Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Twitter

26 Jul 2021 23:17 #253959 by Αντώνης Κελέμπελης


Το Twitter δοκιμάζει dislikes στις απαντήσεις στην εφαρμογή του iOS. Το Twitter δοκιμάζει ένα καινούριο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή του iOS το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δίνουν αρνητική βαθμολογία σε απαντήσεις tweets. Όπως ανακοινώθηκε στο λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της Twitter: «Κάποιοι από εσάς σε iOS μπορεί να δείτε διαφορετικές επιλογές για up ή down vote στις απαντήσεις. Το δοκιμάζουμε αυτό για να καταλάβουμε τα είδη των απαντήσεων που μπορεί να βρείτε σχετικά σε μια συζήτηση. έτσι ώστε να βρούμε τρόπους να δείχνουμε περισσότερες από αυτές.» Αυτό είναι ένα δοκιμαστικό χαρακτηριστικό και έτσι δεν θα εμφανίζεται σε όλους τους χρήστες που έχουν πρόσβαση στη σελίδα από την εφαρμογή του iOS. Στην εικόνα που συνοδεύει το tweet της ανακοίνωσης, φαίνεται σαν να πειραματίζεται το Twitter και με διαφορετικά είδη εικονιδίων. Ένα από αυτά είναι πολύ παρόμοιο με το κουμπί για αρνητική βαθμολογία από τη σελίδα forum Reddit. Ένα άλλο επίσης αλλάζει το κουμπί “like” σε κάτι που μοιάζει με το αντίστοιχο κουμπί από το Reddit. Μια τρίτη παραλλαγή δείχνει παρόμοιο σύστημα βαθμολογίας με το Facebook. Κάποιος μάλιστα από την κοινωνική ομάδα του Reddit απάντησε με μια αστεία εικόνα όταν έμαθε ότι το Twitter  μπορεί να αντιγράψει το σύστημα αρνητικής βαθμολογίας του Reddit. Το Twitter διευκρινίζει την έρευνα με μερικά βασικά σημεία. Η δοκιμή είναι καθαρά για «έρευνα» αυτή τη στιγμή και δεν είναι επιβεβαίωση ότι το χαρακτηριστικό αυτό θα αποκτήσει ευρεία χρήση σύντομα. Το Twitter επιμένει οι χρήστες να μη το βλέπουν σαν κουμπί “dislike”, παρόλο που μια από τις εικόνες δείχνει έναν αντίχειρα στραμμένο προς τα κάτω. Επιπλέον, οι αρνητικές βαθμολογίες που βάζετε είναι ορατές μόνο σε εσάς. Δεν είναι δυνατό να δει κανείς πόσες αρνητικές βαθμολογίες μπορεί να έχει κάποιο tweet από άλλους χρήστες. Αυτό μάλλον είναι καλό για τον εγωισμό αυτών που δεν κάνουν αρκετά αστεία tweets. Τέλος, οι αρνητικές βαθμολογίες δεν θα αλλάξουν τη σειρά με την οποία οι απαντήσεις εμφανίζονται στην οθόνη σας. Αυτό μοιάζει χαρακτηριστικό το οποίο θα αλλάξει στην πορεία εάν το Twitter συνεχίσει να υποστηρίζει την ιδέα περεταίρω. Σίγουρα, το Twitter θα αποφασίζει με αυτό το σύστημα ποιες απαντήσεις είναι άξιες να σπρώχνονται στην κορυφή του αλγορίθμου. Παραμένει να δούμε εάν αυτό το πείραμα θα έχει μόνιμες επιπτώσεις για τη σελίδα. Η προσθήκη αυτή μπορεί να βοηθήσει στην αναχαίτιση της τοξικής συμπεριφοράς που συχνά καταλήγει στις απαντήσεις κάποιων tweets ή μπορεί να είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό το οποίο το Twitter θα αποφασίσει να παρατήσει σε ένα χρόνο. Την προηγούμενη βδομάδα ξεφορτώθηκε τον μηχανισμό εξαφάνισης ιστοριών γνωστό και ως Fleets. 

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί το Twitter αν μπορούμε να κάνουμε dislike σε απαντήσεις από tweets.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Apr 2022 22:31 #262955 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Το Twitter επιβεβαίωσε ότι εργάζεται πάνω σε ένα κουμπί για edit




Καιρό πριν μπει ο Elon Musk στο διοικητικό συμβούλιο.

Το Twitter επιβεβαίωσε ότι εργάζεται πάνω σε ένα κουμπί edit που θα επιτρέπει στους χρήστες του να επεξεργάζονται τα tweets τους αφού έχουν δημοσιευτεί. Τα νέα για το κουμπί του edit ανακοινώθηκαν μετά το poll που έκανε ο Elon Musk, το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter. Αρκετοί χρήστες ζητούσαν ένα κουμπί για edit των δημοσιεύσεών τους, όμως υπήρχαν αρκετές ανησυχίες για το πως θα ενσωματώνονταν στην πλατφόρμα.

Το Twitter δήλωσε ότι θα αρχίσει να τεστάρει την ιδέα ενός κουμπιού για edit μέσα στους ερχόμενους μήνες. Η τμήμα επικοινωνίας του Twitter έκανε το παρακάτω tweet:


now that everyone is asking…

yes, we’ve been working on an edit feature since last year!

no, we didn’t get the idea from a poll

we're kicking off testing within @TwitterBlue Labs in the coming months to learn what works, what doesn’t, and what’s possible.

— Twitter Comms (@TwitterComms) April 5, 2022

Το tweet αναφέρει τα εξής: “Τώρα που όλοι ρωτάνε… ναι, δουλεύουμε πάνω σε ένα χαρακτηριστικό για edit από πέρσι. Όχι, δεν πήραμε την ιδέα από ένα poll ?. Θα ξεκινήσουμε τα τεστ στο @TwitterBlue Labs τους ερχόμενους μήνες.”

Οι χρήστες του Twitter Blue, της συνδρομητικής υπηρεσίας του Twitter, έχουν early access σε νέα χαρακτηριστικά για να τα τεστάρουν. Μια λειτουργία για edit θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την διόρθωση τυπογραφικών χωρίς το tweet να χάνει απαντήσεις ή retweets και likes. Ο Jay Sullivan, ο αντιπρόεδρος του τμήματος consumer product του Twitter, δήλωσε ότι το κουμπί για edit είναι “ένα χαρακτηριστικό που ζητάνε πάρα πολλοί χρήστες μέσα στα χρόνια”, ωστόσο η εταιρεία προσπαθεί να βρει τρόπους να αναπτύξει το εν λόγω χαρακτηριστικό ώστε να χρησιμοποιείται με ασφάλεια.


Do you want an edit button?

— Elon Musk (@elonmusk) April 5, 2022

Ειδικότερα, ο Jay Sullivan δήλωσε τα εξής: “Χωρίς χρονικό περιορισμό, χειρισμό και διαφάνεια για το τι έχει γίνει edit, το κουμπί του edit μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλοιώσει τα δεδομένα μιας δημόσιας συζήτησης. Η κύρια προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ακεραιότητας της δημόσιας συζήτησης.”

Κατά την διάρκεια μιας ομιλίας το 2018, ο πρώην επικεφαλής του Twitter, Jack Dorsey, είχε δηλώσει ότι το Twitter δεν θα προσθέσει “σχεδόν ποτέ” ένα κουμπί για επεξεργασία. Όμως, άλλα αντίπαλα social media όπως το Facebook και το Instagram δίνουν την επιλογή στον χρήστη να επεξεργαστεί τις δημοσιεύσεις του. Ο Elon Musk ξεκίνησε ένα poll την Δευτέρα, μετά την ανακοίνωσή του ότι πλέον του ανήκει το 9.2% των μετοχών του Twitter, κάτι που τον κάνει τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας. Το εν λόγω poll συγκέντρωσε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ψήφους.

Το Twitter αρχικά εξερευνούσε την ιδέα για ένα κουμπί για edit την 1η Απριλίου, όμως οι περισσότεροι χρήστες θεώρησαν ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Το Twitter δήλωσε ότι δούλευε πάνω σε ένα κουμπί για edit πριν μπει ο Elon Musk στο διοικητικό συμβούλιο, όμως φαίνεται πως ο επικεφαλής της Tesla επίσπευσε τις διαδικασίες. Ο chief executive του Twitter, Parag Agrawal, δήλωσε τα εξής: “Οι συνέπειες αυτού του poll θα είναι σημαντικές. Παρακαλώ ψηφίστε σοβαρά.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Apr 2022 20:36 #263165 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Ο Elon Musk προσφέρει άλλα 41 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το Twitter και να το αλλάξει




Δήλωσε ότι έχει εξαιρετική δυναμική, αλλά μπορεί να αποχωρήσει αν το ΔΣ αρνηθεί την πρόταση.

Μετά την εξαγορά του 9,2% των μετοχών του Twitter, ο Elon Musk προσέφερε άλλα 41 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το δημοφιλές social network.

Ο Musk προσφέρει 54,2 δολάρια ανά μετοχή, ποσό που μεταφράζεται σε 41 δις δολάρια. Το ποσό είναι κατά 38% μεγαλύτερο επί της ονομαστικής αξίας του Twitter την 1η Απριλίου. Δήλωσε ότι το Twitter έχει εξαιρετικό potential ως μία ελεύθερη πλατφόρμα ομιλίας. Επιδιώκει να αγοράσει το Twitter για να γίνει μια ιδιωτική εταιρεία και να "ξεκλειδώσει το πλήρες potential του" όπως έιπε.

Ο Elon Musk δήλωσε συγκεκριμένα: "Έχω επενδύσει στο Twitter, καθώς πιστεύω στο δυναμικό του να είναι μια πλατφόρμα για την ελεύθερη ομιλία σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελεύθερη ομιλία είναι μια κοινωνική επιταγή για μια λειτουργική δημοκρατία. Συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία δεν θα ευδοκιμήσει ούτε θα εξυπηρετήσει αυτή την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία. Η προσφορά μου είναι η καλύτερη και η τελική και αν δεν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος. "Το Twitter έχει εξαιρετική δυναμική, την οποία θα ξεκλειδώσω" πρόσθεσε. 

Το Twitter ανακοίνωσε ότι έλαβε την πρόταση του Elon Musk και θα την εξετάσει προσεκτικά, για το αν είναι προς το συμφέρον του και των μετόχων της.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Apr 2022 02:39 #263171 by Απόστολος Μητσακούλης
Αν και με βολευεί πιο πολύ το facebook θέλω να δώ πώς θα πάει το twitter στο τέλος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Apr 2022 08:13 #263262 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
"Poison pill" προς τον Elon Musk για να μπλοκαριστεί οποιαδήποτε επιθετική εξαγορά του Twitter



Σύμφωνα με τους New York Times, το ΔΣ του Twitter δεν φέρεται να δείχνει διάθεση εξαγοράς του από τον Elon Musk και ανακοίνωσε το λεγόμενο "poison pill", δηλαδή την τακτική που ακολουθούν εταιρείες οι οποίες δεν θέλουν να υποστούν εξαγορές πλειοψηφικού πακέτου από μετόχους.
Αν ο Musk εξαγόραζε πάνω από το 15% της εταιρείας, το Twitter σκόπευε να γεμίσει την αγορά με νέες μετοχές, τις οποίες θα μπορούσαν όλοι οι μέτοχοι να αγοράσουν -εκτός από τον Elon Musk- με μια μειωμένη τιμή. Κάτι τέτοιο θα μείωνε σημαντικά το μερίδιο του Elon Musk και θα του κόστιζε πολύ περισσότερα χρήματα να αγοράσει το Twitter. Τώρα κατέχει το 9%.

Το Twitter δήλωσε στους New York Times ότι το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να μπει σε εφαρμογή για ένα χρόνο και ότι "αυτό δεν θα εμπόδιζε την εταιρεία από το να μιλάει με άλλους πιθανούς αγοραστές και θα είχε περισσότερο χρόνο να διαπραγματευτεί μία προσφορά που το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter πιστεύει ότι αντανακλά καλύτερα την αξία της εταιρείας". Πηγές μέσα από την εταιρεία αφήνουν να διαρρεύσει ότι το Twitter σκέφτεται αν θα μπορούσε να φέρει στο τραπέζι προτάσεις από άλλους επενδυτές.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι ανάλογο, καθώς το 2020 η Elliott Management (σ.σ. της οποίας τα στελέχη έχουν ακτιβιστική δράση) ήθελε να εξαγοράσει το Twitter, αλλά η Silver Lake, ένα fund εξαγορών στο χώρο της τεχνολογίας, κατάφερε μέσω του συνεργάτη της Egon Durban -που βρίσκεται στο ΔΣ- να σώσει την εταιρεία από μία πιθανή εξαγορά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Apr 2022 00:23 #263599 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
46,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κοντά σε συμφωνία



Ο Elon Musk ανέβασε την προσφορά του προς το Twitter στα 46,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με στόχο να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας. Σϋμφωνα με την New York Times, οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Apr 2022 00:54 #263605 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Η συμφωνία ολοκληρώθηκε



Ο Elon Musk συμφώνησε με το διοικητικό συμβούλιο του Twitter για την εξαγορά της εταιρείας. Τελικά έγινε μεγαλομέτοχος αγοράζοντας τις μετοχές σε ποσό 38% υψηλότερο από την αρχική τιμή τους. Δηλαδή στα 46,5 δολάρια ανά μετοχή.
Η πρώτη δήλωση του Elon Musk ήταν "ελπίζω ακόμα και η χειρότερη κριτική που θα μου ασκηθεί να παραμείνει στο Twitter, διότι αυτό σημαίνει ελευθερία λόγου". Ο ισχυρός άνδρας της Tesla δήλωσε επίσης ότι θα καταπολεμήσει τα spam bots, ενώ υπάρχει και περίπτωση να ζητήσει authentication (επαλήθευση χρήστη) για αυτόν ακριβώς τον λόγο.


I hope that even my worst critics remain on Twitter, because that is what free speech means

— Elon Musk (@elonmusk) April 25, 2022

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Apr 2022 01:25 #263609 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Η συμφωνία ολοκληρώθηκε



Ο Elon Musk συμφώνησε με το διοικητικό συμβούλιο του Twitter για την εξαγορά της εταιρείας. Τελικά έγινε μεγαλομέτοχος αγοράζοντας τις μετοχές σε ποσό 38% υψηλότερο από την αρχική τιμή τους. Δηλαδή στα 46,5 δολάρια ανά μετοχή.
Η πρώτη δήλωση του Elon Musk ήταν "ελπίζω ακόμα και η χειρότερη κριτική που θα μου ασκηθεί να παραμείνει στο Twitter, διότι αυτό σημαίνει ελευθερία λόγου". Ο ισχυρός άνδρας της Tesla δήλωσε επίσης ότι θα καταπολεμήσει τα spam bots, ενώ υπάρχει και περίπτωση να ζητήσει authentication (επαλήθευση χρήστη) για αυτόν ακριβώς τον λόγο.


I hope that even my worst critics remain on Twitter, because that is what free speech means

— Elon Musk (@elonmusk) April 25, 2022

Η τιμή μετοχής του Twitter θυμίζουμε ότι ήταν στα 39,31 δολάρια την 1η Απριλίου. Την Δευτέρα 4 Απριλίου, με την ανακοίνωση εξαγοράς του 9% από τον Elon Musk, υπήρξε μια μεγάλη άνοδος κατά 27,74$ στα 50 δολάρια! Ορισμένοι πούλησαν μετοχές, υπήρξαν σκαμπανεβάσματα τις τελευταίες ημέρες και ακολούθως σήμερα μια νέα άνοδος, καθώς με την εξαγορά αυτή η τιμή της μετοχής είναι αυτή τη στιγμή στα 51,7 δολάρια, ενώ ενδέχεται να ανέβει κι άλλο στα επόμενα 24ωρα.

Το deal δεν έχει εγκριθεί ακόμη, καθώς θα πρέπει πρώτα να πάρει έγκριση από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, όπως γίνεται συνήθως στις πολύ μεγάλες εξαγορές (σ.σ. όπως αυτή της Activision Blizzard από την Microsoft). Ο Elon Musk, φημολογείται ότι αγόρασε μεγάλο ποσοστό και ότι σκοπεύει να κάνει την εταιρεία του ιδιωτική, αποσύροντάς την ουσιαστικά από το χρηματιστήριο. Η συμφωνία αναμένεται να περάσει από την επιτροπή μέσα στο 2022.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 May 2022 20:38 #263987 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Ο Bill Gates περιμένει να δει τα αποτελέσματα της εξαγοράς του Twitter από τον Elon Musk




Θεωρεί ότι ο Musk τα έχει πάει εξαιρετικά σε όλες τις δουλειές του ως τώρα.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Bill Gates μίλησε για διάφορα θέματα, όπως τις συνομωσίες εναντίων του, τα ψέματα στο internet και την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk.

Ο Gates δεν είναι πια ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο επειδή αποχώρησε από τις επιχειρήσεις το 2008 και πλέον ο συγκεκριμένος τίτλος ανήκει στον Musk. Οι δύο μεγιστάνες είχαν μία κόντρα επειδή ο Bill Gates είχε δηλώσει ότι η αξία της Tesla είναι πιο υψηλή από ότι θα έπρεπε. Η κόντρα αυτή έγινε γνωστή λόγω κάποιων μηνυμάτων που διέρρευσαν στο New York Times, τα οποία ο Musk επιβεβαίωσε ότι δεν διέρρευσε ο ίδιος.

Στη συνέντευξη στο BBC, ο Bill Gates δήλωσε σχετικά με την συμπεριφορά του Musk: "Δεν χρειάζεται να είναι καλός μαζί μου. Σχετικά με το θέμα της Tesla, ο Gates απάντησε: Δεν έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Η δημοτικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα οδηγήσει σε περισσότερο ανταγωνισμό για να πωλούνται. Οπότε υπάρχει διαφορά στο να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στο να ανεβαίνει συνεχώς η αξία μίας εταιρείας". 


in case u need to lose a boner fast pic.twitter.com/fcHiaXKCJi

— Elon Musk (@elonmusk) April 23, 2022

Τέλος ο Gates ερωτήθηκε για την άποψή του για την εξαγορά του Twitter από τον Musk, με δεδομένες τις δηλώσεις του για τον ελεύθερο λόγο στην πλατφόρμα και τις λανθασμένες πληροφορίες που μπορούν να κυκλοφορούν στην πλατφόρμα:"Είτε μέσω νόμων είτε νέων τεχνολογιών θα είμαστε καλύτερα χωρίς αυτά τα λάθος πράγματα που έχουν ενδιαφέρον για να κάνουμε κλικ. Πιστεύω ότι το Twitter μπορεί να καλυτερέψει αλλά μπορεί και να χειροτερέψει. Σε όλα τα θέματα που έχει ασχοληθεί ο Elon, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά: Η δουλειά του στην Tesla και στην SpaceX βοηθάει στην κλιματική αλλαγή. Οπότε θα περιμένω και για να δω πράξεις".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 May 2022 12:16 #264211 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Το Twitter έφτιαξε το game Twitter Data Dash για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την πολιτική απορρήτου του




Εγώ και ο σκύλος μου.

Το Twitter κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι για να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα την πολιτική απορρήτου της πλατφόρμας social media. Ονομάζεται Twitter Data Dash.

"Το Twitterverse μπορεί να είναι δύσκολο στο browsing αν δεν ξέρετε τον δρόμο σας. Έτσι φτιάξαμε ένα παιχνίδι για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε λίγο καλύτερα την πολιτική απορρήτου μας", εξηγεί το Twitter στη σελίδα του παιχνιδιού.

Το 8-bitο παιχνίδι επικεντρώνεται γύρω από εσάς και τα δεδομένα του σκύλου σας, καθώς περιηγείστε στην PrivaCity. Ο στόχος σας είναι να μεταφέρετε τα δεδομένα με ασφάλεια στο πάρκο, αποφεύγοντας τις διαφημίσεις για γάτες και δίνοντας μάχη με trolls. Θεωρητικά, αυτή είναι μια νέα ιδέα που μπορεί να βοηθήσει νεότερους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα τις πολιτικές που διέπουν τις σημερινές πλατφόρμες.

Κάντε κλικ εδώ για να παίξετε το Twitter Data Dash .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification