Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Disney: Γενική συζήτηση

05 Aug 2016 11:00 #185857 by Πιέρρος Φουστέρης
20 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία τους, τρία κλασσικά 16-bit games της Disney εκσυγχρονίστηκαν και επανακυκλοφόρησαν για PC και Mac αποκλειστικά στο GOG.com! Διαβάστε περισσότερα στη σχετική είδηση !

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Jan 2017 14:09 #192127 by Μάνος Γρυπάρης


Disney Kids TV box: Η πρώτη κονσόλα της Disney είναι γεγονός.

Διαβάστε περισσότερα

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Mar 2018 17:20 #213189 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Ο υπεύθυνος του gaming τμήματος της Disney γίνεται πρόεδρος του ESPN


Όπως ανακοίνωσε το ESPN, την θέση του προέδρου στο δημοφιλές τηλεοπτικό δίκτυο θα αναλάβει ο James Pittaro.

Ο Pitaro ήταν υπεύθυνος του τμήματος gaming της Disney, η οποία θυμίζουμε ότι είναι η κάτοχος του τηλεοπτικού δικτύου ESPN. Πλέον γίνεται ο όγδοος πρόεδρος του ESPN μετά τον John Skipper, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει προβλήματα εθισμού. Στο παρελθόν ο James Pitaro είχε υπάρξει πρόεδρος της Disney Interactive. Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Bob Iger δήλωσε σχετικά: “Ο Jimmy είναι ένας ταλαντούχος και αφοσιωμένος ηγέτης με σωστό στρατηγικό όραμα και πάθος για τον αθλητισμό, στοιχεία που απαιτούνται για να οδηγήσει την ομάδα του ESPN αυτή την στιγμή”.

Θυμίζουμε ότι το 2014 η Disney μείωσε το προσωπικό της στο τμήμα gaming, απολύοντας 700 υπαλλήλους της, ανακοινώνοντας ότι θα δώσει περισσότερη προσοχή στο mobile και social gaming. Μάλιστα, το 2016 είχε κλείσει την Avalanche Software και το Disney Infinity.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Feb 2020 19:12 #231606 by Νικόλαος Κεχαγιάς
Έστειλε ανοικτή πρόσκληση σε οποιονδήποτε με μία εξαιρετική ιδέα.

Μετά την αποχώρηση της Disney από την ανάπτυξη games, η εταιρεία καλεί τους developers να υποβάλλουν προτάσεις για νέους τίτλους χρησιμοποιώντας την εκτενή αρχειοθήκη της.

Ο Sean Shoptaw, Senior Vice-Principal of Games and Interactive Experiences, μιλώντας στο 2020 DICE Summit στο Λας Βέγκας, τόνισε τη νέα προσέγγιση της Disney με αναφορά στην πιθανότητα της εταιρείας να εκπροσωπηθεί ξανά στην gaming βιομηχανία.

"Είμαι εδώ για ένα συγκεκριμένο λόγο, να σας εξουσιοδοτήσω να κάνετε μοναδικά πράγματα χρησιμοποιώντας την αρχειοθήκη μας", αναφέρει ο Shoptaw. Και συνεχίζει: "Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την δύναμη της δημιουργικότητας σε όλη τη βιομηχανία". Ο Shoptaw καλεί άλλες εκδοτικές εταιρείες να "παίξουν" με τα αρχειοθήκη της Disney, η οποία έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την απόκτηση και της 21st Century (μαζί με το gaming τμήμα της). Τονίζει δε την επιθυμία για αυθεντικές ιστορίες χρησιμοποιώντας αναγνωρισμένους χαρακτήρες και franchises, δίνοντας ως παραδείγματα τον τίτλο της Insomniac, Spider-Man και τον αντίστοιχο της Respawn, Star Wars Jedi: Fallen Order.

Η Disney έχει συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες κατά το παρελθόν. Με την Square Enix είχε συνεργασία για χρόνια αναπτύσσοντας το Kingdom Hearts όπως και για ένα exclusive τίτλο με την EA για το Star Wars. Η εμφάνιση στο DICE είναι η πρώτη φορά μετά την εσωτερική της αποχώρηση από την ανάπτυξη games που ανακοινώνει λεπτομέρειες πάνω στην καινούρια της στρατηγική.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Mar 2020 14:31 - 24 Mar 2020 03:37 #232362 by Αργύρης Ανδριανάτος
Η Disney σταματάει την παραγωγή ταινιών λόγω του κορωνοϊού

Μετά από την είδηση ​​ότι η Disney έχει αναστείλει τα γυρίσματα των ταινιών Marvel Shang-Chi και Legend of the Ten Rings λόγω του κορωνοϊού (COVID-19), η εταιρεία έχει πλέον κλείσει την παραγωγή των περισσότερων ταινιών της. Αυτές περιλαμβάνουν το Little Mermaid, το remake του Home Alone και το θρίλερ Nightmare Alley του Guillermo Del Toro.

Όπως αναφέρθηκε από το Variety, αυτές οι ταινίες της Disney έχουν αναβληθεί για σύντομο χρονικό διάστημα. Άλλες επηρεαζόμενες ταινίες είναι το Peter Pan & Wendy, το ιστορικό θρίλερ Ridley Scott, The Last Duel και το Shrunk, το οποίο είναι μια συνέχεια του Honey, I Shrunk the Kids.

Η δήλωση της Disney αναφέρει: «Ενώ δεν υπήρξαν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 στις παραγωγές μας, αφού εξετάσαμε το τρέχον περιβάλλον και το cast μας, έχουμε πάρει την απόφαση να σταματήσουμε την παραγωγή σε μερικές από τις ταινίες δράσης για μικρό χρονικό διάστημα και θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση και να ξεκινήσουμε ξανά το συντομότερο δυνατό».

Η παραγωγή για το Shang-Chi και το Legend of the Ten Rings διεκόπη αφού ο σκηνοθέτης Destin Daniel Cretton απομόνωσε τον εαυτό του με τη συμβουλή του γιατρού του. Αν και ο Cretton δεν έχει δείξει κανένα σύμπτωμα του ιού, έκανε το τεστ για τον COVID-19 επειδή έχει ένα νεογέννητο μωρό. Η ταινία είχε γυρίσματα στην Αυστραλία από τον περασμένο μήνα, ενώ η κυκλοφορία της αναμένεται τον Φεβρουαρίου του 2021.

Αυτές οι καθυστερήσεις παραγωγής έρχονται σε συνέχεια της απόφασης της Disney να αναβάλει την κυκλοφορία τριών από τις επερχόμενες ταινίες της. Πρόκειται για τις Mulan, The New Mutants και Antlers. Η Αμερικάνικη εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει νέες ημερομηνίες κυκλοφορίας για αυτές. Δεν έχει επίσης ανακοινωθεί μέχρι στιγμής η ταινία Marvel Black Widow, η οποία κυκλοφορεί τον Μάιο.

Άλλες μεγάλες ταινίες που καθυστερούν εξαιτίας του κορωνοϊού περιλαμβάνουν το Fast 9, το οποίο φθάνει πλέον τον Απρίλιο του 2021 και η συνέχεια του A Quiet Place: Part 2. Στα του gaming, αυτό το μήνα αναβλήθηκε το Game Developers Conference, ενώ η E3 2020 ακυρώθηκε πλήρως.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2020 01:03 #234464 by Giorgos Tsolaridis
Η Disney έκλεισε τους ανεπίσημους servers του Club Penguin Online λόγω σεξιστικών σχολίων
Σεξισμός, ύβρεις και ρατσισμός από χρήστες.


Η Disney αποφάσισε να κλείσει το Club Penguin Online , καθώς παρατήρησε ότι το Casual Online game ήταν γεμάτο από σεξιστικά, υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια από τους χρήστες.

Το Club Penguin Online συντηρούνταν από fans που είχαν στήσει ανεπίσημους servers και εκεί γινόταν ένα μικρό "πανηγύρι" σεξιστικών σχολίων. Ο server έκλεισε την Παρασκευή, μετά από αίτηση αφαίρεσης του παιχνιδιού μέσω του Digital Millennium Copyright Act που υπέβαλε η The Walt Disney Company. Το περιστατικό αυτό προήλθε μετά από ρεπορτάζ του δικτύου BBC, το οποίο ανακάλυψε ότι τα παραπάνω σεξιστικά σχόλια γίνονταν από και προς μικρά παιδιά και εφήβους. Ακόμη, συνελλήφθη ένας χρήστης για κατοχή φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας.

Η Disney δήλωσε στο BBC ότι: "Η ασφάλεια των παιδιών είναι πρώτη προτεραιότητά μας και είμαστε συγκλονισμένοι από όσα συμβαίνουν, καθότι χρησιμοποιείται το λογότυπο του Club Penguin και οι χαρακτήρες του για άλλους σκοπούς. Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε τα δικαιώματά μας ενάντια τόσο σε αυτό το παιχνίδι, όσο και σε άλλα που θα χρησιμοποιήσουν το λογότυπο του παιχνιδιού Club Penguin".

Το Club Penguin ήταν ένα από τα πρώτα social networks για παιδιά. Ξεκίνησε το 2005 και είχε πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες στο peak του. Η αρχική έκδοση του site είχε φίλτρα περιεχομένου και εργαζόμενους moderators που έδιωχναν τα ανεπιθύμητα μηνύματα. Ωστόσο, επειδή έκλεισε επίσημα το 2017, συνέχισε να συντηρείται μέσω ανεπίσημων servers οι οποίοι τώρα έκλεισαν. Δεν υπήρχαν moderators, αντίθετα υπήρχε μάλιστα κακι η φράση "penguin e-sex" που κυκλοφορούσε μεταξύ των χρηστών και προωθούσε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ ανηλίκων.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Apr 2022 15:02 #263178 by Nikos Georgopoulos
Η αστυνομία συνέλαβε τους δημιουργούς ενός δημοφιλούς ανεπίσημου remake του Club Penguin




Το παράνομο project είχε μαζέψει 10 εκατομμύρια παίκτες.

Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε τους δημιουργούς του ανεπίσημου remake του Club Penguin, το οποίο ονομαζόταν Club Penguin Rewritten.

Το site του remake έχει καταληφθεί από την αστυνομία, όμως σύμφωνα με αναφορές οι τρεις δημιουργοί του έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Το αρχικό Club Penguin είναι ένα MMO για παιδιά, το οποίο είχε κυκλοφορήσει στο 2005 ενώ το 2007 εξαγοράστηκε από τη Disney. Από το κλείσιμό του το 2017, κυκλοφόρησαν αρκετοί ιδιωτικοί και ανεπίσημοι servers και το πιο δημοφιλές ήταν το Rewritten και στον server του στο Discord αναγράφεται: "Το CPRewritten κλείνει αμέσως λόγω αιτήματος της Disney. Έχουμε δώσει τον έλεγχο του site στην αστυνομία για να συνεχίσουν τις έρευνές τους".



Το Club Penguin Rewritten είχε συνολικά 10 εκατομμύρια παίκτες όσο λειτουργούσε όμως πλέον στο site του υπάρχει μόνο η εξής δήλωση: Τον έλεγχο του site έχει πλέον το τμήμα της Αστυνομίας που ασχολείται με τα πνευματικά δικαιώματα. Ο BigChun, ένας από του moderators του Club Penguin Rewritten, μιλώντας στο Gizmodo , δήλωσε ότι πιθανότατα ο λόγος που η Disney κινήθηκε νομικά ήταν η εισαγωγή των διαφημίσεων στο παιχνίδι, λόγω του κόστους που είχε για να λειτουργεί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jul 2022 17:34 #265506 by Nikos Georgopoulos
Τα accounts της Disneyland σε Facebook και Instagram δέχθηκαν επίθεση από hackers




Οι οποίοι τρόλαραν με ρατσιστικά μηνύματα.

Τα social media της Disneyland σε Facebook και Instagram δέχθηκαν επίθεση από hackers, οι οποίοι τα είχαν υπό τον έλεγχό τους για μερικές ώρες.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί. Ο hacker αποκάλεσε τον εαυτό του David Do και δημοσίευσε τέσσερα Instagram posts και δύο stories. Τα μηνύματά του είχαν ακροδεξιό χαρακτήρα, του στυλ "Όλοι οι μαύροι θα λάβετε έκπτωση". O hacker ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «εφηύρε τον COVID» και ότι δουλεύει για τον Covid-20.

Επίσης, ο hacker έγραψε ότι βρίσκεται «εδώ για να εκδικηθεί την Disneyland» και ότι βαρέθηκε «όλους αυτούς τους υπαλλήλους της Disney να με κοροϊδεύουν». Τέλειωσε μια από τις αναρτήσεις με το «ποιος είναι ο σκληρός τώρα Jerom;».

Οι λογαριασμοί Facebook και Instagram της Disneyland παραβιάστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί», δήλωσε εκπρόσωπος της Disney σε δήλωση μέσω της New York Post . «Εργαστήκαμε γρήγορα για να αφαιρέσουμε το επιλήψιμο περιεχόμενο, να προστατέψουμε τους λογαριασμούς μας και οι ομάδες ασφαλείας μας διεξάγουν έρευνα».

Ο λογαριασμός καταργήθηκε προσωρινά λίγο μετά το περιστατικό και επανεμφανίστηκε χωρίς καμία από τις παραβιασμένες αναρτήσεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Oct 2022 08:51 #267350 by Nikos Georgopoulos
Bianca: Η Disney ανακοίνωσε την πρώτη plus size ηρωίδα




Στη νέα της ταινία Reflect.

Η Disney παρουσίασε  την πρώτη plus size ηρωίδα. Ονομάζεται Bianca και είναι χορεύτρια μπαλέτου στη νέα της ταινία Reflect.

Με αυτό τον τρόπο, η Disney θέλει να γίνει inclusive προς τα νεαρά κορίτσια και προς το body positivity. Αυτό δήλωσε ότι πιστεύει η σκηνοθέτρια της ταινίας, Hillary Bradfield. "Το να γίνεται μια ταινία με την ηρωίδα από την οπτική μιας χορεύτριας, είναι κάτι που δείχνει φυσικό. Είναι μέρος της παραγωγής το να κοιτάει την πόζα της και να βλέπει τον εαυτό της στον καθρέφτη, επομένως ήταν ένας καλός τρόπος να την βάλουμε σε αυτό το περιβάλλον όπου θα πρέπει να κοιτάει τον εαυτό της και δεν το θέλει".



Συνοψίζοντας, η Bianca είναι ικανή να ξεπερνάει τα αρνητικά συναισθήματά της και να χορεύει ελεύθερα. "Το body positivity και η αποδοχή του εαυτό μας είναι κάτι που το λέμε ευκολότερα παρά το κάνουμε. Όσοι δουν την ταινία ελπίζω να αισθανθούν πιο θετικά για τους εαυτούς τους και το πως δείχνουν" πρόσθεσε η Bradfield. Θυμίζουμε ότι η Disney έχει ήδη δημιουργήσει την Baymax, spin-off από το Big Hero 6, η οποία είναι transgender χαρακτήρας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Feb 2023 02:13 #269620 by Nikos Georgopoulos
Η Disney θα κάνει 7.000 απολύσεις




Ανακοίνωσε sequels ταινιών.

Η Walt Disney Company ξεκινάει έναν γύρο απολύσεων. Ο διευθύνων σύμβουλος Robert Iger, εμφανιζόμενος στην πρώτη του έκθεση κερδών μετά την επανένταξή του στην εταιρεία, ανακοίνωσε τις περικοπές θέσεων εργασίας την Τετάρτη ως μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Η Disney αναμένει να μειώσει το κόστος κατά 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια και οι 7.000 απολύσεις ανέρχονται περίπου στο 4% του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας. «Πρέπει να επαναφέρουμε τη δημιουργικότητα στο επί της εταιρείας, να αυξήσουμε την υπευθυνότητα, να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα και να διασφαλίσουμε την ποιότητα του περιεχομένου και των εμπειριών μας», δήλωσε ο Iger .

Σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας, ο Iger δήλωσε: "Τρέφω τεράστιο σεβασμό και εκτίμηση για την αφοσίωση των εργαζομένων μας παγκοσμίως. Αν και αυτό είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν παίρνω αυτή την απόφαση επιπόλαια". Οι απολύσεις της Disney θα πλήξουν τους εργαζομένους στις ΗΠΑ κυρίως, αλλά οι απώλειες θέσεων εργασίας θα είναι λίγες από την προσοδοφόρα μονάδα Parks and Resort της Disney. Ένας «σημαντικός» αριθμός απωλειών θέσεων εργασίας θα προέλθει από το Τμήμα Μέσων και Ψυχαγωγίας της Disney.

Όσον αφορά την αναδιάρθρωση, τα τμήματα παραγωγής και διανομής περιεχομένου της Disney θα είναι πλέον μια ενιαία μονάδα. Ο αθλητισμός είναι η εξαίρεση, με το ESPN να γίνεται αυτόνομο επιχειρηματικό τμήμα. Αυτό ίσως είναι μέρος μιας προσπάθειας να τεθεί το ESPN προς πώληση, αλλά ο Iger είπε ότι αυτό δεν ισχύει. "Δεν το κάναμε για αυτόν τον σκοπό. Το ESPN συνεχίζει να δημιουργεί πραγματική αξία για εμάς. Απλώς πρέπει να καταλάβουμε πώς να την κερδίσουμε", είπε.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα κέρδη, η Disney ανακοίνωσε ότι θα κάνει sequels σε μερικά από τα μεγαλύτερα franchise κινουμένων σχεδίων της, συμπεριλαμβανομένων των Toy Story, Frozen και Zootopia. Η Disney επιβεβαίωσε επίσης ότι ο αριθμός των συνδρομητών του Disney Plus συνέχισε να αυξάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification