Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Αυτοκίνητα Tesla

12 May 2022 22:03 #264185 by Nikos Georgopoulos
Η Tesla πρέπει να επιδιορθώσει 130.000 αυτοκίνητα επειδή οι APUs Ryzen υπερθερμαίνονται
Τα προβλήματα περιλαμβάνουν ακόμη και διακοπή λειτουργίας κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Η Tesla θα επισκευάσει 130.000 αυτοκίνητα επειδή οι APUs Ryzen υπερθερμαίνονται.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla εξέδωσε μια ήπια ανάκληση για σχεδόν 130.000 από τα αυτοκίνητά της λόγω ενός προβλήματος υπερθέρμανσης της ενσωματωμένης CPU, σύμφωνα με δημοσίευμα του site electrek . Η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία της οθόνης αφής infotainment. Ευτυχώς, αυτού του είδους η ανάκληση δεν απαιτεί από τους ανθρώπους να επιστρέψουν το αυτοκίνητό τους στην αντιπροσωπεία και η διόρθωση θα διατεθεί μέσω ενημέρωσης λογισμικού.

Τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται περιλαμβάνουν τα μοντέλα 2021-2022 Model X και Model S και 2022 Model 3 και Model Y, τα οποία χρησιμοποιούν όλες τις APU Ryzen της AMD. Τα παλαιότερα Teslas με CPU Intel Atom φαίνεται να μην επηρεάζονται λόγω του χαμηλότερου TDP τους. Tο πρόβλημα αυτό μπορεί να επηρεάσει κρίσιμες λειτουργίες του αυτοκινήτου, η NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) οπότε απαιτείται από την Tesla να εκδώσει ανάκληση. Η έκθεση αναφέρει ότι το πρόβλημα υπερθέρμανσης συμβαίνει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της μπαταρίας του αυτοκινήτου κατά την οδήγηση προς ένα σταθμό υπερφόρτισης ή κατά τη διάρκεια της στάθμευσης κατά τη διάρκεια μιας γρήγορης φόρτισης.Το πρόβλημα είναι ότι το αυτοκίνητο θα δώσει προτεραιότητα στην ψύξη του υγρού (που μοιράζεται με το σύστημα infotainment) στις μπαταρίες, αφήνοντας την CPU να υπερθερμανθεί. Η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει την επιβράδυνση της οθόνης αφής του infotainment του οχήματος (η ίδια που παίζει βιντεοπαιχνίδια) και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την απενεργοποίησή της. Η ειδοποίηση ανάκλησης αναλύει λίγο περισσότερο τι μπορεί να συμβεί: "Η καθυστέρηση ή επανεκκίνηση της CPU μπορεί να εμποδίσει την κεντρική οθόνη να εμφανίζει την εικόνα της κάμερας οπισθοπορείας, την επιλογή ταχυτήτων, τις ρυθμίσεις ελέγχου ορατότητας του παρμπρίζ και τα προειδοποιητικά φώτα, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης".

Η Tesla ανακάλυψε το πρόβλημα κατά τη διάρκεια συνήθων δοκιμών αντοχής και δεν έχει λάβει αναφορές για ατυχήματα ή τραυματισμούς. Αυτή είναι η 11η ανάκληση για την Tesla από τις 27 Ιανουαρίου 2022. Οι ιδιοκτήτες της Tesla θα πρέπει να λάβουν ειδοποίηση για την ανάκληση με το ταχυδρομείο από την 1η Ιουλίου, αν και η ενημέρωση λογισμικού έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί από την περασμένη εβδομάδα. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι να ειδοποιηθούν, όλοι οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων θα έχουν ήδη κατεβάσει τη διόρθωση που βελτιώνει τη διαχείριση της θερμοκρασίας της CPU.

Δείτε τον Elon Musk να παρουσιάζει το Tesla Model S να παίζει Cyberpunk 2077.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification