Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Cyberpunk 2077

28 Sep 2023 10:01 #273037 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077: Στην Ουκρανική γλώσσα, η CD Projekt Red έβαλε προσβολές κατά των Ρώσων
Ζήτησε συγγνώμη.

Με το Cyberpunk 2077: The Phantom Liberty, έχουμε παράλληλα ένα μεγάλο update στο παιχνίδι με πολλές νέες γραμμές διαλόγων. Τις τελευταίες ώρες όμως στα social media βλέπουμε ότι κυκλοφορούν αποσπάσματα της Ουκρανικής γλώσσας που περιέχουν προσβολές κατά των Ρώσων.

Κάποιοι από τους developers της CD Projekt Red αντικατέστησαν ορισμένες γραμμές διαλόγων της Ουκρανικής γλώσσας -που στην αγγλική γλώσσα είχαν μπινελίκια- βάζοντας λέξεις που είναι προσβλητικές, ενάντια στους Ρώσους. Για παράδειγμα στη λέξη "asshole" (ηλίθιος) έβαλαν την λέξη "rusnia" που είναι άκρως προσβλητική και λέγεται αντί του "ηλίθιος" από τους Ουκρανούς, κατά των Ρώσων.

Επίσης, στα κείμενα υπάρχουν μέχρι και κρυφές αναφορές για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κατά των Ρώσων, όπως η φράση: "Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε και γαμήσου". Όλα αυτά μόνο στην Ουκρανική γλώσσα, άρα μάλλον δεν θα τα εντοπίσετε, ακόμα κι αν παίξετε το παιχνίδι.

Η CD Projekt Red ζήτησε συγγνώμη δημόσια , λέγοντας ότι: "Με το νέο update υπάρχουν φράσεις που μπορεί να φανούν προσβλητικές προς τους Ρώσους gamers δεν έχουν γραφτεί από developers μας και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις μας. Δουλεύουμε για να βάλουμε τις σωστές γραμμές διαλόγων και να τις αντικαταστήσουμε στο επόμενο update. Ζητούμε συγγνώμη για την κατάσταση και έχουμε κάνει βήματα για να αποφύγουμε καταστάσεις σαν αυτή στο μέλλον".

Άραγε η CD Projekt Red συνεργάζεται με κάποια εταιρεία από την Ουκρανία, που έχει αναλάβει τους διαλόγους; Απ' ότι φαίνεται δεν θέλησε να διευκρινίσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Oct 2023 09:28 #273151 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Cyberpunk 2077
25 εκατομμύρια πωλήσειςΗ CD Projekt Red ανακοίνωσε ότι το Cyberpunk 2077 έχει σημειώσει πλέον 25 εκατομμύρια πωλήσεις. Τα 3 εκατομμύρια πωλήσεων ήρθαν μέσω του Phantom Liberty expansion.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Oct 2023 10:44 #273257 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Cyberpunk 2077
Η CD Projekt Red χρησιμοποίησε ΑΙ για να αναπαραστήσει την φωνή voice actor στο Cyberpunk 2077: The Phantom Liberty, που έφυγε από τη ζωή το 2021
Αφού πήρε έγκριση από την οικογένειά του.

Η CD Projekt Red χρησιμοποίησε ΑΙ για να αναπαραστήσει την φωνή voice actor στο Cyberpunk 2077: The Phantom Liberty, που έφυγε από τη ζωή το 2021.

Ο λόγος για τον Πολωνό Miłogost Reczek, ο οποίος στην Πολωνική μεταγλώττιση υποδύθηκε τον ripperdoc Victor Vektor, όπου ο χαρακτήρας μας V πηγαίνει για τις τεχνολογικές προσθήκες στο σώμα του. Η CD Projekt δήλωσε στο Bloomberg ότι πρώτα πήρε την άδεια της οικογένειας του Reczek πριν προχωρήσει. Ο Localisation director της εταιρείας Mikolaj Szwed δήλωσε ότι ο Reczek ήταν από τα μεγαλύτερα ερμηνευτικά ταλέντα της Πολωνίας και ότι η ερμηνεία του στο Cyberunk 2077 ήταν εξαιρετική.Κάποια στιγμή η εταιρεία σκέφτηκε να προσλάβει άλλον ηθοποιό για τον ρόλο του Reczek, αλλά δεν τους άρεσε αυτή η προσέγγιση. Τελικά χρησιμοποίησε έναν άλλο ηθοποιό για να ηχογραφήσει τις νέες ατάκες και μετά τις άλλαξε ώστε να ακούγονται σαν τον Reczek, μέσω του voice-cloning προγράμματος Respeecher. Ο Szwed δήλωσε: Με αυτόν τον τρόπο μπορούσαμε να διατηρήσουμε την δουλειά του στο παιχνίδι αλλά και να αποδώσουμε φόρο τιμής στην εξαιρετική ερμηνεία του ως Victor Vektor. Οι γιοί του Reczek ήταν πολύ υποστηρικτικοί σε αυτή την απόφαση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Oct 2023 09:07 #273277 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Cyberpunk 2077
CD Projekt Red: "Το Cyberpunk 2077 ήταν μάθημα για να αποφεύγουμε το crunch"
Δήλωσε ότι πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Ο engineering director του Cyberpunk 2077, Colin Walder, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Inven Game Conference στην Νότια Κορέα, ότι το Cyberpunk 2077 ήταν μάθημα για την CD Projekt Red για να αποφεύγει το crunch.

Παρά το αρκετό crunch που γινόταν στην Πολωνική εταιρεία, το Cyberpunk 2077 κυκλοφόρησε με αρκετά τεχνικά προβλήματα, τα οποία τελικά λύθηκαν εντελώς με την κυκλοφορία του The Phantom Liberty expansion. Ο Walder δήλωσε: Κάθε φορά που παραδίδαμε κάτι ήταν πολύ έντονο. Λέγαμε Πως θα το καταφέρουμε αυτό; Και πάλι καταλήγαμε εκεί .

Πριν την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077, η CD Projekt Red είχε κάνει την εξαήμερη εργασία υποχρεωτική δηλώνοντας: "Το crunch δεν πρέπει ποτέ να είναι η απάντηση, αλλά έχουμε εξαντλήσει όλους τους άλλους τρόπους για να διαχειριστούμε την κατάσταση". Σύμφωνα με τον Walder τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει: "Η εμπιστοσύνη είχε δεχθεί μεγάλο χτύπημα, πράγμα που είναι ξεκάθαρο. Το βασικό είναι να αποδεχτούμε το τι είχε συμβεί. Έπρεπε να αποδεχτούμε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ελπίζαμε και ήμασταν αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα. Αλλά είναι άλλο να το λέμε και άλλο να το εφαρμόσουμε. Οι πράξεις μιλούν περισσότερο από τις λέξεις".

Για τα πιο πρόσφατα projects της εταιρείας, όπως ήταν το Phantom Libery και το επερχόμενο Witcher, ο Walder δήλωσε: "Αντί να επανερχόμαστε στο crunch, μπορεί να αλλάξουμε το πρόγραμμα ή να το χειριζόμαστε αλλιώς. Μόλις αυτό γίνει μία επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και η ομάδα δει την προσπάθεια να αποφεύγουμε το crunch, τότε είναι που εμπιστοσύνη ξαναχτίζεται. Οι άνθρωποι πρέπει να το δουν για να το πιστέψουν."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Nov 2023 01:09 #273636 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077: Ultimate Edition
Θα περιλαμβάνει και το Phantom Liberty expansion.

Η CD Projekt Red ανακοίνωσε την Cyberpunk 2077: Ultimate Edition, η οποία θα περιλαμβάνει και το Phantom Liberty expansion.

Η Ultimate Edition θα περιλαμβάνει φυσικά και όλες τις διορθώσεις που έγιναν στο Cyberpunk 2077 από την επεισοδιακή κυκλοφορία του το 2020, όπου ήταν γεμάτο με όλα τα πιθανά τεχνικά προβλήματα. Το πρόβλημα ήταν τόσο μεγάλο που κατέβηκε από το PlayStation Network για αρκετούς μήνες. Από τότε η CD Projekt Red έκανε πολλές διορθώσεις και προσθήκες και πλέον το παιχνίδι είναι στην κατάσταση που έπρεπε να είναι αρχικά.


Big news… Cyberpunk 2077: Ultimate Edition arrives on December 5th in digital AND physical form for Xbox Series X|S, PlayStation 5, and PC!

Experience the original #Cyberpunk2077 story as well as a new spy-thriller adventure in the #PhantomLiberty expansion in one package. ? pic.twitter.com/IOBPCdTXFU

— Cyberpunk 2077 (@CyberpunkGame) November 21, 2023

Η Ultimate Edition του Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει για PC, PS5 και Xbox Series X στις 5 Δεκεμβρίου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification