Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

OpenAI

03 Oct 2023 09:47 #273096 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
Το ChatGPT κάνει αναζήτηση στο Internet για τους συνδρομητές του
Ορισμένα μεγάλα sites το έχουν μπλοκάρει.

Η νέα έκδοση του ChatGPT που κυκλοφόρησε στις 25 Σεπτεμβρίου, κάνει πλέον browse στο Internet για χάρη σας.

Η δωρεάν έκδοση του ChatGPT (v3.5) έχει ακόμη βάση δεδομένων μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 και δεν κάνει browse το Internet. Αν όμως είστε συνδρομητής στο ChatGPT στο πακέτο Plus ή στο Enterprise (ChatGPT-4) τότε θα μπορείτε να του κάνετε ερωτήσεις του στυλ: "Ποια πιστεύεις ότι είναι τα καλύτερα games μέχρι τώρα για το 2023;" και να σας απαντήσει με την άποψή του ψάχνοντας στο Internet.

Η νέα λειτουργία ονομάζεται «Περιήγηση με το Bing» και μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο στο ChatGPT-4. Η OpenAI είπε ότι θα επεκτείνει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες σύντομα.

Μία από τις πιο σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τη νέα πρόσβαση του ChatGPT στο Internet είναι ότι το bot θα αρχίσει να συλλέγει υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Υπάρχουν επίσης και ανησυχίες για hacking, αν και οι developers έχουν πει ότι έχουν αφαιρέσει τυχόν κακόβουλη χρήση του ChatGPT με τα τελευταία updates.

Τον Αύγουστο, το OpenAI κυκλοφόρησε το GBTbot, ένα εργαλείο που συγκεντρώνει ολόκληρο το Διαδίκτυο για ενσωμάτωση δεδομένων στο ChatGPT-4 και στα επερχόμενα language models ChatGPT-5. Περίπου το 25% των κορυφαίων 1.000 sites παγκοσμίως έχουν μπλοκάρει το GPTBot από το να κάνει τη δουλειά του!

Δείτε το...WormGPT που φτιάχνει malware για εσάς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Dec 2023 21:08 #274041 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
Ο Bill Gates πιστεύει ότι το τωρινό software είναι ''σχετικά χαζό'' αλλά το AI θα αλλάξει τα πάντα
Bill Gates:' 'Το ΑΙ θα αλλάξει τα πάντα στις ζωές μας''.

Από το να στέλνετε λεφτά σε ένα φίλο σας στο να παραγγέλνετε φαγητό online, οι εφαρμογές στους υπολογιστές και στα smartphones μας επιτρέπουν να κάνουμε πολλά πράγματα πιο γρήγορα και πιο εύκολα από ότι τα κάναμε στο παρελθόν.

Βέβαια, παρά την ταχεία του εξέλιξη μέσα στα προηγούμενα χρόνια, ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates πιστεύει ότι το τωρινό software είναι ξεπερασμένο και ‘’σχετικά χαζό’’ σύμφωνα με αυτά που έγραψε στο blog του. Πιο συγκεκριμένα έγραψε ότι:’’ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Word και το Google Docs για να συντάξετε για παράδειγμα μια πρόταση για κάποιο επαγγελματικό project αλλά δεν μπορούν να σας βοηθήσουν να στείλετε ένα e-mail, να κοινοποιήσετε μια selfie, να αναλύσετε δεδομένα, να οργανώσετε ένα πάρτυ ή να αγοράσετε εισιτήρια για μια ταινία.’’
Αυτή την στιγμή χρησιμοποιούμαι εφαρμογές για να κάνουμε μια απλή δουλειά όπως το να κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια ή να ελέγξουμε τον τραπεζικό μας λογαριασμό. Βέβαια, ο Gates προβλέπει ότι το ΑΙ θα αχρηστέψει ουσιαστικά αυτές τις εφαρμογές σε ένα διάστημα πέντε ετών από τώρα. Ο Gates οραματίζεται ένα μέλλον όπου ο καθένας θα μπορεί να έχει έναν ΑΙ σύμβουλο, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι ικανό να απαντάει σε φυσική γλώσσα και να κάνετε διάφορες δουλειές. Θα μπορείτε να ρωτάτε τον ΑΙ σύμβουλο σας κάτι και αυτός να σας προτείνει τις πιθανές λύσεις που υπάρχουν, οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες στον χαρακτήρα και τις ανάγκες σας.

Ο Gates δίνει ως παράδειγμα την περίπτωση που κάποιος θέλει να κανονίσει μια εκδρομή. Αυτό κανονικά θα περιλάμβανε το κλείσιμο του ξενοδοχείου, των αεροπορικών εισιτηρίων, των εστιατορίων που θα επισκεφθεί και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που θα θέλει κάποιος να κάνει. Αλλά ο ΑΙ σύμβουλος θα είναι ικανός γνωρίζοντας τις ανάγκες σας και τις προτιμήσεις σας θα μπορεί να τα κανονίζει όλα αυτόματα.
Πιο συγκεκριμένα γράφει:’’ Όταν του ζητηθεί, θα σας προτείνει πράγματα να κάνετε τα οποία θα είναι βασισμένα στις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα σας και θα κάνει αυτόματα τις κρατήσεις στα εστιατόρια που σας αρέσουν’’

Βέβαια, υπάρχουν διάφορες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν πριν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο με το ΑΙ. Ο Gates ανέφερε μερικές από τις προκλήσεις που θα υπάρξουν:
• Θα πρέπει να υπάρχει μια νέα βάση δεδομένων από όπου ο ΑΙ σύμβουλος θα τροφοδοτείται, αλλά θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος που δεν θα παραβιάζονται τα προσωπικά σας δικαιώματα
• Οι εταιρίες θα πρέπει να καταλήξουν αν ο κάθε άνθρωπος θα έχει έναν ΑΙ σύμβουλο που θα έρχεται σε επαφή με άλλους ΑΙ συμβούλους ή αν ο κάθε άνθρωπος θα δημιουργεί τον δικό του ΑΙ σύμβουλο για συγκεκριμένα πράγματα, όπως εκμάθηση ή ψυχοθεραπεία
• Θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος που οι ΑΙ σύμβουλοι θα επικοινωνούν μεταξύ τους

Βέβαια, παρά αυτές τις προκλήσεις ο Gates επιμένει ότι οι ΑΙ σύμβουλοι δεν είναι πολύ μακριά από την εποχή μας. Παρά τις προβλέψεις του Gates δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους στο κοντινό μέλλον. Αν και τα AI chatbots όπως το chatGPT είναι εντυπωσιακά, είναι έτη φωτός μακριά από το να φτάσουν το επίπεδο νοημοσύνης του ανθρώπου.

Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει ακόμα η τεχνολογία που θα επέτρεπε την δημιουργία ‘’artificial general intelligence’’ , το οποίο ουσιαστικά είναι μια μορφή ΑΙ που θα είναι ικανό να θέτει εις πέρας κάθε πρόκληση καλύτερα ή στο ίδιο επίπεδο με τον άνθρωπο. Ο Gates έγραψε στο blog του:’’ Το AGI δεν υπάρχει ακόμα-υπάρχει μεγάλη συζήτηση ήδη στην κοινότητα της πληροφορικής για το πώς θα μπορέσει να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο ΑΙ και για το αν θα μπορέσει να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο ΑΙ κάποτε’’

Τώρα, υπάρχει το λεγόμενο ‘’narrow AI’’. Αυτό είναι όταν το Αι έχει εκπαιδευθεί να θέτει εις πέρας συγκεκριμένες δουλειές όπως το να προτείνει ταινίες βασισμένο σε αυτές που έχετε δει στο παρελθόν.

Αλλά όσο το περισσότερο εξελίσσεται η τεχνολογία έτσι θα έχουμε και πρόοδο στο ΑΙ. Τέλος ο Gates έγραψε ότι:’’ Πρέπει να έχουμε υπόψη ότι είμαστε ακόμα στην αρχή αυτόν που μπορεί να πετύχει το ΑΙ και όποιοι περιορισμοί υπάρχουν θα έχουν χαθεί χωρίς να το καταλάβουμε’’.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Jan 2024 02:06 #274647 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
ChatGPT: Ο CEO Sam Altman είναι γκέι, παντρεύτηκε τον σύντροφό του
Σε κλειστό κύκλο.

Κατά περίεργη σύμπτωση, ενώ το νομοσχέδιο για τους γάμους και τις υιοθεσίες παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών που βρίσκει αντίθετο τα 2/3 των Ελλήνων θα τεθεί προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή, ο CEO του ChatGPT, Sam Altman, παντρεύτηκε τον σύντροφό του στην Αμερική .

Το ChatGPT είναι το Νο.1 AI chat bot παγκοσμίως και βοηθάει πολλούς να βρουν άμεσα πληροφορίες και λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα. Δίνει ακόμα και προτάσεις για games, λύνει θέματα στη δουλειά ή την σχολή, γράφει εκθέσεις κτλ. Στο παρελθόν το ChatGPT είχε κατηγορηθεί ότι είναι woke, με βάση απαντήσεις που έδινε. Π.χ. έλεγε τα καλύτερα λόγια για τον Τζο Μπάιντεν και τα χειρότερα για τον Ντόναλντ Τραμπ, για τον οποίο μάλιστα αρνούνταν στις πρώτες του εκδόσεις να φτιάξει ακόμα και ποίημα!

Πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται: "Γιατί το ChatGPT δεν είναι αντικειμενικό σε όλα τα θέματα; Μήπως φταίει η εξαγορά του από την Microsoft". Τελικά η απάντηση είναι αρνητική, μιας και ο ίδιος ο CEO της OpenAI, ο Sam Altman, είναι γκέι, άρα ήταν αναμενόμενο να στηρίζει οτιδήποτε woke/προοδευτικό. Χθες λοιπόν παντρεύτηκε τον σύντροφό του.Ο 38χρονος επιχειρηματίας παντρεύτηκε τον σύντροφό του, τον Αυστραλό Oliver Mulherin. Ο γάμος έγινε σε κλειστό κύκλο σε μία τροπική παραλία. Επίσης, το 2022 ο Sam Altman ήταν προσκεκλημένος του Joe Biden σε δείπνο με τον σύντροφό του στον Λευκό Οίκο.

Όσο για τις απόψεις του ChatGPT...αυτές όπως βλέπετε παρακάτω, όταν αφορούν κοινωνικά ή πολιτικά θέματα είναι πλήρως κατευθυνόμενες και εναρμονισμένες με τον CEO του. Στο παρακάτω παράδειγμα, το ChatGPT μας λέει όταν τον ρωτάμε μια γνώμη για τους γκέι, ότι θα πρέπει να προσέχουμε το inclusivity και το diversity πάνω απ' όλα! Η φράση αυτή θυμίζει ακτιβιστή εκπρόσωπο της woke ατζέντας. Αντίθετα, για τους Straight που είναι το 90% του κόσμου, το ChatGPT δεν έχει καμία άποψη!

Αν ρωτήσετε το ChatGPT για θέματα που αφορούν τους γάμους ομοφυλόφιλων και τις έρευνες που γίνονται για το αν επηρεάζεται ή όχι η σεξουαλικότητα των παιδιών, τότε το ChatGPT θα αποφύγει να πάρει οποιαδήποτε θέση. Οι developers της OpenAI είναι αρκετά προσεκτικοί στα τελευταία updates, μιας και ορισμένες περίεργες απαντήσεις του ChatGPT έχουν διαρρεύσει στα social media και τους έχουν εκθέσει. Όμως στην παραπάνω απάντηση κάτι...ξέχασαν να ρυθμίσουν!

Τουλάχιστον σε αρκετά ζητήματα το ChatGPT βοηθάει, παρότι πρέπει να τονίσουμε ότι αρκετές φορές δίνει λάθος πληροφορίες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jan 2024 10:43 #274699 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
Η New York Times μηνύει την OpenAI και την Microsoft για παραβίαση των πνευματικών της δικαιωμάτων
Θεωρεί ότι της χρωστάνε δισεκατομμύρια. 

Μία μήνυση έγινε δεκτή στο δικαστήριο του Μανχάταν την προηγούμενη εβδομάδα από την New York Times, λέγοντας ότι η Microsoft και η OpenAI έχουν χρησιμοποιήσει εκατομμύρια δικά της άρθρα για να εκπαιδεύσουν τα μοντέλα γλώσσας(ChatGPT).

Η Times αξιώνει δισεκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση χωρίς να δίνει συγκεκριμένο αριθμό βέβαια. Συγκεκριμένα η Times γράφει ότι:’’ Ο νόμος δεν επιτρέπει την συστηματική παραβίαση των προσωπικών δικαιωμάτων που έκαναν οι δύο εταιρίες, μέσω αυτής της μήνυσης διεκδικούμε ως αποζημίωση δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της χρήσης της πολύτιμης δουλειάς και των άρθρων που γράφουμε στην εφημερίδα’’.

Η μήνυση αναφέρει ότι η NY Times βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους κατηγορούμενους εδώ και μήνες και προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση μαζί τους για την χρήση του υλικού της στα μοντέλα γλώσσας που αναπτύσσουν οι δύο εταιρίες. Στόχος της μήνυσης είναι να πάρει η NY Times αυτά που της ανήκουν λόγω της χρήσης των άρθρων της. Ο εκπρόσωπος τύπου της OpenAI, Lindsey Held, αναφέρει ότι η εταιρία πίστευε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Times ήταν σε καλό δρόμο και ότι με την μήνυση αυτή είναι ‘’σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι’’. ‘’Πιστεύουμε ότι θα βρούμε ένα τρόπο να δουλεύουμε μαζί και να συνεργαστούμε, όπως κάνουμε και με πολλούς άλλους εκδότες δηλαδή’’.Κατά την εκπαίδευση του GPT-3 η μήνυση αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκαν 210.000 URLs της εφημερίδας NY Times κάτι που είναι το 1.23% των συνολικών δεδομένων που έχουν χρησιμοποιηθεί. Κάτι που όμως είναι και το βασικότερο που αναφέρεται στην μήνυση είναι ότι κατά την εκπαίδευση του GPT-3 χρησιμοποιήθηκαν εκατομμύρια άρθρα από όλες τις θεματολογίες των άρθρων της εφημερίδας.

Επίσης αναφέρεται ότι τα άρθρα αυτά ήταν τα πιο συχνά αλλά και τα πιο ποιοτικά που χρησιμοποίησε η OpenAI. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε μήνυση κατά της OpenAI για παραβίαση των προσωπικών δικαιωμάτων και σε μία άλλα περίπτωση η εταιρία είχε μηνυθεί από 17 συγγραφείς όπου μαζί σε αυτούς ήταν και o George R.R. Martin. Βέβαια και αυτή η περίπτωση αλλά και όλες οι άλλες είναι απίθανο να είναι και οι τελευταίες φορές που γίνεται μήνυση για θέμα παραβίασης προσωπικών δικαιωμάτων από εταιρίες ανάπτυξης μοντέλων ΑΙ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Feb 2024 10:27 #275085 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
Το ChatGPT κυκλοφόρησε το Sora: Ένα Text-to-Video generator
Το κείμενό σας τώρα μπορεί να γίνει βίντεο ενός λεπτού.

Υπάρχουν μεγάλα νέα στον κόσμο της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης – το OpenAI θα κυκλοφορήσει το Sora , μια εφαρμογή δημιουργίας κειμένου σε βίντεο. Με το Sora, θα μπορείτε να δημιουργήσετε βίντεο που μπορούν να διαρκέσουν έως και ένα ολόκληρο λεπτό. Αυτό ανοίγει έναν κόσμο αμέτρητων δυνατοτήτων, όχι μόνο για τους ειδικούς που αγωνίζονται ενάντια στην παραπληροφόρηση, αλλά και για τους δημιουργικούς επαγγελματίες όπως εικαστικούς καλλιτέχνες και παραγωγούς ταινιών επίσης.

Το OpenAI είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί τεχνολογικούς γίγαντες. Είναι ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αγορά της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να εκτοξευθεί στα ύψη στα 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2032. Οι εκπληκτικές δυνατότητες του Sora περιλαμβάνουν την ικανότητα αποκρυπτογράφησης μακροσκελής προτροπών και δημιουργίας μεγάλης ποικιλίας χαρακτήρων, σκηνών και τοπίων. Το προφίλ chatgptricks στο Instagram δημοσίευσε μία εικόνα και ένα βίντεο για την κυκλοφορία του Sora. 

 
 


 
 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ChatGPT | Artificial Intelligence (@chatgptricks)

Το OpenAI επιχειρεί να προχωρήσει πέρα από τα συνηθισμένα όρια, αυτή τη φορά με το Sora — μια πρωτοποριακή συσκευή δημιουργίας κειμένου σε βίντεο. Τώρα, με το Sora, οι γραπτές προτροπές σας μπορούν να ζωντανέψουν ως καθηλωτικά βίντεο, διάρκειας έως και 1 λεπτού. Είναι ένα εργαλείο πρωτοπορίας που ανοίγει νέες πόρτες τόσο για τους ειδικούς που σφυροκοπούν την παραπληροφόρηση όσο και για τους δημιουργικούς οραματιστές στις εικαστικές τέχνες και τη δημιουργία ταινιών.

Το Sora έχει μερικά κορυφαία χαρακτηριστικά που λαμβάνουν μεγάλες προτροπές, τα ερμηνεύουν και τα ζωντανεύουν. Μπορεί να δημιουργήσει μια ζωντανή παράσταση χαρακτήρων, να τους τοποθετήσει σε διάφορες σκηνές και να ξεδιπλώσει ένα φάσμα τοπίων — υπερτροφοδοτώντας τη δύναμη αφήγησης του κειμένου σας. Με βάση τα προηγούμενα μοντέλα του OpenAI, το Sora μεταφέρει τη δημιουργία κειμένου σε εικόνα σε νέα όρια δημιουργόντας περίπλοκες σκηνές με ακρίβεια και ρεαλιστικές κινήσεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Mar 2024 12:59 #275214 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
Ο Elon Musk έκανε μήνυση στην OpenAI διότι "φτιάχνουν AI για το κέρδος και όχι για την ανθρωπότητα"
Ενάντια του Sam Altman.

Ο Elon Musk κατέθεσε μήνυση κατά της OpenAI και του Sam Altman , διότι όπως δηλώνει: "Έχει ως στόχο την δημιουργία AI για το κέρδος και όχι για την ανθρωπότητα". Ο Musk ήταν συνιδρυτής και ένα από τα μέλη του Ιδρυτικού Διοικητικού Συμβουλίου, μαζί με τον Sam Altman.

Η μήνυση που κατατέθηκε την Πέμπτη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο είναι το αποκορύφωμα της μακροχρόνιας αντίθεσης του Musk στη startup που συνίδρυσε. Η OpenAI έχει λάβει χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Microsoft. Ο Musk τελικά ίδρυσε την δική του startup τεχνητής νοημοσύνης, xAI, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο.

Η μήνυση του Musk υποστηρίζει αθέτηση σύμβασης, λέγοντας ότι ο Altman και ο συνιδρυτής Greg Brockman τον προσέγγισαν αρχικά για να δημιουργήσουν μια μη κερδοσκοπική εταιρεία p[em spirce, αλλά η startup που ιδρύθηκε το 2015 επικεντρώνεται πλέον στο να βγάλει χρήματα.

Ο Musk είπε ότι οι τρεις ιδρυτές της OpenAI συμφώνησαν αρχικά να εργαστούν στην Artificial General Intelligence (AGI), μια ιδέα ότι οι μηχανές θα μπορούσαν να χειριστούν εργασίες όπως ένας άνθρωπος, αλλά με τρόπο που θα «ωφελούσε την ανθρωπότητα», σύμφωνα με την αγωγή.

Η OpenAI θα λειτουργούσε επίσης σε αντίθεση με την Alphabet Inc, η οποία ο Musk είπε ότι πίστευε ότι αναπτύσσει το AGI με σκοπό το κέρδος, κάτι που θα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους.

Αντίθετα, η OpenAI «έβαλε φωτιά στην ιδρυτική συμφωνία» το 2023 όταν κυκλοφόρησε το πιο ισχυρό γλωσσικό μοντέλο GPT-4 ως ουσιαστικά προϊόν της Microsoft, σύμφωνα με την αγωγή. Ο Musk έχει ζητήσει δικαστική απόφαση που θα υποχρεώνει την OpenAI να κάνει την έρευνα και την τεχνολογία του διαθέσιμη στο κοινό και να εμποδίσει την startup να χρησιμοποιεί τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του GPT-4, για οικονομικά οφέλη της Microsoft ή οποιουδήποτε ατόμου.

Τα κορυφαία στελέχη της OpenAI απέρριψαν αρκετούς ισχυρισμούς που έκανε ο Musk στην αγωγή του, ανέφερε την Παρασκευή το Axios. Ο Musk ζητά επίσης μια απόφαση ότι το GPT-4 και μια νέα και πιο προηγμένη τεχνολογία που ονομάζεται Q* θα θεωρούνται AGI και επομένως εκτός της άδειας χρήσης της Microsoft για το OpenAI.

Το Reuters τον Νοέμβριο δημοσίευσε για πρώτη φορά το Q* και τις προειδοποιήσεις από ερευνητές της OpenAI σχετικά με μια ισχυρή ανακάλυψη τεχνητής νοημοσύνης.
"Ο Musk αποφάσισε να προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο της OpenAI από τον Altman και τους άλλους ιδρυτές στα τέλη του 2017, με στόχο να το μετατρέψει σε μια εμπορική οντότητα σε συνεργασία με την Tesla", δήλωσε μια πηγή στο Reuters με γνώση της κατάστασης. Ο Altman και άλλοι αντιστάθηκαν και ο Musk παραιτήθηκε, λέγοντας ότι ήθελε να επικεντρωθεί στα projects τεχνητής νοημοσύνης της Tesla. Ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το προσωπικό της OpenAI τον Φεβρουάριο του 2018 κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στην οποία ο Musk ζήτησε από την OpenAI να αυξήσει την ταχύτητα ανάπτυξής του AI, κάτι που ένας ερευνητής χαρακτήρισε "απερίσκεπτο", είπε η πηγή.

Έκτοτε, ο Musk έχει ζητήσει επανειλημμένα τη ρύθμιση νομοθετικού πλαισίου για την τεχνητή νοημοσύνη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 May 2024 13:55 #275843 by Nikos Georgopoulos
H OpenAI «εξερευνά» την θέση του ChatGPT για το AI-generated πορνό
Χαλαρή στάση αλλά δεν θα επιτρέψει τα deepfakes.

Η Open AI σκέφτεται να επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν generate NSFW content σε πλαίσια που είναι κατάλληλα για την ηλικία των χρηστών μέσω API του Chat GPT. Η δημιουργία της AI-generated πορνογραφίας, ανοίγει πιθανώς έναν τεράστιο πυρήνα προβλημάτων για την πολύ δημοφιλή τεχνητή νοημοσύνη, η οποία ήδη αποτελεί στόχο κάθε είδους ερευνών, κριτικής και νομικής αναστάτωσης.

Η ανακοίνωση ότι η OpenAI "εξετάζει" το ενδεχόμενο να ανοίξει τα εργαλεία της σε σαφές περιεχόμενο που έρχεται σε μορφή σύντομης παραπομπής σε ένα μακροσκελές έγγραφο σχετικά με την ανάπτυξη των AI models. Αυτήν την στιγμή, τα εργαλεία της OpenAI όπως το ChatGPT υπόκεινται σε φίλτρα περιεχομένου που πρέπει να εμποδίζουν την παραγωγή ακατάλληλου περιεχομένου προς τους ανυποψίαστους χρήστες, και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η αλλαγή αυτή είναι απλά κάτι που σκέφτεται η OpenAI. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια ακόμα. Ωστόσο, αυτά τα φίλτρα μπορεί να χαλαρωθούν στο μέλλον, επιτρέποντας στους χρήστες να παράγουν σχεδόν οποιοδήποτε ακατάλληλο περιεχόμενο επιθυμούν.

Σε σχόλια στο NPR, η Joanne Jang (model lead της OpenAI) είπε ότι -παρόλο που η εταιρεία μια μέρα μπορεί επιτρέψει πράγματα που εμπίπτουν στον «ορισμό της πορνογραφίας»- οτιδήποτε παραβιάζει τους νόμους ή τα δικαιώματα άλλων ανθρώπων είναι απαγορευμένο. Αυτό σημαίνει ότι τα deepfakes είναι τελείως αποκλεισμένα. Η απαγόρευση των deepfakes είναι αναμφίβολα για το καλύτερο, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν τυχόν φίλτρα περιεχομένου που φτιάχνονται για να τα αποτρέψουν θα αντέξουν. Οι άνθρωποι έχουν ήδη βρει τρόπους να παρακάμψουν τα τρέχοντα φίλτρα του ChatGPT και να το καταστήσουν ικανό για τη δημιουργία NSFW περιεχομένου.

Σε σχόλιο προς το NPR, η καθηγήτρια νομικής Tiffany Li είπε: «Είναι ένας θαυμάσιος στόχος, να εξερευνηθεί αυτό για εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς σκοπούς, αλλά πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με αυτό.» Μιλώντας στο Guardian, η καθηγήτρια Clare McGlynn είπε ότι είναι «βαθιά επιφυλακτική για οποιονδήποτε τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσουν να περιορίσουν αυτό σε υλικό που δημιουργήθηκε με συγκατάθεση και νόμιμο.»

Η OpenAI ακόμα το σκέφτεται. Η Jang είπε: «Υπάρχουν και δημιουργικές περιπτώσεις στις οποίες το περιεχόμενο που σχετίζεται με σεξ και γυμνισμό είναι σημαντικό για τους χρήστες μας. Θα εξερευνήσουμε αυτόν τον τομέα με έναν τρόπο όπου θα παρέχουμε το περιεχόμενο αυτό με σεβασμό στην ηλικία του κοινού.»

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 May 2024 09:17 #275863 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
Η OpenAI, που έφτιαξε το ChatGPT κλέβοντας δεδομένα από sites, έκανε μήνυση στο subreddit /chatgpt
Επειδή χρησιμοποιεί "το λογότυπο".

Η OpenAI, η οποία έφτιαξε το ChatGPT, το οποίο έχει αρπάξει ένα σωρό δεδομένα από ειδησεογραφικά sites, Wikipedia και διάφορες άλλες πηγές, αποφάσισε να...κάνει μήνυση για αντιγραφή του λογότυπου του ChatGPT!

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η μήνυση υπεβλήθη κατά του...subreddit /r/ChatGPT , που χρησιμοποιεί το λογότυπο του ChatGPT! Δηλαδή κάνει μήνυση ενάντια σε...ένα subreddit Community που τους κάνει διαφήμιση!

Το λογότυπο του ChatGPT θα πρέπει να αφαιρεθεί από το subreddit /r/ChatGPT μέχρι την Πέμπτη 16/5.

?
by u/HOLUPREDICTIONS in ChatGPTΠαράλληλα, η τραγική ειρωνεία συνεχίζεται, καθώς αυτές τις ημέρες ο Sam Altman, CEO της OpenAI, φιλοξενείται στο subreddit /r/chatgpt σε ένα Q&A session! Λέτε λόγω της φιλοξενίας του να διαπίστωσε ότι χρησιμοποιείται το λογότυπο του ChatGPT και να ενημέρωσε ο ίδιος το νομικό τμήμα του για το εξώδικο;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Jun 2024 10:07 #276069 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic OpenAI
Η Take-Two, θυγατρική της Rockstar, συμπαθεί το AI
"Θα μας επιτρέψει να κάνουμε πολλά πράγματα πιο αποτελεσματικά".

Ο Strauss Zelnick, CEO της Take-Two, μητρικής εταιρείας της Rockstar, έκανε δηλώσεις για το Generative AI και το πως θα επηρεάσει την βιομηχανία των games.

Μιλώντας στο TD Cowen Technology, Media, and Telecom Conference, o Zelnick δήλωσε ότι: "Το Generative AI θα αλλάξει απόλυτα τον τρόπο ανάπτυξης των games, αλλά δεν θα μειώσει τους εργαζόμενους.

Ο Zelnick είπε: "Το Generative AI θα μας επιτρέψει να κάνουμε πολλά πράγματα πιο αποτελεσματικά, επομένως θα δώσουμε προσοχή σε άλλους τομείς. Αυτά τα άλλα πράγματα πιθανότατα θα εξακολουθούν να είναι δαπανηρά και χρονοβόρα. Δεν νομίζω ότι ο η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα μειώσει την απασχόληση. Αυτό είναι τρελό. Δεν πρόκειται να κάνει τους ανθρώπους άσχετους. Θα αλλάξει τη φύση ορισμένων μορφών απασχόλησης. Και αυτό είναι καλό ."

Για παράδειγμα, ο Zelnick είπε ότι την δεκαετία του 1870, περίπου το 65-70% του πληθυσμού των ΗΠΑ έβγαζε τα προς το ζην από την γεωργία. Σήμερα, αυτός ο αριθμός είναι περίπου 1-2%. Οι άνθρωποι δεν δουλεύουν τόσο πολύ αυτές τις μέρες επειδή οι άνθρωποι γενικά δεν θέλουν να λερώνουν τα χέρια τους (και όλο και περισσότεροι αγρότες δεν το κάνουν, είπε ο Zelnick, δείχνοντας τις εξελίξεις στον αυτοματισμό στη γεωργική επιχείρηση). "Πότε ήταν η τελευταία φορά που συναντήσατε κάποιον που είπε: "Είναι φρικτό. Δεν μπορώ να βρω δουλειά ως αγρότης. Προσπαθώ. Είμαι άνεργος. Δεν υπάρχουν αγροτικές δουλειές για μένα", είπε συγκεκριμένα.

Πέρα από τη βιομηχανία των games, ο Zelnick προβλέπει ότι «ορισμένοι άνθρωποι» θα χάσουν τη δουλειά τους λόγω τεχνητής νοημοσύνης, όπως εκείνοι που εργάζονται σε τηλεφωνικά κέντρα για πράγματα «ρουτίνας», όπως να βοηθήσουν κάποιον να αγοράσει έναν καναπέ στο Internet. "Ένα παράθυρο που εμφανίζεται σε ένα site επίπλων και σας βοηθά να κάνετε μια αγορά είναι ήδη η τεχνητή νοημοσύνη σε δράση και ο άνθρωπος που είχε αυτή τη δουλειά στο παρελθόν μπορεί τώρα να εργάζεται κάπου αλλού και ενδεχομένως να κερδίζει περισσότερα", είπε ο Zelnick και πρόσθεσε: "Αυτοί είναι ικανοί άνθρωποι με υψηλή μόρφωση. Προέκυψαν καλύτερες δουλειές που πιθανότατα τους πληρώνουν περισσότερο. Είμαι σε μια συνομιλία WhatsApp με πολλούς CEOs της Silicon Valley και η άποψη εκεί έξω είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μας κάνει όλους άνεργους. Είναι ό,τι πιο ηλίθιο έχω ακούσει ποτέ."

Επιστρέφοντας συγκεκριμένα στα games, ο Zelnick είπε ότι η Take-Two δραστηριοποιείται στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης από τις πρώτες μέρες του με τη μορφή προγραμματισμού υπολογιστών. "Η Take-Two έχει ήδη επωφεληθεί από πολλά εργαλεία ανάπτυξης παιχνιδιών που έχουν οδηγήσει σε καλύτερες αποδόσεις", είπε, και το κόστος έχει επίσης αυξηθεί.

Ο Zelnick ήταν ένα από τα πιο ειλικρινή στελέχη της gaming βιομηχανίας στο θέμα της AI. Πριν από τα σημερινά, είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει πολλές δυνατότητες να φτιάξει games, αλλά δεν θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν έναν ανταγωνιστή του GTA με ευκολία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification