Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Κορωνοϊός Covid-19: Συζήτηση για την πανδημία

24 Feb 2020 20:11 - 24 Feb 2020 20:14 #231794 by Blood Prince
Τα θύματα του κορωνοϊού στην Ιταλία




Το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ιταλία ήταν ένας άνδρας από την περιοχή του Βενέτο, ένα από τα δύο πρώτα άτομα που είχαν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό. Πρόκειται για τον 78χρονο Αντριάνο Τρεβιζάν, έναν συνταξιούχο οικοδόμο. Ο ασθενής νοσηλευόταν στο Σκιαβόνια για περίπου 10 ημέρες για άλλα θέματα υγείας και τελικά κόλλησε από τον ιό και απεβίωσε. Ο άλλος ασθενής, ένας 67χρονος, παραμένει ακόμη νοσηλευόμενος.

Το δεύτερο θύμα του κορωνοϊού στην Ιταλία εντοπίστηκε στη Λομβαρδία: πρόκειται για μία γυναίκα 75 ετών. Είχε πάει στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου του Κοντόνιο, στην περιοχή Λόντι, για μια αναπνευστική κρίση, ακριβώς τις ημέρες που το ίδιο νοσοκομείο είχε επισκεφθεί ο υποτιθέμενος πρώτος «ασθενής», ένας 38χρονος που αποδείχθηκε τελικά πως νοσούσε από τον κορωνοϊό. Μια τυχαία συνάντηση ήταν κατά πάσα πιθανότητα θανατηφόρα για τη συνταξιούχο. Η 75χρονη μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο επέστρεψε στο σπίτι της, όπου η κατάστασή της επιδεινώθηκε και τελικά βρέθηκε νεκρή.

Όσο για το τρίτο θύμα του κορωνοϊού στην Ιταλία, πρόκειται για μία 68χρονη γυναίκα που πέθανε στο νοσοκομείο Κρέμα και η οποία νοσηλευόταν στην εντατική με ογκολογικά θέματα. «Η λοίμωξη επιδείνωσε μια ήδη πολύ σοβαρή κλινική εικόνα», εξήγησε ο σύμβουλος Ευημερίας, Τζούλιο Γκαλέρα, δίνοντας την είδηση του θανάτου του τρίτου θύματος του κορωνοϊού.

Το τέταρτο θύμα του κορωνοϊού ήταν ένας 84χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάνι στην πόλη Μπέργκαμο και ο οποίος αντιμετώπιζε προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας. Όπως δήλωσε ο Τζούλιο Γκαλέρα, σύμβουλος Ευημερίας της περιφέρειας της Λομβαρδίας, «ένας 84χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάνι πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας».

Ο πέμπτος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό πέθανε στη Bόρεια Ιταλία, όπως ανακοίνωσαν οι Aρχές το μεσημέρι της Δευτέρας. Πρόκειται για έναν 88χρονο άνδρα από την περιοχή Καζέλε Λάντι, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Άντζελο Μπορέλι. Η κατάσταση της υγείας και του πέμπτου ασθενούς του κορωνοϊού που απεβίωσε ήταν επίσης επιβαρυμένη.

Ο έκτος νεκρός είναι ένας άνδρας 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Feb 2020 20:30 #231795 by Blood Prince
Συναγερμός στην Ελλάδα για τον κορονοϊό: Ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα




Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελλάδα για ένα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στην Πάτρα, με έναν άνδρα που επέστρεψε στην Ελλάδα από Ιταλία να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς παρουσίασε κάποια κλινικά συμπτώματα όταν επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία.

Ο ασθενής έφτασε στην Πάτρα με πλοίο από την Ιταλία, έπειτα από ταξίδι στη Γερμανία και θα πραγματοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για κορονοϊό, αλλά και για την απλή γρίπη.

Σημειώνεται πως ο άνδρας ζήτησε αρχικά ιατρική βοήθεια σε ιδιωτική μονάδα και από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου ο άνδρας θα βρίσκεται σε καραντίνα.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Feb 2020 22:59 #231796 by Blood Prince

Manos wrote: Νεκρός ο επιστήμονας Li Wenliang, ο 1ος που ανακάλυψε τον Κορονοϊό


Αρκετά περίεργο που πέθανε καθώς ήταν αρκετά νέος.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία τα περισσότερα θύματα του Κορονοϊού είναι άτομα τα οποία έτσι και αλλιώς έχουν προβλήματα υγείας .

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2020 13:23 #231897 by Μάνος Γρυπάρης
Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα - Η πορεία της υγείας της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη



Μια 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η ασθενής παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει απομονωμένη στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης, του νοσοκομείου.

Από το βράδυ της Τετάρτης (26/02) οι γιατροί ξεκίνησαν να της χορηγούν ειδική φαρμακευτική αγωγή, ώστε να καταπολεμηθεί το ιογενές στέλεχος COVID-19.

Η 38χρονη, η οποία είναι επιχειρηματίας, είχε επισκεφθεί το Μιλάνο πρόσφατα, λόγω των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής. Τη Δεύτερα, μάλιστα, φέρεται να πέρασε από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η ίδια παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που είναι και νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για τον κοροναϊό, όταν εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί για προληπτικούς λόγους τα συγγενικά και φιλικά της άτομα, με τα οποία ήρθε σε επαφή όλο αυτό το διάστημα.

Ανησυχητικά συμπτώματα, μέχρι στιγμής, δεν έχει παρουσιάσει κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς της. Η 38χρονη θα παραμείνει νοσηλευόμενη σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Κικίλιας: Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του κρούσματος, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε. Ήταν κάτι που περιμέναμε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού.»

οια είναι τα νοσοκομεία αναφοράς στην Ελλάδα
Συνολικά 13 είναι τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό σε όλη τη χώρα, τα οποία ορίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας να υποδέχονται και να αντιμετωπίζουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα. Συγκεκριμένα:

1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»
3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας
6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,
Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων
7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»
Στα παραπάνω νοσοκομεία έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Επίσης, σε αυτά τα υγειονομικά ιδρύματα καθώς και στα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2020 13:36 #231899 by Giorgos Tsolaridis
Τρία τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Πρώτο στην Αθήνα

Επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη θετικά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τα τρία.

Οπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, πρόκειται:

- Για το παιδί της 38χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης και αποτέλεσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας.

- Μια νεαρή γυναίκα στην Αθήνα, η οποία πρόσφατα είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία.

Σχετικά με το πρώτο περιστατικό, όπως ανακοινώθηκε, κλειστό για 14 ημέρες θα παραμείνει το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης όπου φοιτά το παιδί της 38χρονης. Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρίσκονταν από χθες το απόγευμα στα «ίχνη» των ατόμων με τα οποία ήλθε σε επαφή τα τελευταία 24ωρα η πρώτη ασθενής.

Οπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού στη χώρα.


I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2020 13:37 #231900 by Σταμάτης Καράμπογας
Εδώ στην Πάτρα μας ακύρωσαν το καρναβάλι. Πανζουρλισμός για το τίποτα... ως συνήθως.
www.protothema.gr/politics/article/979216/koronoios-kikilias...navalikes-ekdiloseis-sti-hora/

Science isn’t about why! It’s about why not!
The following user(s) said Thank You: Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2020 15:09 - 28 Feb 2020 01:17 #231902 by Blood Prince
38 χρονών δεν κινδυνεύει ούτε η ίδια ούτε το παιδί της....οι περισσότεροι που πεθαίνουν από Κορονοϊό έχουν ήδη προβλήματα υγείας και είναι σε μεγάλη ηλικία.

Πάλι καλά που δεν κόλλησε τους γονείς της η Κοπέλα και την Πεθερά της.

Αρκετά περίεργη μου φαίνεται η περίπτωση του νεαρού Κινέζου Γιατρού που πέθανε.

Τώρα για το καρναβάλι που ακυρώθηκε μικρό το κακό. Και όταν γινόταν δεν πήγαινα.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2020 19:06 #231910 by A
Πανίκος ενώ σε όλο τον κόσμο έχουν πει πως κίνδυνο διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες, όσοι έχουν θέματα με το αναπνευστικό, νεφρική ανεπάρκεια κλπ. Τα υπόλοιπα είναι οδηγίες υγιήνης που πρέπει να κάνουμε και στην καθημερινότητα μας έτσι κι αλλιώς.

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Feb 2020 01:16 - 28 Feb 2020 01:28 #231924 by Blood Prince

Efane wrote: Πανίκος ενώ σε όλο τον κόσμο έχουν πει πως κίνδυνο διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες, όσοι έχουν θέματα με το αναπνευστικό, νεφρική ανεπάρκεια κλπ. Τα υπόλοιπα είναι οδηγίες υγιήνης που πρέπει να κάνουμε και στην καθημερινότητα μας έτσι κι αλλιώς.



Ο Κινέζος Γιατρός γιατί πέθανε τότε στα 33 ; Δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα όπως τα λές καθώς δεν προκειται για έναν εντελώς ακίνδυνο,υπερεκτιμημένο Ιό.Χρειάζεται προσοχή.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Feb 2020 08:43 #231928 by A

Blood Prince wrote:

Efane wrote: Πανίκος ενώ σε όλο τον κόσμο έχουν πει πως κίνδυνο διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες, όσοι έχουν θέματα με το αναπνευστικό, νεφρική ανεπάρκεια κλπ. Τα υπόλοιπα είναι οδηγίες υγιήνης που πρέπει να κάνουμε και στην καθημερινότητα μας έτσι κι αλλιώς.



Ο Κινέζος Γιατρός γιατί πέθανε τότε στα 33 ; Δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα όπως τα λές καθώς δεν προκειται για έναν εντελώς ακίνδυνο,υπερεκτιμημένο Ιό.Χρειάζεται προσοχή.


Φίλε μου δεν έδωσα κανένα χαρακτηρισμό από αυτούς που αναφέρεις. Μάλλον μπερδεύτηκες...

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification