Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

NFTs: Γενική συζήτηση

04 Nov 2021 12:52 - 22 Dec 2021 19:45 #257063 by Γιώργος Σκένδρος


Τα NFTs (Non-Fungible Tokens) είναι μη ανταλλάξιμα tokens. Αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή και έχουν την μορφή ψηφιακών αρχείων, όπως φωτογραφίες, βίντεο και ήχος. Τα NFTs χρησιμοποιούν μία ψηφιακή ταυτότητα για την γνησιότητά τους και την απόδειξη ιδιοκτησίας, αλλά δεν περιορίζονται στην κοινή χρήση ή την αντιγραφή ψηφιακών αρχείων. Η έλλειψη ανταλλαγής διακρίνει τα NFTs από τα κρυπτονομίσματα του blockchain, όπως το Bitcoin.

Τα NFTs έχουν λάβει κριτική για το ενεργειακό κόστος και το ψηφιακό αποτύπωμα που χρειάζονται για την συναλλαγή τους, αλλά και για απάτες-φούσκες που εμφανίζονται κατά καιρούς. Για να αγοράσετε ένα NFT χρησιμοποιείτε ένα cryptocurrency (Bitcoin, Ethereum κτλ) μιας και ο κάτοχος κάθε NFT μπορεί να ορίσει το κόστος πώλησής του.

Θυμίζουμε ότι η Atari είχε πει τον Απρίλιο ότι στοχεύει στο να μπει στην αγορά των cryptocurrencies, φτιάχνονταςι ένα δικό της cryptocurrency, το Atari Token με το οποίο μάλιστα θα μπορούν να πληρώνουν οι πελάτες στα επερχόμενα ξενοδοχεία της εταιρείας με όνομα Atari Hotels. Ανέφερε πως θα αναδιατάξει την οργάνωσή της σε δύο τμήματα: Το Atari Gaming για κονσόλες, games κλπ και το Atari Blockchain για τα cryptocurrencies. Οι κύριοι στόχοι του Atari Blockchain είναι η ανάπτυξη του Atari Token και των προοπτικών του blockchain στο gaming, τα NFTs (Non-fungible tokens) και τα online worlds βασισμένα στο blockchain. Η εταιρεία ανέφερε επίσης πως έχει μέχρι στιγμής μεγάλη επιτυχία στην προσπάθειά της να αποκτήσει άδεια για χρήση των προϊόντων της σε NFTs.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Nov 2021 11:04 - 23 Dec 2021 00:37 #257184 by Stathis Moose Stathopoulos
Η EA θεωρεί ότι τα NFT και blockchain games είναι το μέλλον της gaming βιομηχανίας.Ο διευθύνων σύμβουλος της EA, Andrew Wilson, χαρακτήρισε τα NFT και τα games "play-to-earn" ως "το μέλλον της βιομηχανίας μας", αλλά πρόσθεσε ότι "είναι ακόμα νωρίς για να καταλάβουμε πώς θα λειτουργήσει αυτό", όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη της εταιρείας αυτή την εβδομάδα. 

O Andrew Wilson δήλωσε: "Νομίζω ότι στο πλαίσιο των παιχνιδιών που δημιουργούμε και των ζωντανών υπηρεσιών που προσφέρουμε, το συλλεκτικό ψηφιακό περιεχόμενο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον μας. Οπότε, είναι ακόμα νωρίς για να πούμε, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή θέση και θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα σκεφτόμαστε κάπως πιο καινοτόμα και δημιουργικά σχετικά με αυτό σε μελλοντική βάση".Η EA δεν έχει ακόμη κάνει επίσημα το βήμα της στο χώρο των NFT και του "play-to-earn" ή blockchain που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. Τα "play-to-earn" games συχνά απαιτούν να πληρώσετε ένα προκαταβολικό κόστος μέσω κρυπτονομισμάτων για να παίξετε και να συλλέξετε μοναδικά αντικείμενα. Αυτά τα αντικείμενα μπορούν στη συνέχεια να αυξήσουν την αξία τους και να πωληθούν σε άλλους παίκτες. Tο χρηματικό μερίδιο σας σε αυτά τα games αυξάνει τη συνολική αξία τους. Πρόσφατες αγγελίες εργασίας της EA περιλαμβάνουν στις περιγραφές τους τα "NFT" και "blockchain", γεγονός που υποδηλώνει ότι η εταιρεία έχει τουλάχιστον επίγνωση της αύξησης της δημοτικότητας του είδους.



Μια ανάρτηση για μια θέση εργασίας του Senior Director της εταιρείας αναφέρει: "Δίνουμε το ρυθμό για τις επενδύσεις της EA στις συνδρομές παιχνιδιών, το PC storefront και την πλατφόρμα μας, τα ανταγωνιστικά παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένων των FIFA, Apex Legends και Madden NFL), καθώς και τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των φανταστικών αθλημάτων, του blockchain και των NFTs, και πολλά άλλα".Η Ubisoft ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της για την ανάπτυξη blockchain games.

Ο διευθύνων σύμβουλος Yves Guillemot αποκάλεσε τα blockchain games "επανάσταση" στη βιομηχανία, σύμφωνα με το site  IBTimes . Ο Yves Guillemot δήλωσε: "Θέλουμε να είμαστε ένας από τους βασικούς παίκτες εκεί". Τα NFT και blockchain gamesέχουν γίνει στόχος πολλών αντιπαραθέσεων τους τελευταίους μήνες. Το Steam απαγόρευσε τα blockchain games από την πλατφόρμα του σε αντίθεση με την Epic. Ένα blockchain game εμπνευσμένο από το Squid Game, το οποίο μπορεί να υπήρχε ή να μην υπήρχε καν, ακυρώθηκε την ίδια στιγμή που οι δημιουργοί του πήραν 3,38 εκατομμύρια δολάρια στο κρυπτονόμισμα της σύνδεσής του.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 02:48 - 22 Dec 2021 19:42 #257764 by Stathis Moose Stathopoulos
Take-Two: "Τα ψηφιακά αντικείμενα δεν έχουν αξία γιατί είναι NFTs"




Ίσως με μελλοντική μορφή να άλλαζε κάτι.

Ο Strauss Zelnick έχει εκφράσει κατά καιρούς τις απόψεις του για την gaming βιομηχανία, όπως για παράδειγμα το ότι η εταιρεία του δεν αξίζει να ασχοληθεί με την VR τεχνολογία και να "χαλάσει χρήματα για αυτή", ενώ ήταν "σκεπτικός για υπηρεσίες όπως το Xbox Game Pass".

Όσο για τα NFTs, δήλωσε ότι πιστεύει σε αυτά αλλά όχι με την υπάρχουσα μορφή τους. "Αν πιστεύεις σε συλλεκτικά physical αγαθά, δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να μην πιστεύεις σε ψηφιακά συλλεκτικά αγαθά. Το blockchain authorization, που ουσιαστικά είναι το NFT, είναι ένας ρόπος -όχι ο μόνος τρόπος- να πιστοποιήσεις το γεγονός ότι κάτι είναι μοναδικό και σπάνιο. Οπότε πιστεύω στα ψηφιακά αγαθά, αλλά αυτό που δεν πιστεύω είναι ότι απλά επειδή κάτι είναι ψηφιακό ή ένα NFT, δεν σημαίνει ότι ξαφνικά έχει αξία ή ότι θα αυξηθεί στο μέλλον. Αυτό είναι το πρόβλημα. Τα NFTs, επειδή σχετίζονται με το blockchain και έχουν πουληθεί για πολλά χρήματα, τα βλέπουν κάποιοι ως μια ευκαιρία για επένδυση βασισμένοι σε φήμες ότι θα ανέβουν. Οι φήμες δεν πάνε μόνο προς τα πάνω όμως, αλλά και προς τα κάτω".

Ο Zelnick κατέληξε ότι προκειμένου ένα NFT να έχει αξία και να είναι ανθεκτικό στο πέρασμα του χρόνου, "θα πρέπει να είναι σπάνιο και ποιοτικό. Υπάρχει σίγουρα σπανιότητα σε όλα τα NFTs αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει αξία".

Ο Tim Sweeney της Epic Games έχει δηλώσει πάντως ότι: "Το Epic Games Store θα καλωσορίσει games που θα κάνουν χρήση της τεχνολογίας blockchain. Όλος ο τομέας είναι επί του παρόντος μπλεγμένος με ένα δυσεπίλυτο μείγμα απατών, ενδιαφέρουσες decentralized τεχνολογικές ιδέες και απάτες".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 04:05 #257896 by Stathis Moose Stathopoulos
Ο υπεύθυνος του Xbox, Phil Spencer, δήλωσε ενάντια στην ενσωμάτωση των NFTs στα video games




Θεωρεί ότι εκμεταλλεύονται τους παίκτες.

Ο υπεύθυνος του Xbox, Phil Spencer, δήλωσε ενάντια στην ενσωμάτωση των NFTs στα video games.

Μιλώντας στο Axios , ο Spencer δήλωσε: "Αυτό που θα πω για τα NFT, είναι ότι γίνονται πολλές υποθέσεις και πειραματισμοί και τα περισσότερα αποτελέσματα που βλέπω αφορούν περισσότερο την εκμετάλλευση και λιγότερο την ψυχαγωγία. Δεν πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι που περιέχει NFΤ λειτουργεί έτσι. Πιστεύω όμως ότι έχουμε ένα ταξίδι μέχρι να το ανακαλύψει ο κόσμος. Και στα πρώιμα στάδια, βλέπεις αρκετά πράγματα που δεν θα ήθελες να τα πουλάς".

<youtube>K-uXGujWkgI</youtube>

Ο Spencer συμπλήρωσε ότι αν το Xbox ασχοληθεί με blockchain και NFTs κάποια στιγμή στο μέλλον, θα ήθελε να είναι αρκετά διαφορετικά από ότι τώρα: "Πιστεύω ότι είμαστε ενάντια σε ότι θεωρούμε ότι εκμεταλλεύεται τον κόσμο. Δεν θέλουμε τέτοιου είδους περιεχόμενο".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Dec 2021 18:51 #259238 by Stathis Moose Stathopoulos
Hacker έκλεψε 150.000 δολάρια σε cryptocurrency από το Solana Marketplace του σινιδρυτή του Twitch




Κ

Ο Justin Kan, συνιδρυτής του Twitch, είχε ανεβάσει το Solana Marketplace, μία πλατφόρμα συναλλαγών με NFTs. Δυστυχώς ένας hacker κατάφερε και έκανε scam, αδειάζοντας τα cryptowallets μελών που είχαν SOL, το νόμισμα της πλατφόρμας.

Ο hacker έστειλε ένα link στο Discord για να κάνει phising. Όσοι χρήστες είχαν συνδέσει λογαριασμό με cryptocurrencies με το Solana για να αγοράσουν SOL, βρέθηκαν να χάνουν τα cryptos τους. Χάθηκαν 862 SOL αξίας 150.000 δολαρίων.

373 μέλη έπεσαν θύματα του hacker και η ομάδα Fractal έκλεισε το κανάλι των ανακοινώσεων για να μην την πατήσουν κι άλλοι.

The Fractal team shut down the announcements channel entirely after only five to 10 minutes, Cotten reports, but 373 users still fell victim to the hack, collectively losing over 862 SOL for a value of around $150,000. Εν τω μεταξύ, η Fractal θα αποζημιώσει πλήρως τους χρήστες της, ενώ πρόσθεσε ότι μόλις το 0,3% του community έπεσε στην παγίδα. Ο hacker πάντως έχει ιστορικό, με κλεψιές μέσω Discord, ενώ η Fractal έχει μιλήσει με το Discord για να βρεθεί η IP του και να συληφθεί. Τέλος, η εταιρεία Fractal προειδοποίησε τους χρήστες της ότι το επόμενο exploit μπορεί να είναι μεγαλύτερο και ότι η εταιρεία μπορεί να μην καταφέρει να δώσει αποζημίωση για τις απώλειες των χρηστών της.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Jan 2022 18:50 #259952 by Nikos Georgopoulos
Η Sega σταματάει τα σχέδια για NFT στα games, μετά από αρνητικές αντιδράσεις των gamers




Θεωρεί ότι ίσως να μην ταιριάζουν με την πολιτική της.

Η Sega ετοίμαζε NFT στα games της, αλλά σταμάτησε τα σχέδιά της μετά από "αρνητικές αντιδράσεις" από τους fans της.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Tweak Town , ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sega, Haruki Satomi, αναγνώρισε ότι η εταιρεία του θα ήθελε να «δοκιμάσει διάφορα πειράματα με τα NFT στα games», αλλά έσπευσε να πει «τίποτα δεν έχει αποφασιστεί σε αυτό το σημείο» και η εταιρεία θα πρέπει να «αξιολογήσει προσεκτικά τι θα γίνει αποδεκτό και τι όχι από τους χρήστες».

Συγκεκριμένα είπε: «Όσον αφορά τα NFT, θα θέλαμε να δοκιμάσουμε διάφορα πειράματα και έχουμε ήδη ξεκινήσει πολλές διαφορετικές μελέτες και σκέψεις, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί σε αυτό το σημείο σχετικά με το P2E. Υπήρξαν πολλές ανακοινώσεις σχετικά με αυτό, ακόμη και στο εξωτερικό, αλλά υπάρχουν χρήστες που δείχνουν αρνητικές αντιδράσεις σε αυτό το σημείο. Πρέπει να αξιολογήσουμε προσεκτικά πολλά πράγματα, όπως το πως μπορούμε να μετριάζουμε τα αρνητικά στοιχεία, πόσο μπορούμε να τα εισάγουμε στον ιαπωνικό κανονισμό, τι θα γίνει αποδεκτό και τι όχι από τους χρήστες. Έπειτα, θα εξετάσουμε περαιτέρω εάν τα NFT μπορούν να υλοποιηθούν σύμφωνα με την πολιτική της Sega για την δημιουργία και ανάπτυξη των games, αλλά αν εκληφθεί ως απλή δημιουργία χρημάτων, θα ήθελα να πάρω μια απόφαση να μην προχωρήσω».

Τα σχόλια του Satomi έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων της Sega τον Απρίλιο του 2021 ότι «θα ξεκινούσε να πουλά ψηφιακό περιεχόμενο NFT που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain». Ακολουθούν μια σειρά από ανακοινώσεις NFT από άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Ubisoft - η οποία φαινομενικά πούλησε 15 NFT τον πρώτο μήνα που κυκλοφόρησαν - και της Konami, η οποία ανακοίνωσε τα Castlevania NFT τα οποία θα μπουν σε δημοπρασία στο OpenSea με την χρήση Ethereum.

Ο πρόεδρος της Square Enix Yosuke Matsuda δημοσίευσε επίσης πρόσφατα μια επιστολή στην οποία εκφράζει την ελπίδα ότι τα NFTs και η τεχνολογία blockchain θα γίνουν ένα «βασικό trend» στο gaming.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Jan 2022 00:52 #260320 by Nikos Georgopoulos
Οι εμφανίσεις διάφορων YouTubers έγιναν NFTs χωρίς την άδειά τους




Παραδείγματα είναι οι Alanah Pierce και Jim Sterling.

Οι εμφανίσεις διάφορων YouTubers κλάπηκαν και έγιναν NFTs χωρίς την άδειά τους.

Τα συγκεκριμένα NFTs εμφανίστηκαν για δημοπρασία στο OpenSea και περιέχουν τα ονόματα των YouTubers και links για τα κανάλια τους. Δημιουργός των συγκεκριμένων NFTs είναι ο χρήστης StakeTheWeb, ο οποίος τα δημιουργεί χωρίς να πάρει την άδεια των influencers.

Πρώτο παράδειγμα είναι ο Caddicarus:


At least, AT LEAST, if you stole my shit and tried selling it off, make it a t shirt. A mug. A clock. A thing. That you can use. And enjoy. Shilling off a profile picture for a collection you can just make yourself on a Facebook photo album is honestly a new level of pathetic lol pic.twitter.com/R90s6BKTFr

— Jim Caddick (@Caddicarus) January 15, 2022

Δεύτερο παράδειγμα είναι το κανάλι Jim Sterling


Frankly not surprised that some freeloading leech turned my channel into an NFT.

As gross as it is, I find it justifying - I did not consent to this, I do not want this, and it demonstrates everything I’ve said about how disrespectful and exploitative this market is.

Scum. t.co/saqcAm5lmW

— Commander Stephanie Sterling (@JimSterling) January 16, 2022

Τρίτο παράδειγμα είναι η Alanah Pierce:


In extremely predictable news I’ve just been informed that somebody has taken an image of me, that *I* own, added a trademarked porn logo to it, and “minted” it to sell for profit as an NFT. Naturally, I was not asked for permission.

I cannot wait for the lawsuits ??. pic.twitter.com/7993J1e6YA

— Alanah Pearce (@Charalanahzard) January 16, 2022

Εκπρόσωπος της OpenSea δήλωσε στο TheGamer: "Η OpenSea υποστηρίζει ένα ανοιχτό και δημιουργικό οικοσύστημα, στο οποίο οι άνθρωποι έχουν μεγάλη ελευθερία στα ψηφιακά αντικείμενα που τους ανήκουν. Ένας από τους στόχους μας είναι να υποστηρίζουμε τους δημιουργούς και το κοινό τους, με το να βγάζουμε το κλέψιμο και την καταπάτηση από την πλατφόρμα μας." Το NFT της Alanah Pierce έχει ήδη αφαιρεθεί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Jan 2022 00:54 #260329 by Nikos Georgopoulos
Ο Troy Baker (Joel, The Last of Us) θέλησε να πουλήσει NFTs μέσω του Voiceverse, το οποίο δεν έχει τα πνευματικά δικαιώματα




Γνώρισε αρνητικές αντιδράσεις από τους fans του.

Ο Troy Baker ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει NFTs με την φωνή του , αλλά εισέπραξε αρνητικές αντιδράσεις από το community. Τώρα, μαθεύτηκε ότι θέλησε να χρησιμοποιήσει τις ατάκες του από ταινίες, χωρίς να έχει άδεια.

Ο Αμερικανός voice actor τάχθηκε υπέρ των NFTs, για τα οποία το community της Ubisoft έχει ήδη ταχθεί αρνητικά και μάλιστα είπε στους fans του "Hate or create" (είτε θα τα μισήσετε, είτε θα δημιουργήσετε), λαμβάνοντας ακόμη περισσότερες αρνητικές απαντήσεις.

Ο Baker σχεδίαζε να πουλήσει Voiceverse NFTs, κοινώς οι ενδιαφερόμενοι θα αγόραζαν NFTs με την φωνή του χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα και θα είχαν τα δικαιώματα για το εκάστοτε NFT, το οποίο θα μπορούσαν να μεταπουλήσουν. Θα μπορούσαν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν τα πνευματικά δικαιώματα του ηχητικού ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους ατάκες και να τις αξιοποιήσουν όπου θέλουν.

Ωστόσο, σε tweets που έχουν πλέον διαγραφεί, το Voiceverse βρέθηκε να καυχιόταν ότι χρησιμοποιούσε την τεχνολογία του για τη φωνή ενός χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων - η οποία στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το 15.ai, μια δημοφιλή μη εμπορική υπηρεσία μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Σε αντίθεση με το Voiceverse NFT, το 15.ai είναι δωρεάν. Χρησιμοποιώντας δείγματα φωνής μόλις 15 δευτερολέπτων από διάφορους φανταστικούς χαρακτήρες, η τεχνολογία του σάς επιτρέπει να πληκτρολογείτε κείμενο και να λαμβάνετε, ας πούμε, την Glados από το Portal για να διαβάσετε τι γράψατε.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο δημιουργός του 15.ai έγραψε στο Twitter ότι γνώριζε πως το Voiceverse NFT "προσπαθούσε ενεργά να οικειοποιηθεί τη δουλειά μου προς όφελός τους". Πράγματι, τα αρχεία καταγραφής προφανώς έδειξαν ότι το Voiceverse NFT είχε χρησιμοποιήσει το 15.ai για μια φωνή που τροφοδοτείται από AI και πωλείται ως NFT.

Μέσω Twitter, η Voiceverse NFT ισχυρίστηκε ότι η τεχνολογία της βρισκόταν πίσω από το φωνητικό animation μιας γάτας που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία NFT Chubbiverse. Το αρχικό tweet έχει πλέον διαγραφεί, αλλά μπορείτε να το δείτε αποθηκευμένο παρακάτω:


Here is the video they deleted.
????? pic.twitter.com/lVfUOTi6kR

— Malik ♡ (@KiddBlast_) January 15, 2022

Ο δημιουργός του 15.ai είπε ότι η φωνητική εργασία ήταν στην πραγματικότητα απλώς μία χρήση από τη δική του υπηρεσία, ελαφρώς επεξεργασμένη, ώστε να ακουγόταν διαφορετικά.

"Απίστευτο. Έβαλαν ακόμη και τη φωνή για να την κάνουν σκόπιμα να ακούγεται αγνώριστη από την αρχική φωνή του Rainbow Dash", έγραψε ο δημιουργός του 15.ai, αναφερόμενος σε μια φωνή My Little Pony που είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία.

Το Voiceverse NFT απάντησε αργότερα, παραδεχόμενο ότι είχε χρησιμοποιήσει το 15.ai, ενώ ζήτησε συγγνώμη για τη χρήση του "χωρίς να δώσει το κατάλληλο credit προς το 15.ai".

"@fifteenai, λυπούμαστε εξαιρετικά γι' αυτό", έγραψε το Voiceverse NFT. "Η φωνή λήφθηκε πράγματι από την πλατφόρμα σας, την οποία χρησιμοποίησε η ομάδα μάρκετινγκ χωρίς να σας δώσει τα κατάλληλα εύσημα. Η ομάδα της Chubbiverse δεν γνώριζε κάτι τέτοιο. Θα φροντίσουμε να μην συμβεί ποτέ ξανά." Ο ιδιοκτήτης του 15.ai είπε δημόσια προς το Voiceverse "Άντε γαμήσου".


Go fuck yourself. t.co/hn4D1fAB9u

— 15 (@fifteenai) January 14, 2022

Μετά από όλα αυτά πάντως, ο Troy Baker δεν είπε ότι δεν θα προωθήσει πλέον το Voiceverse NFT. ούτε το αν θα δανείσει ή όχι την φωνή του στην υπηρεσία.

Δείτε εμφανίσεις διαφόρων YouTubers που έγιναν NFTs χωρίς την άδειά τους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Jan 2022 09:12 #260441 by Nikos Georgopoulos
Έρευνα: Οι game developers δεν θέλουν να αναπτύξουν games με NFTs ή crypto




Το 72% δεν θα ήθελε καν να τα χρησιμοποιήσει.

Οι game developers δεν ενδιαφέρονται για NFTs ή Crypto, σύμφωνα με την έρευνα του Game Developers Conference .

Το 70% των developers που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα NFT. Όταν το Game Developers Conference, ζήτησε από τους developers να μετρήσουν το ενδιαφέρον τους για τη χρήση κρυπτονομισμάτων ως εργαλείο πληρωμής, το 72% των ερωτηθέντων στην έρευνα της GDC είπε ότι δεν θα ήθελε να τα χρησιμοποιήσει. Ομοίως, το 70% των developers που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για τα NFT.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι game developers είναι ενάντια στην ιδέα της εφαρμογής τεχνολογίας blockchain. Το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ενδιαφέρεται τουλάχιστον κάπως να αποδεχτεί την κρυπτογράφηση ως πληρωμή, ενώ το 28% είχε την ίδια αντίδραση στα NFT. Καθώς και οι δύο τεχνολογίες είναι τόσο νέες, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μόνο το 1% των game developers είπε ότι οι εταιρείες ανάπτυξής τους τους χρησιμοποιούν ήδη είτε κρυπτονομίσματα είτε NFT.

Η έρευνα του Game Developers Conference δείχνει μια αποσύνδεση μεταξύ των προγραμματιστών και άλλων στη βιομηχανία του gaming και συγκεκριμένα στο publishing. Η Ubisoft έχει ήδη δεσμευτεί για τα NFT με τη δική της υπηρεσία, την Quartz, ενώ ο πρόεδρος της Square Enix, Yosuke Matsuda, έχει ήδη πει ότι αναμένει τα NFT να γίνουν δεκτά σε μεγάλη έκταση.

Εν τω μεταξύ, η ανταπόκριση σε τυχόν σχέδια NFT που παρουσιάστηκαν από εκείνους της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών ήταν, σε γενικές γραμμές, αρνητική. Όταν ο προγραμματιστής του Stalker 2: Heart of Chernobyl GSC world ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να ενσωματώσει τα NFT στο παιχνίδι, η αντίδραση ήταν τόσο έντονη που τα σχέδια ακυρώθηκαν σχεδόν αμέσως. Πιο πρόσφατα, ο τραγουδιστής Troy Baker ανακοίνωσε μια συνεργασία με ένα έργο NFT και έγινε αντιληπτός από κριτική.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jan 2022 12:59 #260812 by Nikos Georgopoulos
Blockverse: Οι ιδιοκτήτες του Minecraft NFT game το έκλεισαν και πήραν 1,2 εκατομμύρια δολάρια!




Μετά επανεμφανίστηκαν αλλά το παιχνίδι είναι offline.

Το Blockverse αποτελεί ένα παιχνίδι τύπου Minecraft, με NFT, συνεπώς προσελκούσε όσους gamers ασχολούνται με cryptocurrencies. Το πρόβλημα είναι ότι οι δημιουργοί του το έκλεισαν, βάζοντας στην τσέπη τους 1,2 εκατομμύρια δολάρια!

Το παιχνίδι αποτελούσε κάτι σαν "Play to earn Minecraft", με υποστήριξη PvP. Η αρχική προσφορά των δημιουργών ήταν τα 10.000 NFTs με κόστος 0.05 Eth το καθένα. Το ένα Ethereum κοστίζει σήμερα 2.286 ευρώ, οπότε περίπου 113 ευρώ για τον κάθε παίκτη. Υπηρξε μεγάλος όγκος προσφορών και τα NFTs εξαντλήθηκαν μέσα σε 8 λεπτά. Το πρόβλημα είναι ότι οι δημιουργοί του Blockverse το διέγραψαν από το site τους και τον Discord server και εξαφανίστηκαν με τα Ethereum, βάζοντας στην τσέπη τους πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια!

Η αρχική πώληση για την προμήθεια των NFTs ανέβηκε στα 500 Ethereum, ποσό που ξεπερνά τα 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το NFT Ethics , το οποίο παρακολουθεί στο Twitter παραβάσεις που σχετίζονται με το blockchain, υπήρξαν επίσης 792ETH σε «δευτερεύουσες πωλήσεις»—δηλαδή, πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους αγοραστές των αρχικών 10.000 NFT του Blockverse σε άλλα άτομα. Οι ιδιοκτήτες του Blockverse κέρδισαν επίσης ένα ποσοστό σε καθεμία από αυτές τις πωλήσεις (το OpenSea εμφανίζει πλέον δευτερεύουσες πωλήσεις στα 794ETH).

Μετά από τρεις ημέρες σιωπής, οι ιδρυτές του Blockverse επανεμφανίστηκαν στο Twitter, για να ζητήσουν συγγνώμη και να εξηγήσουν τις ενέργειές τους. Ισχυρίστηκαν ότι όλα ήταν νόμιμα και πήγαιναν καλά και ότι μετά την κυκλοφορία των NFTs επέστρεψαν στη δουλειά αναπτύσσοντας και επεκτείνοντας το Blockverse. Ωστόσο, λίγο μετά την εξάντληση του πρώτου γύρου των NFT, άρχισαν να λαμβάνουν παράπονα σχετικά με τα «gas fees»—μια χρέωση υπηρεσιών για τη δημιουργία, την αγορά ή την πώληση NFT—που ήταν πολύ υψηλή (τα gas fees υπάρχουν για τις αγοραπωλησίες των cryptocurrencies καθώς με αυτά πληρώνονται οι μεσάζοντες), η ανεπαρκής χωρητικότητα παικτών στον server και η έλλειψη χρησιμότητας για τα $DIAMOND tokens που δημιουργούνται από το παιχνίδι.



Επέστρεψαν...στον τόπο του εγκλήματος
Με το παιχνίδι να βρίσκεται ακόμη offline, οι δημιουργοί του Blockverse επέστρεψαν μετά από την εξαφάνισή τους και δήλωσαν: «Το λεγόμενο FUD (φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία) κατέληξαν γρήγορα σε παρενόχληση, απειλές και λάθη. Η ομάδα τα παρατήρησε όλα αυτά και πανικοβλήθηκε, διαγράφοντας παρορμητικά τον server. Όλα τα άλλα έκλεισαν για να αποτραπεί η συνέχιση της παρενόχλησης που είχε συμβεί μέχρι στιγμής. Ακόμη και τότε, το σχέδιο ήταν να ανοίξει ξανά όταν όλοι είχαν χρόνο να ηρεμήσουν. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να φύγουμε μόνιμα, καθώς όλες οι τεχνικές εργασίες και οι υποδομές για το έργο έχουν ήδη δημιουργηθεί. Στην πραγματικότητα χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να καταστρέψουμε τα πράγματα παρά αν τα αφήναμε, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτά έγιναν προς το συμφέρον της προστασίας της προσωπικής ασφάλειας».

Η προγραμματισμένη επιστροφή του Blockverse δεν έχει γίνει ακόμη, ωστόσο, γιατί φαίνεται ότι η κατάσταση με τους εξαγριωμένους επενδυτές-gamers έχει επιδεινωθεί από τότε που εξαφανίστηκαν. Οι developers του Blockverse κατέληξαν επίσης στο ότι είναι απογοητευμένοι «που η κοινότητα μεταπήδησε σε ψευδείς κατηγορίες τόσο γρήγορα, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στο έργο μας και για να ανακτήσουν όλοι αυτή την πίστη, συζητάμε με επαγγελματίες του χώρου για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε. Πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε με άλλους αξιόπιστους developers και μέλη τoυ community, παρέχοντάς τους πρόσβαση στο site μας, στους servers μας και σε όλη την υποδομή υποστήριξης έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος στο μυαλό των ανθρώπων ότι το έργο θα διακοπεί. Γνωρίζουμε πώς έχουμε ήδη προκαλέσει μεγάλη ζημιά, αλλά ελπίζουμε ότι αυτή η χειρονομία προς το community μπορεί να μας βοηθήσει να επανέλθουμε σε λειτουργικότητα».

Το τελευταίο μήνυμα δεν φαίνεται να έπεισε πολλούς fans του Blockverse και υπάρχει αμφιβολία ότι το παιχνίδι θα συνεχίσει. Πολλές απαντήσεις εκφράζουν επίσης την πεποίθηση ότι οι developers του Blockverse επανεμφανίστηκαν μόνο επειδή είχαν εντοπιστεί και τώρα προσπαθούν να απελευθερωθούν από πιθανά νομικά προβλήματα. Στο Discord, όσοι επένδυσαν στο Blockverse δηλώνουν ότι έχουν την διεύθυνση των developers στο Coinbase και μία IP μέσω του Cloudflare, άρα οι developers μπορούν να εντοπιστούν από τα ίχνη που έχουν αφήσει.

Το community διαπραγματεύεται τώρα με τους αρχικούς προγραμματιστές του Blockverse για τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ένα μεγάλο κόλλημα, ωστόσο, είναι ότι, ενώ οι δημιουργοί του συμφώνησαν να παραδώσουν όλες τις σχετικές συμβάσεις και τον κώδικα, θέλουν να διατηρήσουν το 500 ETH που συγκεντρώθηκαν από την αρχική πώληση. Έχουν κάνει επίσης μια παρόμοια προσφορά στον ArkDev, τον ιδρυτή των NFT.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification