Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

07 Sep 2007 15:54 #36922 by Αντώνης Κατρής
Αυτό που λες δεν ισχύει. Είναι και οι νέοι που δεν ξέρεις τι θα ψηφίσουν, υπάρχουν αυτοί που αλλάζουν ψήφο και φυσικά αρκετοί από αυτούς που δεν είχαν ψηφίσει που ίσως ψηφίσουν (αντίστοιχα δεν ξέρεις ποιοι από αυτούς που είχαν ψηφίσει δε θα ψηφίσουν φέτος).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Sep 2007 12:31 #36932 by Ilias Diamantopoulos
loipon giauto ta politika grafeia analamvanoun na kanoun tilefwna gia na doun pioi tha tous upostirixoun

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Sep 2007 01:17 #37065 by Μάνος Γρυπάρης
Από χθες η Νέα Δημοκρατία κυβερνάει για πρώτη φορά στην ιστορία της για 2η συνεχόμενη τετραετία.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, όλοι ασχολούνται με το ΠΑΣΟΚ. Επιτέλους, όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Παπανδρέου θα αντικασταθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Θα ήθελα να σταθώ σε μία διατύπωση άποψης του τελευταίου η οποία δημοσιεύτηκε στο blog του ( evenizelos.blogspot.com ) τον Νοέμβριο του 2006 και αφορά την πυροσβεστική υπηρεσία:

Το δεύτερο σημείο αφορά την πολιτική προστασία, δηλαδή καθετί που αφορά κάθε έλληνα και κάθε μέλος της κοινωνίας των πολιτών γιατί στην πολιτική προστασία, δηλαδή στην αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών και ιδίως των φυσικών καταστροφών, κρίνεται η ποιότητα του κράτους και η ικανότητα του να προβλέπει και να διαχειρίζεται κρίσεις: από μία μικρή πυρκαγιά μέχρι ένα μεγάλο σεισμό.
Η συζήτηση έγινε με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το πυροσβεστικό σώμα, που πρέπει κατά τη γνώμη μου να είναι ο κορμός της πολιτικής προστασίας και ο συντονιστής όλων των άλλων υπηρεσιών λόγω της εμπειρίας αλλά και της υποδομής που διαθέτει.
Η ενοποίηση των υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης θα επιφέρει σχεδόν αυτόματα την ενοποίηση των υπηρεσιών που ασχολούνται με την πολιτική προστασία και ιδίως της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.


Ποιος να το περίμενε, ε? Κι έχει και συνέχεια! Ιανουάριος του 2007:

Περίεργες κλιματολογικές συνθήκες...

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι καταθέσαμε χθες με τον Ανδρέα Λοβέρδο ερώτηση στη Βουλή απευθυνόμενη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με τις επιπτώσεις από τις περίεργες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο καιρό.
Παραθέτω το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

"Οι περίεργες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν φέτος, κυρίως οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και η εντυπωσιακή μείωση των χιονοπτώσεων, προκαλούν αλυσιδωτές επιπτώσεις. Οι πιο σημαντικές από αυτές αφορούν:
Πρώτον, τα υδατικά αποθέματα και δεύτερον, την πιθανή αύξηση των πλημμυρών και των πυρκαγιών.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση οφείλει: Πρώτον, να συγκεντρώσει όλες τις αναγκαίες έγκυρες επιστημονικές πληροφορίες αξιοποιώντας το πανεπιστημιακό και ερευνητικό δυναμικό της χώρας σε συνεργασία με τα όργανα και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των εμπλεκομένων διεθνών οργανισμών και, δεύτερον, να συντονίσει, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τα μέτρα πολιτικής προετοιμασίας ενόψει των συνθηκών που διαμορφώνονται.
Ερωτώνται συνεπώς οι κ. Υπουργοί
α) Τι ενέργειες έχουν ήδη κάνει ως προς τα θέματα αυτά;
β) Τι ενέργειες σκέπτονται να προγραμματίσουν για το αμέσως επόμενο διάστημα;"


Τα υπόλοιπα εντός του blog. Πάντως η δημοτικότητα του Βενιζέλου στο Internet έχει ανέβει αρκετά μέσω του blog του, ενώ σύμφωνα με τα πρόσφατα γκάλοπ το 60-70% των ψηφοφόρων θέλει τον Βενιζέλο για Πρόεδρο ενώ όσοι στηρίζουν τον Παπανδρέου δεν ξεπερνούν σε κανένα γκάλοπ το 20%, δείγμα του ότι ο τελευταίος πράγματι το παράκανε με την γκρίνια του, ιδιαίτερα την τελευταία τετραετία.

Αξίζει να τονίσω εδώ ότι τα blogs του Βενιζέλου και του Ανδρουλάκη είναι τα παλαιότερα και τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα από τους έλληνες πολιτικούς. Αν ο Βενιζέλος βγει πρωθυπουργός τότε θα είναι ο 1ος ενεργός πρωθυπουργός-blogger στην ιστορία της Ελλάδας. Και λέω ενεργός εννοώντας ότι το ανανεώνει ορισμένες φορές τον μήνα και επιτρέπει ελεύθερα σχόλια από χρήστες! Ο Καραμανλής είχε επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο, χωρίς comments, αλλά το εγκατέλειψε μετά από λίγες ημέρες.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Sep 2007 11:33 #37066 by Kostas Sotiropoulos

Manos\ wrote: Από χθες η Νέα Δημοκρατία κυβερνάει για πρώτη φορά στην ιστορία της για 2η συνεχόμενη τετραετία.


Δεν ισχύει αυτό. Είχε κυβερνήσει ξανά για 2 συνεχόμενες τετραετίες (1974-1981) υπό τον Κων/νο Καραμανλή. Ήταν τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Manos\ wrote: Κατά έναν περίεργο τρόπο, όλοι ασχολούνται με το ΠΑΣΟΚ.


Καθόλου περίεργο γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ο μέγας χαμένος των εκλογών και ο μόνος χαμένος! Μια ήττα, πάντα σηματοδοτεί εξελίξεις, που τώρα φαίνονται ραγδαίες... Το ίδιο είχε συμβεί όταν είχε χάσει η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ το 1996.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Oct 2007 02:37 #38158 by Μάνος Γρυπάρης
Χρέος 34 εκατομμυρίων ευρώ βαραίνει τη Βουλή από τα τηλεφωνήματα των 300 του Κοινοβουλίου, οι οποίοι δεν πληρώνουν τους υπέρογκους λογαριασμούς τους ακόμη και όταν αυτοί υπερκαλύπτουν την ατέλειά τους.

Τη μεγάλη αυτή οικονομική εκκρεμότητα των τηλεφωνικών χρεών της τελευταίας επταετίας αναλαμβάνει να εξοφλήσει η Βουλή με ειδικό διακανονισμό. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2005 τα χρέη έφταναν περίπου τα 33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε αυτά προστέθηκαν τα χρέη του 2006 και του 2007, που εκτιμάται ότι ανέρχονται ήδη σε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δηλαδή, κάθε βουλευτής που πέρασε από το Κοινοβούλιο από το 2000 έως σήμερα έχει κοστίσει στον προϋπολογισμό της Βουλής και, ως εκ τούτου, στον Έλληνα φορολογούμενο 10.000 ετησίως μόνο για τις υπερβάσεις στα τηλεφωνικά έξοδά του.

Στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ στους υπόλοιπους οκτώ. Η ατέλεια με πλαφόν το ποσό των 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων (καλύπτει και γραμμή Internet) βαρύνει τη Βουλή.

Όσο για την κινητή τηλεφωνία, κάθε βουλευτής δικαιούται μία γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του, ενώ η Βουλή πληρώνει τα πάγια τέλη και το ποσό των 250 ευρώ μηνιαίως.

Το ποσό των περίπου 33 εκατομμυρίων ευρώ αφορά την περίοδο 2000-2005 και ανέλαβε να το εξοφλήσει η πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη, προχωρώντας στην υπογραφή σύμβασης με τον ΟΤΕ η οποία προβλέπει την εξόφληση της οφειλής σε δέκα δόσεις.

Newsroom ΔΟΛ

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Oct 2007 10:46 #38162 by a Guest
Μια ζωή τα ίδια.... 'Αλλος %&$&%$, άλλος πληρώνει

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Oct 2007 12:25 #38163 by Esperos
Θέλω τόσα να πω που τελικά δεν θα πω τίποτα...θα καταντήσω γραφικός! :wink:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Oct 2007 15:40 #38166 by a Guest
Χαιρε βαθος αμετρητο στην τσεπη του κρατους.....Ε ρε ξυλο που θελουν ολοι τους....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Dec 2007 13:13 #39110 by Γκικας Αγγελος
Ε βλεπετε τα ροζ τηλεφωνα κοστιζουν.....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Dec 2007 17:44 #39132 by Esperos
Ναι μονο που οι "πουτάνες" των ροζ τηλεφώνων είμαστε εμείς, ο λαός, εμάς γ@μ@νε...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification