Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Animated ταινία Super Mario

29 Sep 2021 11:57 #255842 by Ερμής Δερβίσης

[Αρχική δημοσίευση: 16/5/16] Η Nintendo δείχνει την τάση να θέλει να μπει στη βιομηχανία των ταινιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Nintendo Tatsumi Kimishima, η ιαπωνική εταιρεία έχει στα πλάνα της να κυκλοφορήσει ταινίες βασισμένες σε γνωστά της games όπως τα The Legend of Zelda, Super Mario Bros και Mario Kart. Όπως ανέφερε ο Kimishima σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Asahi, η Nintendo έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με μεγάλες εταιρείες παραγωγής και η πρώτη ταινία αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια. Μάλιστα, δήλωσε ότι είναι σχεδόν απίθανο οι ταινίες που θα ετοιμάσουν να είναι live-action, αντιθέτως, φαίνεται πως θα ακολουθήσουν το δρόμο του 3D animation.

Η κίνηση της Nintendo έχει ως στόχο να ενδυναμώσει περισσότερο την προώθηση των χαρακτήρων της και εκτός των gaming συνόρων. Θυμίζουμε ότι το 1993 είχε κυκλοφορήσει η ταινία Super Mario Bros, η οποία όμως δεν έτυχε της αποδοχής του κοινού και των κριτικών. Αυτή τη φορά όμως, η Nintendo θέλει να έχει πιο ενεργό ρόλο στις ταινίες που θα γυρίσει και όχι απλά να δώσει τα σχετικά δικαιώματα σε τρίτους.

[UPDATE: 15/11/17 - Σε συζητήσεις με την Universal] Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Nintendo και η Illumination Entertainment, θυγατρική της Universal και animation studio που έχει δημιουργήσει τα Minions και Despicable Me, βρίσκονται σε συζητήσεις για να φέρουν στις κινηματογραφικές αίθουσες μια νέα ταινία Super Mario με animated ήρωες.

Σύμφωνα με πηγές της Wall Street, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε επαφές για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο Shigeru Miyamoto θα είναι παραγωγός της ταινίας. Παράλληλα, η Nintendo φημολογείται ότι ετοιμάζει animated σειρά Zelda για το Netflix, παρά την άρνηση του προέδρου της εταιρείας Satoru Iwata. Αν η συμφωνία για την ταινία Super Mario ολοκληρωθεί, τότε θα πρόκειται για την δεύτερη ταινία, μετά την απογοήτευση της ταινίας Super Mario Bros. του 1993, που παραήταν cult για την εποχή της, με όλο τον σεβασμό βέβαια στον θανόντα πρωταγωνιστή Bob Hoskins.

Μετά την διαρροή του παραπάνω δημοσιεύματος, η Nintendo δήλωσε ότι..."δεν έχει να δηλώσει κάτι επί του θέματος". Συνεπώς όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

[UPDATE 2: 10/1/18 - Επίσημη παραδοχή της ταινίας] Ο πρόεδρος της Nintendo, Tatsumi Kimishima, δήλωσε ότι η Ιαπωνική εταιρεία είναι πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία για τον συνεργάτη που θα επιλέξει στην ταινία Super Mario.

Αυτό αποτελεί και την πρώτη επίσημη -έμμεση- παραδοχή για την ύπαρξη της ταινίας από την πλευρά της Nintendo.

[UPDATE 3: 12/2/18 - Πιθανή ακύρωση αν χρειαστεί] Mόλις τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος της Nintendo δήλωσε πως θα κλείσει συμφωνία πολύ σύντομα για την δημιουργία της ταινίας Super Mario. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο παραγωγός Shigeru Miyamoto δήλωσε πως η ταινία θα κυκλοφορήσει μόνο έαν υπάρχει η ανάλογη ζήτηση από το κοινό. Σύμφωνα με τον παραγωγό, οι συνεργάτες από την Illumination Entertainment που θα αναλάβουν το project αποτελούν άτομα με επιτυχίες που σκέφτονται πάντα με βάση το κόστος και τον χρόνο εκτέλεσης.

Ο Miyamoto είπε πως πολλοί μπερδεύουν την δημιουργία ενός video game με αυτή μιας ταινίας και εξήγησε πως πρόκειται για τελείως διαφορετικά πράγματα. Επίσης ανέφερε πως σε περίπτωση που το σενάριο δεν φανεί ικανοποιητικό ή δεν ανταποκριθεί των απαιτήσεων, η ταινία μπορεί και να μην ολοκληρωθεί ποτέ.

[UPDATE 4: 12/2/19 - Ημερομηνία κυκλοφορίας] Η Nintendo αποκάλυψε ότι η ταινία προορίζεται για κυκλοφορία το 2022.

Ο Chris Meledandri, συνιδρυτής της Illumination Entertainment δήλωσε ότι ο Shigeru Miyamoto συνεχίζει να εμπλέκεται στο project και μάλιστα με σημαντική επιρροή. "Σπάνια έχω δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο με προσαρμογή οποιουδήποτε έργου, δηλαδή να ενστερνίζεται σε τέτοιο βαθμό την αυθεντική δημιουργική φωνή, όπως κάνουμε εμείς με τον Miyamoto."

[UPDATE 5: 11/5/20 - Δεν θα καθυστερήσει λόγω του κορωνοϊού] Ανάμεσα σε τόσες μεταφορές video games στην μεγάλη οθόνη, υπάρχει και μια που βασίζεται στην σειρά Super Mario.

Η ταινία είναι προγραμματισμένη για κυκλοφορία το 2022, ωστόσο μερικοί ανησυχούν για το αν θα επηρεάσει ο κορωνοϊός την παραγωγή. Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρίας ανάπτυξης, Illumination Studio, η ανάπτυξη προχωράει απρόσκοπτα, μιας και “οι εργαζόμενοι της εταιρίας ήδη δούλευαν εξ ’αποστάσεως”.

Η καινούργια ταινία Super Mario είναι η δεύτερη μεγάλη προσπάθεια της Nintendo στην μεταφορά του Ιταλού υδραυλικού στην μεγάλη οθόνη. Η πρώτη live-action ταινία του 1993, Super Mario Bros, ήταν μια εμπορική αποτυχία. Στην καινούργια ταινία, καθήκοντα producer έχει αναλάβει ο δημιουργός του Mario, Shigeru Miyamoto. Παρόλο που ένας producer δεν ελέγχει τα πάντα στην ταινία, σίγουρα η παρουσία του δημιουργού είναι ενθαρρυντική.

[UPDATE 6: 24/9/21 – Ανακοινώθηκε το cast και η ημερομηνία κυκλοφορίας] Κατά τη διάρκεια του Nintendo Direct, ο Shigeru Miyamoto ανακοίνωσε τους ηθοποιούς και την ημερομηνία κυκλοφορίας της επερχόμενης animated ταινίας.

Συγκεκριμένα τον ρόλο του Mario έχει ο Chris Pratt και του Bowser ο Jack Black. Δείτε αναλυτικά τους ηθοποιούς και τους ρόλους τους:
Mario - Chris Pratt
Luigi - Charlie Day
Peach - Anya Taylor-Joy
Bowser - Jack Black
Donkey Kong - Seth Rogen
Toad - Keegan - Michael Key
Cranky Kong - Fred Armisen
Kamek - Kevin Michael Richardson
Spike - Sebastian Maniscalco

Η animated ταινία Super Mario γίνεται σε συνεργασία της Nintendo και της εταιρείας animations Illumination, γνωστή για τη σειρά Despicable Me. Σκηνοθέτες είναι οι Aaron Horvath και Michael Jelenic, οι οποίοι έχουν δουλέψει στη σειρά Teen Titans GO!

Η ταινία Super Mario θα κυκλοφορήσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2022.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Sep 2021 21:46 #255858 by Stathis Moose Stathopoulos
Ο ηθοποιός που έπαιζε τον Luigi στην ταινία Super Mario Bros. δήλωσε: "Η νέα ταινία έχει όλο λευκούς ηθοποιούς και όχι Λατίνους"Θα ήθελε Λατίνους σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο John Leguizamo, ο οποίος υποδύθηκε τον Luigi στην ταινία Super Mario το 1993, κατηγόρησε την νέα ταινία Super Mario ότι έχει "όλο λευκούς ηθοποιούς".

Κοντεύουν να περάσουν σχεδόν τρεις δεκαετίες από την αρχική ταινία, η οποία είναι η αλήθεια ότι δεν είχε σοβαρά production values (4.1/10 στο Imdb). Το cast της ταινίας περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως οι Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day και Jack Black. O Leguizamo κατάγεται από την Κολομβία.


So glad #superMariobros is getting a reboot ! Obviously it’s iconic enuff. But too bad they went all white! No Latinx in the leads! Groundbreaking color-blind casting in original! Plus I’m the only one who knows how to make this movie work script wise! pic.twitter.com/lNokmdpwMq

— John Leguizamo (@JohnLeguizamo) September 27, 2021

Το παράπονο του ηθοποιού στο Twitter αναφέρει τα εξής: "Είναι πολύ καλό που το Super Mario Bros. θα έχει ένα reboot! Εμβληματικά πράγματα. Αλλά είναι κακό που επέλεξαν όλο λευκούς ηθοποιούς! Δεν υπάρχουν Λατίνοι σε πρωταγωνιστικούς ρόλους! Στην αρχική ταινία δεν έπαιζε ρόλο το χρώμα των ηθοποιών. Συν ότι είμαι ο μόνος που ξέρει πως να κάνει το σενάριο της ταινίας καλό!" 

Εν τω μεταξύ, ο ηθοποιός αγνοεί ότι η Anya Taylor-Joy έχει γιαγιά από την Αργεντινή. Η πρωταγωνίστρια του Queen's Gambit, θα έχει στη νέα ταινία Super Mario Bros. τον ρόλο της Πριγκίπισσας Peach. 

Σε άλλα νέα, ο Shigeru Miyamoto, δημιουργός της σειράς Super Mario, είχε δηλώσει ότι ο Mario "θα μιλάει πολύ σε αυτή την ταινία".

Διαβάστε ακόμη για τις δηλώσεις του Ασιάτη ηθοποιού που υποδύεται τον Liu Kang στο Mortal Kombat, ότι "Η σειρά Lord of the Rings χρειάζεται περισσότερους Ασιάτες ηθοποιύς". Επίσης, ένας πρώην developer της Ubisoft, ίδρυσε εταιρεία με 20 άνδρες και μία γυναίκα και κατηγορήθηκε στο Twitter για έλλειψη διαφορετικότητας.

Η ταινία Super Mario θα κυκλοφορήσει στις 21 Δεκεμβρίου 2022.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Oct 2021 22:56 #256734 by Giorgos Tsolaridis
Charles Martinet: "Θέλω να υποδύομαι τον Mario μέχρι να πεθάνω" Ο ηθοποιός έχει υποδυθεί τον γνωστό υδραυλικό σε περίπου 100 games, από το 1992.

 Ο ηθοποιός Charles Martinet, που υποδύεται τον Mario από το 1992, είναι πλέον 66 χρονών, όμως δήλωσε ότι θέλει να το συνεχίσει για την υπόλοιπη ζωή του.

  Την συγκεκριμένη δήλωση έκανε σε συνέντευξή του στο Fan Expo Canada : "Θέλω να υποδύομαι τον Mario μέχρι να πεθάνω. Αν κάποια μέρα δεν είμαι ικανός να το κάνω, τότε θα πω στην Nintendo να αρχίσει να ψάχνει κάποιον άλλο. Ελπίζω να υπάρχει ο Mario όταν φύγω. Επιπλέον υπάρχουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια ηχητικά αρχεία όπου υποδύομαι τον Mario. Μπαίνω στο στούντιο και ηχογραφώ 45 λήψεις όλων των ήχων που μπορώ να σκεφτώ, οπότε δεν πάω πουθενά για αρκετό καιρό ακόμα!" Ο Martinet υποδύεται επίσης τους Luigi, Wario και Waluigi.
 Παρόλα αυτά στην επερχόμενη ταινία τον ρόλο του Mario θα έχει ο Chris Pratt.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 03:49 #257810 by Stathis Moose Stathopoulos
Ο Shigeru Miyamoto δημιουργός του Mario, μίλησε για το επόμενο 3D game της σειράς
Η Nintendo θέλει να το κάνει πιο προσβάσιμο στο κοινό.

Ο Shigeru Miyamoto, δημιουργός του Mario, μίλησε για το επόμενο 3D τίτλο της σειράς και την τακτική της Nintendo να κάνει την σειρά πιο προσιτή στο κοινό.

Ο Miyamoto είπε ότι από την κυκλοφορία του Super Mario Galaxy το 2007, η Ιαπωνική εταιρεία ήθελε να κάνει τα 3D Super Mario games ποιο προσιτά. Έτσι κυκλοφόρησε το New Super Mario Bros. Wii και αρκετά αργότερα το απλούστερο Super Mario Run για τα κινητά. Σχετικά με το επόμενο 3D Mario, ο Miyamoto δήλωσε ότι θέλει να διευρύνει περισσότερο τη σειρά, χωρίς όμως να δώσει κάποιο παράδειγμα. Συγκεκριμένα είπε: "Όταν αναπτύσσουμε software, προσπαθούμε να προσθέσουμε νέα στοιχεία, όμως ταυτόχρονα θέλουμε  να διασκεδάσουν ακόμα και οι παίκτες που παίζουν πρώτη φορά. Πρόσφατα, άνθρωποι όλων των ηλικιών, διασκέδασαν με το 3D Super Mario Odyssey, που κυκλοφόρησε το 2017 και θέλουμε από εδώ και πέρα να διευρύνουμε το 3D Mario με νέους τρόπους".

<youtube>5kcdRBHM7kM</youtube>

Στην ίδια συνάντηση με τους επενδυτές της Nintendo, ο Miyamoto δήλωσε με αφορμή την κυκλοφορία της επερχόμενης ταινίας Super Mario, ότι θα υπάρξουν περισσότερες σειρές της Nintendo σε projects που δεν αφορούν τα video games: "Με το οπτικό περιεχόμενο, ο κόσμος μπορεί να βιώσει τις σειρές της Nintendo σε αρκετά μέρη και πιστεύω ότι είναι καλό το να περιεχόμενο να είναι προσβάσιμο από ανθρώπους που δεν διαθέτουν μία gaming συσκευή".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 04:36 #257986 by Stathis Moose Stathopoulos
Ο παραγωγός της ταινίας υπερασπίζεται τον Chris PrattO Chris Meledandri, παραγωγός της επερχόμενης ταινίας Super Mario, υπερασπίστηκε την απόφασή του να κάνει cast τον Chris Pratt ως Mario.
Μιλώντας στο Too Fab , ο Meledandri περιέγραψε την ερμηνεία του Chris Pratt ως “απίστευτη”. Η ταινία Super Mario θα περιλαμβάνει αρκετούς γνωστούς ηθοποιούς όπως οι Jack Black, Seth Rogan και Anya Taylor-Joy, όμως οι fans εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους με την επιλογή του Chris Pratt ως Mario. Ο Meledandri δήλωσε τα εξής: “Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι η φωνή που κάνει για τον Mario είναι φαινομενική. Ναι, ανυπομονώ να το ακούσουν οι θεατές.”

Η μασκότ της Nintendo είναι γνωστή για την εκκεντρική Ιταλική προφορά που έχει, όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα του παραγωγού της ταινίας, ο Pratt φαίνεται να μην βασίζεται αποκλειστικά στην φράση “it’s-a-me, Mario”. Οι fans του Mario δήλωσαν την ανησυχία τους σχετικά με την φωνή του Mario στην ταινία, διότι ο Chris Pratt δεν είναι Ιταλός. Ο Meledandri δήλωσε τα εξής πάνω σε αυτό: “Ως Αμερικανο-Ιταλός, καταλαβαίνω. Ξέρετε, καταλαβαίνω όλη την ανησυχία και τα σχόλια. Ο Charlie Day, ο οποίος υποδύεται τον Luigi, έχει Ιταλικές ρίζες. Επομένως, αυτό είναι το νεύμα μας προς αυτό.”

Η ταινία Super Mario θα κυκλοφορήσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2022.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 05:06 #258103 by Stathis Moose Stathopoulos
Streamer είπε την λέξη "Mario" 345.000 φορές
Ο Nicro λέει "Mario" κάθε φορά που κάποιος συνεισφέρει στο κανάλι του.

Ο streamer Nicro , ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έθεσε ως στόχο να λέει "Mario" κάθε φορά που κάποιος συνεισφέρει στο κανάλι του.

Όποιος θα ήθελε να ακούσει μια λέξη να επαναλαμβάνεται τόσες πολλές φορές που να χάνει κάθε νόημα θα πρέπει να δει αυτό το stream ενός άνδρα που έχει δεσμευτεί να πει τη λέξη "Mario" πάνω από μισό εκατομμύριο φορές αν οι θεατές συνεισέφεραν 1 bit, θα το έλεγε μία φορά, για 1 δολάριο θα το έλεγε 100 φορές και για κάθε νέο συνδρομητή στο κανάλι του, θα έπρεπε να το πει 250 φορές.

<youtube>WjGAVSWGRZA</youtube>

Ο αριθμός των φορών που πρέπει να πει τη λέξη αυτή να είναι σήμερα 557.000 μετά από 119 αθροιστικές ώρες streaming με διακοπές για ύπνο ενδιάμεσα, έχει πει το "Mario" 345.000 φορές. Όσοι συντονιστούν ανά πάσα στιγμή και ακόμα και αν είναι στη μέση της συζήτησης θα πρέπει να ξεστομίσει μερικά "Μάριο" στη σειρά για να μην ξεφύγει ο στόχος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification