Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Microsoft: Γενική συζήτηση

13 Oct 2021 02:04 #256304 by Stathis Moose Stathopoulos
Ο δημιουργός του Xbox ζήτησε συγγνώμη από την AMD που η Microsoft το 2001 συμφώνησε στο "παρά 5" με την Intel



20 χρόνια μετά.

Πριν το 2001 η Microsoft είχε ξεκινήσει να συνεργάζεται με την AMD όσον αφορά την πρώτη της κονσόλα, το αρχικό Xbox. 

Ο δημιουργός του πρώτου Xbox, Seamus Blackley, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την AMD, διότι στην πρώτη ανακοίνωσή της για την πρώτη της κονσόλα, η Microsoft το 2001 είχε ανακοινώσει...την Intel αντί για την AMD! Μάλιστα η παρουσίαση του Xbox prototype έγινε με hardware της AMD!

Σκεφτείτε λοιπόν τους εκπροσώπους της AMD στην αίθουσα όταν άκουσαν ότι ενώ δούλευαν με την Microsoft για την prototype έκδοση του Xbox, εκείνη ξαφνικά ανακοίνωσε τον "αιώνιο" αντίπαλό της, την Intel.


As we approach @Xbox 20th, I feel a need, once again, to apologize for the literal last second, @AMD engineers-who-helped-us-make-the-prototype-boxes-sitting-in-the-front-row-for-the-announcement switch to an Intel CPU. It was Andy calling Bill. Not me. @LisaSu I beg mercy.

— Seamus Blackley (@SeamusBlackley) October 12, 2021

Ο Blackley δήλωσε: "Στεκόμουν στη σκηνή όταν έγινε η ανακοίνωση, μαζί με τον Bill Gates και οι εκπρόσωποι της AMD ήταν εκεί. Στην πρώτη γραμμή και ήταν θλιμμένοι. Δεν θα ξεχάσω ότι βοήθησαν τόσο πολύ με τα prototypes της κονσόλας, τα οποία μάλιστα έτρεχαν και τα demos της πρώτης μας ανακοίνωσης (είχαν AMD hardware!). Η Microsoft δεν συνεργάστηκε με την AMD καθαρά για λόγους πολιτικής. Ένιωσα μαλάκας. Παρακαλάω για έλεος προς την διευθύνουσα σύμβουλο της AMD, Liza Su."


I was standing there on the stage for the announcement, with BillG, and there they were right there, front row, looking so sad. I’ll never forget it. They had helped so much with the prototypes. Prototypes that were literally running the launch announcement demos ON AMD HARDWARE.

— Seamus Blackley (@SeamusBlackley) October 12, 2021

Στη συνέχεια, τα AMD chips χρησιμοποιήθηκαν για αρκετές κονσόλες και σήμερα για αμφότερα τα PS5 και Xbox Series X/S. Τουλάχιστον η AMD δεν κατασκεύασε την δική της κονσόλα, όπως έκανε η Sony, η οποία έφαγε παρόμοια "ήττα" της τελευταίας στιγμής. Επρόκειτο να κατασκευάσει για την Nintendo το SNES Play Station, μία επέκταση για CD για την κονσόλα SNES. Η Nintendo ανακοίνωσε τελευταία στιγμή την Panasonic και η Sony αντίστοιχα έφτιαξε το πρώτο PlayStation.

Παρά την τεράστια έλλειψη της αγοράς, η AMD σημείωσε 710 εκατομμύρια δολάρια κέρδος το τελευταίο τρίμηνο, μία αύξηση 352% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. 

Δείτε τι πρόβλημα υπάρχει με τους AMD Ryzen και τα Windows 11.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Oct 2021 10:48 #256472 by Γιώργος Σκένδρος
Η Microsoft θα συνεχίσει να αγοράζει περισσότερα στούντιο ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Phil Spencer.

  Ο Phil Spencer, μιλώντας σε εκδήλωση της εφημερίδας  Wall Street Journal , ανέφερε ότι η Microsoft θα αγοράσει "σίγουρα" περισσότερα στούντιο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε μπορεί να γίνουν οι συμφωνίες. Ο Phil Spencer, δήλωσε: "Σίγουρα δεν έχουμε τελειώσει. Δεν υπάρχει καμία ποσόστωση, κανένα χρονοδιάγραμμα όπου θα πρέπει να πάω να αποκτήσω στούντιο μέχρι ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά αν βρούμε ένα στούντιο όπου ταιριάζουμε καλά θα γίνει οπωσδήποτε". Άλλα στοιχεία σχετικά με το πόσα ακόμα στούντιο θα αποκτήσει η Microsoft δεν έχουν αποκαλυφθεί.
 

 Ο Phil Spencer δεν έδωσε καμία ένδειξη σχετικά με το ποια στούντιο μπορεί να εξετάζει το Xbox για να αποκτήσει, αλλά έχει πει ότι η Microsoft θέλει να αγοράσει άλλο ένα ιαπωνικό στούντιο. Η τελευταία μεγάλη εξαγορά gaming της Microsoft ήταν η ZeniMax/Bethesda, για την οποία πλήρωσε 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Microsoft διαθέτει πλέον 23 στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο, τα οποία εργάζονται σε διάφορα projects.

 Το Xbox Game Pass έχει φτάσει τον αριθμό των 18 εκατομμυρίων χρηστών που ανακοίνωσε το Xbox τον Ιανουάριο Ο αριθμός των συνδρομητών του Game Pass έχει αυξηθεί από τότε, αλλά η Microsoft πιθανότατα δεν θα μοιραστεί έναν νέο αριθμό σύντομα. H Sony εξαγοράζει επίσης στούντιο τον τελευταίο καιρό. Η Sony, μόνο το 2021, εξαγόρασε τέσσερα στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των Bluepoint, Firesprite, Nixxes και Housemarque.  Διαβάστε επίσης για το επετειακό χειριστήριο Xbox και συζητήστε για την κονσόλα της Microsoft στο σχετικό forum topic .
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Oct 2021 18:19 #256488 by Κώστας Δαλακλίδης
Η Microsoft συγχαίρει τις Sony, Valve και Oculus για τα VR headsets τους αλλά δεν ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο

Η Microsoft πιστεύει ότι το metaverse έρχεται και ότι η μεικτή πραγματικότητα και η εικονική πραγματικότητα θα παίξουν ρόλο στο να φτάσουμε εκεί, αλλά η εταιρεία Xbox δεν ετοιμάζεται να εμπλακεί στην κατασκευή υλικού VR όπως η ανταγωνίστρια Sony με το PlayStation VR. Η Microsoft επικεντρώνεται στην παραγωγή λογισμικού.

Μιλώντας στο WSJ Tech Live αυτήν την εβδομάδα, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, είπε ότι η Microsoft πιστεύει ότι νέα επίπεδα εμπειρίας μπορούν να επιτευχθούν μέσω πραγμάτων όπως η μεικτή πραγματικότητα, η εικονική πραγματικότητα ή ακόμα και το metaverse. Αλλά η Microsoft δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει κανένα υλικό ή συσκευή, αλλά προτιμά να επικεντρωθεί στο λογισμικό.

Συγκεκριμένα ο Spencer είπε: "Είμαστε επικεντρωμένοι πολύ περισσότερο στην πλευρά του λογισμικού αυτή τη στιγμή. Όταν σκέφτομαι τους εικονικούς κόσμους και σκέφτομαι τη σύνδεση ενός παίκτη και μιας κοινότητας, αυτό είναι κάτι που βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των επενδύσεών μας". Ο Spencer μάλιστα συγχαίρει τις Sony, Valve και Oculus για ότι έχουν πετύχει στον χώρο της VR.

Ο Spencer είπε: "Νομίζω ότι η καινοτομία υλικού που συμβαίνει είναι μεγάλη και είναι ένας σημαντικός παράγοντας, αλλά αυτή τη στιγμή αποφασίζω να παραμείνω περισσότερο στην πλευρά του software. Πιστεύω ότι θα κλιμακωθεί μακροπρόθεσμα. Και ξέρετε, μου αρέσει αυτό που κάνει η Sony, η Oculus, η Valve. Θέλω να πω, υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες εκεί έξω που έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά στον τομέα του VR". Στο τέλος, ο Spencer είπε ότι πιστεύει πως η Microsoft κάνει καλά που ποντάρει στο software και όχι στο hardware όταν πρόκειται για VR. 

Το 2019, ο Spencer είχε τραβήξει την προσοχή όταν είπε ότι η Microsoft κυκλοφορεί προϊόντα που θέλουν οι καταναλωτές και "κανείς δεν ζητά VR". Ο Spencer είπε τότε ότι έχει μια σειρά από προβλήματα με το VR ως πλατφόρμα, ξεκινώντας από το γεγονός ότι το βλέπει ως μια “απομονωτική” τεχνολογία που χωρίζει τους ανθρώπους αντί να τους φέρνει κοντά. Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας μπορεί κάποια μέρα να εκτοξευτεί σε δημοτικότητα, αλλά προς το παρόν, είναι μια εξειδικευμένη αγορά, είπε ο Spencer, οπότε η εταιρεία δεν σχεδιάζει να επικεντρωθεί σε αυτήν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Nov 2021 21:51 #256981 by Giorgos Tsolaridis
Η Microsoft ξεπέρασε την Apple και έγινε η εταιρεία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παγκοσμίως Δείτε τους λόγους της αλλαγής.

 Η Microsoft  ξεπέρασε την Apple χθες Παρασκευή 29/10  και έγινε η εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως.

 Η Apple δημοσιοποίησε τα οικονομικά της στοιχεία την Πέμπτη και σημείωσε πτώση σε σχέση με τις προσδοκίες των αναλυτών. Η Microsoft είχε κεφαλαιοποίηση σχεδόν 2,49 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο κλείσιμο της αγοράς, ενώ της Apple ήταν περίπου 2,46 τρισεκατομμύρια δολάρια.

 Η Apple ανέφερε την Πέμπτη ότι τα έσοδά της ήταν μειωμένα, σε σχέση με τις προσδοκίες της Wall Street, στο τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της εταιρείας, ως αποτέλεσμα των περιορισμών στον εφοδιασμό μικροτσιπ που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η Apple υπολογίζεται ότι είχε απώλεια εσόδων της τάξεως των 6 δις δολαρίων, αλλά αναμένει χειρότερα προβλήματα τροφοδοσίας στο τρίμηνο που λήγει τον Δεκέμβριο.

 Το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας περιελάμβανε μόνο λίγες ημέρες πωλήσεων στο iPhone 13, άρα η κατάσταση στο επόμενο τρίμηνο μπορεί να αλλάξει. Αντίστοιχα όμως, η MIcrosoft θα έχει και αυτή με την σειρά της μεγαλύτερα έσοδα, αφού δεν έχουν ακόμη καταγραφεί οι πωλήσεις των Windows 11 που κυκλοφόρησαν πρόσφατα (μπορείτε να τα αποκτήσετε σε  προσφορά στα 18,99€ )

 Η Microsoft είχε αύξηση εσόδων κατά 22%, την μεγαλύτερη από το 2018. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που έφτασε χρηματιστηριακή αξία 1 τρις και 2 τρις αντίστοιχα. Προφανώς όμως, οι εξωφρενικά υψηλές τιμές που έχει φτάσει να πουλάει τα κινητά της και το ότι δεν επενδύει στο Marketing και την προώθηση των iPhone, έχουν φέρει πολλές κατασκευάστριες εταιρείες κινητών (Samsung, Xiaomi, Huawei κ.α.) να πάρουν μερίδιο από την πίτα της αγοράς. Συν τις άλλοις, η  διαμάχη της Apple με την Epic Games  θα της  στοιχίσει μακροπρόθεσμα τεράστια απώλεια εσόδων , αφού αναγκάστηκε να  επιτρέπει στους developers να δίνουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής  στους χρήστες των apps τους, ενώ μέχρι πρότινος αυτό επιτρεπόταν μόνο μέσω του App Store όπου η Apple κρατούσε το 30%.

 Στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου, η μετοχή της Microsoft είχε εντυπωσιακή άνοδο 48% σε σχέση με πέρυσι, σε αντίθεση με την Apple που είχε 13%.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Nov 2021 10:59 #257167 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Microsoft έχει σχέδια για metaverse στα Halo, Minecraft και σε άλλα games της



Πολλά Microsoft games έχουν ήδη metaverses.

Ο Satya Nadella, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, δήλωσε ότι η εταιρεία του έχει σχέδια για metaverse στα Halo, Minecraft, Microsoft Flight Simulator και άλλα games.

Συγκεκριμένα δήλωσε στο Bloomberg: "Όταν σκέφτομαι για το metaverse, αυτό έχει να κάνει με τους ανθρώπους, τις τοποθεσίες και τα πράγματα στον ψηφιακό κόσμο. 'Εχει να κάνει με το να δημιουργείς παρουσία, περισσότερη σύνδεση μεταξύ ανθρώπων, το να δίνεις όλες τις επιλογές στον κόσμο να συμμετέχει σε communities που ενδιαφέρεται."

Στη νέα παρουσίαση για το Microsoft Ignite, που διεξήχθη πριν από μερικές ώρες, η Microsoft ανακοίνωσε το Mesh για το Microsoft Teams, που χρησιμοποιεί mixed-reality applications, τα οποία "παρουσιάζουν και κάνουν share στο χρήστη εμπειρίες" από remote τοποθεσίες και το Dynamics Connected Spaces, το οποίο στοχεύει σε αγορές από retailers και προμήθειες.

Ο Nadella πρόσθεσε ότι: "Αυτή η πανδημία, αν μη τι άλλο, έχει κάνει τις περιπτώσεις εμπορικής χρήσης πολύ πιο mainstream, παρόλο που μερικές φορές τα προϊόντα μοιάζουν με εικονική φαντασία". Παρότι η παρουσίαση του Ignite εστίαζε σε εμπορικές εφαρμογ΄ς, ο Nadella δήλωσε ότι η Microsoft φιλοφοξεί να φέρει το Metaverse και στα games της, καθώς δήλωσε: "Να περιμένετε να το φέρουμε και στο gaming. Αν σκεφτείτε το Halo ως παιχνίδι, είναι ένα metaverse. Το Minecraft είναι metaverse, το ίδιο και ο Flight Siimulator. Αυτή τη στιγμή είναι 2D, οπότε το ερώτημα είναι πως θα τα μεταφέρουμε σε έναν 3D κόσμο; Σίγουρα σχεδιάζουμε να το κάνουμε".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Nov 2021 12:33 #257371 by Γιώργος Σκένδρος
Το γάντι της Meta σας δίνει την δυνατότητα να αγγίζετε αντικείμενα στο metaverse.

  Η Meta, γνωστή και ως Facebook, εργάζεται πάνω σε ένα γάντι απτικής ανάδρασης που έχει σχεδιαστεί για να προσθέτει αισθήσεις αφής όταν χρησιμοποιείται στα ασαφώς καθορισμένα περιβάλλοντα VR και AR του Metaverse. Mια συσκευή σαν αυτή είναι ένα βήμα προς την επίτευξη γνήσιας εμβύθισης στο VR, η οποία δεν μπορεί να συμβεί χωρίς αισθήματα αφής και γεύσης. To VR σε περίπτωση που ξεφύγει από το στερεότυπο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης και γίνει ένα συνηθισμένο μέρος της ζωής και της εργασίας, χρειάζεται μια τεχνολογία όπως αυτή για να φτάσουμε εκεί.
 

 Οι άνθρωποι μπορούν να αγγίζουν, να αισθάνονται και να χειρίζονται εικονικά αντικείμενα όπως ακριβώς θα έκαναν με ένα πραγματικό αντικείμενο, σύμφωνα με τον διευθυντή της Reality Labs Sean Keller. Το γάντι διαθέτει ενεργοποιητές που ασκούν πίεση στο χέρι, ανάλογα με το εικονικό αντικείμενο που χειρίζεται. Το Meta στοχεύει να επεκταθεί σε χιλιάδες ενεργοποιητές, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην προσομοίωση ενός ουσιαστικά απεριόριστου φάσματος σεναρίων. Η Meta δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, την αναμενόμενη τιμή ή το όνομα. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η τεχνολογία θα βρει μια πραγματικά συναρπαστική περίπτωση χρήσης, ή αν θα καταλήξει ως μια ενδιαφέρουσα ιδέα ή ως μια απόλυτη αποτυχία.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 03:58 #257868 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Microsoft σκεφτόταν να βάλει περιστρεφόμενο Xbox κουμπί στο Xbox One X




Τελικά δεν το έκανε λόγω κόστους.

Σύμφωνα με αναφορά του GQ , Microsoft σκεφτόταν να κάνει περιστρεφόμενο το κεντρικό κουμπί του Xbox One X, έτσι ώστε το λογότυπο της κονσόλας να μένει πάντα στην σωστή θέση.

Ο Phil Spencer δήλωσε ότι η ιδέα άρεσε ομάδες marketing της Microsoft, καθώς δεν τους αρέσει να φαίνεται στραβά το λογότυπο. Συμφώνα με τον Spencer, η προσθήκη του περιστρεφόμενου κουμπιού θα είχε το κόστος του ενός δολαρίου ανά κονσόλα, πράγμα που σε έναν απλό παρατηρητή φαινόταν καλή επένδυση από τη Microsoft.

<youtube>g-gp-Voq6MQ</youtube>

Παρόλα αυτά ένα μέλος της ομάδας σχεδιασμού έκανε μία δήλωση σε ένα meeting που άλλαξε την γνώμη του Spencer: Υπάρχει μία περίπτωση να πουλήσουμε 100 εκατομμύρια από αυτά. Έτσι ένα πρόβλημα του ενός δολαρίου, έγινε ξαφνικά ένα πρόβλημα 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον ο Spencer πρόσθεσε ότι ένα τέτοιο κουμπί ήταν κάτι που θα μπορούσε να δυσλειτουργήσει, οπότε να μειονεκτήματα ήταν περισσότερα από τα πλεονεκτήματα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Dec 2021 02:41 - 15 Dec 2021 02:42 #258509 by Μαρία Μαλκέζη
Το άσχημο χριστουγεννιάτικο πουλόβερ της Microsoft έχει θέμα Minesweeper Δικό σας στην προνομιακή ( ;) τιμή των 75 δολαρίων.

Το άσχημο γιορτινό πουλόβερ της Microsoft για το 2021  εμπνέεται από το Minesweeper και είναι πραγματικά απαίσιο με τον καλύτερο τρόπο.

Κόντρα σε ένα φωτεινό και λαμπερό μπλε, ένα δέντρο στοιβαγμένο από στοιχεία παιχνιδιού Minesweeper βρίσκεται στο κέντρο του πουλόβερ. Μικρές βόμβες από το Minesweepet διακοσμούν και τις περιοχές των αγκώνων.

Tο πουλόβερ πωλείται στα 75 δολάρια. Εάν θέλετε να το αποκτήσετε εγκαίρως για τα Χριστούγεννα στις 24 Δεκεμβρίου παραγγείλτε το έως τις 8 Δεκεμβρίου. Με ταχεία αποστολή (που συνοδεύεται από επιβάρυνση), μπορείτε να παραγγείλετε έως τις 15 Δεκεμβρίου. Ένα νοσταλγικό και ρετρό άσχημο πουλόβερ για να επιδείξετε στα γιορτινά σας πάρτι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Dec 2021 03:20 #258512 by Μαρία Μαλκέζη
Η Microsoft κάνει προσφορά αγοράς σε όσους έχουν πειρατική έκδοση του Microsoft Office
Τους δίνει 50%. 

Η πειρατεία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Όχι μόνο στερεί από τους προγραμματιστές λογισμικού και τις εταιρείες πολύτιμα έσοδα, αλλά επίσης ανοίγει τους τελικούς χρήστες σε επιτήδειους που προωθούν όλο και πιο εξελιγμένο κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Κανείς δεν γνωρίζει περισσότερα για την πειρατεία από τη Microsoft. Για δεκαετίες, χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν παράνομα αντίγραφα των Windows και του Office. Είναι μια χαμένη μάχη, οπότε αντί να πολεμά αυτούς που χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό, η Microsoft επιχειρεί πλέον μια διαφορετική προσέγγιση, δελεάζοντας τους πειρατές, αντί να τους αναγκάζει να "περπατήσουν στη σανίδα".

To gHacks, μέσω του PCWorld, αναφέρει ότι οι χρήστες με πειρατικές εκδόσεις της δημοφιλούς σουίτας λογισμικού Office  λαμβάνουν προσφορές για έκπτωση 50% σε μια νόμιμη έκδοση . Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον ότι προσπαθεί να κατευθύνει τους πειρατές να χρησιμοποιήσουν την διαδικτυακή Suite Office 365. Δεδομένου ότι οι πειρατικές εκδόσεις αφορούν κυρίως offline χρήση του Microsoft Office, είναι πραγματική πρόκληση για την Microsoft να προσελκύσει χρήστες οι οποίοι ήδη χρησιμοποιούν «δωρεάν» το λογισμικό της και μπορεί να είναι απρόθυμοι να φτιάξουν λογαριασμό Microsoft. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να κατέχουν το λογισμικό που χρησιμοποιούν και να μην ανησυχούν αν τους παρακολουθεί η Microsoft. 

Φαίνεται ότι η προσφορά είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένες αγορές. Το Google Docs και οι εναλλακτικές λύσεις open source όπως το LibreOffice είναι σκληρός ανταγωνισμός για την Microsoft. Μένει να φανεί εάν η Microsoft θα χτυπήσει όντως την πειρατεία δελεάζοντας τους χρήστες να αγοράσουν τα προϊόντα της. Θα ακολουθήσουν άλλοι software  developers  το παράδειγμά της; Μια προσιτή Adobe Suite θα ήταν ωραία εξέλιξη. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Dec 2021 18:33 #259152 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Microsoft κάνει προσφορά αγοράς σε όσους έχουν πειρατική έκδοση του Microsoft Office




Τους δίνει 50%. 

Η πειρατεία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Όχι μόνο στερεί από τους προγραμματιστές λογισμικού και τις εταιρείες πολύτιμα έσοδα, αλλά επίσης ανοίγει τους τελικούς χρήστες σε επιτήδειους που προωθούν όλο και πιο εξελιγμένο κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Κανείς δεν γνωρίζει περισσότερα για την πειρατεία από τη Microsoft. Για δεκαετίες, χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν παράνομα αντίγραφα των Windows και του Office. Είναι μια χαμένη μάχη, οπότε αντί να πολεμά αυτούς που χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό, η Microsoft επιχειρεί πλέον μια διαφορετική προσέγγιση, δελεάζοντας τους πειρατές, αντί να τους αναγκάζει να "περπατήσουν στη σανίδα".

To gHacks, μέσω του PCWorld, αναφέρει ότι οι χρήστες με πειρατικές εκδόσεις της δημοφιλούς σουίτας λογισμικού Office λαμβάνουν προσφορές για έκπτωση 50% σε μια νόμιμη έκδοση . Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον ότι προσπαθεί να κατευθύνει τους πειρατές να χρησιμοποιήσουν την διαδικτυακή Suite Office 365. Δεδομένου ότι οι πειρατικές εκδόσεις αφορούν κυρίως offline χρήση του Microsoft Office, είναι πραγματική πρόκληση για την Microsoft να προσελκύσει χρήστες οι οποίοι ήδη χρησιμοποιούν «δωρεάν» το λογισμικό της και μπορεί να είναι απρόθυμοι να φτιάξουν λογαριασμό Microsoft. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να κατέχουν το λογισμικό που χρησιμοποιούν και να μην ανησυχούν αν τους παρακολουθεί η Microsoft. 

Φαίνεται ότι η προσφορά είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένες αγορές. Το Google Docs και οι εναλλακτικές λύσεις open source όπως το LibreOffice είναι σκληρός ανταγωνισμός για την Microsoft. Μένει να φανεί εάν η Microsoft θα χτυπήσει όντως την πειρατεία δελεάζοντας τους χρήστες να αγοράσουν τα προϊόντα της. Θα ακολουθήσουν άλλοι software developers το παράδειγμά της; Μια προσιτή Adobe Suite θα ήταν ωραία εξέλιξη. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification