Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

23 Jul 2020 16:54 #236886 by Blood Prince
H πυρκαγιά από το σπίτι μου.
Ευτυχώς που το σπίτι μου δεν κάηκε και ευτυχώς που σε κανένα χρόνο θα μετακομίσω σε άλλο σπίτι μέσα στην Κόρινθο κοντά σε θάλασσα και πλέον δεν θα κινδυνεύω εξαιτίας ανεγκέφαλων εμπρηστών.


Βέβαια ποιός ενδιαφέρεται για το αν καεί το σπίτι του γείτονα...ο καθένας κοιτάει να περνάει καλά στον μικρόκοσμο που ζει..κάποιοι μπορεί να χαρούν κιόλας...ξέρω πως υπάρχουν υπάνθρωποι αναμεσά μας που ζηλεύουν και χαίρονται όταν κάποιος παθαίνει κακό.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jul 2020 15:16 #236978 by Ηλιας
Αυτα δυστυχως ειναι τα ασχημα. Αλλα ποιος ενδιαφερεται; Κανεις. Ολοι την τσεπη τους κοιτανε.

Εκει δυστυχως μας καταντησαν οι αλητες.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jul 2020 21:55 - 29 Jul 2020 21:57 #237071 by Blood Prince
Μου αρέσει που έκανα Μεταπτυχιακό στην Τραπεζική.

Τράπεζες: Στην πόρτα της εξόδου 2.500 εργαζόμενοι

Την στρατηγική που σχεδιάζουν να ακολουθήσουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών αναφορικά με την περαιτέρω μείωση των καταστημάτων και του προσωπικού τους «φωτογράφισε» χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φ. Καραβίας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας ο κ. Καραβίας αναφέρθηκε στο άλμα που κατέγραψαν οι ψηφιακές συναλλαγές κατά τη διάρκεια του 2019 γεγονός που προοιωνίζεται μια ακόμη προσπάθεια των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων για την περικοπή του λειτουργικού τους κόστους.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραβίας τόνισε στην ομιλία του ότι οι ψηφιακές συναλλαγές το 2019 αντιπροσώπευαν το 42% του συνόλου των συναλλαγών της Eurobank και το 80% των πληρωμών και χρηματικών μεταφορών, ενώ οι χρήστες του MobileApp ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

Είναι προφανές ότι τα παραπάνω νούμερα για το 2020 λόγο του κορονοϊού θα έχουν εκτοξευτεί αυξάνοντας την πίεση στις τράπεζες να μειώσουν ακόμη περισσότερο δίκτυο και προσωπικό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, οι τράπεζες, που έχουν κόψει ήδη τα λειτουργικά τους κόστη ως ποσοστό των εσόδων σε επίπεδο χαμηλότερο του μέσου όρου της ευρωζώνης, θα προχωρήσουν την τριετία 2020 – 2022 σε νέες βαθιές περικοπές των δαπανών προσωπικού.

Οι τραπεζικές διοικήσεις προβληματίζονται για την κατεύθυνση που θα πρέπει να πάρουν τα επόμενα προγράμματα μείωσης προσωπικού, καθώς θεωρούν ότι τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που εφαρμόζονται ως τώρα έχουν υψηλό κόστος.

Ωστόσο τραπεζικές πηγές επισημαίνουν στο News247.gr ότι τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου ναι μεν θα συνεχιστούν, ωστόσο θα είναι φτωχότερα ως προς το ύψος της αποζημίωσης. Κι αυτό διότι οι συνθήκες στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος έχουν αλλάξει δραστικά, ο όγκος των συναλλαγών στα καταστήματα έχει περιοριστεί και επομένως δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης.

Αλλάζει τα δεδομένα η τηλεργασία

Την ίδια στιγμή σημαντικές αλλαγές, όμως, έχει επιφέρει στην αγορά εργασίας η πανδημική κρίση και ο τραπεζικός κλάδος δεν αποτελεί εξαίρεση. Ήδη, μεγάλο ποσοστό των τραπεζικών υπαλλήλων (περίπου 50%) εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι μέσω τηλεργασίας.

Η δυνατότητα αυτή που αναπτύχθηκε από τα τμήματα Πληροφορικής των τραπεζών υπό τις πιεστικές συνθήκες του κορονοϊού αναμένεται να αξιοποιηθεί δεόντως από τις τράπεζες, όπως και άλλους εργοδότες γενικότερα, προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη μέσω ευέλικτων μορφών εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έναρξη της φετινής χρονιάς βρήκε τις τέσσερις συστιμικές τράπεζες με μειωμένο προσωπικό και λιγότερα καταστήματα, συνεχίζοντας την πολιτική συρρίκνωσης του δικτύου με ταυτόχρονη ενίσχυση των ηλεκτρονικών δικτύων συναλλαγών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ένωση Tραπεζών για το 2019, τα τέσσερα συστημικά ιδρύματα έκλεισαν 167 καταστήματα το περασμένο έτος και μείωσαν το δυναμικό τους κατά 3.055 άτομα. Η συρρίκνωση αυτή ισοδυναμεί με 8% συνολικά για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Σημειώνεται ότι η μείωση προσωπικού στις τράπεζες προέρχεται, εκτός από συνταξιοδότηση, από προγράμματα εθελούσιας εξόδου που «τρέχουν» κάθε χρόνο όλα τα ιδρύματα. Το περασμένο έτος, μάλιστα, λόγω μη επίτευξης του στόχου σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διοικήσεις επανέλαβαν τα προγράμματα παρέχοντας αυξημένα κίνητρα για μεγαλύτερη συμμετοχή.

Τι σχεδιάζουν οι τράπεζες για το 2020

Για το 2020, η Eurobank έχει προαναγγείλει ήδη τη μείωση των καταστημάτων κατά 50, μετά από τη διατήρηση του δικτύου της στα ίδια επίπεδα το 2019.

Τη μεγαλύτερη μείωση, όμως, σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς που συντηρεί και το μακράν μεγαλύτερο δίκτυο, με κλείσιμο 100 καταστημάτων μέσα στο έτος. Ανάλογη τακτική αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες δύο τράπεζες.

Σε ότι αφορά στο προσωπικό, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει ενημερώσει ήδη τους αναλυτές και το προσωπικό ότι στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της θα προχωρήσει σε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού μέσα στην χρονιά.

Στη Eurobank το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα τρέξει το 2020 θα αφορά στην αποχώρηση 400 εργαζομένων, πέραν των 500 που μεταφέρθηκαν στην εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων FPS.

Νέο στοχευμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου σχεδιάζει για το 2020 και η ΑlphaΒank (σ.σ. πέραν της αποχώρησης των 800 εργαζομένων, οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο και μετά θα εργάζονται στη νέα Cepal) αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς.

Συνολικά η μείωση του προσωπικού για το 2020 στο πιστωτικό σύστημα εκτιμάται στα 2.500 άτομα, με τις εν λόγω αποχωρήσεις να είναι ανεξάρτητες από τη μείωση του προσωπικού, η οποία θα προέλθει (σε Eurobank και ΑlphaΒank) από τη μεταφορά αθροιστικά 1.300 υπαλλήλων στις εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Oct 2020 10:50 #239854 by Giorgos Tsolaridis
Η ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής - Ποιοί κρίθηκαν ένοχοι και γιατί

Ιστορικής σημασίας απόφαση για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την Ευρώπη εξέδωσε σήμερα το Δικαστήριο καταδικάζοντας τον σκληρό πολιτικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αφήνοντας πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Η απόφαση υπήρξε καταδικαστική και για τους 18 πολιτικούς της ΧΑ που δικάστηκαν για εγκληματική οργάνωση, όμως για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο το δικαστήριο τους καταδίκασε για το βαρύτερο. Δηλαδή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.


Μετά τη σημερινή απόφαση το ναζιστικό φαινόμενο που άνθησε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας υπέστη πολιτική και ποινική καταδίκη ενώ επιβεβαιώθηκε πλήρως το βαρύ κατηγορητήριο και οι προσπάθειες της δικαιοσύνης αλλά και των κομμάτων του κοινοβουλευτικού τόξου δικαιώθηκαν ως προς τη δίωξη του ναζιστικού φαινομένου που είχε λάβει τη μορφή εκτεταμένων εγκληματικών δράσεων.

Την απόφαση ανακοίνωσε στις 11 σήμερα το πρωί η εμβληματική πρόεδρος της δίκης Μαρία Λεπενιώτη και υπήρξε ομόφωνη με μέλη τη Γεσθημανή Τσουφλόγλου τον Ανδρέα Ντόκο και εισαγγελέα την Αδαμαντία Οικονόμου με αναπληρωτή τον Στέλιο Κωσταρέλο.


Εκτός από τους επτά πολιτικούς που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης το δικαστήριο κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παν. Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κων. Μπαρμαπερούση, Ευσ. Μπούκουρα, Χρυσοβαλάμντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημ. Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Νωρίτερα, οι δικαστές επίσης ομόφωνα έκριναν ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον καθ’ ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους για τη στυγερή δολοφονία Φύσσα.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη βίαιη επίθεση κατά στελεχών του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι, οι πέντε για την επίθεση σε αλιεργάτες και για άλλες υποθέσεις.


Με χειροκροτήματα δέχθηκε το κοινό μέσα στην αίθουσα την απόφαση ενώ η τραγική μητέρα του Παύλου Φύσσα φώναξε "παιδί μου δικαιώθηκες".

Συνολικά οι απαλλαγέντες είναι δύο για τη δολοφονία Φύσσα και άλλοι για επιμέρους πράξεις.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Feb 2021 01:59 - 16 Feb 2021 02:00 #246328 by Giorgos Tsolaridis
Καιρός: Χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας - Ερχεται λευκό 48ωρο στην Αττική

Δύο κύματα κακοκαιρίας στην Αττική - Χιονόστρωση, ολικός παγετός και -5 βαθμοί Ηδη η κακικαιρία   δείχνει τα δόντια της στην Αττική κι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός. Η <<Μήδεια>> ξεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα και τις επόμενες ώρες αναμένεται να «χτυπήσει» την Αττική. Η κακοκαιρία περνάει στο δεύτερο κύμα της και τα φαινόμενα μετατοπίζονται πιο νότια, κάτι που σημαίνει ότι η Αττική και η Βοιωτία θα βρεθούν στο επίκεντρο με τα χιόνια να πέφτουν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα επηρεαστούν οι περιοχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Από το ύψος της Λάρισας και προς τα κάτω, δηλαδή ΛαμίαΛειβαδιάΕύβοια ενώ η Αττική και η Βοιωτία θα δεχθούν τη μήνη του χιονιά. Πυκνό θα είναι το χιόνι που θα πέσει στην Αττική και θα επικρατήσει ολικός παγετός κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής (14/2).

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Mar 2021 01:03 - 12 Mar 2021 01:04 #247674 by Giorgos Tsolaridis
Έβρος: Σκηνικό έντασης με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά

Περίπολος της Frontex δέχθηκε πυροβολισμούς την Κυριακή κοντά στο χωριό Τυχερό από την τουρκική πλευρά.
Τι έγραψε στο twitter ο Έλληνας ανταποκριτής του Spiegel.Περιστατικό μεγάλης έντασης έλαβε χώρα την Κυριακή στα ελληνοτουρκικά σύνορα σύμφωνα με δημοσιογραφική αναφορά.

Όπως υπογραμμίζει ο ανταποκριτής του Spiegel στην Ελλάδα, Γιώργο Χρηστίδη, τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξε επεισόδιο στον Έβρομε πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική.

Όπως αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter ο δημοσιογράφος, τη στιγμή των πυροβολισμών περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή και Γερμανών αστυνομικών ενώ το περιστατικό φαίνεται να έχει λάβει χώρα κοντά στο χωριό Τυχερό.

Σύμφωνα με τον Έλληνα ρεπόρτερ δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο μετά από σχετική απόφαση τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή εντάθηκαν.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Mar 2021 13:59 - 13 Mar 2021 14:02 #247731 by Giorgos Tsolaridis
Επίθεση με βιτριόλι - Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η όψη μου με τρομάζει Μιλάει για πρώτη φορά μετά την επίθεση με βιτριόλι - Περιγράφει με λεπτομέρειες την ημέρα της επίθεσης - Πώς είναι σήμερα η κατάσταση της υγείας της και η καθημερινότητά τηςΜια συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό «ΟΚ» η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η 34χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι από μια άλλη, 35χρονη γυναίκα, περιέγραψε την ημέρα που της άλλαξε τη ζωή αλλά και τα όσα ζει προσπαθώντας να επουλώσει τις πληγές που της προκάλεσε το καυστικό υγρό.
Ιωάννα έχουν περάσει δέκα μήνες από την επίθεση που δέχτηκες. Ποιες είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις από εκείνη τη μέρα;

Ήταν πρωί και μόλις είχα φτάσει στο γραφείο. Τη στιγμή που μπήκα στην είσοδο συνέβη ό,τι συνέβη. Η πιο δυνατή ανάμνηση που έχω είναι αυτή η έντονη, βαριά χημική μυρωδιά όταν έπεσε πάνω μου, στο πρόσωπό μου, ένα  παχύρρευστο υγρό . Κατάλαβα αμέσως πως ήταν κάποιο οξύ. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον αφόρητο πόνο που ένιωσα και τον μεγάλο πανικό που με κατέβαλε. Είχα την αίσθηση πως εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω, πως φεύγει η ζωή μου και ένιωθα αβοήθητη και ανήμπορη. Έφυγα ουρλιάζοντας, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια και πήγα ενστικτωδώς μέχρι το απέναντι φαρμακείο. Ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό. Πιστεύω ότι λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, της επιβίωσης. Έχουν χαραχτεί στο μυαλό μου οι τρομαγμένες εκφράσεις των ανθρώπων στο φαρμακείο. Δεν τολμούσε να με ακουμπήσει κανείς. Πάγωσαν, δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Φώναζα «Βοηθήστε με, καίγομαι, πεθαίνω». Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να αντέξω, να παλέψω για να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Μέσα στον πανικό μου, έναν πρωτόγνωρο πανικό και απελπισία, ένιωθα πως είμαι η μόνη που μπορούσα να με βοηθήσω.

Πώς βρέθηκες τελικά στο νοσοκομείο;

Η φαρμακοποιός με γνώριζε, ψώνιζα κάποιες φορές από εκεί, έτσι από το φαρμακείο κάλεσαν συνεργάτες μου στην εταιρεία και εκείνοι με πήγαν στο Metropolitan.

Ξέρω ότι είναι εξαιρετικά επώδυνο να γυρνάς τον χρόνο σε εκείνες τις στιγμές, αλλά πώς έχουν καταγραφεί μέσα σου εκείνες οι πρώτες μέρες στο νοσοκομείο;

Δεν είχα καταλάβει καθόλου τι μου έχει συμβεί… πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Είχα αντιληφθεί πως μου είχαν ρίξει κάτι καυστικό και προσπαθούσα απλά να μη χάσω τον εαυτό μου, να μη χάσω το μυαλό μου, να μη χάσω επαφή με το περιβάλλον και να κατανοήσω τι γίνεται. Είχα μόνο ερωτηματικά. Ποιος; Γιατί; Μετά το ατύχημα με είχαν πάει στο Metropolitan αλλά την επόμενη μέρα με μετέφεραν στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων στο Θριάσιο. Εκεί από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά μου η γιατρός μου, η κυρία Καλοφώνου

Το πρώτο διάστημα είχα μια άρνηση στο να κατανοήσω και να αποδεχτώ τι μου είχε συμβεί. Όσο περνούσαν οι μέρες, η γιατρός μου με ενημέρωνε για την κατάστασή μου -αλλά μόνο όταν εγώ τη ρωτούσα και μόνο μέχρι το σημείο που άντεχα. Κάποια στιγμή άρχισα να σκέφτομαι πως κάτι δεν καταλαβαίνω καλά, ένιωθα πως κάτι δεν πηγαίνει καθόλου σωστά. Πάγωνε το αίμα μου στις απαντήσεις που έπαιρνα αλλά δεν ήμουν καθόλου έτοιμη να το διαχειριστώ. Ένιωθα μπερδεμένη. Αναρωτιόμουν μήπως κάτι άλλο εννοεί η γιατρός μου με αυτά που μου λέει. Έλεγα μέσα μου πως πρέπει να είμαι συνεργάσιμη, να είμαι καλή ασθενής, να μην εξωτερικεύω την αγωνία και τον πόνο μου, με την ελπίδα πως σε λίγες μέρες θα έκανα την ίδια ερώτηση και θα έπαιρνα μια καλύτερη, πιο αισιόδοξη απάντηση.

Ποια ήταν η πρώτη ερώτηση που έκανες στη γιατρό σου; Ποιες ήταν οι σκέψεις σου εκείνες τις δύσκολες ώρες;

Η κυρία Καλοφώνου είναι πάντα λιγομίλητη. Στις πρώτες μας συζητήσεις, πήρα μια βαθιά ανάσα και βρήκα το θάρρος να τη ρωτήσω όλα αυτά που στριφογυρνούσαν συνεχώς στο μυαλό μου. Η ερώτηση ήταν: Τι είναι αυτό που μου έχει συμβεί, αν θα κάνω κάποιο χειρουργείο και πότε θα μπορέσω να πάω στο σπίτι μου. Μέχρι τότε πίστευα αφελώς πως σε 2-3 εβδομάδες θα γίνω καλά και θα βγω, δεν είχα καμία εικόνα της πραγματικότητας.

Θυμάμαι πως μου είπε: «Αυτό που έχεις πάθει είναι πολύ σοβαρό, αυτό που σου έκαναν είναι πολύ κακό. Εγώ δεν είμαι εδώ για να εξετάσω το πώς και το γιατί συνέβη, εγώ είμαι εδώ για να γίνεις καλά. Θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και να προετοιμαστείς για πολλά χειρουργεία». Στα λόγια της αυτά, θυμάμαι, μου κόπηκε η ανάσα. Ήταν η πρώτη φορά που αναρωτήθηκα τι έχω πάθει και χρειάζομαι τόσο πολλά χειρουργεία…

Πέρα από τους φρικτούς πόνους, ήμουν σε μεγάλο σοκ, δεν μιλούσα καθόλου, ούτε καν στη μητέρα μου. Προσπαθούσα να συγκροτήσω τις σκέψεις και τις δυνάμεις μου και να εξηγήσω με τη λογική όσα μου συνέβαιναν. Δεν ήξερα ποιος μου είχε επιτεθεί και γιατί βρισκόμουν σε αυτή την κατάσταση. Σκεφτόμουν πως –έστω συνειδητά– δεν έχω βλάψει κανέναν. Αναρωτιόμουν πώς ήταν δυνατόν να έχω ενοχλήσει κάποιον χωρίς να το έχω καταλάβει, ώστε να με μισεί τόσο που να με κυνηγά με μανία, ξανά και ξανά, για να με σκοτώσει. Δεν έβγαινε νόημα. Ένιωσα πως χάνω τη λογική μου και τον εαυτό μου. Σκεφτόμουν πως ή έχω τρελαθεί και δεν μου το λένε ή πως όλοι οι άλλοι είναι τρελοί.

Μου είχε περάσει από το μυαλό ότι ίσως μου έχουν στήσει μια καλοστημένη φάρσα και παρακαλούσα κάποιος να βγει και να πει πως είναι όλα ψέματα… Επειδή το αριστερό μου μάτι ήταν σοβαρά τραυματισμένο και δεν είχα καλή όραση, με είχαν συμβουλεύσει οι γιατροί να κρατώ όσο μπορώ κλειστά τα μάτια μου για να επουλωθεί η ουλή από το έγκαυμα. Έτσι, δεν είχα καθαρή εικόνα του ευρύτερου χώρου όπου βρισκόμουν. Σκεφτόμουν, λοιπόν, μήπως δεν ήμουν στο Λάτσειο, όπως μου έλεγαν, αλλά με είχαν φέρει σε ψυχιατρική κλινική και μου το έκρυβαν. Όταν κάποια στιγμή ήρθε να με πάρει ο τραυματιοφορέας μου, ο Μιχάλης, να με μεταφέρει στην οφθαλμολογική κλινική για να με εξετάσουν, όπως ήμουν στο καροτσάκι, εξουθενωμένη και με θολή όραση, προσπαθούσα σε πόρτες, διαδρόμους και ασανσέρ να δω και να ελέγξω τις ταμπέλες για να επιβεβαιώσω πως όντως είμαι σε νοσοκομείο -και όταν είδα μια σχετική επιγραφή ένιωσα μεγάλη ανακούφιση.

Τη σοβαρότητα του τραυματισμού σου πότε τη συνειδητοποίησες;

Χρειάστηκα μήνες για να καταλάβω τι μου έχει συμβεί. Άργησα πολύ και θα εξηγήσω γιατί. Ρωτούσα τη γιατρό μου για ποιο λόγο δεν μπορούν να επουλωθούν τα τραύματα και μου έλεγε: «Έχεις εγκαύματα ολικού πάχους». Δεν αντιλαμβανόμουν τι είναι αυτό, δεν είχα ιατρικές γνώσεις. Μου εξηγούσε ότι η αναπλαστική λειτουργία είχε καταστραφεί, είχε καεί και προσπαθούσαν να αναπληρώσουν αυτή τη λειτουργία με μοσχεύματα. Για να το καταλάβω, μου εξηγούσε: «Όταν κάτι καίγεται, χάνεται για πάντα, εξαφανίζεται… Δεν μπορείς να έχεις το ίδιο δέρμα ξανά». Για να το καταλάβει κάποιος αυτό, αρκεί να σκεφτεί πως όταν σε έναν άνθρωπο συμβαίνει κάτι τέτοιο, μετά ζυγίζει λιγότερα κιλά, διότι έχει κάψει και έχει χάσει βασικά στοιχεία από τον οργανισμό του. Βέβαια, τότε δεν είχα ακόμα δει τι έχω πάθει.

Πώς είναι σήμερα η κατάσταση της υγείας, αλλά και της ψυχολογίας σου;

Έχω κάνει ήδη οκτώ χειρουργεία. Αυτή η περίοδος είναι μεταβατική. Πρέπει να ξεκουραστεί ο οργανισμός μου και να μπορέσω να συνεχίσω. Πριν από λίγες μέρες πήρα μια εκτίμηση από ένα εξειδικευμένο σε εγκαύματα νοσοκομείο της Γαλλίας σχετικά με την κατάστασή μου, η οποία ήταν αποκαρδιωτική. Εκκρεμούν πολλές και πολύπλοκες επανορθωτικές επεμβάσεις, πολύ επίπονες, που εγκυμονούν και μια σειρά από κινδύνους, είναι μια μακρά διαδικασία, με όλο το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος που συνεπάγεται αυτό για έναν άνθρωπο και την οικογένειά του. Δεν υπάρχει κάποιος γιατρός που μπορεί να μου πει με σιγουριά πόσα χειρουργεία θα χρειαστώ, γιατί παίζει ρόλο το πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός μου. Τα πιο σημαντικά θα είναι στο μάτι και στο αυτί μου.

Όταν θα είμαι έτοιμη, θα ξεκινήσουμε και μία ακόμα διαδικασία με διατατήρες και δερματικά μοσχεύματα για να ενισχυθούν κάποιες περιοχές που είναι εντελώς κατεστραμμένες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά περιστατικά εκτεταμένων χημικών εγκαυμάτων. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστώ συνδρομή και θεραπείες από κέντρα αποκατάστασης του εξωτερικού, όπου τέτοια περιστατικά δυστυχώς είναι πιο συχνά και υπάρχει μεγαλύτερη εξειδίκευση στην αντιμετώπισή τους. Κάτι τέτοιο σημαίνει επιπλέον έξοδα μετάβασης, διαμονής και πληρωμής νοσηλευτικών δαπανών για εμένα και τη μητέρα μου, τα οποία ακόμα δεν ξέρω αν και πώς μπορούν να καλυφθούν.

Ποια είναι πλέον η καθηµερινότητά σου;

Θα σου εξηγήσω την κατάστασή μου όσον αφορά την καθημερινότητά μου. Δεν μπορώ καθόλου να εκτεθώ στον ήλιο. Πέρα από τους λόγους της εικόνας μου, που δεν με κάνει να νιώθω άνετα να κυκλοφορώ, δεν μπορώ να εκτεθώ στο φως της μέρας για λόγους ευαισθησίας. Δεν μπορώ να εργαστώ για πρώτη φορά στη ζωή μου, το ίδιο και η μητέρα μου, που με φροντίζει καθημερινά αφού η όραση και η κίνησή μου δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί. Πρέπει να φοράω μια σκληρή ειδική μάσκα στο πρόσωπο. Ο ρόλος της είναι να πιέζει τις ουλές 24 ώρες το 24ωρο και είναι πολύ περιοριστική. Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Όλες τις υπόλοιπες ώρες τη φορώ. Ακόμα κι αν θέλω να πιω νερό, δεν μπορώ, πρέπει να πιω με καλαμάκι. Δεδομένου πως έχω εγκαύματα και ουλές σε όλο το σώμα, φοράω ειδικά πιεστικά ρούχα από ίνες σιλικόνης για να ασκούν πίεση στα τραυματισμένα σημεία.

Όλη αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα. Τα μοσχεύματα που έχω χρειάζονται συνεχή ειδική περιποίηση για να μην απορριφθούν από τον οργανισμό μου. Είναι κάτι που θα πρέπει να γίνεται εφ’ όρου ζωής, για να μη χρειαστεί να αντικατασταθούν. Στα σημεία των εγκαυμάτων, που είναι πολύ ευαίσθητα, προκύπτουν συνεχώς μικροτραυματισμοί και μολύνσεις, έτσι το μπάνιο μου μπορεί να γίνει μόνο με αντισηπτικό. Η μητέρα μου έχει αναλάβει την αποκλειστική φροντίδα μου. Ακόμα και ύστερα από τόσους μήνες δεν είμαι εξοικειωμένη με την εμφάνιση των τραυμάτων μου. Δεν νιώθω άνετα να ακουμπήσω τον εαυτό μου, δεν είναι καθόλου ευχάριστη η αίσθηση όταν με ακουμπάω, ούτε η εικόνα μου όταν με βλέπω. Η όψη μου μέχρι και σήμερα με τρομάζει.

Πώς ένιωσες όταν είδες για πρώτη φορά τον εαυτό σου μετά την επίθεση;

Αυτό έγινε λίγες µέρες πριν βγω από το νοσοκομείο. Ήταν πολύ σοκαριστικό για µένα. Οι ψυχολόγοι στο νοσοκομείο µε πίεζαν να κάνω την κίνηση αυτή πιο νωρίς. Έχω τραύματα παντού. Στο πρόσωπο, στον λαιμό, στον θώρακα, στα χέρια µου, στην κοιλιά µου, ακόμα και στην πλάτη. Τραυματισμένοι είναι και οι µηροί µου, από όπου παίρνουμε τα µοσχεύµατα. Ανέπαφη είμαι από τα γόνατα και κάτω. Κάποιοι ίσως αναρωτηθούν το πώς, αλλά ήταν τόσο µεγάλη η ποσότητα του υγρού που µου έριξε, ώστε από τα µαλλιά µου κυλούσε προς όλα τα σημεία.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Mar 2021 16:48 - 13 Mar 2021 16:50 #247747 by Blood Prince
Στον ανακριτή η 18χρονη που καταγγέλλει ξυλοδαρμό και σεξουαλική παρενόχληση από αστυνομικούς 


Μια πολύ σοβαρή  καταγγελία , που χρήζει άμεσης διερεύνησης, ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά 18χρονη κοπέλα που συνελήφθη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Νέας Σμύρνης.  Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα, Σάββατο, η 18χρονη Έφη, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, και η οποία έκτοτε κρατείται στη ΓΑΔΑ, όπου, όπως  καταγγέλλεται , έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από αστυνομικούς, οι οποίοι προηγουμένως φέρονται να είχαν ασκήσει και φυσική βία σε βάρος της.Τη σοκαριστική καταγγελία κοινοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα την Πέμπτη η «Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης», η οποία σε νεότερη ενημέρωση της για την υπόθεση γνωστοποίησε πως η ανάρτηση που ακολουθεί κινητοποίησε μεγάλη μερίδα πολιτών, οι οποίοι και κάλυψαν τα δικαστικά έξοδα της νεαρής, καθώς αντιμετωπίζει, μαζί με ομάδα συγκατηγορουμένων, κατηγορίες όπως η έκρηξη, η κατοχή εκρηκτικών, η αντίσταση κατά της αρχής κ.α..

Αναλυτικά η επίμαχη καταγγελία:

«Το βράδυ της 9/3/2021 στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, κάποιες ώρες μετά τα επεισόδια που διεξήχθησαν, η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την εκδίκηση για τα συμβάντα που προηγήθηκαν, ξυλοκοπούσε ανελέητα και μοίραζε πλαστές κατηγορίες σε όσους βρίσκονταν εκεί. Ένα από τα θύματά τους ήταν και η 18χρονη Έφη.Αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης από άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου το μαρτύριο της συνεχίστηκε.Σύμφωνα με την ίδια, ένας από τους αστυνομικούς την απείλησε λέγοντας της "ΕΣΥ ΘΑ ΓΑΜ..ΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ".Ενώ, ο άλλος αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ της έπιασε τα οπίσθια και της είπε "ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΝΑ ΣΕ ΓΑ..ΣΩ".Όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε, της έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο και μετά από περεταίρω διαμαρτυρίες της, ξυλοκοπήθηκε και από τους υπόλοιπους ΜΑΤατζηδες που βρίσκονταν εκεί.Ενώ η Έφη έκανε εμετό με αίμα, οι ΜΑΤατζηδες της φώναζαν "ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ..ΝΑ;".Στη συνέχεια, ζήτησε ιατρική βοήθεια αλλά οι αστυνομικοί της απάντησαν "ΘΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ" και τη ξαναχτύπησαν στο πρόσωπο.Σχεδόν 24 ώρες μετά τη σύλληψη της, όχι μόνο δεν της έχει προσφερθεί ιατρική περίθαλψη, αντιθέτως έχει δεχθεί πολλαπλές απειλές βιασμού».  

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Mar 2021 01:41 - 14 Mar 2021 01:43 #247816 by Blood Prince
H 18 χρονη τελικά δεν είναι τόσο αθώα όσο νόμιζα καθώς πρίν συλληφθεί επιτέθηκε σε αστυνομικό των MAT.

www.ellinikahoaxes.gr/2021/03/13/nea-smyrni-kommeno-to-vinte...is-apo-astynomikous-se-kopela/

 

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Mar 2021 16:11 - 16 Mar 2021 16:12 #247918 by Blood Prince

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification