Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Αυτοκίνητα Tesla

12 May 2022 22:03 #264185 by Nikos Georgopoulos
Η Tesla πρέπει να επιδιορθώσει 130.000 αυτοκίνητα επειδή οι APUs Ryzen υπερθερμαίνονται
Τα προβλήματα περιλαμβάνουν ακόμη και διακοπή λειτουργίας κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Η Tesla θα επισκευάσει 130.000 αυτοκίνητα επειδή οι APUs Ryzen υπερθερμαίνονται.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla εξέδωσε μια ήπια ανάκληση για σχεδόν 130.000 από τα αυτοκίνητά της λόγω ενός προβλήματος υπερθέρμανσης της ενσωματωμένης CPU, σύμφωνα με δημοσίευμα του site electrek . Η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία της οθόνης αφής infotainment. Ευτυχώς, αυτού του είδους η ανάκληση δεν απαιτεί από τους ανθρώπους να επιστρέψουν το αυτοκίνητό τους στην αντιπροσωπεία και η διόρθωση θα διατεθεί μέσω ενημέρωσης λογισμικού.

Τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται περιλαμβάνουν τα μοντέλα 2021-2022 Model X και Model S και 2022 Model 3 και Model Y, τα οποία χρησιμοποιούν όλες τις APU Ryzen της AMD. Τα παλαιότερα Teslas με CPU Intel Atom φαίνεται να μην επηρεάζονται λόγω του χαμηλότερου TDP τους. Tο πρόβλημα αυτό μπορεί να επηρεάσει κρίσιμες λειτουργίες του αυτοκινήτου, η NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) οπότε απαιτείται από την Tesla να εκδώσει ανάκληση. Η έκθεση αναφέρει ότι το πρόβλημα υπερθέρμανσης συμβαίνει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της μπαταρίας του αυτοκινήτου κατά την οδήγηση προς ένα σταθμό υπερφόρτισης ή κατά τη διάρκεια της στάθμευσης κατά τη διάρκεια μιας γρήγορης φόρτισης.Το πρόβλημα είναι ότι το αυτοκίνητο θα δώσει προτεραιότητα στην ψύξη του υγρού (που μοιράζεται με το σύστημα infotainment) στις μπαταρίες, αφήνοντας την CPU να υπερθερμανθεί. Η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει την επιβράδυνση της οθόνης αφής του infotainment του οχήματος (η ίδια που παίζει βιντεοπαιχνίδια) και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την απενεργοποίησή της. Η ειδοποίηση ανάκλησης αναλύει λίγο περισσότερο τι μπορεί να συμβεί: "Η καθυστέρηση ή επανεκκίνηση της CPU μπορεί να εμποδίσει την κεντρική οθόνη να εμφανίζει την εικόνα της κάμερας οπισθοπορείας, την επιλογή ταχυτήτων, τις ρυθμίσεις ελέγχου ορατότητας του παρμπρίζ και τα προειδοποιητικά φώτα, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης".

Η Tesla ανακάλυψε το πρόβλημα κατά τη διάρκεια συνήθων δοκιμών αντοχής και δεν έχει λάβει αναφορές για ατυχήματα ή τραυματισμούς. Αυτή είναι η 11η ανάκληση για την Tesla από τις 27 Ιανουαρίου 2022. Οι ιδιοκτήτες της Tesla θα πρέπει να λάβουν ειδοποίηση για την ανάκληση με το ταχυδρομείο από την 1η Ιουλίου, αν και η ενημέρωση λογισμικού έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί από την περασμένη εβδομάδα. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι να ειδοποιηθούν, όλοι οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων θα έχουν ήδη κατεβάσει τη διόρθωση που βελτιώνει τη διαχείριση της θερμοκρασίας της CPU.

Δείτε τον Elon Musk να παρουσιάζει το Tesla Model S να παίζει Cyberpunk 2077.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Aug 2022 18:54 #265872 by Nikos Georgopoulos
Ο Elon Musk έβαλε φωνητική εντολή στα Tesla "άνοιξε κ*λ*τρυπίδα"
Υπάρχει από το 2021.

Ο Elon Musk έβαλε μια αρκετά πρωτότυπη και αστεία φωνητική εντολή στην A.I. των αυτοκινήτων Tesla.

Ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο, είπε στο Twitter, προς τους ιδιοκτήτες των οχημάτων Tesla, να πουν την εντολή "open butthole" στο Tesla αυτοκίνητό τους.


Try voice command “open butthole” on your Tesla

— Elon Musk (@elonmusk) July 30, 2022

Η φωνητική αυτή εντολή θα ανοίξει την...οπίσθια θύρα φόρτισης. Βασικά θα σηκωθεί το αντίστοιχο φως που την καλύπτει κι έτσι θα μπορέσετε να φορτίσετε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:Η εντολή αυτή υπάρχει πάντως από τον Απρίλιο του 2021, απλά το γνωρίζουν μόνο όσοι το έχουν δει στα σχετικά βίντεο. Τώρα πλέον σίγουρα θα γίνει viral (αλλά πιθανόν όχι ένας από τους λόγους αγοράς ενός αυτοκινήτου Tesla).

Διαβάστε περισσότερα για την επιδιόρθωση 130.000 αυτοκινήτων Tesla, λόγω προβλήματος.

Δείτε τον Elon Musk να παρουσιάζει το Tesla Model S να παίζει Cyberpunk 2077.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Dec 2022 01:30 #268220 by Nikos Georgopoulos
Τα αυτοκίνητα Tesla θα έχουν σύντομα Steam
Η beta ξεκινάει και επίσημα.

Η Tesla ενσωματώνει το Steam μέσα στα αυτοκίνητά της, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Παρότι σύμφωνα με τους κανονισμούς οδήγησης, το gaming στο αυτοκίνητο θα πρέπει να γίνεται μόνο ενώ είναι σταματημένο, ο Elon Musk το πήγε ένα επίπεδο πιο πάνω και έβαλε το Steam software στα αυτοκίνητα Tesla. Θυμίζουμε ότι τα Tesla είναι από τα πρώτα οχήματα που εισήγαγαν τα games, το 2018.

Η ενσωμάτωση του Steam είναι διαθέσιμη σε beta έκδοση για τα Tesla Model S κα X και σύντομα και για τα άλλα μοντέλα Tesla. Τα Tesla θα μπορούν να παίξουν όλα τα games που υποστηρίζει η φορητή κονσόλα Steam Deck και θα υπάρχει συνδεσιμότητα με τις υπηρεσίες cloud. Ενώ το τρέιλερ βίντεο αναφέρει ότι υποστηρίζονται ασύρματα χειριστήρια, ο Μασκ έγραψε στο Twitter λέγοντας ότι πληκτρολόγιο και ποντίκι μπορούν επίσης να συνδεθούν.


Schedule your own Light Show on multiple vehicles simultaneously to create your own orchestra of light pic.twitter.com/mJdUcBmXLm

— Tesla (@Tesla) December 13, 2022

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Dec 2022 14:59 #268306 by Apostolis Mitsakoulis
Προτιμώ να παίζω στο σπίτι με την γραφιάρα μου κτλ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification