Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Twitch.tv: Γενική συζήτηση

29 Jun 2022 12:39 #265336 by Nikos Georgopoulos
O streamer Δημήτρης Αντωνάτος (GreekGodX) δέχθηκε ban απ' το Twitch γιατί είπε για το θέμα συντρόφου: "Θα κάνω stream ενώ θα μου μαγειρεύεις"




Ο ίδιος δήλωσε ότι θα επιστρέψει σύντομα. 

O streamer Δημήτρης Αντωνάτος (GreekGodX) δέχθηκε ban απ' το Twitch γιατί είπε για το θέμα συντρόφου: "Θα κάνω stream ενώ θα μου μαγειρεύεις".

Σύμφωνα με το Dexerto, το θέμα ξεκίνησε όταν μίλησε για τις streamers που θέλουν να βγουν μαζί του και δήλωσε: "Αν θες να βγούμε, θα πρέπει να αποδεχτείς ότι αν κάνει streams θα πρέπει να τα σταματήσεις. Η καριέρα σου τελείωσε. Θα κάνω stream, ενώ εσύ θα μαγειρεύεις, θα καθαρίζεις και θα προσέχεις τα παιδιά, ενώ εγώ θα βγάζω όλα τα χρήματα και θα στα δίνω. Έτσι θέλω να ζήσω τη ζωή μου. Εντάξει;"


Greekgodx was banned on Twitch after a bizarre sexist rant where he demanded any woman he dates would quit streaming and be "in the kitchen"

? pic.twitter.com/bVcaJuj1lO

— Dexerto (@Dexerto) June 28, 2022

Ο ίδιος δήλωσε ότι το ban έγινε λόγω twerk που παρουσιάστηκε στο ίδιο stream και ότι θα επιστρέψει σε 72 ώρες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jul 2022 11:24 #265739 by Nikos Georgopoulos
Η τραvς streamer Clara Sorrenti (Keffals) λέει ότι το Twitch της έριξε ban γιατί έδειχνε τρανσφοβικές προσβολές που της έλεγαν




Για 2 μήνες.

Η trans streamer Clara 'Keffals' Sorrenti ισχυρίζεται ότι έλαβε ban από το Twitch για 28 ημέρες, αφού προσπάθησε να παρουσιάσει παραδείγματα ύβρεων που της έστελναν.

Η Sorrenti είχε συντάξει μια λίστα με «ομοφοβικές και τρανσφοβικές ύβρεις» που είχε λάβει όλα αυτά τα χρόνια και είχε σκοπό να κάνει streaming και να συζητήσει την λεκτική κακοποίηση. Λίγο πριν προγραμματιστεί η μετάδοση, ωστόσο, η Sorrenti έγραψε στο Twitter ότι έπεσε θύμα μαζικής εκστρατείας αναφοράς και είχε αποκλειστεί από το Twitch, φαινομενικά επειδή συμπεριέλαβε μια μικρογραφία της εν λόγω λίστας, η οποία παραβίαζε τεχνικά τις απαγορεύσεις του Twitch σχετικά με τη χρήση προσβολών.

Η Sorrenti έκανε streaming στο YouTube και αμφισβήτησε την απαγόρευση, αλλά χθες ανακοίνωσε ότι το Twitch απέρριψε την έφεσή της. «Με απαγόρευσαν για άλλες 28 ημέρες επειδή παρουσίασα μια λίστα με βρισιές μίσους που στην πραγματικότητα εκτοξεύτηκαν εναντίον μου από μεγαλομανείς», έγραψε στο Twitter μετά την απόφαση, «Ποτέ δεν ήμουν τόσο απογοητευμένη».

Η Σορέντι είπε ότι κατανοούσε «γιατί το Twitch έχει εφαρμόσει πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσουν προκειμένου να αποτρέψει την ομαλοποίηση της ρητορικής μίσους». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αντίκειται στους στόχους της πλατφόρμας να αποθαρρύνει τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους να μιλούν ενάντια στην λεκτική κακοποίηση που δέχονται επειδή είναι εξέχοντες σε αυτήν την πλατφόρμα».

Τα livestreams της Sorrenti έγιναν όλο και πιο δημοφιλή τον περασμένο χρόνο, ειδικά από τότε που άλλαξε από το livestreaming σε games σε πολιτικό σχολιασμό στην ενότητα "Just Chatting" του Twitch. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Jul 2022 16:40 #265797 by Nikos Georgopoulos
Το Twitch έριξε ban στον streamer G5_Sin, ο οποίος απείλησε έναν άλλον streamer, δείχνοντας το πιστόλι του στην κάμερα




Και λέγοντας του ότι θα τον βαρέσει.

Το Twitch έριξε ban στον streamer G5_Sin, ο οποίος απείλησε έναν άλλον streamer δείχνοντας το πιστόλι του στην κάμερα.

Συγκεκριμένα ο G5_Sin είχε πει: "Θα πάω αυτόν τον καριόλη στη Νέα Υόρκη, στο Μανχάταν. Δεν υπάρχει αστυνομία εκεί. Θα τον πάω στο Μανχάταν και πιστεύετε ότι οι αστυνομικοί εκεί θα νοιαστούν αν τον σπάσω στο ξύλο;" Ο G5 είπε τα εξής για τον streamer JTX _live, οποίος του είχε ασκήσει κριτική λόγω του τρόπου που λειτουργεί την πλατφόρμα του.

Ο G5 δεν πήρε την κριτική με καλό τρόπο και είπε επίσης: "JTX θα σε βαρέσω τόσο δυνατά που θα κλάψει η μάνα σου. Αν δεν έχεις μάνα δεν με νοιάζει. Θα κάνω τον κοντινότερο συγγενή σου να κλάψει." Ο JTX δήλωσε στο Kotaku: "Πιο πολύ με ανησυχεί ότι μπορεί εξαιτίας του να φύγει κόσμος από την πλατφόρμα ή αρχίσουν να φοβούνται για τις ζωές τους. Το να αναφέρεις κάτι τέτοιο θέλει κότσια και έχει συνέπιες. Δεν θα αλλάξω το ταξίδι που θα κάνω φέτος στην Αμερική αλλά θα είμαι πιο προσεκτικός με το ποιος έχει τη διεύθυνσή μου."

Το Twitch έμεινε σιωπηλό για περίπου ένα μήνα και παρότι είχε βασικό ρόλο σε έναν μαζικό πυροβολισμό που έγινε πρόσφατα, δεν έχει ακόμα απαγορεύσει τα όπλα στην πλατφόρμα του. Τον τελευταίο καιρό ρίχνει πιο γρήγορα bans για ρατσιστικά σχόλια παρά για απειλές με όπλα. Ο G5 δήλωσε στο Twitter, σε διεγραμμένα πλέον tweets, ότι το όπλο δεν είχε σκοπό να απειλήσει κάποιον και ότι το βίντεο είναι μονταρισμένο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Aug 2022 11:17 #266010 by Nikos Georgopoulos
Η τραvς streamer Clara Sorrenti (Keffals) δέχθηκε φάρσα swatting




Ξύπνησε με ένα όπλο να την σημαδεύει.

Η streamer Clara Sorrenti (Keffals)  δέχθηκε στις 5 Αυγούστου φάρσα swatting από hater, ο οποίος της έστειλε την αστυνομία σπίτι της. Οι αστυνομικοί μπήκαν οπλισμένοι και την βρήκαν στο κρεβάτι.

Υπάρχει μία εκστρατεία διαρκούς παρενόχλησης προς την streamer Keffals και μάλιστα πριν λίγες μέρες δέχθηκε suspend 28 ημερών από το Twitch, επειδή δημοσίευε μηνύματα που της έστελναν και ο αλγόριθμος του Twitch το θεώρησε..."ρητορική μήσους".

Το swatting συνέβη στο Οντάριο του Καναδά και οι αστυνομικοί είπαν ότι έλαβαν ένα email το οποίο έδειχνε ότι η Sorrenti δήθεν ότι είχε πάρει ένα όπλο, σκότωσε την μητέρα της και σκόπευε να πάει στο City Hall της πόλης London του Ontario και να "πυροβολήσει κάθε cisgender που θα έβλεπε". Εν τω μεταξύ, η οικογένεια της Sorrenti είχε ζητήσει από την αστυνομία να βάλει την κόρη της σε μία no-swatting λίστα, λόγω των haters, ώστε να μην γίνει επιδρομή σπίτι της. Τελικά η αστυνομία την έγραψε και μάλιστα μπήκαν πλήρως οπλισμένοι και με ένταλμα να ψάξουν για όπλα στο σπίτι της, κινητά και υπολογιστές.

Η Sorrenti μένει με την οικογένειά της, επομένως βρήκαν την μητέρα της και κανένα όπλο. Εν τω μεταξύ της κατέσχεσαν κινητά και υπολογιστές, τόσο τα δικά της, όσο και του συντρόφου της. Η streamer μάλιστα δήλωσε ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντί της ήταν τρανσφοβική, καθώς της έκαναν αναφορά με το εκ γενετής όνομά της (γένους αρσενικού) και όχι με το νέο της, όπως και ήθελε. Λέει δηλαδή ότι την αποκαλούσαν π.χ. "νεαρέ". Η Keffals δήλωσε ότι η αστυνομία έχει ακόμη προκατάληψη απέναντι στους τρανς ανθρώπους. Έκανε παράπονα στο διοικητή της αστυνομίας του Λονδίνου του Οντάριο, Steve Williams.

Τέλος, η Sorrenti ξεκίνησε καμπάνια στο GoFundMe στην οποία ζητάει χρηματοδότηση για να εγκατασταθεί σε νέο σπίτι, καθώς δεν αισθάνεται ασφαλής στο πατρικό της μετά από το εν λόγω swatting. Δήλωσε ότι η υποστήριξη των fans της είναι μεγάλη μέχρι τώρα. Πάντως, στις 2 Αυγούστου το Twitch ενεργοποίησε ένα unban και πλέον μπορεί να κάνει livestreams και να λάβει δωρεές κι από εκεί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Aug 2022 01:06 #266019 by Nikos Georgopoulos
Πτώση στα livestreams για Twitch, Facebook και YouTube Gaming




Στα υψηλότερα της η κατηγορία Just Chatting.

Το περασμένο τρίμηνο, παρατηρήθηκε μία πτώση στην ανάπτυξη του Twitch, του YouTube Gaming και του Facebook Gaming.

Αυτό το τρίμηνο, η τάση αυτή συνεχίζεται, με τις τρεις πλατφόρμες να γνωρίζουν πτώση συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο. Το Twitch παραμένει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για streams, με 5,64 ώρες παρακολούθησης και 9,6 εκατομμύρια κανάλια να κάνουν streams. Παρά την πτώση η κατηγορία Just Chatting έφτασε τις υψηλότερες ώρες παρακολούθησης με 828 εκατομμύρια σε ένα τρίμηνο.

Κύρια σημεία:
  • Οι ώρες παρακολούθησης μειώθηκαν κατά 8,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Οι ώρες που έγιναν streams μειώθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Το Just Chatting έφτασε τις υψηλότερες ώρες παρακολούθησης του.
  • Η Riot Games ήταν η εταιρεία ανάπτυξης με τις περισσότερες ώρες παρακολούθησης.
Ώρες παρακολούθησης ανά εξάμηνο σε όλες τις πλατφόρμες:
  • Οι ώρες παρακολούθησης μειώθηκαν κατά 8,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Οι viewers παρακολούθησαν 7,36 δισεκατομμύρια ώρες περιεχομένου, πτώση σε σύγκριση με τις 8,06 δισεκατομμύρια ώρες το προηγούμενο τρίμηνο
  • Ανά χρόνο, οι ώρες παρακολούθησης μειώθηκαν κατά 18,1%, από 8,99 δισεκατομμύρια ώρες το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Ώρες που έγιναν streams σε όλες τις πλατφόρμες:
  • Οι ώρες που έγιναν streams μειώθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Οι streamers μετέδωσαν 220 εκατομμύρια ώρες περιεχομένου μοιρασμένες σε όλες τις πλατφόρμες, μείωση από τις 250 εκατομμύρια ώρες το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Ανά χρόνο, οι ώρες που έγιναν streams μειώθηκαν κατά 19,4% από τις 273 δισεκατομμύρια ώρες το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Twitch

Ώρες παρακολούθησης στο δεύτερο τρίμηνο του 2022
  • Οι ώρες παρακολούθησης μειώθηκαν κατά 8% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Οι viewers παρακολούθησαν 5,64 δισεκατομμύρια ώρες live streams στο Twitch το δεύτερο τρίμηνο, πτώση από τις 6,13 δισεκατομμύρια ώρες του προηγούμενου τριμήνου.
  • Ανά χρόνο, οι ώρες παρακολούθησης μειώθηκαν κατά 13,4%, από 6,51 δισεκατομμύρια ώρες το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
  • Το Twitch αντιπροσωπεύει 76,7% των συνολικών ωρών παρακολούθησης.
Ώρες που έγιναν streams το δεύτερο τρίμηνο του 2022
  • Οι ώρες που έγιναν streams το δεύτερο εξάμηνο του 2022 μειώθηκαν κατά 10,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Οι Twitch streamers μετέδωσαν 204,2 εκατομμύρια ώρες ζωντανά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, πτώση από τις 229 εκατομμύρια ώρες του πρώτου τριμήνου.
  • Ανά χρόνο, οι ώρες που έγιναν streams, μειώθηκαν κατά 16% από τις 243 εκατομμύρια ώρες το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
  • Το Twitch αντιπροσωπεύει το 92,7% των συνολικών ωρών που έγιναν streams.
Ξεχωριστά channels το δεύτερο τρίμηνο του 2022
  • Τα ξεχωριστά channels που κάνουν streams στο Twitch το δεύτερο τρίμηνο του 2022 μειώθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • 9,6 εκατομμύρια ξεχωριστά κανάλια έκαναν streams στο Twitch το δεύτερο εξάμηνο του 2022, πτώση από τα 10,9 εκατομμύρια κανάλια του προηγούμενου τριμήνου.
  • Ανά χρόνο, τα ξεχωριστά κανάλια στην πλατφόρμα μειώθηκαν κατά 15,8%, από τα 11,4 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Μέσοι ταυτόχρονοι viewers
  • Οι μέσοι ταυτόχρονοι viewers στο Twitch μειώθηκαν κατά 7,9% από το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Κατά μέσο όρο, 2,58 εκατομμύρια ταυτόχρονοι viewers παρακολουθούσαν το Twitch το δεύτερο τρίμηνο του 2022, πτώση από τα 2,84 εκατομμύρια του προηγούμενου εξαμήνου.
  • Ανά χρόνο, οι μέσοι ταυτόχρονοι viewers μειώθηκαν κατά 14,3% από τους 3,01 εκατομμύρια viewers του δεύτερου τριμήνου του 2021.
Ώρες παρακολούθησης του Just Chatting
  • Ήταν η πιο δημοφιλής κατηγορία του Twitch από το τρίτο τρίμηνο του 2020.
  • Παρά την συνολική πτώση σε ώρες παρακολούθησης του Twitch, η κατηγορία Just Chatting γνώρισε άνοδο κατά 2,4%, φτάνοντας το υψηλότερο επίπεδο μέχρι τώρα.
YouTube Gaming

Ώρες παρακολούθησης το δεύτερο τρίμηνο του 2022
  • Οι ώρες παρακολούθησης παρέμειναν σταθερές κάθε τρίμηνο στις 1,13 εκατομμύρια ώρες.
  • Ανά χρόνο οι ώρες παρακολούθησης μειώθηκαν κατά 13,1%, από τις 1,3 δισεκατομμύρια ώρες στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.
  • Το YouTube Gaming αντιπροσωπεύει το 15,4% των συνολικών ωρών παρακολούθησης.
Ώρες που έγιναν streams το δεύτερο τρίμηνο του 2022
  • Οι ώρες που έγιναν streams μειώθηκαν κατά 10,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Οι streamers στο YouTube Gaming μετέδωσαν 8,05 εκατομμύρια ώρες περιεχομένου ο δεύτερο τρίμηνο, πτώση από τις 229 εκαομμύρια ώρες το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Ανά χρόνο οι ώρες που έγιναν streams στην πλατφόρμα μειώθηκαν κατά 9,6% από τις 8,9 εκατομμύρια ώρες το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
  • Το YouTube Gaming αντιπροσωπεύει το 3,7% των συνολικών ωρών που έγιναν streams.
Ξεχωριστά κανάλια το δεύτερο τρίμηνο του 2022
  • Τα ξεχωριστά κανάλια που έκαναν streams το δεύτερο τρίμηνο του 2022 μειώθηκαν κατά 12,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • 431 εκατομμύρια ξεχωριστά κανάλια έκαναν streams κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, πτώση από τα 494 εκατομμύρια του προηγούμενο τριμήνου.
  • Ανά χρόνο, τα ξεχωριστά κανάλια μειώθηκαν κατά 27,6%, από τα 597 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Μέσοι ταυτόχρονοι viewers
  • Οι μέσοι ταυτόχρονοι viewers το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Κατά μέσο όρο, 518 εκατομμύρια ταυτόχρονοι viewers παρακολούθησαν streams το δεύτερο τρίμηνο, πτώση από τα 523 εκατομμύρια το προηγούμενο τρίμηνο
  • Ανά χρόνο, οι μέσοι ταυτόχρονοι viewers μειώθηκαν κατά 13,5% από τους 599 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Facebook Gaming

Ώρες παρακολούθησης το δεύτερο τρίμηνο του 2022
  • Οι ώρες παρακολούθησης το δεύτερο τρίμηνο του 2022 μειώθηκαν κατά 28% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Οι viewers παρακολούθησαν 580 εκατομμύρια ώρες live streams το δεύτερο τρίμηνο του 2022, πτώση από τις 803 εκατομμύρια ώρες του προηγούμενου τριμήνου.
  • Ανά χρόνο, οι ώρες παρακολούθησης μειώθηκαν κατά 51%, από τις 1,184 δισεκατομμύρια ώρες στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.
  • To Facebook Gaming αντιπροσωπεύει το 7,9% των συνολικών ωρών παρακολούθησης.
Ώρες που έγιναν streams το δεύτερο τρίμηνο του 2022
  • Οι ώρες που έγιναν streams στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 μειώθηκαν κατά 37% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Οι streamers μετέδωσαν 7,9 εκατομμύρια ώρες περιεχομένου το δεύτερο τρίμηνο του 2022, πτώση από τις 12,5 εκατομμύρια ώρες του προηγούμενου τριμήνου.
  • Ανά χρόνο, οι ώρες που έγιναν streams μειώθηκαν κατά 62% από τις 20,8 εκατομμύρια ώρες του δεύτερου τριμήνου του 2021.
  • Το Facebook Gaming αντιπροσωπεύει το 3,6% των συνολικών ωρών που έγιναν streams.
Ξεχωριστά κανάλια το δεύτερο τρίμηνο του 2022
  • Τα ξεχωριστά κανάλια που έκαναν streams το δεύτερο τρίμηνο του 2022 μειώθηκαν κατά 15,5% σε σύγκριση με το προγούμενο τρίμηνο.
  • 283.000 ξεχωριστά κανάλια έκαναν streams κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, πτώση από τα 335.000 κανάλια το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Ανά χρόνο, τα ξεχωριστά κανάλια μειώθηκαν κατά 66,3% από τα 840.000 κανάλια του δεύτερου τριμήνου του 2021.
Μέσοι ταυτόχρονοι viewers
  • Οι μέσοι ταυτόχρονοι viewers στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 μειώθηκαν κατά 28,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Κατά μέσο όρο 265.000 ταυτόχρονοι viewers παρακολούθησαν streams το δεύτερο τρίμηνο του 2022, πτώση από τις 372,000 το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Ανά χρόνο, οι μέσοι ταυτόχρονοι viewers μειώθηκαν κατά 51,1% από τους 542.000 του δεύτερου τριμήνου του 2021.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Sep 2022 01:16 #266443 by Nikos Georgopoulos
Η Pokimane ανακοίνωσε ότι πλέον θα κάνει λιγότερα livestreams




Δεν αντέχει άλλο την πίεση της συγκεκριμένης δουλειάς.

H Imane "Pokimane" Anys ανακοίνωσε ότι πλέον θα κάνει λιγότερα livestreams στο Twitch και θα επικεντρωθεί στο να ανεβάζει περιεχόμενο άσχετο με το gaming στα Twitter, TikTok και Instagramm.

Η 26χρονη stream ξεκίνησε στο Twitch το 2013 κάνοντας livestreams του League of Legends και πλέον βρίσκεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους content creators της πλατφόρμας με 9.2 εκατομμύρια followers. Πλέον σύμφωνα με τα λεγόμενά της δεν έχει το πάθος που είχε για το Twitch. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Νιώθω ότι οι άλλες πλατφόρμες ταιριάζουν περισσότερο στο lifestyle πλέον. Ελπίζω να μην ακούγεται περίεργο εκ μέρους μου αλλά πλέον βλέπω πράγματα στο Twitch και νιώθω ότι τα έχω κάνει όλα. Υπάρχει μία πίεση στους streamers να ακολουθούν την κάθε μόδα να εκμεταλλεύονται την κάθε προβολή, να κάνουν μεγαλύτερα σε διάρκεια streams από τους άλλους… Είναι μία υπερβολικά ανταγωνιστική βιομηχανία. Αλλά ο σκοπός που το λέω αυτό είναι επειδή πλέον βρίσκομαι σε ένα σημείο στη ζωή μου, όπου δεν είναι δημιουργικά ικανοποιητικό το να συνεχίσω να το κάνω".

Η Pokimane δήλωσε ότι θέλει ακόμα να έχει το Twitch στο ενεργητικό της αλλά θέλει να αποφύγει την πίεση ενός full-time streamer: "Πλέον όταν ξυπνάω δεν θέλω να τρέχω στο PC μου και να παίζω games για οκτώ ώρες συνεχόμενες". Αρκετοί streamers έχουν κάνει παρόμοια σχόλια για την καθημερινή ρουτίνα του Twitch, όταν μετακόμισαν σε άλλες πλατφόρμες. Σύμφωνα με δεδομένα το Twitch που διέρρευσαν πρόσφατα, μόνο το 0.015% των streamers της πλατφόρμας βγάζουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν από τα streams.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Sep 2022 11:10 - 16 Nov 2022 22:50 #266508 by Nikos Georgopoulos
Το Twitch θα αφαιρέσει την δυνατότητα να φιλοξενούμε streams άλλων καναλιών στο κανάλι μας




Έτσι, γιατί μπορεί.

Το Twitch θα καταργήσει στις 3 Οκτωβρίου το hosting άλλων καναλιών στο κανάλι σας.

Η λειτουργία, που παρουσιάστηκε αρχικά το 2014, επιτρέπει στους streamers να κατευθύνουν τους θεατές σε livestream άλλου καναλιού, ενώ το κανάλι τους είναι offline. Αλλά παραδόξως, το Twitch ισχυρίζεται τώρα ότι η λειτουργία φιλοξενίας «μπλοκάρει» τους θεατές από το να μπορούν να αλληλεπιδρούν με τους streamers, μία δικαιολογία που είναι τουλάχιστον αστεία, αφού όποιος ενδιαφέρεται θα μπει στο κανάλι του streamer.

Το Twitch δήλωσε: "Πήραμε την απόφαση να καταργήσουμε αυτήν τη δυνατότητα επειδή η εμπειρία που προσφέρει στους θεατές δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους όταν έρχονται στο Twitch", αναφέρει η είδηση. "Οι θεατές θέλουν να αλληλεπιδράσουν με έναν streamer όταν είναι ζωντανά και η λειτουργία φιλοξενίας αποκλείει να συμβεί αυτό. Η αποτροπή των θεατών από την αλληλεπίδραση με τον streamer που παρακολουθούν περιορίζει επίσης τις δυνατότητες ανάπτυξης ενός streamer επειδή δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει ουσιαστικές συνδέσεις με αυτούς νέους θεατές».

Οπότε γιατί να μην υπάρχει και το chat του streamer στο κανάλι που κάνει host; Έτσι, μία εύλογη απορία.

Αντί για host άλλων καναλιών, θα υπάρχει απλά ένα μενού "Προτεινόμενα κανάλια". Μπράβο Twitch, το τερμάτισες για άλλη μια φορά. Ευτυχώς που υπάρχει και το YouTube.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Sep 2022 14:52 #266732 by Nikos Georgopoulos
Twitch streamers όπως οι Pokimane, Mizkif κ.α. απαιτούν bans σε gambling scammers που βγάζουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια




Απειλούν με απεργία.

Το Σάββατο, ένας streamer του Twitch ονόματι Abraham Mohammed, πιο γνωστός στους viewers ως Sliker, παραδέχτηκε ότι είχε εξαπατήσει fans και άλλους δημιουργούς περιεχομένου για τουλάχιστον 200.000 δολάρια για να χρηματοδοτήσει τον εθισμό του στον τζόγο στο Counter-Strike: Global Offensive. Σε απάντηση, διάσημοι streamers όπως οι Pokimane, Mizkif και Devin Nash συντονίζουν ένα μποϊκοτάζ του Twitch κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων για να διαμαρτυρηθούν για τις χαλαρές πολιτικές της πλατφόρμας για τα τυχερά παιχνίδια.

Το CS:GO περιέχει όπλα που έχουν αξία σε πραγματικά χρήματα στην αγορά της Valve. Επειδή τα πιο σπάνια skins μπορεί να αξίζουν χιλιάδες δολάρια, τα τρίτα sites τα χρησιμοποιούν ως "μάρκες καζίνο" για να στοιχηματίσουν στο αποτέλεσμα των αγώνων CS:GO. Από το 2016, η αγορά skin-betting είχε εκτιμώμενη αξία 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο streamer Sliker έλαβε χρήματα από fans και άλλους streamers με την ψευδή πρόφαση ότι ο τραπεζικός του λογαριασμός ήταν κλειδωμένος και ότι έπρεπε να δανειστεί χρήματα. Ο streamer Hasan "HasanAbi" Piker ήταν μεταξύ εκείνων που έδωσαν μετρητά στον Sliker αφού ζήτησε βοήθεια, λέγοντας ψευδώς ότι, μεταξύ άλλων οικονομικών προβλημάτων και επιπλοκών, οι πληρωμές του από το Twitch δεν είχαν γίνει για αυτόν τον μήνα. Ο Piker αργότερα είπε: «Νόμιζα ότι είχε ανάγκη, νόμιζα ότι χρειαζόταν χρήματα». Αλλά στο βίντεο του Σαββάτου, ο Sliker παραδέχτηκε ότι όλο αυτό ήταν ένα τέχνασμα.



Σε ένα βίντεο εξομολόγησης, ο Sliker είπε στους viewers του ότι είχε αρχίσει να παίζει με CS:GO skins, αλλά τελικά πήγε στο στοίχημα με πραγματικά χρήματα. Αρχικά χρησιμοποίησε χρήματα από την πρώτη του δουλειά και «όλο» το εισόδημά του στο Twitch, αλλά δεν του ήταν αρκετά. Άρχισε να δανείζεται χρήματα από άλλους streamers, λέγοντάς τους ψέματα για το γιατί χρειαζόταν τα χρήματα και για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια. Στο βίντεο, υποσχέθηκε ότι τελικά θα πλήρωνε όλους όσους του δάνεισαν λεφτά. «Μου αξίζει τιμωρία. Ό,τι γίνει, γίνεται», είπε. «Δεν ξέρω τι να πω στους ανθρώπους από τους οποίους δανείστηκα… αυτή είναι η επιτομή του τζόγου. Θέλω να πω μην τον αγγίζετε».

Οι δημοφιλείς streamers Pokimane, Mizkif και Devin Nash μίλησαν για την ευθύνη του ίδιου του Twitch να αναλάβει δράση κατά του τζόγου, που ορισμένοι πιστεύουν ότι οι εταιρείες χειραγωγούν τους θεατές και είναι ίσως ιδιαίτερα επιβλαβείς για τους νεαρούς θεατές. Σε livestream οι τρεις streamers ανέφεραν ότι ορισμένοι streamers κέρδισαν χρήματα από την προώθηση του τζόγου και ότι ο τζόγος ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες του Twitch. Ο Mizkif, αποδίδοντας την ιδέα στον γνωστό του, τον πολιτικό streamer Destiny, πρότεινε 10-20 δημιουργούς περιεχομένου με πολλούς ακόλουθους να στείλουν μια κοινή δήλωση στο Twitch. Είτε η πλατφόρμα θα πρέπει να λάβει θέση κατά των livestreams τυχερών παιχνιδιών και των χορηγιών, είτε θα προχωρήσουν σε απεργία την εβδομάδα των Χριστουγέννων. Κορυφαίοι δημιουργοί, όπως ο xQc και ο Ludwig, λένε ότι πρόκειται να επιστρέψουν χρήματα σε ορισμένους από τους ανθρώπους που εξαπατήθηκαν, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αποδείξεις ότι τα χρήματά τους αφαιρέθηκαν. «Ορισμένες από τις ιστορίες είναι τρομερές», έγραψε ο xqc στο Twitter. «Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσουμε εκεί και να τα ακούμε παθητικά».



Φυσικά, δεν συμμερίζονται όλοι οι streamers που συμμετέχουν στη συνομιλία την άποψη ότι ο τζόγος είναι ένα ζήτημα στην πλατφόρμα. Ο Tyler Faraz "Trainwreck" Niknam κάνει ο ίδιος livestreams με slot machines και έγραψε στο Twitter ότι "το πραγματικό πρόβλημα" ήταν οι άνθρωποι που κατηγορούσαν τους κουλοχέρηδες, το blackjack και τη ρουλέτα και όχι το άτομο. Υποστήριξε ότι τα αθλητικά στοιχήματα έχουν νομιμοποιηθεί, αλλά παραδέχτηκε ότι η πρακτική των streamers να κάνουν δώρα χρησιμοποιώντας κωδικούς που απαιτούν από τους θεατές να συμμετέχουν στον τζόγο είναι «αρπακτική», όπως είναι και η επισήμανση των κερδών από τον τζόγο ενώ αποκρύπτονται οι απώλειες χρημάτων στα livestreams. Ωστόσο, αντλεί σημαντικά χρηματικά ποσά με τα δικά του προσοδοφόρα livestreams τζόγου και τις χορηγίες. Η Trainwreck είχε δανείσει στο παρελθόν 100.000 δολάρια στον Sliker.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Sep 2022 14:56 #266748 by Nikos Georgopoulos
Το Twitch ρίχνει bans σε gambling sites: slot machines, ρουλέτα και ζάρια




Δείτε από πότε ισχύει.

Πριν από λίγα 24ωρα ορισμένοι μεγάλοι streamers απαίτησαν ο τζόγος να απαγορευθεί από το Twitch. Απείλησαν ότι θα κατέβουν σε "απεργία" στο Twitch, διότι ένας streamer απέσπασε 200.000 δολάρια για να τα παίξει σε gambling sites.

Το Twitch απάντησε άμεσα και απαγόρευσε ορισμένες μορφές τζόγου. Συγκεκριμένα, από τις 18 Οκτωβρίου και έπειτα θα απαγορευθούν όσα sites τζόγου περιέχουν slot machines (κουλοχέρηδες), ρουλέτα και ζάρια. Ορισμένα ενδεικτικά sites που απαγορεύτηκαν είναι τα: Stake.com, Rollbit.com, Duelbits.com και Roobet.com. Θα ακολουθήσουν και άλλα. Όσοι κάνουν livestream σε αυτά τα sites θα δέχονται αντίστοιχα ban.

Ότι αφορά το στοίχημα σε αθλητικούς αγώνες δεν απαγορεύθηκε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Sep 2022 22:14 #266757 by Nikos Georgopoulos
Το Twitch κατηγορείται ότι δεν μπλοκάρει τους παιδόφιλους, οι οποίοι παρεvοχλούν σεξουαλικά ανήλικους




Παραδέχεται το λάθος του.

Μια νέα και λεπτομερής αναφορά του Bloomberg  δείχνει τον αριθμό των παιδιών που κάνουν livestream στο Twitch και τον αριθμό των λογαριασμών που συνδέονται από ενήλικες που τα ακολουθούν και αλληλεπιδρούν μαζί τους.

Η έρευνα περιλαμβάνει διάφορα παραδείγματα παιδιών που ζητήθηκαν από ενήλικες χρήστες να συμμετάσχουν σε ακατάλληλες δραστηριότητες και να χορέψουν ή να «κάνουν πρόκληση» σε livestream. Μετά το τέλος των εν λόγω livestreams, οι εγγραφές προβάλλονται συχνά από εκατοντάδες άλλους λογαριασμούς - πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο για τόσο μικρά κανάλια.

Η έκθεση υποδηλώνει ότι αυτό οφείλεται σε «εκατοντάδες» λογαριασμούς που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται από ενήλικους θύτες, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει λίστες με κανάλια που ακολουθούν και συγκεκριμένα με «πάνω από 1000 παιδιά» όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Το Twitch δεν επιτρέπει επίσημα σε κανέναν κάτω των 13 ετών να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του, αν και - όπως συμβαίνει με όλα τα social media - αυτό είναι μια πρόκληση για την αστυνομία για να το ανακαλύψει.

Τι απαντάει το Twitch
Σε απάντηση στο άρθρο, το Twitch είπε ότι έκανε "εκτεταμένες επενδύσεις" τα τελευταία δύο χρόνια για να "προλάβει όσους αποκρύπτουν τέτοιες ενέργειες και να αποτρέψει τυχόν χρήστες που μπορεί να είναι κάτω των 13 ετών να έχουν πρόσβαση στο Twitch".

Παραδείγματα παιδοφιλίας έχουν γνωστοποιηθεί από την ομάδα επιβολής του νόμου που έχει το Twitch - η οποία λέει ότι έχει τετραπλασιαστεί σε μέγεθος τα τελευταία δύο χρόνια - και έχουν περάσει στις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, με το Bloomberg να δημοσιεύει υποτιθέμενα πρόσφατα παραδείγματα παιδοφιλίας, το ζήτημα φαίνεται να παραμένει.

«Ακόμα και μία μόνο περίπτωση παιδοφιλίας είναι απεχθής για εμάς και αν είναι έγκυρη, τα δεδομένα που αναφέρετε δείχνουν ότι δεν προσφέρουμε ακόμη το επίπεδο προστασίας που προσπαθούμε - κάτι που μας αναστατώνει βαθύτατα», έγραψε ο επικεφαλής προϊόντων του Twitch, Tom Verrilli. «Αυτή η δουλειά είναι ζωτικής σημασίας για όλους στο Twitch και δεν θα σταματήσουμε ποτέ».

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την άνοδο του Twitch streaming - και τις αναφορές παιδοφιλίας - κατά την εποχή της πανδημίας και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Twitch πέρα ​​από τα κοινωνικά δίκτυα κατά την αστυνόμευση των livestreams.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification