Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Tchia

13 Sep 2021 15:15 #255444 by Ερμής Δερβίσης

Open-world Adventure, εμπνευσμένο από το νησί Νέα Καληδονία

Κατά τη διάρκεια του PlayStation Showcase, παρουσιάστηκε το Tchia, ένα Open-world Adventure από την εταιρεία ανάπτυξης Awaceb.
Στον κόσμο του θα μπορείτε να σκαρφαλώσετε, να κάνετε gliding, να κολυμπήσετε και να σαλπάρετε με την βάρκα σας στο πέλαγος. Επιπλέον θα μπορείτε να κάνετε την κίνηση Soul Jump, η οποία σας επιτρέπει να πάρε τον έλεγχο 30 διαφορετικών ειδών ζώων. Τέλος όπως είδαμε στο τρέιλερ μπορείτε να παίξετε Ukulele, με τρόπο παρόμοιο με την κιθάρα στο The Last of Us: Part II. Οι μελωδίες σας θα επηρεάζουν και θα αλλάζουν τον κόσμο.



Την πρωταγωνίστρια θα μπορείτε να την κάνετε customize με εκατοντάδες διαφορετικά cosmetics, όπως και την βάρκα σας. Στο ταξίδι σας θα έχετε διάφορα χρήσιμα items όπως φακό, σφεντόνα, πυξίδα και κάμερα. Η εταιρεία ανάπτυξης Awaceb δήλωσε ότι έχει από τα τοπία της Νέας Καληδονίας, όπου βρίσκεται και η έδρα της.

Το Tchia θα κυκλοφορήσει το 2022 για PC, PS5 και PS4.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 May 2022 19:03 #264435 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Tchia
Αναβολή κυκλοφορίας για το 2023 μαζί με νέο τρέιλερ



Η εταιρεία ανάπτυξης Awaceb ανακοίνωσε ότι το Tchia θα κυκλοφορήσει τελικά το 2023.Ο λόγος είναι ότι θέλουν να τελειοποιήσουν όλους τους τομείς και τις μικρές λεπτομέρειες του Tchia, οι οποίες θα το κάνουν μία ξεχωριστή εμπειρία και το καλύτερο δυνατό παιχνίδι που μπορούν να κυκλοφορήσουν.


Update on Tchia ⬇️? pic.twitter.com/knQYkJSYT1

— Tchia (Awaceb) - Wishlist it! (@awaceb) May 20, 2022

Πέρα από την ανακοίνωση, κυκλοφόρησε και ένα νέο τρέιλερ του Tchia το οποίο παρουσιάζει την εξερεύνηση του ωκεανού.



Το Tchia θα κυκλοφορήσει το 2023 για PC, PS5 και PS4.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Sep 2022 01:12 #266429 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Tchia
Νέο gameplay trailer



Η εταιρεία ανάπτυξης Awaceb παρουσίασε ένα νέο gameplay trailer για το Tchia.
Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την ηρωίδα να περιπλανιέται στο τροπικό νησί και να αντιμετωπίζει ιθαγενείς. Εκτοξεύει αντικείμενα απέναντί τους, όπως καρύδες ή κιβώτια. Ορισμένα είναι μπιτόνια βενζίνης τα οποία προκαλούν έκρηξη. Τα γραφικά είναι low poly . Η ηρωίδα μπορεί να ανάψει campfire, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πλήθος από customizations , μπορεί να κάνει slide σε έδαφος με κλίση προς τα κάτω (όπως ο Super Mario), να μεταμορφωθεί σε...πουλί και να προσγειωθεί χρησιμοποιώντας paraglide.

Υπάρχουν επίσης διάφορα κόλπα που μας δείχνει ο developer , όπως το να πετάξετε μία καρύδα και να...εισέλθετε μέσα της για λίγα δεύτερα ώστε να ταξιδέψετε πιο γρήγορα. Επίσης θα υπάρχει εναλλαγή ημέρας και νύχτας.



Το Tchia θα κυκλοφορήσει το 2023 για PC, PS5 και PS4.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jun 2023 14:05 #271784 by Νικόλας Χρυσοστόμου
Έχω αναλάβει το review του Tchia, ένα indie παιχνίδι από μια μικρή εταιρία την Awaceb. Το παιχνίδι αυτό μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρων όταν είχε πρωτοεμφανιστεί. Με μια γρήγορη ματιά, μου φάνηκε πως το έργο αυτό είχε πάρει έμπνευση από το Legend of Zelda Breath of the wild. Οι δημιουργοί είχαν ανακοίνωση πως το παιχνίδι αυτό θα έχει πολλές περιοχές και πολλούς θησαυρούς που θα αξίζει να ανακαλύψουμε. Προσωπικά μου αρέσουν τα indie παιχνίδια και πιστεύω πως το Tchia άξιζε τον χρόνο μου.

Η αρχή του παιχνιδιού είναι πολύ απλή καθώς μας παρουσιάζει την ηρωίδα και τον κόσμο της. Το σενάριο δημιουργεί γρήγορα ένα μυστήριο το οποίο θέλω να ανακαλύψω. Προσωπικά τα γραφικά με έχουν μπερδέψει. Από την μια, οι άνθρωποι φαίνονται λες και είναι είναι φτιαγμένοι από πηλό(που δεν είναι) που δεν με εντυπωσιάζει, ενώ από την άλλη τα τοπία φαίνονται πολύ πιο ωραία που “με καλούν” να τα πλησιάσω. Στον ηχητικό τομέα μέχρι στιγμής το παιχνίδι τα πηγαίνει πολύ καλά καθώς διάφορες παραδοσιακές μουσικές έκαναν την εμφάνισή τους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Jun 2023 18:11 #271815 by Νικόλας Χρυσοστόμου
Κατά τη διάρκεια μου με το παιχνίδι υπάρχουν φορές που το απολαμβάνω όμως από την άλλη υπάρχουν στιγμές που με κάνει να θέλω να το κλείσω μετά από λίγες ώρες. Η πλοκή έγινε ξεκάθαρη με την παρουσία νέων ηρώων που δημιουργούν την πλοκή. Το gameplay βελτιώθηκε με την παρουσία μιας νέας ικανότητας η οποία άνοιξε τις πιθανότητες εξερεύνησης. Τα γραφικά παραμένουν τα ίδια ενώ η μουσική συνεχίζει να είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού. Πιστεύω πως το παιχνίδι είναι στα καλύτερά του όταν μας αφήνει να εξερευνήσουμε την περιοχή ελεύθερα παρά όταν μας θέτουν στόχους. Υπάρχουν διάφορα mini-games και mini-challenges σκορπισμένα στον κόσμο του Tchia τα οποία έχουν δικά τους βραβεία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jun 2023 13:53 #271859 by Νικόλας Χρυσοστόμου
Ένα φαινόμενο που παρατήρησα είναι το γεγονός πως το παιχνίδι μου συστήνει concepts τα οποία δεν χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα το Tchia μου σύστησε δύο φιλές οι οποίες δεν έχουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους με σκοπό να κάνω ένα-δύο fetch quest. Το γεγονός/concept αυτό δεν προσφέρει τίποτα στο παιχνίδι καθώς δεν υπάρχουν NPC οι οποίοι μου επιτέθηκαν ούτε να μου δείξουν πως υπάρχουν διαμάχες μεταξύ των δύο φιλών. Σε άλλα παιχνίδια τέτοιες δικαιολογίες δουλεύουν για να δείξουν/χτίσουν το κόσμο ή να μας προετοιμάσουν για κάτι. Πχ, στο Forspoken δικαιολογούν τον άδειο από ανθρώπους κόσμο λόγο του break, στο final fantasy XIV(Shadowbringers) το φως δικαιολογεί την έλλειψη νύκτας λόγο του flood of light αλλά και την ύπαρξη όλων των τεράτων. Στα ακόλουθα παραδείγματα τα concepts δικαιολογούν τον κόσμο ή μερικά φαινόμενα που θα καθοδηγήσουν το σενάριο σε κάποιο σημείο. Δυστυχώς στο Tchia μερικές ιδέες δεν καταλήγουν πουθενά ούτε επαληθεύουν κάτι το οποίο αναφέρθηκε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Jul 2023 18:42 #271942 by Νικόλας Χρυσοστόμου
Διαβάστε το Tchia review
Προσωπικά το Tchia ήταν ένα παιχνίδι που εγώ και μια φίλη μου περιμέναμε να το παίξουμε καθώς μας άρεσε αυτό που βλέπαμε στα trailer των διάφορων gaming events (GOTY, state of play, summer fest etc). Δυστυχώς το παιχνίδι δεν με άφησε ευχαριστημένο όμως αυτό δεν σημαίνει πως ήταν και εντελώς απογοήτευση. Το σενάριο πιστεύω ήταν το αδύναμο σημείο του παιχνιδιού καθώς η πλοκή είναι πολύ απλή αλλά και η εκτέλεση/παρουσίαση της είναι μέτρια. Το gameplay του Tchia είναι πολύ απλό και εύκολα προσβάσιμο. Αν το παιχνίδι είχε την μορφή “ορίστε αυτή την δύναμη και εξερευνήστε την περιοχή” θα ήταν τέλειο καθώς αυτό είναι το δυνατό του σημείο. Μπορείτε να σκαρφαλώσετε και να πηδήξετε από δέντρο σε δέντρο, να κολυμπήσετε στα βάθη του ωκεανού, να πετάξετε στον ουρανό και να ανακαλύψετε διάφορες σπηλιές που κρύβουν διάφορα μυστήρια. Στη συνέχεια υπάρχουν διάφορα mini-games, challenges και θησαυροί που μπορεί να σας κάνουν να θέλετε να τους ανακαλύψετε. Ο χάρτης έχει μια τεράστια λίστα από αντικείμενα κ.α που θα μπορείτε να βρείτε. Τα γραφικά δεν είναι και τα καλύτερα καθώς οι άνθρωποι μοιάζουν λες και είναι από πηλό και όχι δεν είναι το art direction. Επίσης λείπουν κατά την άποψη μου διάφορα animations. Ο ηχητικός τομέας με άφησε ευχαριστημένο παρά το γεγονός πως το είδος μουσικής δεν είναι του γούστου μου. Τέλος το παιχνίδι δεν έχει καθόλου δυσκολία ούτε gameover. Αν πεθάνετε από φυσικό λόγο(πνιγμό, πτώση από τον ουρανό) ή από τους κακούς θα ξανακάνετε spawn εκεί που ήσασταν. Εντελώς αδικαιολόγητα το παιχνίδι προσφέρει κουμπί skip gameplay που περνά το παιχνίδι στην θέση σας. Παρόλα αυτά, το Tchia είναι το δεύτερο παιχνίδι της Acaweb της οποίας η ομάδα αποτελείτε από μόνο δώδεκα άτομα.

Διαβάστε το review για περισσότερες λεπτομέρειες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification