Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Doodle: Σχεδιαστικό πρόγραμμα της Google για να φτιάξετε Arcade games

02 Dec 2022 10:34 - 02 Dec 2022 10:50 #267845 by Στυλιανός Αλμπανίδης
Doodle: Σχεδιαστικό πρόγραμμα της Google για να φτιάξετε Arcade gamesΤην ημέρα μνήμης του Gerald ¨Jerry¨ Lawson, ενός video game engineer που επινόησε την πρώτη οικιακή κονσόλα με cartridge system, η Google  κυκλοφόρησε  ένα interactive σχεδιαστικό πρόγραμμα για arcade game.

Το πρόγραμμα σχεδίασης κάνει μια σύντομη εισαγωγή στο Jerry πριν αποκτήσουμε πρόσβαση στον editor,ο οποίος σου επιτρέπει να δημιουργήσεις το δικό σου retro arcade game. Υπάρχουν επίσης πέντε πρότυπα games που μπορούνε να μας δώσουν έμπνευση και να τα χρησιμοποιήσουμε ως πρότυπα για να κάνουμε edit (διαφορετικά, στην περίπτωση που δεν αισθάνεστε δημιουργικοί μπορείτε απλά να παίξετε με αυτά).Το σχεδιαστικό αυτό μοντέλο μας παρακινεί να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για την καριέρα και την ζωή του Lawson, κάτι το οποίο αξίζει να ασχοληθούμε. Ο Lawson μεγάλωσε στο Queens της Νέας Υόρκης, εκεί τελείωσε τις εγκύκλιες σχολικές σπουδές του και δέχτηκε μεγάλη επίδραση από τον Αφροαμερικανό επιστήμονα George Washington Carver. O Lawson όσο δούλευε στην Federal Electric ITT και PDR Electronics στην Νέα Υόρκη ,ανακάλυψε την αγάπη του για τους υπολογιστές. Το 1970 μετακόμισε στη Silicon Valley, όπως πολλοί οραματιστές της τεχνολογίας, εκεί δημιούργησε στο υπόγειο του το πρώτο cartridge system για οικιακές κονσόλες.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η δουλεία του Lawson άλλαξε την βιομηχανία των video games για πάντα. Ο Lawson απεβίωσε το 2011 αλλά η δουλεία του επηρεάζει τους developers, μέχρι και σήμερα. Για μπορέσει κάποιος να επιτύχει στον συγκεκριμένο κλάδο θα πρέπει να έχει συνδυασμό πολλών πραγμάτων και ενόσω το ζήτημα των εθνικών μειονοτήτων στην Αμερική είχε καταλαγιάσει εκείνη την περίοδο, υπήρχε παρόλα αυτά η δυνατότητα για περαιτέρω πρόοδο. Η  UK Games Industry Census of 2022  ανέφερε πως το 90% του εργατικού δυναμικού είναι λευκοί και το 67% αφορά γυναικείο πληθυσμό. Πιο συγκεκριμένα, το 24% αφορά εργατικό δυναμικό με σεξουαλικότητα διαφορετική από την ετεροφυλική σε ποσοστό ηλικιακά μεγαλύτερο από το ευρύτερο ποσοστό των ενηλίκων.

Διαβάστε περισσότερα για το Halloween Doodle από την Google και συζητήστε για αυτή στο αντίστοιχο forum topic.

Τι θα γινότανε άραγε στην βιομηχανία αν δεν υπήρχε η συμβολή αυτών των μεγαθήριων της τεχνολογίας;
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Dec 2022 09:00 #267862 by Nikos Georgopoulos
Doodle: Σχεδιαστικό πρόγραμμα της Google για να φτιάξετε Arcade games
Για τα 82α γενέθλια του Jerry Lawson.

Την ημέρα μνήμης του Gerald ¨Jerry¨ Lawson, ενός video game engineer που επινόησε την πρώτη οικιακή κονσόλα με cartridge system, η Google κυκλοφόρησε ένα interactive σχεδιαστικό πρόγραμμα για arcade games που ονομάζεται Doodle.

Το πρόγραμμα σχεδίασης κάνει μια σύντομη εισαγωγή στο Gerard Lawyson (Jerry) και τα 82α του γενέθλια. Ο editor του σας επιτρέπει να δημιουργήσεις το δικό σας retro Arcade game. Υπάρχουν επίσης πέντε prototype games που μπορούν να μας δώσουν έμπνευση και να τα χρησιμοποιήσουμε ως πρότυπα για να κάνουμε edit (διαφορετικά, στην περίπτωση που δεν αισθάνεστε δημιουργικοί μπορείτε απλά να παίξετε με αυτά).Το σχεδιαστικό αυτό μοντέλο μας παρακινεί να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για την καριέρα και την ζωή του Lawson, κάτι το οποίο αξίζει να ασχοληθούμε. Ο Lawson μεγάλωσε στο Queens της Νέας Υόρκης, εκεί τελείωσε τις εγκύκλιες σχολικές σπουδές του και δέχτηκε μεγάλη επίδραση από τον Αφροαμερικανό επιστήμονα George Washington Carver. O Lawson όσο δούλευε στην Federal Electric ITT και PDR Electronics στην Νέα Υόρκη ,ανακάλυψε την αγάπη του για τους υπολογιστές. Το 1970 μετακόμισε στη Silicon Valley, όπως πολλοί οραματιστές της τεχνολογίας, εκεί δημιούργησε στο υπόγειο του το πρώτο cartridge system για οικιακές κονσόλες.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η δουλεία του Lawson άλλαξε την βιομηχανία των video games για πάντα. Ο Lawson απεβίωσε το 2011 αλλά η δουλεία του επηρεάζει τους developers , μέχρι και σήμερα. Για μπορέσει κάποιος να επιτύχει στον συγκεκριμένο κλάδο θα πρέπει να έχει συνδυασμό πολλών πραγμάτων και ενόσω το ζήτημα των εθνικών μειονοτήτων στην Αμερική είχε καταλαγιάσει εκείνη την περίοδο, υπήρχε παρόλα αυτά η δυνατότητα για περαιτέρω πρόοδο. Η UK Games Industry Census of 2022 ανέφερε πως το 90% του εργατικού δυναμικού είναι λευκοί και το 67% αφορά γυναικείο πληθυσμό. Πιο συγκεκριμένα, το 24% αφορά εργατικό δυναμικό με σεξουαλικότητα διαφορετική από την ετεροφυλική σε ποσοστό ηλικιακά μεγαλύτερο από το ευρύτερο ποσοστό των ενηλίκων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification