Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Multiverse or Universe?

24 Jul 2006 21:48 #17263 by Panagiotis Koutelidakis
Ποιό κοσμικό μοντέλο προτιμάτε; Αυτό των ν παράλληλων διαστάσεων ή αυτό που δέχεται μόνο μία διάσταση; Αν χρησιμοποιείτε το πρώτο, βάζεται και πολλά Prime Material planes, ή όχι, και πως διαμορφώνονται; Αν υπάρχει μόνο μία, υπάρχουν άλλα πεδία ύπαρξης, και τί μορφή ή σύνδεση έχουν με το σύμπαν;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Jul 2006 12:38 #17278 by Markos Stefanou
Εχμ.... Ε?

Προσωπικά στο campaign μου προτιμάω τα άπειρα παράλληλα σύμπαντα.

Iwonderwhatthelongwhitebuttonunderthekeyboarddoes..

"Μην πεις ότι δεν έχουμε αλλα θέματα στην εκπομπή!"
"Γιατί;"
"Θα μας στείλει αλλά δέκα αν το ακούσει..."

Ω ναι ακούει...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Jul 2006 14:57 #17290 by Panagiotis Koutelidakis
Για να γίνω πιο σαφής: το αφήνεις στο επίπεδο του Moorcock (infinite universes) ή το κάνεις πιο Spelljammer/Planescape (infinite planes); Υπάρχουν άλλα πεδία ύπαρξης εκτός του εκάστοτε πεδίου ύπαρξης (Inner & Outer Planes, Astral Plane, etc.);

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jul 2006 12:51 #17379 by Κώστας Παραδιάς
Κοίτ, δεν έχει και πολύ νόημα, αυτή η ερώτηση, αλλά αν πρέπει να απαντήσω στην ερώτηση, προτιμώ την ύπαρξη πολλαμπλών κόσμων που συνδέονται μεταξύ τους έμμεσα σε ατομικό επίπεδο.

Ας πούμε η θεωρία της κβαντικής σχετικότητας λέει ότι κάθε άτομο επηρρεάζει κάθε ΆΛΛΟ άτομο ΠΑΝΤΟΥ.

Τώρα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε μια τέτοια περίσταση, είανι να κάνεις τους ήρωές σου να αντιληφθούν πόσο σημαντικές είναι οι πράξεις τους, ΧΩΡΙΣ να τους κάνεις να τρελαθούν από τη ματαιότητα της ύπαρξης.

Σκατά, μόλις σκάφτηκε το θέμα της Κυριακής...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jul 2006 13:20 #17381 by a Guest
Replied by a Guest on topic Multiverse or Universe?
Πρώτον, ένα μονοδιάστατο σύμπαν θα ήταν πράγματι πολύ αστείο. Δεύτερον αυτό περι κβαντικής σχετικότητας με παραξενεύει λίγο. Εννοείς την σχετικιστική κβαντομηχανική ή το παράδοξο του Einstein? Αν εννοείς το δεύτερο αφορά μόνο στα συσχετισμένα σωματίδια και όχι σε δύο οποιαδήποτε σωματίδια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jul 2006 16:26 #17472 by Panagiotis Koutelidakis
:lol: Δεν εννοούσα μόνο μία διάσταση με την κλασική έννοια, αλλά ένα σύμπαν/διάσταση. Για να το θέσω αλλιώς, δεχόμενοι μόνο τις πιο γνωστές 4 διαστάσεις (οι 3 διαστάσεις του χώρου και 1 του χρόνου) για λόγους ευκολίας (θεωρούμε ότι οι άλλες δε μας αφορούν, αν υπάρχουν), έχουμε μόνο αυτές, ή υπάρχει και μια άλλη διάσταση που καθορίζει το σύμπαν στ' οποίο βρίσκεσαι; Θα μπορούσα να το πω πιο σύνθετα ή πιο απλά, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι σαφές.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Aug 2022 22:05 #265952 by Μάνος Γρυπάρης
Με αφορμή την ταινία Doctor Strange in the multiverse of madness αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να αναβιώσουμε το συγκεκριμένο topic.

Προσωπικά δεν πιστεύω στη θεωρία του multiverse διότι πολύ απλά θα καταλήγαμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν...άπειρα σύμπαντα αφού εκατομμύρια κινήσεις μας μπορούν να αλλάξουν την ροή των γεγονότων και να παράγουν σχεδόν άπειρα αποτελέσματα.

Οφείλω να παραθέσω ένα άρθρο που υποστηρίζει το multiverse

Τι λέει το άρθρο:
"Ένα τεράστιο, αρχαίο και μυστηριώδες σύμπαν δεν είναι αρκετό για εσάς; Λοιπόν, όπως συμβαίνει, υπάρχουν και άλλοι. Μεταξύ των φυσικών, δεν είναι αμφιλεγόμενο. Το σύμπαν μας δεν είναι παρά ένα σε έναν αφάνταστα τεράστιο ωκεανό συμπάντων που ονομάζεται multiverse (πολυσύμπαν).

Εάν αυτή η ιδέα δεν είναι αρκετή για να ρίξει το κεφάλι σας γύρω, η φυσική περιγράφει διαφορετικά είδη πολυσύμπαν. Το πιο εύκολο στην κατανόηση ονομάζεται κοσμολογικό πολυσύμπαν. Η ιδέα εδώ είναι ότι το σύμπαν επεκτάθηκε με μια εκπληκτική ταχύτητα σε κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη μεγάλη έκρηξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πληθωρισμού, υπήρξαν κβαντικές διακυμάνσεις που προκάλεσαν τη δημιουργία χωριστών σύμπαντων φυσαλίδων και οι ίδιοι άρχισαν να φουσκώνουν και να φυσούν φυσαλίδες. Ο Ρώσος φυσικός Αντρέι Λίντε σκέφτηκε αυτή την ιδέα, η οποία υποδηλώνει ένα άπειρο σύμπαντα που δεν έχουν πλέον καμία αιτιακή σχέση μεταξύ τους – τόσο ελεύθερα να αναπτυχθούν με διαφορετικούς τρόπους."

Δείτε το σχετικό βίντεο:Άρθρα που δεν υποστηρίζουν το multiverse
"Παρόλο που ορισμένα χαρακτηριστικά του σύμπαντος φαίνεται να απαιτούν την ύπαρξη ενός πολυσύμπαντος, δεν έχει παρατηρηθεί άμεσα τίποτα που να υποδηλώνει ότι υπάρχει στην πραγματικότητα. Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία που υποστηρίζουν την ιδέα ενός πολυσύμπαντος είναι καθαρά θεωρητικά, και σε ορισμένες περιπτώσεις, φιλοσοφικά."

Δείτε το σχετικό άρθρο

Και εδώ ένα βίντεο που δεν το υποστηρίζει:

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification