Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Twitch.tv: Γενική συζήτηση

20 Feb 2021 17:36 #246614 by Γιάννης Παπαργυρίου
To Twitch αντικατέστησε τον ήχο της εμφάνισης των Metallica στην BlizzCon
Για να μην γίνει καταγγελία DMCA.


Οι Metallica, βετεράνοι του BlizzCon, επέστρεψαν για τους εορτασμούς του φετινού event αλλά η συναυλία τους αμαυρώθηκε από το Twitch, το οποίο στη μέση του τραγουδιού που έπαιζαν αντεκατέστησε τον ήχο με μια μελωδία από καμπανάκια, πιθανότατα για να αποφύγει καταγγελία DMCA κατά της Blizzard.

Το βίντεο, το οποίο μοιράστηκε στο Twitter ο ειδικός των esports, Rod Breslau, δείχνει το συγκρότημα να παίζει, σε πλήρη άγνοια ότι όσοι παρακολουθούσαν άκουγαν κάτι πολύ διαφορετικό. Σχολιάζει μάλιστα ότι “αυτή είναι η παρούσα κατάσταση του Twitch: το επίσημο κανάλι του Twitch Gaming διέκοψε την ζωντανή συναυλία των Metallica για να παίξει 8bit φολκ μουσική προκειμένου να αποφύγει το DMCA”.
 
Η αλλαγή έγινε μεν στο κανάλι Twitch Gaming, αλλά όχι σε άλλα κανάλια του Twitch ή σε εκείνο της Blizzard, ούτε έγινε αντιληπτή από όσους παρακολουθούσαν το livestream μέσω του καναλιού της Blizzard στο YouΤube.

Διάφοροι που έκαναν σχόλια online επισήμαναν την ειρωνεία του να συμβεί αυτό στους Metallica. Το συγκρότημα, ειδικά ο ντράμερ Lars Ulrich, έχει κριτικάρει έντονα την διακίνηση μουσικών αρχείων online και οι Metallica είχαν μια πολύκροτη διαμάχη με το Napster το 2000.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Feb 2021 10:22 - 24 Feb 2021 10:24 #246746 by Giorgos Tsolaridis
Το Twitch έριξε ban στον Adapt της FaZe Clan
Για δεύτερη φορά μέσα στο μήνα.
Το Twitch έδωσε ban για δεύτερη φορά μέσα στον Φεβρουάριο στον Adapt ένα από τα πιο γνωστά μέλη της FaZe Clan, χωρίς όμως να είναι ως τώρα γνωστή η αιτία.Το πρώτο ban του Adapt ήταν στις 20 Μαΐου του 2020 για τρεις μέρες, με αφορμή ακατάλληλο περιεχόμενο και το δεύτερο ήταν στις 15 Φεβρουαρίου. Την ημέρα που επέστρεψε στο streaming, έλαβε ένα ακόμα ban χωρίς όμως να είναι γνωστή η αιτία του καθώς το Twitch είναι γνωστό ότι δεν ανακοινώνει συχνά του λόγους.
Δείτε το σχετικό Tweet.
Ο Adapt έχει τρία εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitch και έξι εκατομμύρια subscribers στο YouTube.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2021 13:14 - 27 Feb 2021 13:15 #246892 by Giorgos Tsolaridis
Το Twitch έχει ρίξει τρία bans στην Indiefoxx μέσα στο 2021  
Επειδή σε ορισμένα βίντεο φορούσε μαγιό ή εσώρουχα.Η Twitch Partner "Indiefoxx", ή αλλιώς Jenelle Dagres έλαβε το τρίτο της ban από το Twitch σήμερα, ενώ όλα τους είναι από τις αρχές του 2021.
Δείτε ένα από τα livestream της στο οποίο κάνει cover το Creep των Radiohead:

Το πρώτο ban της Indiefoxx ήρθε στις 28 Ιανουαρίου του 2021 και είχε διάρκεια τριών ημερών. Ο λόγος για αυτό δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά ένας άλλος Twitch streamer με το όνομα Jakenbake ανέφερε ότι το μαγιό της ήταν αρκετά διαφανές κατά τη διάρκεια του livestream. Όταν επέστρεψε στην πλατφόρμα, το Twitch της έκανε και πάλι ban μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Αυτή τη φορά επειδή είχε εμφανιστεί σε livestream φορώντας εσώρουχα και έγραφε τα ονόματα των συνδρομητών της στο σώμα της.
Σήμερα, η Indiefoxx έκανε ένα livestream στο οποίο έπαιζε μουσική, αλλά αυτό έληξε με το τρίτο της ban. H ίδια παραπονέθηκε για το ban της, χαρακτηρίζοντάς το σεξιστικό. Επειδή η εταιρεία δεν σχολιάζει δημόσια τα bans που κάνει στην πλατφόρμα της, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους για το τρίτο ban. Επειδή αυτό είναι το τρίτο της, δεν ξέρουμε εάν θα επιστρέψει στην πλατφόρμα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2021 15:54 - 27 Feb 2021 15:55 #246956 by Γιώργος Τσάκωνας
Το Twitch αφαίρεσε πληθώρα διαφημίσεων κατά των συλλογικών οργανώσεων της μητρικής του εταιρίας Amazon.

Η αφαίρεση πραγματοποιήθηκε αφού η ομάδα υπέρ των συλλογικών οργανώσεων More Perfect Union έκανε αναφορά τις διαφημίσεις στο Twitch. Streamers όπως ο Glam Shatterskull και η Natasha “Zombaekillz” Zinda άσκησαν επίσης κριτική εναντίον των διαφημίσεων.

Σύμφωνα με την More Perfect Union, οι διαφημίσεις εξυπηρετούσαν στο να “τρομάξουν τους εργάτες της Αλαμπάμα σχετικά με την οργάνωσή τους σε σωματείο”. Οι διαφημίσεις είναι γεμάτες με ατάκες εναντίον των συλλογικών οργανώσεων, με υπαλλήλους να λένε πως υπάρχει “σπουδαία ηγεσία” στην Amazon και πως οι συλλογικές οργανώσεις “απλά σου παίρνουν τα λεφτά”. Οι διαφημίσεις ενθαρρύνουν τους ανθρώπους, ιδιαίτερα αυτούς που δουλεύουν στην Amazon, να εναντιωθούν στην συλλογική δράση.
Το Twitch αποκρίθηκε αφαιρώντας τις διαφημίσεις αυτές από την πλατφόρμα του. Ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως οι διαφημίσεις δεν έπρεπε να είχαν ανέβει εξ αρχής. Ένας άλλος αντιπρόσωπος ανέφερε πως “το Twitch δεν επιτρέπει διαφημίσεις πολιτικού περιεχομένου και έτσι αυτές οι διαφημίσεις δεν έπρεπε να είχε επιτραπεί ποτέ να ανέβουν στην υπηρεσία μας. Έχουμε αφαιρέσει αυτές τις διαφημίσεις και επανεξετάζουμε την διαδικασία ελέγχου μας για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν θα φιλοξενήσουμε παρόμοιο περιεχόμενο στο μέλλον. Ευχαριστούμε την κοινότητα που έφερε το ζήτημα στην προσοχή μας”.

Πληθώρα από Twitch streamers έχουν ασκήσει βαριά κριτική εναντίον των διαφημίσεων. Ο Glam Shatterskull για παράδειγμα ανέφερε πως δεν θα τρέχει πλεόν διαφημίσεις στο κανάλι του. Η Zombaekillz υποστήριξε πως είναι εναντίον της “προσωπικής της ηθικής”. Επιπλέον ζήτησε από τους followers της να χρησιμοποιούν adblockers στα κανάλια τους.

Αυτές οι διαφημίσεις παρουσιάστηκαν την ίδια περίοδο που οι υπάλληλοι της αποθήκης της Amazon στο Bessemer της Αλαμπάμα διαπραγματεύονται την ένταξή τους στην Retail, Wholesale, and Department Store Union, μία συλλογική οργάνωση που πολεμάει για τα δικαιώματα των εργατών. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 30 Μαρτίου, και θα μπορούσε να είναι η πρώτη και μοναδική συλλογική οργάνωση εργατών της Amazon.
 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Mar 2021 10:46 #247191 by Giorgos Tsolaridis
Ο Snoop Dogg εκνευρίστηκε και σταμάτησε stream του Madden NFL 21, όμως το ξέχασε ανοιχτό για επτά ώρες Στο μεταξύ επαιζε μουσική και έκανε βόλτες.Ο Snoop Dogg κάνοντας ένα live stream του Madden NFL 21 στο Twitch, αφού εκνευρίστηκε, σταμάτησε, όμως δεν κατάλαβε ότι το άφησε ανοιχτό για επτά ώρες.Ο τίτλος του stream ήταν Sit Back, Relax and Chill is the vibe in here, όμως ο Snoop Dogg σταμάτησε νευριασμένος μόλις στα 14 πρώτα λεπτά. Στις υπόλοιπες ώρες που ξέχασε ανοιχτό το stream, φαινόταν μόνο η καρέκλα του και η μουσική που έπαιζε κάπου κοντά. Μετά από 7.5 ώρες κατάλαβε το λάθος του και σταμάτησε το stream. Το video είχε 103.000 προβολές και το Vod έχει διαγραφεί.

 

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Mar 2021 15:45 - 10 Mar 2021 15:46 #247614 by Giorgos Tsolaridis
Παίκτης του NBA και μέλος της FaZe Clan έκανε αντισημιτικές προσβολές σε stream και στην συνέχεια απολογήθηκε
Το βίντεο έχει διαγραφτεί από το κανάλι του.Ο Meyers Leonard, παίκτης του NBA και μέλος της FaZe Clan, παίζοντας Call of Duty: Warzone κατά την διάρκεια ενός stream, έκανε αντισημιτικές προσβολές και μετά από αντιδράσεις απολογήθηκε.Το συγκεκριμένο stream έχει διαγραφτεί από το κανάλι του Leonard, όμως αρκετά στιγμιότυπα έχουν ανέβει στα YouTube και Twitter και στο επόμενο stream του, υπήρχαν πολλά σχόλια για το συγκεκριμένο θέμα. Αν και αρκετά σχόλια διαγράφτηκαν από moderators, ο Leonard σταμάτησε το steam πρόωρα με την πρόφαση ότι πρέπει να κάτσει με την γυναίκα του.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Mar 2021 17:22 - 13 Mar 2021 17:23 #247756 by Giorgos Tsolaridis
Το Twitch δίνει τη δυνατότητα να πάρετε τα χρήματά σας πίσω αν απλά κάνατε subscribe για το shoutout
 Οι streamers αντέδρασαν και η εταιρεία θα αποσύρει την επιλογή.
Οι gamers κατηγορούν το Twitch για μια επιλογή ακύρωσης συνδρομής που δίνει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων με αιτιολόγηση "απλώς ήθελα ένα shoutout".

Δείτε ένα βίντεο επί του θέματος:


Εάν παρακολουθείτε streams στο Twitch ή στο YouTube, οι πιθανότητες είναι ότι θα έχετε δει την επιλογή να κάνετε μια δωρεά ή ένα super chat. Αυτό δίνει στους θεατές κάποια προτεραιότητα πάνω από την κανονική συνομιλία, συνήθως για να κάνουν μια ερώτηση ή για να κάνουν ένα κομπλιμέντο στους streamers.Μερικές φορές οι θεατές ενός stream θέλουν να βλέπουν το όνομά τους στην οθόνη ή θέλουν ο streamer να τους απαντήσει σε κάποια ερώτηση, και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να υποστηρίξετε τους αγαπημένους σας streamers. Υπάρχει επίσης μια επιλογή κάνετε subscribe στους αγαπημένους σας δημιουργούς περιεχομένου για να προσφέρετε επιπλέον οικονομική υποστήριξη με επαναλαμβανόμενες πληρωμές. Όταν ρυθμίζετε μια περιοδική συνδρομή στο αγαπημένο σας stream, συνήθως το όνομά σας θα εμφανιστεί στο stream και μπορεί να λάβετε και shoutout. Όπως με τις δωρεές και το super chat, το να εμφανίζεται το όνομά σας στην οθόνη είναι ένα δελεαστικό κίνητρο για ορισμένους θεατές.

Τι συμβαίνει λοιπόν εάν κάποιος θέλει να κάνει subscribe σε κάποιον streamer μόνο για το shoutout; Θα πρέπει να πληρώσει, σωστά; Όχι σύμφωνα με το Twitch. Οι gamers κατακρίνουν την επιλογή του Twitch να συμπεριλάβει τον λόγο "ήθελα απλώς ένα shoutout" στην αίτηση επιστροφής χρημάτων. Ορισμένοι streamers ανησυχούν ότι αυτή η επιλογή για άμεση ακύρωση συνδρομών χωρίς χρέωση ενθαρρύνει τους "συνδρομητές" να αποκτήσουν ουσιαστικά δωρεάν shoutouts. Οι streamers θα μπορούσαν να "εξαπατηθούν" με μεγάλες δωρεές και αυτές να ακυρωθούν αμέσως μετά.
Ένας εκπρόσωπος του Twitch ανακοίνωσε τα σχέδια για την κατάργηση της επιλογής λόγω των αντιδράσεων στο Twitter.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Mar 2021 17:23 #247757 by Giorgos Tsolaridis
Ο Meyers Leonard των Miami Heat και μέλος της FaZe Clan έκανε αντισημιτικές προσβολές στο Twitch και στη συνέχεια απολογήθηκε... Απολύθηκε και οι χορηγοί του αποσύρθηκαν. 
 Τα βίντεο από το stream του Meyers Leonard στα οποία χρησιμοποιεί αντισημιτικές προσβολές έγιναν viral και η Miami Heat έβγαλε ανακοίνωση που αφορά την απόλυσή του."Η Miami Heat δεν εγκρίνει καμία έκφραση μίσους.", λέει η  ανακοίνωση . "Οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν από τον Leonard Meyers ήταν λάθος και δε δείχνουμε καμία επιείκεια σε αυτό το θέμα σε οποιονδήποτε συσχετίζεται με εμάς. Το να ακούμε τέτοιες λέξεις από παίκτη μας είναι απογοητευτικό για όλους μας αλλά και για όλη τη Νότια Florida και την κοινότητα του NBA. Ο Meyers Leonard αποχωρεί από την ομάδα."Ο εκπρόσωπος του NBA, Mike Bass, δήλωσε: "Μόλις μάθαμε για την ύπαρξη του βίντεο και προσπαθούμε να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες. Το NBA δεν εγκρίνει καμία μορφή μίσους."Ταυτόχρονα, πολλοί χορηγοί του καναλιού του Meyers Leonard έχουν διακόψει τις χορηγίες τους, με τις  Astro Gaming Origin PC  και  Scuf Gaming  να έχουν ήδη κάνει τις ανακοινώσεις τους. Η  FaZe Clan  έχει επίσης απομακρυνθεί από τον παίκτη.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Mar 2021 23:15 #247929 by Γιάννης Παπαργυρίου
Το Twitch έριξε για δεύτερη φορά ban στην streamer Kiaraakitty
Χωρίς να αναφέρει τον λόγο.


Η δημοφιλής streamer Kiaraakitty δέχτηκε το δεύτερο ban της για το 2021 από το Twitch.

Η ίδια δεν έχει προβεί επίσημα σε κάποια δήλωση ως προς το γεγονός, ενώ άγνωστος είναι και ο ακριβής λόγος για τον οποίο αποκλείστηκε από την γνωστή streaming πλατφόρμα.

Η Kiaraakitty έκανε stream εχθές από ένα jaccuzi, ένα είδος lifestyle streaming που τον τελευταίο καιρό είναι όλο και πιο δημοφιλές. Με δεδομένο ότι η streamer Indiefoxx έχει φάει τρεις φορές αντίστοιχα ban επειδή σε ορισμένα βίντεο φορούσε μαγιώ και εσώρουχα, πολλοί θεωρούν ότι η Kiaraakitty έκανε κάτι αντίστοιχο και υπέστη τις συνέπειες, θυμίζοντας ότι το “lewd dancing” (απρεπή χορευτικά) είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να επιλέξει κάποιος χρήστης όταν κάνει report. Αυτό άλλωστε ήταν και ο λόγος του πρώτου της ban, όταν έκανε stream με τίτλο “Dressed as a bunny for my horny viewers.”

Ωστόσο, ο χρήστης Fletch_Undisclosed πρότεινε μια άλλη θεωρία ως προς τον λόγο του ban. Σύμφωνα με το παραπάνω tweet του, η Kiaraakitty έπαιζε βίντεο του Dr. Disrespect κατά το ξεκίνημα του stream της. Ο Dr. Disrespect έχει φάει μόνιμο ban από το Twitch για τις δηλώσεις και την συμπεριφορά του, επομένως δεν θα ήταν απίθανο να είναι αυτός ο πραγματικός λόγος του ban.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Mar 2021 14:38 - 22 Mar 2021 14:38 #248160 by Giorgos Tsolaridis
Το Twitch έριξε για δεύτερη φορά ban στην streamer Kiaraakitty Χωρίς να αναφέρει τον λόγο.
Η δημοφιλής streamer Kiaraakitty  δέχτηκε το δεύτερο ban της για το 2021 από το Twitch .Η ίδια δεν έχει προβεί επίσημα σε κάποια δήλωση ως προς το γεγονός, ενώ άγνωστος είναι και ο ακριβής λόγος για τον οποίο αποκλείστηκε από την γνωστή streaming πλατφόρμα.

Η Kiaraakitty έκανε stream από ένα jaccuzi, ένα είδος lifestyle streaming που τον τελευταίο καιρό είναι όλο και πιο δημοφιλές. Με δεδομένο ότι  η streamer Indiefoxx έχει φάει τρεις φορές αντίστοιχα ban  επειδή σε ορισμένα βίντεο φορούσε μαγιό και εσώρουχα, πολλοί θεωρούν ότι η Kiaraakitty έκανε κάτι αντίστοιχο και υπέστη τις συνέπειες, θυμίζοντας ότι το “lewd dancing” (απρεπή χορευτικά) είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να επιλέξει κάποιος χρήστης όταν κάνει report. Αυτό άλλωστε ήταν και ο λόγος του πρώτου της ban, όταν έκανε stream με τίτλο “Dressed as a bunny for my horny viewers.

”Ωστόσο, ο χρήστης Fletch_Undisclosed πρότεινε μια άλλη θεωρία ως προς τον λόγο του ban. Σύμφωνα με το tweet του , η Kiaraakitty έπαιζε βίντεο του Dr. Disrespect κατά το ξεκίνημα του stream της.  Ο Dr. Disrespect έχει φάει μόνιμο ban από το Twitch  για τις δηλώσεις και την συμπεριφορά του, επομένως δεν θα ήταν απίθανο να είναι αυτός ο πραγματικός λόγος του ban.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification