Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Resident Evil: The Board Game

07 Oct 2021 19:09 #256149 by Κώστας Δαλακλίδης


Το Resident Evil αποκτά ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι βασισμένο στο αρχικό remake, από τη βρετανική εταιρεία, Steamforged Games.
 
Αυτό δεν θα είναι το πρώτο επιτραπέζιο βασισμένο σε video game για την Steamforged Games καθώς έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν το Resident Evil 2: The Board Game και το Resident Evil 3: The Board Game. Στην πραγματικότητα, έχοντας ήδη αναπτύξει τα επιτραπέζια Dark Souls και Horizon Zero Dawn, αυτό θα είναι το πέμπτο επιτραπέζιο παιχνίδι της Steamforged Games σε συνεργασία με την Capcom. Η εταιρεία που εδρεύει στο Manchester δημιούργησε και τα επιτραπέζια Devil May Cry: The Bloody Palace και Monster Hunter: World-The Board Game.

Το Resident Evil: The Board Game είναι ένα co-op παιχνίδι τρόμου για 1 έως 4 παίκτες και θα βασίζεται στο remake του 2002 για το Nintendo GameCube. Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια ενότητα στο site της Steamforged που γράφει τα εξής: “Ήταν ένα ανορθόδοξο ταξίδι, αλλά, τελικά, επιστρέφουμε εκεί που ξεκίνησαν όλα. Επιστροφή στα βουνά Arklay. Επιστροφή στο δάσος. Επιστροφή στο Spencer Mansion, κρυμμένο ανάμεσα στα δέντρα”. Αυτό ίσως σημαίνει ότι η ιστορία του επιτραπέζιου παιχνιδιού μπορεί να ξεκινά έξω από το Mansion. Έτσι, θα περάσουμε μέσα από τα βουνά Arklay και μέσα από το δάσος πριν αναζητήσουμε καταφύγιο στο Mansion. 

Επιπλέον, σύμφωνα με το Polygon το Resident Evil: The Board Game θα είναι διαθέσιμο στο Kickstarter στις 16 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μόνο για 16 ημέρες. Η καμπάνια του Kickstarter θα έχει διάφορες βαθμίδες, καθώς και στόχους για να ξεκλειδώσετε όσο η καμπάνια λαμβάνει μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τους υποστηρικτές. Η καμπάνια θα περιλαμβάνει επίσης “μια ποικιλία από αξεσουάρ και επεκτάσεις” ως πρόσθετες αγορές.

Σύμφωνα με το Polygon, οι παίκτες θα παίξουν φυσικά το ρόλο των εμβληματικών μελών της S.T.A.R.S. Οι παίκτες θα εξερευνήσουν το Spencer Mansion όχι μόνο για να βρουν έναν τρόπο διαφυγής, αλλά και για να πολεμήσουν τα τρομερά τέρατα και να αναζητήσουν άλλα μέλη της S.T.A.R.S. Ενώ το παιχνίδι θα μοιράζεται στοιχεία από τα άλλα δύο επιτραπέζια παιχνίδια Resident Evil, αυτό δεν θα έχει μόνο τo δικό του σενάριο, αλλά και μια "τυχαία έκδοση της εικονικής έπαυλης του βιντεοπαιχνιδιού".

Πιο συγκεκριμένα ο σχεδιαστής Sherwin Matthews δήλωσε στο Polygon: “Στο [επιτραπέζιο παιχνίδι] του Resident Evil, θα έχετε ένα συγκεκριμένο αρχικό σημείο και θα έχετε πόρτες που οδηγούν σε αυτό. Δεν ξέρεις τι κρύβεται πίσω τους. Όταν φτάσετε εκεί, σχεδιάζετε μια κάρτα εξερεύνησης και στη συνέχεια συμπληρώνετε τα επόμενα πλακάκια που μπορεί να έχετε βρει. Έτσι, πραγματικά δεν ξέρεις ποτέ τι ακριβώς περιμένει στη γωνία, όσον αφορά τους εχθρούς αλλά και την εξερεύνηση του χάρτη”.

Επιπλέον, όταν οι παίκτες αναλάβουν τη διάσωση άλλων μελών της S.T.A.R.S, αυτοί δεν θα καθίσουν αδρανείς σε μία τοποθεσία. Αντ 'αυτού, θα έχουν "πλήρως αυτοματοποιημένες συμπεριφορές". Αυτό σημαίνει ότι θα κάνουν τα δικά τους, ενώ παίζετε. Μπορεί να συμμετέχουν στη δική τους αποστολή με τη δική τους ατζέντα. Μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους εφόδια και να αναζητήσουν τρόπο να ξεφύγουν από την έπαυλη. Η Steamforged Games αποκάλυψε επίσης ότι θα υπάρχει ένα προαιρετικό ρετρό πακέτο, το οποίο θα αντικαταστήσει στοιχεία και έργα τέχνης εμπνευσμένα από το αρχικό παιχνίδι του 1996. Αυτό είναι κάτι που η Steamforged προσέφερε επίσης με τα προηγούμενα επιτραπέζια Resident Evil. 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification