Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Apple: Γενική συζήτηση/Νέες ειδήσεις

08 Jan 2021 11:58 #244320 by BigGreekGamer
Η Apple αφαίρεσε 39.000 games από το Κινέζικο App Store
Επειδή η Κίνα ζητάει αριθμό άδειας που οι developers δεν κατέθεσαν.


Η Apple αφαίρεσε 46.000 apps από το Κινέζικο App Store την πρωτοχρονιά και τα 39.000 εξ αυτών αποτελούν games.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη αφαίρεση εφαρμογών σε store μέσα σε μία ημέρα! Η εταιρεία ερευνών Qimai δήλωσε ότι μόλις 74 από τα top 1.500 games κατάφεραν να μείνουν στο App Store.

Οι publishers των games αυτών είχαν προθεσμία από τον Ιούλιο (όταν και ενημερώθηκαν) μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, να στείλουν στην Apple ένα κυβερνητικό έγγραφο με αριθμό άδειας (license number), το οποίο θα τους επέτρεπε την χρήση των in-app αγορών για τα games τους. Τα games που επηρεάστηκαν αφορούν μέχρι και τα Assassin's Creed και NBA 2K20.

Ένας νόμος που υπάρχει στην Κίνα από το 2016 έχει αναγκάσει τις εταιρείες που έχουν games επί πληρωμή με in-game συναλλαγές να δέχονται έγκριση από το Υπουργείο Τύπου και Δημοσίευσης της κυβέρνησης, το ίδιο δηλαδή που εγκρίνει τις κυκλοφορίας των games. Τα Android stores έχουν επιβάλει αυτό το νόμο για χρόνια, αλλά στο iOS υπήρχαν loopholes που επέτρεπαν στα games της Κίνας να βρίσκονται στο store χωρίς αριθμό άδειας. Η Apple ωστόσο προειδοποίησε τους developers και αφαίρεσε τον Ιούλιο πάνω από 8.000 games, ενώ τώρα στην ουσία "πετσόκοψε" την πλειοψηφία των games στο Κινέζικο App Store.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Mar 2021 12:08 - 10 Mar 2021 12:08 #247545 by BigGreekGamer
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε έρευνα για την Apple
Μετά τη δικαστική διαμάχη της με την Epic Games.Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε ότι Επιτροπή Ανταγωνισμού κι Αγορών της άρχισε να ερευνά τις τακτικές της Apple στο App Store.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε: Η συγκεκριμένη έρευνα θα καθορίσει αν η Apple έχει την κυρίαρχη θέση στην διανομή εφαρμογών στις συσκευές της στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν οι όροι της είναι δίκαιοι για την χρήση του App Store από τους  developers  και αν το τελικό αποτέλεσμα είναι η καταναλωτές να αναγκάζονται να πληρώνουν περισσότερα χρήματα για τις εφαρμογές και τις αγορές εντός τους.

Η έρευνα αφορά την Apple σαν εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα επικεντρωθεί στις Apple UK Limited, Apple Europe Limited και Apple Inc. Η κυβέρνηση της χώρα δεν έχει επιβεβαίωσε ότι η έρευνα αυτή ξεκίνησε με αφορμή την δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Epic Games, όμως είναι πολύ πιθανό. Στην ανακοίνωση δήλωσε επίσης: Αυτή είναι μόνο η αρχή της έρευνας και δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για τον αν Apple παραβιάζει νόμους ή όχι. Η Andrea Coscelli επικεφαλής της έρευνας, είπε ότι η συγκεκριμένη έρευνα θα επεκταθεί και σε άλλες ψηφιακές αγορές και θα αποκαλύψει μερικές ανησυχητικές συνήθειες.

Η Coscelli δήλωσε: "Εκατομμύρια από εμάς χρησιμοποιούν εφαρμογές για να δουν τον καιρό, να παίξουν ένα παιχνίδι ή να κάνουν κάποια παραγγελία. Έτσι παράπονα ότι η Apple χρησιμοποιεί την θέση της στην συγκεκριμένη αγορά για να θέσει άδικους όρους που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό και τις επιλογές, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να βγαίνουν χαμένοι, χρειάζονται προσεκτικό και λεπτομερή έλεγχο".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 May 2021 20:30 #251768 by BigGreekGamer
Φήμη: Η Apple ετοιμάζει φορητή υβριδική κονσόλα Με σκοπό να ανταγωνιστεί το Switch.

  Σύμφωνα με την Κορεάτικη σελίδα Clien, η Apple ετοιμάζει μία φορητή υβριδική κονσόλα με σκοπό να ανταγωνιστεί το Switch.

 Η συγκεκριμένη κονσόλα θα διαθέτει προηγμένο σύστημα ψύξης και ο επεξεργαστής της θα είναι βασισμένος στις σειρές Α και Μ της Apple. Η φήμη υποστηρίζει επίσης ότι η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλους  publishers , όπως η Ubisoft με σκοπό να φέρει περισσότερους τίτλους στο Apple Arcade. Η τελευταία προσπάθεια της Apple να μπει στην βιομηχανία του gaming ήταν το 1996 με το Apple Pippin, το οποίο ήταν εμπορική αποτυχία. Η Αμερικανική εταιρεία δεν έχει κάνει προς το παρών κάποια επίσημη ανακοίνωση.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Andreecko
Notification