Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Περίεργα κι απίστευτα

31 Oct 2018 15:38 - 31 Oct 2018 15:44 #219803 by Blood Prince
SOS από WWF: Σε 40 χρόνια η Γη έχασε το 60% των άγριων ζώων«Είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζει ότι καταστρέφουμε τον πλανήτη μας και η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για αυτό», προειδοποίησε η WWF στην ετήσια έκθεσή της που δημοσίευσε σήμερα, τονίζοντας ότι ο πληθυσμός των άγριων ζώων μειώθηκε κατά 60% σε διάστημα 40 ετών.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να σωθεί η φύση δεν αρκούν και χρειάζεται «μια παγκόσμια συμφωνία», κατά το πρότυπο της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, προκειμένου να επιβιώσει ο πλανήτης μας, τονίζει το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση στην έκθεσή του “Living Planet”.

Ο πληθυσμός των θηλαστικών, των πτηνών, των ερπετών, των αμφίβιων και των ψαριών μειώθηκε κατά 60% από το 1970 ως το 2014, τονίζει η οργάνωση στην δωδέκατη, ετήσια έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε με τη συνεργασία της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου και βασίζεται στην παρακολούθηση 16.700 πληθυσμών (4.000 ειδών).

Η περιοχή της Καραϊβικής/ Λατινικής Αμερικής εμφανίζει τη χειρότερη εικόνα με την εξαφάνιση του 89% του πληθυσμού των άγριων ζώων σε διάστημα 44 ετών. Η Βόρεια Αμερική και η Γροιλανδία είναι στην καλύτερη κατάσταση με μόλις το 23% των άγριων ζώων να έχει χαθεί. Η περιοχή της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 31%.

Η πρώτη εξήγηση για τη δραματική μείωση των πληθυσμών των άγριων ζώων είναι η απώλεια του φυσικού τους περιβάλλοντος, η εκτεταμένη γεωργία, οι εξορύξεις, η αστικοποίηση, ενέργειες που ενισχύουν την αποψίλωση των δασών και μολύνουν το έδαφος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο το 25% των εδαφών έχει γλιτώσει από το αποτύπωμα του ανθρώπου, το 2050 θα έχει μειωθεί σε λιγότερο από 10%. Σε αυτό προστίθενται η υπεραλιεία, η μόλυνση, η λαθροθηρία, οι ασθένειες, η κλιματική απορρύθμιση…

«Η ευκαιρία μας»

«Είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζει ότι καταστρέφουμε τον πλανήτη μας και η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για αυτό», υπογράμμισε η Τάνια Στιλ στέλεχος της WWF.

«Η κατάρρευση του παγκόσμιου πληθυσμού της άγριας πανίδας είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι η φύση πεθαίνει. Όμως αντί να βάλουμε τον πλανήτη σε μηχανική υποστήριξη, του βάζουμε ένα τσιρότο», πρόσθεσε.

Ωστόσο ο καθηγητής Κεν Νόρις, διευθυντής επιστημών στην Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου, υποστήριξε ότι παρά τα σοκαριστικά στοιχεία «δεν έχει χαθεί κάθε ελπίδα».

«Έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα νέο μονοπάτι για να προχωρήσουμε το οποίο θα μας επιτρέψει να συγκατοικήσουμε με βιώσιμο τρόπο με την άγρια φύση, από την οποία εξαρτόμαστε», δήλωσε.

Προκειμένου να διατηρηθεί η βιοποικιλότητα της Γης για τις επόμενες γενιές η WWF ζήτησε να υπάρξει μια παγκόσμια δέσμευση που θα στηρίζεται από τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

«Χρειαζόμαστε μια νέα διεθνή συμφωνία, μια νέα παγκόσμια συμφωνία για τη φύση προκειμένου να βοηθήσουμε τις χώρες να αντιμετωπίσουν τις ρίζες του προβλήματος», τόνισε ο Τόνι Τζούνιπερ εκτελεστικός διευθυντής της WWF.

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:
The following user(s) said Thank You: Άκης Ζαχαριάδης, Georgios Manolis

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Jan 2019 15:31 - 28 Jan 2019 15:35 #222700 by Άκης Ζαχαριάδης
ΕΦΗΒΟΣ ΜΗΝΥΣΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ $ 250.000 ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙ GAYLORDΈνα 17χρονο αγόρι από το Μιζούρι έχει ξεκινήσει μια πολιτική δίκη εναντίον των γονιών του για το όνομα του Gaylord ως παιδί, ένα όνομα το οποίο φέρεται να τον έκανε να υποφέρει από πολλές κοροϊδίες και ακόμη και σοβαρό εκφοβισμό.
Ο Gaylord Williams από τη μικρή πόλη του Kirksville στο Μιζούρι μηνύει τους γονείς του, τον Dave και τον Carol Williams, για «σκοπίμως να κάνει τη ζωή του άθλια» δίνοντάς του «ένα ξεπερασμένο και βλαπτικό όνομα».

Στην εκδήλωση που παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Circuit Court του Adair, το έφηβος ισχυρίζεται ότι ήταν ένα ανεπιθύμητο παιδί και ότι οι γονείς του έδωσαν σκόπιμα αυτό το όνομα για να τον κάνουν «αποδιοπομπαίος τράγος».

Προσωπική μου αποψη είναι κάπως βάρη το Gay-Lord. :cheer: :P

Διαβαστε περισσότερα στο παρακάτω Link
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jan 2019 15:58 #222750 by Βασίλης Καψάλης
Νεαρός παίρνει PS4 από αυτόματο μανάβικο με 9.29 ευρώ
Το ζύγισε σαν να ήταν φρούτο.

Στην Γαλλία όπως φαίνεται τα μανάβικα έχουν αποκτήσει αυτόματους πωλητές και εκτός αυτού πουλάνε και PlayStation 4. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο δεκαενιάχρονος Adel, ο οποίος πέρασε το PlayStation 4 από των αυτόματο πωλητή σαν φρούτο.

Όσο πονηρός και να ήταν ο νεαρός Adel δεν κατάφερε να μείνει μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Όπως φαίνεται, ο ίδιος έβαλε το PS4 να ζυγιστεί σαν φρούτο και ο αυτόματος πωλητής του έδωσε ένα barcode για να βγει έξω από το μαγαζί. Έπειτα πούλησε το PlayStation 4 στον πρώτο τυχόντα έναντι 100 ευρώ και πήρε εισιτήριο για να φύγει από την πόλη. Παρόμοια διαδικασία κλεψίματος θα δείτε στο βίντεο:


Ο Adel προσπάθησε μόλις την επόμενη μέρα να ξαναδοκιμάσει την τύχη του με ένα δεύτερο PlayStation 4 αλλά εκείνη την φορά η αστυνομία ήταν εκεί. Η ίδιος δεν φάνηκε στην δίκη αλλά αν δεν διαπράξει παρόμοιο έγκλημα η δίκη του θα παραγραφεί. Ο μόνος τυχερός εν τέλει ήταν ο αγοραστής του PS4.

you see but you do not observe...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2019 20:50 #223227 by Blood Prince
Η Ρωσία σχεδιάζει άσκηση δοκιμαστικής αποσύνδεσης από το ίντερνετΗ Ρωσία ετοιμάζεται να αποκοπεί προσωρινά από το παγκόσμιο διαδίκτυο, στο πλαίσιο δοκιμής της κυβερνο-άμυνας της χώρας έναντι κυβερνο-επίθεσης. Το τεστ αναμένεται να συμβεί πριν την 1η Απριλίου, αλλά δεν έχει ακόμη δοθεί κάποια ακριβής ημερομηνία.

Ήδη προωθήθηκε στη ρωσική Βουλή ένα προσχέδιο νόμου που προωθεί τις αναγκαίες τεχνολογικές αλλαγές, ώστε η Ρωσία να μπορεί να λειτουργήσει τελείως ανεξάρτητα το διαδίκτυό της από τις παγκόσμιες διαδικτυακές υποδομές, σύμφωνα με το BBC. Ο νόμος με την ονομασία «Εθνικό Πρόγραμμα Ψηφιακής Οικονομίας», μεταξύ άλλων, ζητά από τους εγχώριους παρόχους πρόσβασης στο Ίντερνετ, να διασφαλίσουν ότι μπορούν να λειτουργήσουν αποκομμένα, σε περίπτωση έξωθεν κυβερνο-επίθεσης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα δεδομένα που κυκλοφορούν στο ρωσικό διαδίκτυο, θα παραμένουν αποκλειστικά εντός της χώρας, αντί να δρομολογούνται μέσω ξένων διαδικτυακών κόμβων και δικτύων. Οι ρωσικοί πάροχοι συναινούν σε γενικές γραμμές, αν και έχουν διαφωνίες για το πώς θα πρέπει να υλοποιηθεί το σχέδιο, φοβούμενοι ότι το τεστ μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση στην κίνηση δεδομένων στο ρωσικό διαδίκτυο. Πάντως η ρωσική κυβέρνηση θα τους βοηθήσει οικονομικά προκειμένου να επιφέρουν τις αλλαγές στις δικτυακές και άλλες τεχνικές υποδομές τους.

Η Ρωσία θα πρέπει, επίσης, να δημιουργήσει το δικό της σύστημα ονοματοδοσίας για τα δίκτυα υπολογιστών που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο IP (Domain Name System ή DNS). Το ΝΑΤΟ και ορισμένες χώρες έχουν κατά καιρούς απειλήσει ότι θα προωθήσουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας σε αντίποινα για τις κυβερνο-επιθέσεις και τις άλλες online παρεμβάσεις που η χώρα κατηγορείται ότι κάνει (η ίδια το αρνείται).

Η ανύψωση εθνικών φραγμών στο παγκόσμιο Ίντερνετ μπορεί να έχει διπλή λειτουργία: αφενός να εμποδίσει την κακόβουλη και ανεπιθύμητη μαζική διείσδυση στο εσωτερικό της χώρας σε περίπτωση κρίσης, αφετέρου να ελέγξει σε ποιές online πληροφορίες από άλλες χώρες μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες της ίδιας της χώρας. Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν πιθανό ότι η ρωσική κυβέρνηση, πέρα από την κυβερνο-άμυνα, έχει ως απώτερο στόχο να δημιουργήσει ένα σύστημα ευρείας online λογοκρισίας, αντίστοιχο με αυτό που έχει ήδη στήσει η Κίνα. Οι Κινέζοι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν με ιστοσελίδες, τις οποίες η κινεζική κυβέρνηση θεωρεί επικίνδυνες, ανατρεπτικές ή αντικοινωνικές.

Πέρα από τη σκόπιμη αποκοπή, κάποια χώρα είναι δυνατό να αποκοπεί από το παγκόσμιο διαδίκτυο και χωρίς τη βούλησή της. Αυτό συνέβη π.χ. στη Μαυριτανία για δύο μέρες το 2018, όταν κόπηκε – πιθανώς από αλιευτική τράτα- το υποθαλάσσιο καλώδιο που τη συνέδεε με το διεθνές Ίντερνετ.

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Feb 2019 12:47 - 15 Feb 2019 12:48 #223242 by Blood Prince
Δεν γίνονται αυτά !

Βρετανία: Διαγωνιζόμενη στο MasterChef σερβίρει στους κριτές ωμό κοτόπουλο

Για να αποφασίσεις να είσαι διαγωνιζόμενος του Masterchef πρέπει να είσαι σίγουρος ότι ξέρεις να κάνεις τουλάχιστον ένα πράγμα σωστά. Να ψήνεις καλά το κρέας.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν μπορούσε να κάνει διαγωνιζόμενη στο βρετανικό Masterchef με κριτές και τηλεθεατές να μένουν αποσβολωμένοι στη θέαση του ωμού κοτόπουλου.

Η Οτιλιέ παρουσίασε στους κριτές ένα όμορφο πιάτο. Μπούτια κοτόπουλο με γλυκιά πατάτα, λευκά φασόλια, σαφράν, σπαράγγια και καπνιστό βούτυρο σκόρδου. Όλα τα είχε επιμεληθεί άψογα. Ξέχασε όμως να περιποιηθεί το βασικό συστατικό του πιάτου της.

Οι κριτές του ριάλιτι σόου Τζον Τορόουν και Γκρεγκ Γουάλας, βλέποντας το πιάτο ήταν έτοιμοι να το φάνε. Κόβοντας το κρέας, όμως, απομακρύνθηκαν. Το κοτόπουλο ήταν στα πρόθυρα της σαλμονέλας.

«Δεν μπορώ να φάω αυτό το πράγμα», είπε ο Τζον στη θέαση του ωμού μπουτιού. Ο Γκρεγκ πήρε αποστάσεις.

«Το κοτόπουλο δεν είναι καθόλου μαγειρεμένο», αντέδρασε.

Η γκάφα της Οτιλιέ στάθηκε καθοριστική, καθώς δεν συνεχίζει στην επόμενη φάση.

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Feb 2019 17:15 #223287 by Blood Prince
Το παλαιότερο… ιατρικό βιβλίο του κόσμο χρονολογείται το 1.600 π.Χ.

Ο Πάπυρος του Edwin Smith είναι ένα ιατρικό έγγραφο και συγκεκριμένα το παλαιότερο ιατρικό βιβλίο του κόσμου σχετικά με τη χειρουργική.

Ο πάπυρος χρονολογείται γύρω στο 1600 π.Χ., αλλά η πιο προσεκτική εξέταση της γραφής του αποκάλυψε ότι το έγγραφο είναι αντίγραφο μιας ακόμη παλαιότερης ιατρικής θεραπείας, που πιστεύεται ότι έχει γραφτεί γύρω στο 3000-2500 π.Χ. Ο άνθρωπος ο οποίος αντέγραψε τον Πάπυρο του Edwin Smith τον άφησε ωστόσο ατελή, για λόγους που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Ακόμη και ατελής βέβαια, ο Πάπυρος του Edwin Smith ήταν ένα σημαντικό έγγραφο, διότι αποδείχθηκε για πρώτη φορά ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν πολύ μεγαλύτερη γνώση της ανθρώπινης ανατομίας και της ιατρικής από ό, τι προηγουμένως πιστευόταν.

Ο Πάπυρος του Edwin Smith ενδέχεται να ήταν ένα εγχειρίδιο για στρατιωτικές χειρουργικές επεμβάσεις. Περιέχει 48 περιπτώσεις που αφορούν τραυματισμούς, όπως κατάγματα, τραύματα, εξάρσεις και όγκους. Τα διαφορετικά περιστατικά που αποτυπώνονται στον πάπυρο δεν διαφέρουν από το σύγχρονο τρόπο που ασκείται η ιατρική. Κάθε περίπτωση αρχίζει με το ιστορικό και τη φυσική εξέταση του ασθενούς, που περιλαμβάνει τη μέτρηση των παλμών, την εξέταση των πληγών για φλεγμονές και τη γενική εμφάνιση του ασθενούς, όπως το χρώμα των ματιών και του προσώπου, τη δυσκαμψία των άκρων κλπ. Μετά την εξέταση έρχεται η διάγνωση, όπου ο ιατρός κρίνει τις πιθανότητες επιβίωσης και ανάκαμψης του ασθενούς κατηγοριοποιώντας την πληγή του ασθενούς σε μία από τις τρεις κατηγορίες: «μια πάθηση την οποία θα θεραπεύσω», «μια πάθηση την οποία θα υποστηρίξω» και «μια ασθένεια που δεν να αντιμετωπίζεται». Τέλος, περιγράφονται θεραπευτικές πρακτικές οι οποίες περιλαμβάνουν το κλείσιμο τραυμάτων με ράμματα και επίδεσμους, την τοποθέτηση ναρθήκων σε σπασμένα οστά, την πρόληψη και θεραπεία της μόλυνσης με μέλι και τη διακοπή της αιμορραγίας με ωμό κρέας.

Ο πάπυρος αποδεικνύει ότι οι Αιγύπτιοι είχαν άψογη γνώση της ανθρώπινης ανατομίας. Μέσα στο κείμενο περιγράφεται η καρδιά, τα αγγεία της, το ήπαρ, η σπλήνα, τα νεφρά, η μήτρα και η ουροδόχος κύστη, αν και η φυσιολογική λειτουργία κάθε οργάνου δεν ήταν πλήρως κατανοητή. Στην ουσία οι Αιγύπτιοι ήξεραν ότι το αίμα κυκλοφορούσε μέσα στο ανθρώπινο σώμα αλλά δεν ήξεραν γιατί. Χρειάστηκαν περίπου χίλια ακόμα χρόνια για να κατανοηθούν οι λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος μέσω των έργων αρχαίων Ελλήνων ιατρών, όπως του Ηρόφιλου και του Ιπποκράτη.

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Feb 2019 12:59 #223441 by Blood Prince
Το κτήριο που στεγάζεται η Βουλή της Βολιβίας, στην κεντρική πλατεία Plaza Murillo, της πρωτεύουσας Λα Παζ διαθέτει ένα ρολόι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα. Κι αυτό γιατί το ρολόι λειτουργεί αριστερόστροφα.

Το κτήριο, το οποίο ανεγέρθηκε κατά τη δεκαετία του 1920 και προοριζόταν αρχικά να λειτουργεί ως έδρα της κεντρικής τράπεζας της Βολιβίας διέθετε ένα κανονικό ρολόι μέχρι το 2014, όταν αποφασίστηκε να αντικατασταθεί με ένα ρολόι του οποίου οι δείκτες να κινούνται αριστερόστρφα.«Ποιος δήλωσε ότι τα ρολόγια πρέπει πάντα να κινούνται με τον ίδιο τρόπο; Γιατί πρέπει πάντα να είμαστε υπάκουοι; Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί;», αναρωτήθηκε ο Βολιβιανός Υπουργός Εξωτερικών David Choquehuanca, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας.

Σύμφωνα με τον Choquehuanca, η αλλαγή αυτή έγινε για να υπενθυμίζεται στους Βολιβιανούς να τιμούν την κληρονομιά τους και να κατανοήσουν τη σημασία που έχει να τιμάς τις ρίζες σου και να μην ακολουθείς την πεπατημένη. Το ρολόι ακολουθεί επίσης την κατεύθυνση που κινείται η σκιά του ηλιακού ρολογιού στο νότιο ημισφαίριο.

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Feb 2019 13:17 - 22 Feb 2019 13:18 #223471 by Blood Prince
Στιβ Άιρβιν: Ο «κροκοδειλάκιας» που κατέκτησε τον κόσμο
Ο Στιβ Άιρβιν (Steve Irwin) ήταν Αυστραλός φυσιοδίφης και προσωπικότητα της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1962 στο Essendon, ένα προάστιο της Μελβούρνης.

Γνωστός ως «Κροκοδειλάκιας», ο Άιρβιν έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από τη σειρά εκπομπών με τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων», αλλά και για ντοκιμαντέρ στο «Animal Planet». Γύρισε 46 ντοκιμαντέρ και αρκετά επεισόδια της σειράς «Ημερολόγια ενός κυνηγού κροκοδείλων».

Απέκτησε παγκόσμια φήμη και έγινε πόλος έλξης για τους ξένους τουρίστες στην Αυστραλία και σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, έφερνε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα κάθε χρόνο.

Ο Άιρβιν αιχμαλώτισε τον πρώτο του κροκόδειλο όταν ήταν εννιά χρόνων και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν κοντά σε επικίνδυνα ζώα.

Ο Άιρβιν πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου 2006, σε ηλικία μόλις 44 ετών, όταν ένα σαλάχι τον τρύπησε στην καρδιά κατά των γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ocean’s Deadliest» (Τα πιο θανατηφόρα του ωκεανού)!

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Mar 2019 11:02 - 01 Mar 2019 11:03 #223685 by Blood Prince
Αυτοκινητόδρομος στον Ατλαντικό
Η Ατλαντική οδός συνδέει το νησί Averøy με την ηπειρωτική χώρα μέσω μιας σειράς μικρών νησιών και νησίδων που εκτείνεται από συνολικά οκτώ γέφυρες πάνω από 8.274 μέτρα. Ο δρόμος άνοιξε το 1989 και είναι δωρεάν.

Ο Δρόμος του Ατλαντικού έχει το καθεστώς της Εθνικής Τουριστικής Διαδρομής στην Νορβηγία και ολόκληρη η έκταση μεταξύ Bud και Kristiansund είναι μια συνεχής εμπειρία γεμάτη παράκτια τοπία, πολιτισμός και ιστορία.

Οι αντιθέσεις μεταξύ ενός ταξιδιού σε μια ηλιόλουστη και ήσυχη καλοκαιρινή μέρα σε σύγκριση με ένα ταξίδι με ψεκασμό αφρού σε μια καταιγίδα από τα βορειοδυτικά είναι τεράστια. Αλλά αν ο ωκεανός είναι ήσυχος ή καταρρέει πάνω από το δρόμο, η εμπειρία του Atlantic Road θα σας δώσει αναμνήσεις για τη ζωή.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο :
Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:
The following user(s) said Thank You: Georgios Manolis

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Mar 2019 15:45 #223895 by Blood Prince
Υγιέστερες Χώρες στον Κόσμο


Οι χώρες των κατηγοριών του δείκτη βασίζονται σε μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένου του προσδόκιμου ζωής, επιβάλλοντας κυρώσεις σε κινδύνους όπως η χρήση καπνού και η παχυσαρκία. Λαμβάνει επίσης υπόψη περιβαλλοντικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε καθαρό νερό και αποχέτευση.

Η Ισπανία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρακολουθεί μόνο την Ιαπωνία και την Ελβετία παγκοσμίως, δείχνουν τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Η Ισπανία μέχρι το 2040 προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σχεδόν σε 86 χρόνια, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και την Ελβετία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

"Η πρωτοβάθμια φροντίδα παρέχεται κυρίως από δημόσιους παρόχους, εξειδικευμένους οικογενειακούς γιατρούς και νοσοκόμους του προσωπικού, οι οποίοι παρέχουν προληπτικές υπηρεσίες σε παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους ασθενείς και οξεία και χρόνια φροντίδα", σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα συστήματα υγείας και τις πολιτικές 2018 επανεξέταση της Ισπανίας , σημειώνοντας μια πτώση την τελευταία δεκαετία σε καρδιαγγειακές παθήσεις και θανάτους από καρκίνο.

Οι ερευνητές λένε ότι οι διατροφικές συνήθειες μπορεί να παρέχουν ενδείξεις για τα επίπεδα υγείας που απολάμβανε η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς η «μεσογειακή διατροφή, συμπληρωμένη με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή ξηρούς καρπούς, είχε χαμηλότερο ποσοστό καρδιαγγειακών επεισοδίων από εκείνα που προορίζονταν για δίαιτα μειωμένου λίπους, "Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Navarra.

Εν τω μεταξύ στη Βόρεια Αμερική, η 16η θέση του Καναδά ξεπέρασε τις ΗΠΑ και το Μεξικό, οι οποίες υποχώρησαν ελαφρά στο 35ο και 53ο. Το προσδόκιμο ζωής στις Η.Π.Α. έχει τείνει χαμηλότερα λόγω θανάτων από υπερβολικές δόσεις φαρμάκων και αυτοκτονίες.


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification