Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Diablo II: Resurrected

10 Nov 2020 14:02 #240988 by Giorgos Tsolaridis
Το Project Diablo 2 είναι ένα mod που σχεδόν μοιάζει με remaster
Οι δημιουργοί του φιλοδοξούν να το βελτιώσουν σαν να μην είχε σταματήσει ποτέ η ανάπτυξή του.


Καθώς φαίνεται ότι παρά τη ζήτηση του κοινού δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει επίσημο remaster του Diablo 2, μερικοί modders ανέλαβαν να κάνουν κάτι ανάλογο και να προσφέρουν μια νέα, βελτιωμένη εμπειρία.

Το mod ονομάζεται Project Diablo 2, είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από φίλους του παιχνιδιού και της ανάπτυξής του ηγείται ο streamer SenpaiSomething. Περιέχει διάφορες βελτιώσεις, όπως reworking των ξορκιών Meteor και Twister, rebalancing των runes, skills και items. Επιπλέον, η ομάδα ανάπτυξής του αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα ότι “με τον καιρό, θα επιχειρήσουμε να πάρουμε κάθε αδύναμο ή άχρηστο skill και να σας επιτρέψουμε να φτιάξετε πλήρως λειτουργικά builds γύρω από αυτά, ανοίγοντας όλων των ειδών τις επιλογές που δεν υπήρχαν πριν”. Το mod επίσης περιλαμβάνει νέα challenges για μετά την ολοκλήρωση του campaign, τελείως νέα skills και υποστήριξη PvP.

Το Project Diablo 2 δεν είναι το πρώτο μεγάλο mod για το Action RPG της Blizzard. Πέρυσι κυκλοφόρησε το Median XL, το οποίο ασχολείται λιγότερο με την αυθεντική εμπειρία του Diablo 2. Αντ’ αυτού, προκαλεί μεγάλες αλλαγές στον βασικό σχεδιασμό, με σημαντικά αποτελέσματα σε όλο το παιχνίδι.
Αρκετοί modders δεν αρκούνται στο να βελτιώσουν ένα μόνο κομμάτι κάποιου παιχνιδιού κι αντ’ αυτού ασχολούνται με το σύνολό του, όπως για παράδειγμα το Morrowind: Rebirth που έχει αλλάξει την αίσθηση του κλασσικού RPG της Bethesda προσθέτοντας κτίρια σε υπάρχοντα settlements και δίνοντάς σας νέα όπλα και artifacts για να βρείτε. Το Long War για το XCOM: Enemy Unknown και το Enemy Within, με τις νέες κατηγορίες των στρατιωτών του και κάποια balance tweaks έχει καταφέρει να κάνει ακόμα και τους developers του ίδιου του παιχνιδιού να γίνουν φαν του, με αποτέλεσμα να καλέσουν την ομάδα πίσω από το mod για να φτιάξει επίσημα mods για το XCOM 2. Πρόσφατα, ο modder Jannis Brinkmann κυκλοφόρησε το Portal Reloaded, ένα mod του Portal που προσθέτει μια πράσινη πύλη με την ικανότητα αλλοίωσης του χρόνου.

Η πρώτη σεζόν του Project Diablo 2 με τίτλο The Awakening ξεκίνησε στις 6 Νοεμβρίου και προκάλεσε σφαγή στους σέρβερ του παιχνιδιού. Ο σέρβερ κάνει reset κάθε τέσσερις μήνες, ταυτόχρονα με νέα update. Μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του mod για να μάθετε πώς μπορείτε να το εγκαταστήσετε αλλά και περισσότερα για τις μελλοντικές αλλαγές που θα επιφέρει.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Feb 2021 17:32 - 10 Mar 2021 11:20 #246611 by Γιάννης Παπαργυρίου
Τα χαμένα assets του Diablo 2 δεν ήταν πρόβλημα για το Diablo 2: Resurrected
Σύμφωνα με την Blizzard.

Το 2019, οι δημιουργοί του Diablo 2, Erich Schaefer, Max Schaefer και David Brevik είχαν αναφέρει ότι όλο το backup από το source code και τα assets του παιχνιδιού είχε χαθεί ή ήταν ανεπανόρθωτα corrupted, γεγονός που θα έκανε πολύ δύσκολο κάποιο remaster, ωστόσο με την ανακοίνωση ακριβώς αυτού ως Diablo 2: Resurrected και σύμφωνα με τον lead του, Rod Fergusson και τον principal designer του, Rob Gallerani, οι απώλειες δεν ήταν τόσο κακές όσο θυμούνταν οι Schaefers.

Οι Schaefers το 2019 ανέφεραν ότι θυμούνται να συναρμολογούν ξανά το παιχνίδι από αρχεία που είχαν πάρει στο σπίτι τους οι developers και το ολοκλήρωσαν επιτυχώς, αλλά με πολλά από τα αρχεία της ανάπτυξής του να λείπουν. “Είχαμε χάσει πολλά από τα assets, art assets. Αυτό θα έκανε πολύ δύσκολο το να κάνει η Blizzard ένα Diablo 2 remaster γιατί όλα τα assets που χρησιμοποιήσαμε λίγο πολύ έχουν χαθεί. Θα έπρεπε να τα ξαναφτιάξουν από την αρχή” είχε πει τότε ο Erich Schaefer.

Ο Gallerani ομως είπε κάτι διαφορετικό, με αφορμή την ανακοίνωση του Diablo 2: Resurrected. “Πρέπει να συγχαρώ τον Andre Abrahamian, έναν καταπληκτικό designer της Blizzard που δουλεύει μαζί μας. Πήγε στα γραφεία διαφόρων ρωτώντας αν τους έχει ξεμείνει κάτι κι όχι μόνο πήραμε πίσω όλη την βάση του κώδικα, αλλά έχουμε πολλά από τα αρχικά assets. Όταν δείτε το βίντεο με τα φτερά του Tyrael σε HD, στην πραγματικότητα αυτό είναι το αυθεντικό μοντέλο από τα αυθεντικά φτερά του Tyrael. Νομίζω αυτό είναι ένα από τα λίγα assets που χρησιμοποιήσαμε όπως ήταν” ανέφερε ο Gallerani, ο οποίος εργάζεται στην Vicarious Visions, εταιρεία ανάπτυξης του Tony Hawk 1+2 που πρόσφατα μετατράπηκε σε εταιρεία full-time υποστήριξης της Blizzard.

Είπε επίσης ότι η ομάδα άντλησε assets από κάθε είδους πηγή. Για παράδειγμα, τα 3D μοντέλα των πάγκων στην αγορά του Lut Gholein στο αυθεντικό Diablo 2 είχαν μετατραπεί σε 2D sprites, ωστόσο η Blizzard κατάφερε να ανακτήσει τα αρχικά 3D αρχεία. “Ναι η απώλεια δεδομένων είναι κάτι που συμβαίνει. Δεν ήμουν εκεί ακριβώς για να ξέρω ακριβώς τι εξαφανίστηκε. Αλλά έχουμε ακόμη τον κώδικα. Θέλω να πω, το παιχνίδι και πάλι χρειάζεται διάφορα patch, ακόμη και μετά από όλα αυτά τα χρόνια” σχολίασε ο Gallerani.

Η Blizzard συγκέντρωσε όλο αυτό το υλικό προτού ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στο Diablo 2: Resurrected, αλλά τα αυθεντικά art assets δεν ήταν στην πραγματικότητα ζωτικής σημασίας επειδή ξαναέφτιαξε “καθένα asset στο παιχνίδι” σύμφωνα με τον Ferguson. Το Resurrected θα σας επιτρέπει να εναλάσσετε ανάμεσα στα αυθεντικά, ανέγγιχτα γραφικά και μια ολοκαίνουργια 3D engine.

Τα cutscenes επίσης έχουν ξαναφτιαχτεί. “Επειδή έχουμε τους ανθρώπους που εργάστηκαν στα αυθεντικά cinematics, μπορούμε να κάνουμε πολλές κουβέντες γύρω από την πρόθεσή τους. Το πλησιάσαμε ρωτώντας ποιά θα ήταν η πρόθεσή τους αν είχαν διαθέσιμα τα εργαλεία που έχουμε σήμερα” εξήγησε ο Ferguson.

Ο κώδικας, περισσότερο από τα αυθεντικά art assets, ήταν το κρίσιμο για το Diablo 2: Resurrected κι αυτό ευτυχώς δεν είχε χαθεί. “Αν σκάψεις στον κώδικα, εκεί μέσα έχει κώδικα από το Diablo 1. Υπάρχουν πολλά να ανακαλύψει κανείς και πολλές ιδιαιτερότητες. Αυτό το κάνει να έχει και δική του προσωπικότητα. Η σκέψη ότι ο παλιός κώδικας δουλεύει έτσι όπως δουλεύει σημαίνει ότι έχεις το παιχνίδι που έχεις. Αν προσπαθούσαμε να αλλάξουμε engines και να το ξαναφτιάξουμε και δεν είχαμε όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες του παλιού κώδικα, δεν θα είχε την ίδια αίσθηση. Στην πραγματικότητα είμαστε ευγνώμονες που έχουμε αυτό που έχουμε, γιατί οι παίκτες μπορούν να ζήσουν αυτήν την αυθεντική εμπειρία” είπε ο Ferguson.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Feb 2021 16:49 - 23 Feb 2021 16:50 #246723 by Giorgos Tsolaridis
Diablo 2: Resurrected Ανακοινώθηκε και επίσημα ως 3D remake! 
Η Blizzard επιβεβαίωσε και επίσημα το Diablo 2 remaster με την ονομασία Diablo 2: Resurrected. Θα είναι ένα πλήρως 3D remake!Το πακέτο θα περιέχει την βασική έκδοση και το Lord of Destruction expansion, με επανασχεδιασμένα cinematics. Θα υποστηρίξει 4K και refresh rates της τάξεως των 144 Hz. Θα μπορείτε να αλλάξετε ανάμεσα σε σύγχονα και παλιά γραφικά, ενώ θα υπάρχει και Dolby ήχος 7.1. Τελικά τα assets  μπορεί και να μην χάθηκαν  (ή οι developers έφτιαξαν τα πάντα από το μηδέν). 
Δείτε το σχετικό τρέιλερ.


Ο Rod Ferguson, επικεφαλής του Diablo, δήλωσε ότι "Το Diablo 2 είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την Blizzard αφού καθόρισε τα ARPG. Πέρυσι είχαμε την 20η επέτειο, τώρα την 30η επέτειο της Blizzard κι ετοιμαζόμαστε για τα Diablo Immortal και Diablo 4. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επαναφέρουμε αυτό το παιχνίδι". Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα έχουμε και προσθήκες στο gameplay, όπως shared item stash για τους χαρακτήρες σας και auto-looting.

To Diablo 2: Resurrected θα κυκλοφορήσει για PC και κονσόλες μέσα στο 2021. Οι ακριβείς κονσόλες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Επίσης, θα υπάρξει και δοκιμαστική έκδοση για να μπορέσουμε να το παίξουμε πριν από την κυκλοφορία του. Τέλος, το Diablo 2: Resurrected δεν θα επηρεάσει το κλασικό Diablo 2, όπως είχε γίνει με το προβληματικό λανσάρισμα του Warcraft 3: Reforged, που επηρέασε το κλασικό Warcraft 3. 

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Mar 2021 22:10 #247085 by Γιάννης Παπαργυρίου
Η Vicarious Visions θέλει να εκμεταλλευτεί το haptic feedback στο PS5

H Vicarious Visions, επικεφαλής του Diablo 2: Resurrection και ειδική στα remakes, υπόσχεται διάφορες βελτιώσεις με την κυκλοφορία του και ειδικά για όσον αφορά την έκδοση για PS5, επιβεβαίωσε ότι ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει το haptic feedback.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για το Diablo 2: Resurrected, η εταιρεία ανάπτυξης δήλωσε ότι “ακόμη εργαζόμαστε πάνω στο πώς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το DualSense, αλλά το haptic feedback στο χειριστήριο είναι κάτι που μας ενθουσιάζει, οπότε θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα το εκμεταλλευτούμε”. Θεωρητικά, το haptic feedback στο συγκεκριμένο Action RPG μπορεί να βρει πολλές εφαρμογές, από τα χτυπήματα του χαρακτήρα και των αντιπάλων σας μέχρι τα διάφορα skills και spells που θα ενεργοποιείτε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Mar 2021 12:08 - 03 Mar 2021 12:08 #247228 by Giorgos Tsolaridis
Diablo 2: Resurrected alpha
Έχουν επιβεβαιωθεί δύο διαφορετικές alpha.Η ύπαρξη του Diablo 2: Resurrected διέρρευσε πολύ πριν την ώρα της, όμως ο ενθουσιασμός όταν το είδαμε στην BlizzCon του Φεβρουαρίου ήταν ο ίδιος.
Δείτε το τρέιλερ:

Τα ακόμη καλύτερα νέα είναι ότι το Diablo 2: Resurrected δεν απέχει χρόνια από την κυκλοφορία του, όπως το Diablo 4, αλλά θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος. Η Blizzard ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει την alpha του παιχνιδιού σύντομα και δέχεται αιτήσεις. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο  επίσημο site .Από ότι φαίνεται, θα έχετε παραπάνω από μια ευκαιρία για να παίξετε το Diablo 2: Resurrected πριν αυτό κυκλοφορήσει. Η lead producer, Chris Lena, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της με το  PCGamesN  ότι η ομάδα προγραμματίζει δύο ξεχωριστές alpha, μια για το single player κομμάτι του και μια για το multiplayer.

Η Blizzard ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το κομμάτι του balance. Από ότι φαίνεται, η Αμερικάνικη εταιρεία ανάπτυξης δεν έχει αποφασίσει αν θέλει να κρατήσει μερικά κομμάτια του παιχνιδιού ή όχι, φοβούμενοι μήπως αυτό αποθαρρύνει τους νέους παίκτες.Καμία από τις δύο alpha δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης. Το Diablo 2: Resurrected θα κυκλοφορήσει για PC, PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One και για το Switch.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Mar 2021 12:56 #247242 by Γεώργιος Χιντζιδης-Τοπαλιδης
Ειμαι fan του Diablo και θα δηλώσω συμμετοχή και αν δεν κάτσει, κατευθείαν στην κανονική έκδοση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Mar 2021 18:31 #247256 by Γιάννης Παπαργυρίου
H Blizzard προειδοποιεί για απάτες
Που παρουσιάζονται ως συμμετοχή στο alpha testing.


Ο Community development lead της Blizzard για το Diablo II: Resurrected, Adam Fletcher, προειδοποίησε ότι θα πρέπει να είστε καχύποπτοι όταν βλέπετε ιστοσελίδες που προσφέρουν πρόσβαση στην επερχόμενη alpha του παιχνιδιού, καθώς πρόκειται για απάτη.

Ο Fletcher ανέφερε στο Twitter ότι παρατήρησε τις εν λόγω απάτες και προειδοποιεί το κοινό ώστε να προσέχει και να καταλάβει ότι όλα αυτά δεν είναι έγκυρα. Σημειώνεται ότι αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται και με την beta του Far Cry 6 . Ο μόνος τρόπος να συμμετέχετε στην technical alpha του Diablo II: Resurrected είναι μέσω της ίδιας της Blizzard με τον Battle.net λογαριασμό σας κάνοντας κλικ εδώ.

Ο παραγωγός Matthew Cederquist είπε στο GameSpot κατά την διάρκεια της BlizzCon ότι το alpha testing θα ξεκινήσει σύντομα και θα επιτρέπει στους παίκτες να δώσουν feedback στους developers, οι οποίοι βάσει των σχολίων αυτών θα αποφασίσουν το πώς θα αλλάξουν το παιχνίδι για να κυκλοφορήσει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Mar 2021 09:36 - 10 Mar 2021 09:39 #247512 by Giorgos Tsolaridis
Η Zynga εξαγόρασε την Echtra Games η οποία έχει ιδρυθεί από developers των Diablo

Έχει αναπτύξει το Torchlight 3.Η Zynga η οποία εξειδικεύεται σε mobile games, εξαγόρασε την Echtra Games, η οποία είχε ιδρυθεί από τον developers του Diablo, Max Schaefer.

Η Echtra Games σε συνεργασία με την NaturalMotion, αναπτύσσει ένα νέο RPG, το οποίο θα υποστηρίζει cross-platform και θα έχει πρόσβαση στα development tools και τις τεχνολογίες της Zynga. Ο διευθύνων σύμβουλός της Zynga Frank Gibeau δήλωσε: "Ο Max και η ομάδα του στην Echtra Games είναι υπεύθυνοι για κάποιες από τις πιο θρυλικές games IPs και ειδικοί στα RPG και στην ανάπτυξη για cross-platform. Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω την Echtra Games στην οικογένεια της Zynga. Αυτή η εξαγορά θα είναι πολύ σημαντική στο να μεγαλώσουμε τα brands μας σε κινητά, PCs και κονσόλες, ενώ θα βοηθήσει στο να επεκταθούμε στην αγορά μας".

Ο Schaefer δήλωσε: "Μοιραζόμαστε το όραμα που έχει η Zenga ότι το cross-platform είναι σημαντικό κομμάτι για το μέλλον των RPGs και της διαδραστικής διασκέδασης και ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε τα ταλέντα μας σε αυτήν την προσπάθεια".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Mar 2021 11:12 #247533 by Giorgos Tsolaridis
Diablo 2: Resurrected: Τα παλιά save files θα λειτουργούν και στο remaster
Σύμφωνα με την Blizzard.Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από δύο δεκαετίες από την κυκλοφορία του Diablo 2, ωστόσο η Blizzard ανακοίνωσε ότι τα saves μας θα είναι συμβατά και με το remasterΟ Matthew Cederquist, παραγωγός του παιχνιδιού, δήλωσε ότι είναι "ευτυχής συγκυρία" το ότι τα save files ανοίγουν κανονικά και στο remaster που ετοιμάζεται. Άρα, θα μπορείτε να συνεχίσετε με τους χαρακτήρες σας από εκεί που είχατε μείνει.Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να συνεχίζετε να παίζετε με το levels, τα skills και τα αντικείμενα που είχατε και πλέον με σύγχρονα γραφικά, λόγω του remaster.Το Diablo 2: Resurrected θα κυκλοφορήσει για PC, PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One και για το Switch.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Apr 2021 13:10 #249257 by Giorgos Tsolaridis
Diablo 2: Resurrected
Στα γραφικά υπάρχουν τα Remastered και Legacy modes.Στο Diablo II: Resurrected θα μπορείτε να επιλέξετε να έχετε τα νέα αναβαθμισμένα γραφικά ή τα αρχικά που είχε ο τίτλος το 2000.Στα γραφικά θα υπάρχουν επίσης τα συνηθισμένα options για  textures shadows transparency  quality,  ambient occlusion  και δύο anti  aliasing  modes.
File Attachment:
Στο gameplay θα υπάρχει, μεταξύ άλλων η επιλογή για αυτόματο gold collecting και να κάνετε keybinding. Επιπλέον υπάρχει και η επιλογή Low Vision Mode, αλλά και ένα mode που αφορά άτομα με αχρωματοψία.
File Attachment:
Το Diablo 2: Resurrected θα κυκλοφορήσει για PC, PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One και για το Switch. 

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification