Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Apple vs Nokia

05 Jan 2010 01:00 #67593 by Μάνος Αλιμπέρτης
Σ' αυτο εδώ το topic μπορούμε να συζητάμε οτιδήποτε αφοράει την διαμάχη των δύο κολοσσών της τεχνολογίας.Παραθέτω την είδηση που καλύπτει το χρονικο της ιστορίας.


Η Νokia κατέθεσε νέα αγωγή εναντίον της Apple, ισχυριζόμενη αυτήν την φορά πως όλα τα προϊόντα της Apple παραβιάζουν δικούς της τίτλους βιομηχανικής ιδιοκτησίας (πατέντες). Η υπόθεση είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο με την Nokia να μηνύει την Apple για την παραβίαση 10 πατεντών οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του iPhone.

H Αpple ανταπάντησε με αγωγή για παραβίαση 13 δικών της πατεντών και αντιγραφή του iPhone.

Tώρα η Nokia απαντάει, καταθέτοντας δεύτερη στην σειρά αγωγή για παραβίαση 7 πατεντών σχετικές με "την διεπαφή του χρήστη, την κάμερα, την κεραία και τις τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας". Η εταιρεία ισχυρίζεται πως οι πατέντες αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλα τα προϊόντα της Apple: κινητά τηλέφωνα, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και υπολογιστές.

Η Nokia δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως αναμένει από την υπηρεσία U.S. International Trade Commission στην οποία κατάθεσε την μήνυσή εναντίον της Apple, να αποφασίσει εντός 30 ημέρων για την ακρόαση της υπόθεσης.


Προσωπική μου γνώμη ότι και οι δύο άδικο έχουν αφού με τις πατέντες έχει παραγίνει το κακό. Η Microsoft έχει πατεντάρει την ένοια του score ή το high score. Θεωρητικά θα μπορούσε να μηνύσει οποιοδήποτε τα χρησιμοποιει. καταλαβαίνεται τη μπάχαλο μπορεί να γίνει σε συσκευες σαν τα τηλέφωνα που έχουν χιλιάδες πράγματα πάνω τους τόσο απο hardware όσο και απο software. Αναγκαστικά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝΕ οι προγραμματιστές και οι μηχανικοί φτιάχνουνε πραγματα που θα μοιάζουν με τους ανταγωνιστες γιατι...απλά δεν γίνονται να φτιαχτούν αλλιώς.

Δεν ξέρω τώρα για ποιες πατέντες πλακώνονται, αλλά δεν ειναι τυχαιο που το όλο πανηγύρι ξεκίνησε όταν η NOKIA ανακοίνωσε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και η Αpple τα μεγαλύτερα κέρδη στην ιστορία της...

Everything that has a beginning has an end...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Oct 2020 13:22 - 20 Oct 2020 13:26 #240274 by Παντελάκης Ευάγγελος
Τα προϊόντα της Apple είναι πανάκριβα,είναι προϊόντα πολυτελείας.Για μένα είναι η Ferrari της τεχνολογίας.

Αφού κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα τεχνολογικό προϊόν αρκετά φτηνότερο αλλά εξίσου ποιοτικό για ποιόν λόγο να προτιμήσει Apple ;

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification