Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

ΟΤΕ/Cosmote: Γενική συζήτηση

26 Oct 2007 03:52 - 02 Jul 2015 02:43 #38228 by Μάνος Γρυπάρης


Σε αυτό το topic μπορούμε να μιλάμε για τις εντυπώσεις μας από τον ΟΤΕ και την Cosmote.

H Cosmote είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα με 8 εκατομμύρια συνδρομητές. Η εταιρεία έχει την έδρα της στην Αθήνα και είναι 100% θυγατρική του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ). Έχει αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες σε τρεις ακόμη χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω θυγατρικών: την AMC στην Αλβανία, τη GLOBUL στη Βουλγαρία και την Cosmote στη Ρουμανία, που απευθύνονται σε μία διευρυμένη αγορά 45 εκατομμυρίων ανθρώπων. Στο σύνολο των τεσσάρων αυτών χωρών η Cosmote εξυπηρετεί περίπου 20,4 εκατομμύρια πελάτες.


File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Apr 2008 22:24 - 02 Jul 2015 02:41 #41624 by Μάνος Γρυπάρης
Δελτίο τύπου
Την υπηρεσία “Microsoft Windows Mobile email” ξεκίνησε η Cosmote σε συνεργασία με την Microsoft. Παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης σε πραγματικό χρόνο στο εταιρικό email (μέσω τεχνολογίας direct push), καθώς και συγχρονισμό με το Microsoft Outlook (προσωπικό ημερολόγιο, επαφές και σημειωματάριο εργασιών). Επιπλέον, μέσω του “Microsoft Windows Mobile e-mail” μπορείτε εύκολα και γρήγορα να διαβάσετε συνημμένα αρχεία τύπου Word, Excel, PowerPoint, Acrobat Reader, καθώς και αρχεία εικόνων.

Η υπηρεσία διατίθεται με συμβατές συσκευές από μεγάλους κατασκευαστές όπως HTC, HP, Samsung και Palm.

Εξαγορά του OTE από την Deutsche Telecom
Στις 14/05/2008 η ελληνική κυβέρνηση και η Deutsche Telekom (DT) κατέληξαν σε συμφωνία για τη συμμετοχή της DT στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ. Η συμφωνία προέβλεπε ότι το κάθε μέρος θα κατείχε ποσοστό 25% συν 1 μετοχή. Το 2009, η DT αύξησε το μερίδιό της στον ΟΤΕ από 25% σε 30%. Τον Ιούνιο του 2011, ο γερμανικός όμιλος εξαγόρασε πρόσθετο ποσοστό 10% και αύξησε τη συμμετοχή του στο 40%.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 May 2008 12:29 #42538 by Μάνος Αλιμπέρτης
Η συμφωνία του ελληνικού δημοσίου με την DT έκλεισε τελικα...Για όλες τις εξελίξεις για το θέμα αλλα και το σχολιο μου για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε το αρθρο στη στήλη Tech.

Everything that has a beginning has an end...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Aug 2009 20:13 #58633 by Μάνος Γρυπάρης


Οι αγώνες του UEFA Champions League (που μεταδίδονται από το MEGA) στο κινητό σας, αποκλειστικά από τo COSMOTE my view

Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τους αγώνες της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης UEFA Champions League που μεταδίδονται από το MEGA και στο κινητό τους τηλέφωνο, προσφέρει αποκλειστικά στους πελάτες της η COSMOTE.

Η υπηρεσία Mobile TV του COSMOTE my view εμπλουτίζεται και από την Τρίτη 18 Αυγούστου προσφέρει αποκλειστικό περιεχόμενο των αγώνων UEFA Champions League που μεταδίδονται από το Mega. Συγκεκριμένα το πακέτο περιέχει:
• Ζωντανή αναμετάδοση αγώνων: Μέσα από την υπηρεσία “Live TV” και το κανάλι του MEGA θα αναμεταδίδεται ζωντανά και σε αποκλειστικότητα ο αγώνας της Τρίτης.
• Τα σημαντικότερα στιγμιότυπα των αγώνων: Το site ‘UEFA Champions League Videos (MEGA)’2, θα παρέχει σε αποκλειστικότητα περιεχόμενο (Video On Demand μέσω τεχνολογίας video streaming) από τον αγώνα της Τρίτης, αλλά και σχετικό αρχειακό υλικό.
• Πριν την έναρξη του αγώνα: οι συνδρομητές της COSMOTE θα έχουν στη διάθεσή τους το Match Preview (Προεπισκόπηση αγώνα)
• Κατά τη διάρκεια του αγώνα: θα υπάρχουν οι κατηγορίες Goals (γκολ αγώνα), Penalty Miss-Red cards που θα περιλαμβάνει τα «χαμένα» πέναλτι και τις κόκκινες κάρτες, εφόσον υπάρχουν) και Προηγούμενοι αγώνες (αρχείο).
• Μετά τον αγώνα θα προστίθεται και η επισκόπηση του παιχνιδιού, με τις σημαντικότερες φάσεις των αναμετρήσεων.

Όλα αυτά πάντα εφόσον έχετε ενεργοποιημένο το 3G για το κινητό σας. Η υπηρεσία αφορά μόνο τους αγώνες που μεταδίδονται από το MEGA.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Aug 2009 20:35 #58636 by Frank
και ποσο περιπου κοστιζει η υπηρεσια ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Dec 2009 13:29 #66797 by Μάνος Γρυπάρης
H ημερήσια χρέωση για την πρόσβαση σε όλα τα κανάλια της υπηρεσίας Live TV είναι 1,60 ευρώ, ενώ η ημερήσια χρέωση για την παρακολούθηση όλων των βίντεο που περιλαμβάνονται στο «UEFA Champions League Videos (Mega) είναι 1,20 ευρώ.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Dec 2009 14:48 #66806 by Frank
μια χαρα,ειναι αρκετα χρήσιμο, ευχαριστω :wink:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Mar 2010 02:11 #69188 by elegio
Όπως ειπα σε ενα αλλο τοπικ, υπαρχουν κατι κινεζικα κινητα που δεν κοστιζουν πανω απο 150 ευρω και εχουν ενσωματομενη κεραια που πιανει το σημα της τηλεορασης και μπορεις να δεις ολα τα καναλια δωρεαν. Γιατι να πληρωσεις την cosmote λοιπον;

Imposible is nothing

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Aug 2011 13:40 #97133 by Μάνος Γρυπάρης


Τα…παρατράγουδα της Cosmote και η δυσαρέσκεια των καταναλωτών.

Η υπηρεσία What’s up της Cosmote είναι στις μέρες μας η πιο διαδεδομένη στον χώρο των καρτοκινητών. Ο λόγος που κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση και κατ’ επέκταση να μεγαλώσει την θέση της Cosmote από τους ανταγωνιστές της (Vodafone και Wind) είναι ακριβώς επειδή προσέφερε με πολύ μικρά ποσά εκατοντάδες λεπτά ομιλίας και SMS. Ειδικότερα, από τον Φεβρουάριο του 2010 όταν και ξεκίνησε η προσφορά "1500 λεπτά+1500 SMS με 5 ευρώ" εκεί πραγματικά όλη η Ελλάδα ήτανε με ένα What’s up στο χέρι. Στην ανάγκη με ένα δεύτερο κινητό στο χέρι, έχοντας το πρώτο (σύνδεση) για να καλεί τους συνδρομητές των άλλων δύο εταιρειών.

Σίγουρα η Cosmote είναι μια αξιόπιστη εταιρεία στο θέμα σήματος, αλλά και στο θέμα συνδέσεων, με ελαφρώς καλύτερες προσφορές από τους δύο ανταγωνιστές της. Επίσης, δεν κρύβει «δυσάρεστες εκπλήξεις», όπως οι...κρυφές χρεώσεις της Vodafone για συνδέσεις που δεν πραγματοποιήσατε στο Vodafone Live (σ.σ. το τελευταίο είχα αναφέρει και στην εκπομπή ότι μου είχε συμβεί προσωπικά, δηλ. να λάβω +200€ χρέωση, λόγος για τον οποίο και άλλαξα τον αριθμό σύνδεσης σε Cosmote).

Κατά τα άλλα όμως, προκύπτει ένα ζήτημα. Η Cosmote χειρίζεται σωστά το θέμα του What’s up ή…χάνει σταδιακά το κοινό που κέρδισε;

1200+1200 με 7€
Από την 1η Φεβρουαρίου 2011, η προσφορά των 1500 λεπτών + 1500 sms με 5€ έληξε και την θέση της πήρε μια νέα προσφορά. 1200 λεπτά + 1200 sms με 7€. Ναι μεν η Cosmote έχει κάθε δικαίωμα να αλλάξει μια προσφορά αν δει ότι «δεν της βγαίνουν τα μαθηματικά», αλλά υπάρχουν ορισμένα αγκάθια τα οποία κανείς από το εμπορικό τμήμα της εταιρείας του Αμαρουσίου δεν έλαβε υπόψη του.

Καταρχήν, με τα 5€, η προσφορά που έδινε η Cosmote έπεσε στα μόλις 300 λεπτά ομιλίας. Σκεφτείτε όσους δεν είχαν ενημερωθεί (τους περισσότερους δηλαδή) και που τότε βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Καθ' ότι θα χρειάστηκε να αγοράσουν άλλη μία κάρτα των 5€ για να ενεργοποιήσουν την νέα προσφορά. Γιατί αν δεν έχεις δωρεάν SMS σαφώς και δεν σε συμφέρει η συγκεκριμένη προσφορά των 5€.

Κατά δεύτερον, για να ανανεώσει πλέον κάποιος τον χρόνο ομιλίας του θα έπρεπε να βάλει 7€ στο λογαριασμό του. Κάρτα των 7€ δεν υπάρχει και για την ακρίβεια με τον φόρο της κυβέρνησης το ποσό ανέβηκε περίπου στα 7.8€. Αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως όλοι θα έπρεπε να τρέχουν κάθε μήνα σε κατάστημα Cosmote ή Γερμανός για να κάνουν ανανέωση. Η διαφορετικά να αγοράσουν κάρτα των 10€. Δηλαδή να πληρώσουν παραπάνω.

Ακόμα και η μεταφορά ευρώ από τον λογαριασμό σύνδεσης κάποιου στο What’s Up, κάτι που έχει αιτηθεί από χιλιάδες συνδρομητές, ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί από την Cosmote. Αν δηλαδή έχεις δύο αριθμούς και θέλεις από την σύνδεση να μεταφέρεις λίγα ευρώ στο What’s Up πολύ απλά δεν μπορείς! Η επίσημη δικαιολογία των εργαζόμενων στο τμήμα εξυπηρέτησης της Cosmote για την συγκεκριμένη κατάσταση και για όσους δεν ήθελαν να τρέχουν στα καταστήματα, ήταν πολύ απλά “βάλτε κάρτα των 10€ και όταν περάσει ο μήνας βάλτε την νέα κάρτα κι ανανεώστε”. Το θέμα όμως ήταν ότι τότε η Cosmote δεν ενημέρωνε με SMS για το πότε λήγουν τα δωρεάν λεπτά, με αποτέλεσμα οι μονάδες να τελειώνουν πριν το αντιληφθείτε!

Το τεχνικό αυτό πρόβλημα πραγματικά έσπασε τα νεύρα των συνδρομητών What’s up, οι οποίοι είδαν την Cosmote να το διορθώνει γύρω στον Ιούνιο, με ορισμένα...μικροπροβλήματα.

Ενημερωτικά SMS
Απ’ την πρώτη στιγμή που θα αποκτήσει κάποιος αριθμό What’s Up, θα διαπιστώσει ότι το spam που του έρχεται μέσω SMS είναι ατελείωτο. Θα πρέπει μάλιστα να αιτηθεί μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης ότι δεν επιθυμεί κανένα διαφημιστικό μήνυμα, ώστε να του έρχονται ενημερώσεις μόνο για τον λογαριασμό του. Και πάλι όμως, σε έκτακτους διαγωνισμούς (π.χ. συναυλίες) όλο και κάποιο spamάρισμα θα λάβει. Όπως επίσης και σε κάθε ανανέωση ή ακόμα κι όταν μπαίνει στο site του reload it για να αποκτήσει έξτρα λεπτά ή SMS. Για κάποιο λόγο η Cosmote έχει το κακό συνήθειο να στέλνει τα SMS διπλά. Στεγνό spamming δηλαδή, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην εξυπηρέτηση πελατών, είτε στα ηχογραφημένα μηνύματα, είτε στην αυτόματη εξυπηρέτηση που (ατυχώς) σκέφτηκε η Cosmote να εισάγει πρόσφατα!

Όπως και να ‘χει, η ενημέρωση που σας στέλνει η Cosmote μέσω SMS για την λήξη του χρόνου ομιλίας σας, ναι μεν διορθώθηκε πρόσφατα, αλλά συνεχίζει να έχει προβλήματα. Καταρχήν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ακριβή ημερομηνία και ώρα που θα λήξει το πακέτο. Θα πρέπει δηλαδή να καλέσετε οι ίδιοι στο 1314 και να ακούσετε το πότε ακριβώς θα λήξει. Και μάλιστα θα πρέπει να πατήσετε το 1 για να ακούσετε το υπόλοιπό σας και το 2 για να ακούσετε πότε λήγει το υπόλοιπό σας. Άλλο ένα "τέχνασμα", καθ' ότι στις άλλες εταιρείες ακούς υπόλοιπο και ημερομηνίας λήξης μαζί. Φυσικά όταν πλησιάζουν οι μέρες και με την ρουτίνα της καθημερινότητας, το τελευταίο πράγμα που θυμάται κάποιος είναι το πότε θα λήξει το πακέτο του.

Για να ακριβολογούμε, τις τελευταίες ημέρες που αναμένεται να λήξει το πακέτο What’s Up, θα σας έρχεται κάθε ημέρα από ένα SMS που θα σας λέει “Τα δωρεάν λεπτά προς What’s Up λήγουν” χωρίς να διευκρινίζεται ημέρα και ώρα. Ώσπου κάποια στιγμή θα έρθει και το πολυπόθητο SMS “Τα δωρεάν λεπτά προς What’s Up έληξαν” κι αν πήρες μυρωδιά την διαφορά έχει καλώς.

Προσφορές 1ης Ιουλίου
Από τον Ιούλιο του 2011 κι έπειτα, η Cosmote προχώρησε στις παρακάτω αλλαγές.

Καταρχήν σας επιτρέπει να ανανεώσετε τον δωρεάν χρόνο σας μόνο μετά το πέρας του μήνα. Αυτό, σε συνάρτηση με τις προβληματικές ενημερώσεις μέσω SMS που μόλις προαναφέραμε, είναι μαχαίρι στο λαιμό. Γιατί πολύ απλά, εφόσον δεν μπορείτε να ανανεώσετε το πακέτο σας λίγες μέρες πριν για να είστε σίγουροι, τώρα δεν ενημερώνεστε έγκαιρα, ο χρόνος ομιλίας σας τελειώνει και σε χρόνο Dt το υπόλοιπό σας μηδενίζεται.

Συν τις άλλοις, για να…κατευνάσει τα πνεύματα, η Cosmote δημιούργησε ένα πακέτο προσφοράς με 5€. Με το ποσό αυτό λοιπόν, έχετε 600 λεπτά χρόνο ομιλίας + 300 SMS. Καλό ακούγεται, με μια σημαντική διαφορά. Ότι με τον φόρο της κυβέρνησης, η κάρτα των 5€ δεν αρκεί σε κανέναν. Άρα για άλλη μια φορά, θα πρέπει να μεταβεί κάποιος σε κατάστημα Cosmote ή Γερμανός για να βάλει 6€ και να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το πακέτο της προσφοράς.

Κι εδώ έρχεται το τελειωτικό χτύπημα. Ίσως η πιο παράλογη πολιτική της Cosmote είναι ότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα να πάτε σε κατάστημα και να βάλετε κάτω από 5€ στο What’s Up σας! Το ελάχιστο ποσό που μπορεί ο υπάλληλος να βάλει είναι 5€! Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι όλοι οι κάτοχοι What’s Up την πάτησαν τουλάχιστον μία φορά με την παραπάνω προσφορά κι αναγκάστηκαν να πληρώσουν δύο φορές από 5€ για να κάνουν την δουλειά τους. Τα ποσά αυτά για εμάς που εργαζόμαστε δεν λένε και πολλά. Για πηγαίντε όμως να τα πείτε στον μαθητή ή τον φοιτητή που δεν εργάζεται.

Εν κατακλείδι, με την παρούσα κατάσταση, εφόσον η Cosmote δεν αλλάζει πλεύση, οι κάτοχοι What’s Up θα συνεχίσουν να τρέχουν κάθε μήνα στα καταστήματα για να ανανεώσουν τον χρόνο ομιλίας τους στο κατώτερο πακέτο. Κι όλα αυτά επειδή η Cosmote δεν έχει ούτε κάρτα των 6€, ούτε σας δίνει την δυνατότητα να μεταφέρετε χρήματα από τον λογαριασμό σύνδεσής σας. Για το τελευταίο, αξίζει να πούμε ότι η εταιρεία έχει λάβει χιλιάδες αιτήματα, ειδικά από τον Φεβρουάριο του 2011 κι έπειτα, απαντώντας ότι "η αλλαγή αυτή θα γίνει μελλοντικά". Κάτι τέτοιο όμως ακόμη δεν υφίσταται.

Σκεφτείτε λοιπόν όταν όλοι έχουν τόσες δουλειές να κάνουν, να έχουν κι αυτό στο μυαλό τους κάθε μήνα. Η αντίστοιχα ελάτε στη θέση του ανθρώπου που δεν μένει σε πόλη κι απέχει αρκετά από το πλησιέστερο κατάστημα Γερμανός ή Cosmote. Από εκεί που πήγαινε στο περίπτερο κι αγόραζε την κάρτα του, τώρα θα πρέπει να κάνει ολόκληρη διαδρομή κάθε μήνα και να τρέχει στο κατάστημα για να κάνει την ανανέωση. Η να επιλέξει την διπλή ταρίφα των 10€.

Επόμενες κινήσεις
Στην παρούσα φάση, η Cosmote έχει χάσει αρκετούς κατόχους What’s Up από τον Φεβρουάριο και μετά. Όχι τόσο σε θέμα ενεργών συνδρομητών (γιατί απ’ την στιγμή που οι περισσότεροι έβαλαν What’s Up το σκέφτονται πολύ να το αφήσουν), όσο σε αυτούς που πραγματικά πληρώνουν κάθε μήνα για να κάνουν την ανανέωσή τους.

Εάν δεν διορθωθούν τα παραπάνω προβλήματα, το μόνο βέβαιο είναι ότι σε μία δυνατή προσφορά από ανταγωνιστική εταιρεία (ανάλογη ή έστω κατά προσέγγιση με τα 1500’+1500 SMS), οι κάτοχοι What’s Up θα είναι...έτοιμοι για μετακόμιση. Αν όμως η Cosmote διορθώσει τα ζητήματα που υπάρχουν, τότε θα καταφέρει να διατηρήσει το πελατολόγιό της και βέβαια να το αυξήσει, δεδομένης της πολύ καλής ποιότητας σήματος που διαθέτει εκ των προτέρων.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Sep 2011 18:39 #99324 by Fotis Rozakis
Απαράδεκτο, η cosmote να χρεώνει τόσα πολλά, να το γυρίσουμε στην q όλοι.....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification