσους διεκδικητές του πλεονεκτήματος έδρας, αν δεν αποχωριστούν τον Simmons μέχρι και τα Χριστούγεννα δε θα μπουν στην τετράδα- πεντάδα.- Θα ήταν περίεργο οι Houston Rockets να φέρουν τον άσουτο/ ball hog Αυστραλό σε ένα περιβάλλον με Jalen Green και Kevin Porter Jr.
Από την άλλη μεριά, ο John Wall δεν θα ήταν διόλου κακή επιλογή για τους 76ers, αλλά σίγουρα όχι ο παίκτης που θες να πάρεις όταν δίνεις τον κορυφαίο δημιουργό και αμυντικό σου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Sep 2021 10:33 #255720 by Βασίλης Φρίγκας
Η εκδίκηση του Toni Kukoc.Όταν ο Κροάτης πήρε μια άτυπη εκδίκηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Στις 27 Ιουλίου 1992, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης, οι ΗΠΑ διασύρουν στο δεύτερο παιχνίδι του θεσμού την Κροατία με 103-70, σε μια μοναδική παράσταση των Michael Jordan και Scottie Pippen, που φαίνεται πως είχαν ηχηρό κίνητρο για έναν τόσο ασήμαντο αγώνα πολύ πριν την έναρξή του.2 χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 1990, οι Chicago Bulls και η πλέον υποτιμημένη φιγούρα στην ιστορία τους, ο GM Jerry Krause, επιλέγουν στο ετήσιο Draft το κορυφαίο ευρωπαϊκό prospect και ίσως καλύτερο παίκτη της Γηραιάς Ηπείρου, τον Toni Kukoc, στο νούμερο 29.Ο Krause ήταν τρομερά ερωτευμένος με το playstyle του Κροάτη και φρόντιζε συχνά πυκνά να αναδεικνύει το κάλλος του με δηλώσεις και συνεντεύξεις πολύ πριν πάει στο ΝΒΑ (πήγε το 1993).
Αυτό όμως, εξόργισε πάρα πολύ τους δύο ηγέτες των «Ταύρων», τους Jordan και Pippen, που ενόσω κατακτούσαν 2 σερί πρωταθλήματα άκουγαν για έναν τύπο που έρχεται για να κατακτήσει ακόμα περισσότερα με την αύρα και το ταπεραμέντο του.Και δεν υπήρχε καλύτερη ευκαιρία από εκείνον τον αγώνα του 1992, για να αποδείξουν πως δεν ήθελαν και τρίτο αδερφό στην οικογένειά τους!Πριν το ματς των ομίλων, οι δύο σούπερ σταρ των Bulls και της Team USA αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν στο… μικρό (24 τότε) ποιος κάνει κουμάντο στο Chicago.Είχε αποτέλεσμα;
Ο Kukoc πέτυχε μόλις 4 πόντους (2-11 σουτ) και 7 λάθη σε 34 λεπτά, και σε έναν αγώνα κόντρα στην κορυφαία ομάδα που σχηματίστηκε ποτέ δεν ήταν σίγουρα στην κατάσταση που έπρεπε…  Ωστόσο, κάποτε πήρε την εκδίκησή του!
Αρχικά, με τον «Ινδιάνο» και μετέπειτα με τον GOAT!Στις 13 Μαΐου 1994, οι Bulls -στην πρώτη μετά Jordan εποχή- υποδέχονται τους New York Knicks στο Game 3 της ημιτελικής φάσης της Ανατολής, με το σκορ ήδη στο 0-2 μετά τις δύο οριακές ήττες στο Madison Square Garden.
Οι φιλοξενούμενοι μοιάζουν ικανοί να κλέψουν και το τρίτο ματς και πετυχαίνοντας 6 σερί πόντους στο τελευταίο 1.5 λεπτό του ματς ισοφαρίζουν με δύσκολο καλάθι του Patrick Ewing σε 102-102 1.8'' πριν το τέλος.  Και τότε αρχίζει το σόου!Ο Phil Jackson καλεί αμέσως time out και η πρώτη του σκέψη για την τελευταία επίθεση δεν είναι ο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς και του αγώνα, ο Scottie Pippen, αλλά ένας Ευρωπαίος rookie, o Toni Kukoc.
Pip τρελαίνεται και αρχίζει και ουρλιάζει στον Phil Jackson -τον οποίον κατηγορεί μέχρι και σήμερα για εκείνη την απόφαση- δημιουργώντας ένα απίστευτο μπάχαλο στον πάγκο των γηπεδούχων!Ο Jackson όμως, επέμενε.
Και εν τέλει δικαιώθηκε.Με 1.8 δευτερόλεπτα λοιπόν, ο Pete Myers βρίσκει με μια εξαιρετική επαναφορά τον Kukoc -που μέχρι πρότινος είχε αστοχήσει στα 4 από τα 5 σουτ που είχε επιχειρήσει- και με ένα μυθικό mid range «σκοτώνει» τους Knicks και αλλάζει το μομέντουμ της σειράς -πριν η Νέα Υόρκη περάσει στο 7ο ματς!  Μπορεί ο SP να διαμαρτύρεται για εκείνη την ημέρα ακόμα και σχεδόν 30 χρόνια μετά -κάνοντας λόγο ακόμα και για ρατσισμό-, αλλά η ιστορία δικαίωσε τον σπουδαίο Kukoc αλλά και την προτίμηση του Jackson σε έναν άβγαλτο ακόμα για τις ΗΠΑ ταλέντο.Επόμενο εμπόδιο ο Jordan.Στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από σωρεία επιτυχιών και τίτλων σε κάθε χώρα και ήπειρο που πέρασε, ο White Magic εισέρχεται στο Hall Of Fame του ΝΒΑ.Και ο MJ δεν έβλεπε απλά τη βραδιά από κάποια τηλεόραση.
Δεν έβλεπε τη βραδιά από κάποια γωνία της αίθουσας.
Ήταν εκεί, στη σκηνή, μαζί με τον πάλαι ποτέ συμπαίκτη του, έτοιμος να τον καλωσορίσει στο πάνθεον του μπάσκετ.  Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό.
Είναι όλη η χαρά του για τον φίλο του που διαχεόταν σε κάθε του βλέμμα, είναι τα γέλια του για τα σχόλια περί των… καψωνιών της Βαρκελώνης, είναι η συγκίνησή του για τα παλιά.Και αυτό ίσως να μετράει πιο πολύ από ένα χαμένο Ολυμπιακό τουρνουά για τον μαέστρο της Split.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Sep 2021 10:35 #255721 by Βασίλης Φρίγκας
Suns: Τα... χλατσώνει και με το αριστερό ο Booker.Ασταμάτητος με κάθε τρόπο ο παίκτης των «Ήλιων»

https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Devin Booker αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σκόρερ του ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια, με την απίθανη ικανότητά του σε κάθε μορφή του σκοραρίσματος να τον έχουν χαρακτηρίσει δικαίως ως έναν τέτοιον.Ωστόσο, το να ευστοχεί σε σωρεία μακρινών σουτ με το αριστερό χέρι όντας δεξιόχειρας είναι κάτι το αξιομνημόνευτο!Συγκεκριμένα, ο SG των Phoenix Suns ευστόχησε στα 4 από τα 6 συνολικά σουτ που επιχείρησε πίσω από τη γραμμή του αριστερού τριπόντου -έξω από το παρκέ δηλαδή- και τρομάζει με τις επιδόσεις του, ακόμα και αν σε καταστάσεις αγώνα δύσκολα θα του χρειαστεί.Εδώ και 4 σεζόν μετράει 25+ πόντους κάθε χρονιά, ενώ πέρυσι αρίθμησε 26 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ αλλά και 48% εντός πεδιάς, 34% από το τρίποντο και 87% από τη γραμμή των βολών.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Sep 2021 10:36 #255722 by Βασίλης Φρίγκας
76ers: Σκέφτονται να αποσύρουν τον αριθμό του Kobe Bryant! Σπουδαία πρωτοβουλία από τη Philadelphia.
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εξ ΗΠΑ, οι Philadelphia 76ers εξετάζουν σοβαρά να αποσύρουν τον αριθμό που φορούσε ο Kobe Bryant στο High School του Lower Merion της Pennsylvania, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές που ανέδειξε η πολιτεία τους!Ο γεννημένος στην πόλη της αδελφικής αγάπης σούπερ σταρ δεν έπαιξε ποτέ με τους Sixers στην 20χρονη καριέρα του στο ΝΒΑ, καθότι πέρασε κάθε μια σεζόν του με τους αγαπημένους του Los Angeles Lakers.
Ωστόσο, τόσο η δυναμική του όσο και η δυστυχής περίπτωση του θανάτου του το 2020 φαίνεται πως έκαναν τη Philadelphia να σκεφτεί σοβαρά να αποσύρει το νούμερο 33, το οποίο κοσμούσε ο Black Mamba για 4 χρόνια στο HS.Συνολικά, σε 32 ματς κόντρα στην ομάδα των παιδικών του γειτονιών, ο Bryant μέτρησε 23.5 πόντους (46%, 35%, 84%), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και από 1 κλέψιμο και τάπα, ενώ το 2001 τους είχε στερήσει τον τίτλο του ΝΒΑ -παρά το σόου του Allen Iverson.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification