Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Κορωνοϊός Covid-19: Συζήτηση για την πανδημία

28 Mar 2020 17:36 #232874 by Βάσια Κούκια
Συνταξιούχος συνελήφθη στην Ισπανία να κυνηγά Pokemon αγνοώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη να καθιερώνει την απαγόρευση κυκλοφορίας, προκειμένου να σταματήσει την εξάπλωσή της. Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά άτομα που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης αγνοώντας τους κανονισμούς.

Ένας από αυτούς είναι και ο 77 χρονών ηλικιωμένος Ισπανός, ο οποίος συνελήφθη επειδή έπαιζε Pokémon Go στους δρόμους της Μαδρίτης. Στην πρωτεύουσα της Ισπανίας ισχύει αυστηρά η απαγόρευση κυκλοφορίας, αφού η χώρα ανήκει στην κατηγορία με τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο

Δυστυχώς, ο άντρας αυτός δεν είναι η μόνη περίπτωση που αγνοεί τον περιορισμό, καθώς καθημερινά εκατοντάδες πρόστιμα μοιράζονται στους δρόμους της Μαδρίτης. Η Αστυνομία της Μαδρίτης έκανε ένα tweet σχετικά με τη σύλληψη που αφορά το Pokémon Go γράφοντας: "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το κυνήγι Pokemon ή άλλων μαγικών πλασμάτων κατά τη διάρκεια της Κατάστασης Συναγερμού. Μην δημιουργείτε δικαιολογίες και #ΜείνετεΣπίτι #ΚοινωνικήΕυθύνη #COVID19."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Mar 2020 16:43 #232886 by Blood Prince
Κορωνοϊός: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας -5 νεκροί σε λίγες ώρες, 37 συνολικά


Πέντε ακόμη συμπολίτες μας που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη έφυγαν από τη ζωή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας σε 37. Ανάμεσά τους και ένας 40χρονος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 40χρονος  νοσηλευόταν με κιρσορραγία στο Αττικό, ένας 62χρονος στο Σωτηρία με καρδιολογικά προβλήματα, ένας 65χρονος στο ΑΧΕΠΑ, ένας 71χρονος από την Ξάνδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και μία 86χρονη στο Σισμανόγλειο.

Όσον αφορά στην Ξάνθη, πρόκειται για τον τρίτο θάνατο ασθενούς με κορωνοϊό. Προηγήθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Εχίνο αλλά και ένας 46χρονος στρατιωτικός από το Κουτσό.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από την φονική πανδημία, ανέρχεται σε 37. Έως το απόγευμα του Σαββάτου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας, είχε φτάσει τις 1.061.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Mar 2020 17:43 #232888 by Giorgos Tsolaridis
Κίνα: Άνοιξαν 700 κινηματογράφοι και έκλεισαν σε 2 μέρες
Νέοι φόβοι εξάπλωσης.


Οι κινηματογράφοι στην Κίνα έκλεισαν το βράδυ της Παρασκευής, μόλις δύο ημέρες αφότου είχαν ανοίξει.

Η απόφαση πάρθηκε από την Ομοσπονδία Κινηματογράφων της Κίνας, χωρίς η συγκεκριμένη απόφαση να αιτιολογηθεί. Παρότι τα εισιτήρια που κόπηκαν στους κινηματογράφους ήταν ελάχιστα, ο κόσμος θεωρεί ότι ίσως υπάρξει κι ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Mar 2020 23:40 #232903 by Giorgos Tsolaridis
Η Microsoft δηλώνει αύξηση 775% στην χρήση των cloud υπηρεσιών της λόγω του κορωνοϊού
Το Xbox Live στα όρια.


Η ζήτηση για cloud services της Microsoft έχει αυξηθεί ραγδαία λόγω του κορωνοϊού.

Η εταιρία επιβεβαίωσε μια αύξηση 775% σε “περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε γενικό lockdown,” με spikes σε διάφορες υπηρεσίες της Microsoft, από Xbox Live μέχρι και στο Microsoft Teams. “Όπως επισημαίνουν οι υγειονομικές αρχές, η αποστάσεις ασφαλείας είναι εξαιρετικά σημαντικές για την καταπολέμηση του ιού. Εμείς παρατηρήσαμε την αυξημένη χρήση σε υπηρεσίες που υποστηρίζουν την αποστασιοποίηση από την κοινωνία, όπως το Microsoft Teams, Virtual Desktop και Power BI,” έγραφε μια δημοσίευση στο blog του Microsoft Azure.

Επιβλέπουμε ενεργά τις υπηρεσίες Xbox Live , για να βεβαιωθούμε ότι τις βελτιστοποιούμε για τις ανάγκες των gamers παγκοσμίως,” συνέχιζε η δημοσίευση. “Ταυτόχρονα, λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προετοιμαστούμε για περιόδους υψηλής χρήσης, όπως το να παίρνουμε συνετές αποφάσεις μαζί με τους συναδέλφους μας, ώστε να κυκλοφορούν τα game updates σε off-peak ώρες.”

“Προσωρινά απενεργοποιήσαμε τις δυνατότητες upload custom gamerpics, club pics και club backgrounds.” Οι ήδη υπάρχουσες Xbox gamerpics θα δουλεύουν, όμως η Microsoft ακόμα προσπαθεί να διαχειριστεί τον αυξημένο φόρτο.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Apr 2020 13:43 #232989 by Giorgos Tsolaridis
Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Αγωγή... 20 τρισ. δολαρίων κατά της Κίνας για την πανδημία

Στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που σχεδιαζόταν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν
Αγωγή 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατατέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά των κινεζικών αρχών για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την αγωγή κατέθεσε ο Αμερικανός δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν από κοινού με εταιρεία του Τέξας και στρέφεται κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν, του επικεφαλής του Ινστιτούτου Σι Ζενγκλί και του αρχηγού του στρατού Τζεν Γουέι.

Όπως αναφέρει το Business Today, οι προσφεύγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια -ποσό μεγαλύτερο απο το ΑΕΠ της Κίνας- υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές.

Μεταξύ άλλων κατηγορούν την Κίνα για συνέργεια και συνωμοσία για το θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, τη συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια, επίθεση κ.λπ.

Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος κορωνοϊός ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν και είχε «σχεδιαστεί» από την Κίνα για να επιφέρει μαζικό θάνατο. Καθώς τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, οι ενάγοντες θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής.

Οι ίδιοι επικαλούνται δημοσιεύματα για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Κίνα το οποίο μπορεί να χειριστεί ιούς όπως ο SARS-CoV-2: Αυτό της Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Apr 2020 23:57 #233064 by Giorgos Tsolaridis
Η IGG, εταιρεία του Lords Mobile, έστειλε χειρουργικές μάσκες σε Αμερική και Σιγκαπούρη
Δύο εκατομμύρια ιατρικές προμήθειες.


Άλλη μια εταιρία ανάπτυξης ρίχνεται στη “μάχη” κατά του κορωνοϊού. Αυτή τη φορά πρόκειται για την IGG, η οποία προσφέρει ιατρικό εξοπλισμό σε χώρες που μαστίζονται από τον κορωνοϊό.

Με έδρα τη Σιγκαπούρη, η IGG στέλνει πάνω από δύο εκατομμύρια μάσκες και κινητοποιεί τα παρακλάδια της να βοηθήσουν όπως μπορούν σε χώρες που έχουν ταλαιπωρηθεί περισσότερο από τον COVID-19. Μερικές από τις ενέργειές τους περιλαμβάνουν τη διανομή ιατρικού εξοπλισμού σε πρεσβείες και φιλανθρωπικούς οργανισμούς καθώς και συζήτηση για μέτρα πρόληψης για τις περιοχές που υπάρχουν τα περισσότερα νοσήματα. Στις ΗΠΑ ειδικά, η εταιρία συνεργάζεται με κρατικούς φορείς και νοσοκομεία για τον περιορισμό της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η IGG δείχνει την ευαίσθητη πλευρά της προς όσους χρειάζονται βοήθεια. Στο παρελθόν έχει προσφέρει 100.000 δολάρια σε οργανισμούς όπως το Make-A-Wish.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Apr 2020 01:05 #233082 by Aνέστης Αδαμίδης
Έχω μια ειλικρινή ερώτηση. Μόνο εγώ βρίσκω αστεία την συμπεριφορά των παππούδων; Βγήκαν στις αρχές του ξεσπάσματος και τρέχαν να γεμίσουν τα σπίτια τους όσπρια, ζυμαρικά, κωλόχαρτα, κονσέρβες κτλ. Κι όμως, ακόμα βγαίνουν και τρέχουν και ξαναγεμίζουν καρότσια μέχρι το ταβάνι. Ε, που στον κόρακα τα βάζουν όλα αυτά?!?!?!?!?!

Ύστερα σου λένε ότι έχουν περάσει πόλεμο και χούντα. Τότε γιατί φέροντε με τόση δειλία; Και τόση απερισκεψία; Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πως να τους κλείσουμε μέσα;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Apr 2020 22:27 #233231 by Giorgos Tsolaridis
"Έφυγε" ο John H. Conway, δημιουργός του Life
Κατέληξε μετά από μάχη με τον κορονωϊό.


Ο John H. Conway πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Θεωρείται από τους "πατέρες" των video games και πρωτοπόρος στο συγκεκριμένο τομέα.

Καθηγητής μαθηματικών στο επάγγελμα, εκτός από επιστήμονας ήταν γνωστός για την ανάπτυξη του Life στις αρχές του 1970 που θεωρείται προκάτοχος τίτλων όπως The Oregon Trail και Pong. To Life είναι ένα Zero-Player game στο οποίο το μόνο διαδραστικό στοιχείο είναι η διαδικασία εκκίνησης. Από εκεί και μετά ψηφιακά κύτταρα δημιουργούνται και καταστρέφονται, προσπαθώντας να αναπαραστήσουν τον κύκλο ζωής ενός πραγματικού βιολογικού οργανισμού.

Μπορείτε να παίξετε το Life στον ακόλουθο σύνδεσμο.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Apr 2020 00:11 #233296 by Giorgos Tsolaridis
Gamescom 2020
Η διοργάνωση θα διεξαχθεί ψηφιακά.

Η Γερμανική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις ομαδικές συγκεντρώσεις και τα events έως τέλη Αυγούστου και αυτό συνεπάγεται ότι η φυσική διεξαγωγή της Gamescom ακυρώνεται.

Ωστόσο η Gamescom πραγματοποίησε επίσημες ανακοινώσεις ότι το event θα διεξαχθεί κανονικά online, με περισσότερες πληροφορίες να κυκλοφορούν τις επόμενες εβδομάδες. Τέλος θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων για τα αγορασμένα εισιτήρια. Δείτε το tweet με τις σχετικές ανακοινώσεις

Geoff Keighley θα παρουσιάσει την έναρξη της Gamescom live στις 24 Αυγούστου. Δείτε το σχετικό tweet.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Apr 2020 22:57 - 23 Apr 2020 12:39 #233323 by Giorgos Tsolaridis
#ΜένουμεΣπίτι για gamers
Ένα διαφορετικό parody.


Αυτό το Πάσχα μένουμε σπίτι και τι καλύτερο από ένα ειδικό βίντεο για gamers.
Σατιρίσαμε λίγο το σποτάκι του Σπύρου Παπαδόπουλου και το αποτέλεσμα είναι αυτό.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.
The following user(s) said Thank You: Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification