Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Η εταιρεία Vertagear δημοσίευε σεξιστικά tweets

20 Jul 2021 13:10 #253800 by Sigg
Ο κατασκευαστής gaming chairs Vertagear ζήτησε σήμερα συγγνώμη μετά την κοινοποίηση ενός σεξιστικού meme στο Twitter.

 

Η εικόνα, η οποία δείχνει τo feed ενός "αρσενικού" streamer που επικεντρώνεται κυρίως στο παιχνίδι και τo feed μιας "θηλυκής" streamer που επικεντρώνεται κυρίως στον streamer, προωθεί τη σεξιστική αφήγηση ότι οι γυναίκες που κάνουν streaming παιχνιδιών το κάνουν μόνο για να κερδίσουν την προσοχή και όχι επειδή ενδιαφέρονται για τα παιχνίδια που παίζουν. Το μήνυμα αφαιρέθηκε αφού γρήγορα δέχτηκε κριτική ως μισογυνιστικό.

H Vertagear αναφέρει ότι: "Οι διακρίσεις και οι προκαταλήψεις είναι το αντίθετο από αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε και θέτουν σε πλήρη κίνδυνο τις αξίες που πρεσβεύουμε. Δυστυχώς, αργήσαμε να δούμε τα λάθη που γίνονται και πληγώσαμε πολλούς ανθρώπους με ένα πρόσφατο Tweet που κάναμε. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για τον πόνο που προκάλεσε στα μέλη της κοινότητάς μας. Θα διορθώσουμε τα πράγματα και θα αποτελέσουμε καλύτερο παράδειγμα για τους άλλους".

Το tweet ακολούθησε άλλα πρόσφατα προσβλητικά μηνύματα για τις γυναίκες, τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν στον λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter κατά τη στιγμή της δημοσίευσης. Ένα παρόμοιο meme, που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου, απεικονίζει τη στάση των γυναικών και των ανδρών απέναντι στο gaming ως διαφορετική, με τη λεζάντα "Έχει ένα PC gamer. Το χρησιμοποιεί μόνο για το Facebook", δίπλα στην εικόνα μιας γυναίκας.
Μια νέα κατευθυντήρια γραμμή και περαιτέρω μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να αποφευχθεί η επανάληψη του προσβλητικού tweet, αναφέρει η Vertagear.

H Vertagear αναφέρει στην ανακοίνωσή της. "Ενώ εξακολουθούμε να ελπίζουμε να διατηρούμε τα πράγματα διασκεδαστικά για τους οπαδούς μας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να είμαστε πιο ευαίσθητοι στο είδος του περιεχομένου που μπορεί να προκαλέσει πόνο και αγωνία σε διάφορες ομάδες ανθρώπων. Κάθε πτυχή του τρόπου με τον οποίο παράγουμε περιεχόμενο στο μέλλον θα επανεξεταστεί". 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jul 2021 10:49 #254030 by galvin
Μια νέα κατευθυντήρια γραμμή και περαιτέρω μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να αποφευχθεί η επανάληψη του προσβλητικού tweet, Είμαι πολύ αναστατωμένος

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification