Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Innosilicon Type A και Type B

01 Dec 2021 14:00 #257609 by Μαρία Μαλκέζη
Οι νέες κάρτες γραφικών της κινέζικης Innosilicon παρουσιάστηκαν πρόσφατα, με εντυπωσιακά specs (για να είναι πραγματικά).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 04:48 #258032 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Innosilicon ανακοίνωσε GPUs με 10 TFLOPS
Αναμένονται στοιχεία για την πραγματική λειτουργία τους.

Όταν πρόκειται για διακριτές κάρτες γραφικών για gaming, είναι μια αγορά που παραδοσιακά κυριαρχείται από την Nvidia και την AMD, ακόμη και όταν οι τρίτοι συνεργάτες κατασκευάζουν τις κάρτες.

H λίστα με τις καλύτερες κάρτες γραφικών είναι απλώς μια συνεχής διαμάχη μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων. Είναι λογικό, καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για τους περισσότερους πελάτες έως ότου η Intel διορθώσει το Xe. Αλλά με την έλλειψη μικροτσίπ παγκοσμίως να συνεχίζει, βλέπουμε συνεχώς να εμφανίζονται νέες προσπάθειες. Η Κίνα ειδικότερα έχει τοποθετήσει κρατική χρηματοδότηση για την δόμηση μιας καλύτερης GPU, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η εξάρτηση από τις δύο αμερικανικές εταιρείες. Οι κατασκευαστές GPU, όπως η Jingjia Micro, εργάζονται σκληρά για να κυκλοφορήσουν ορισμένες σοβαρές κάρτες, αλλά η αντίπαλη εταιρεία Innosilicon ίσως να τις έχει κερδίσει.

Η Innosilicon πραγματοποίησε πρόσφατα τη συνέντευξη τύπου για το Fantasy One GPU όπου η εταιρεία έδειξε την τελευταία της δουλειά σε διακριτές GPU. Σύμφωνα με το MyDrivers και το ITHome (μέσω Videocardz), η Innosilicon είχε μερικές κάρτες ως επίδειξη, όλες βασισμένες στην πνευματική ιδιοκτησία γραφικών BXT Imagination χάρη σε μια συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Δυστυχώς, οι αναφορές δεν είναι ακριβώς πλήρεις. Αν και εμφανίστηκαν αρκετές νέες κάρτες γραφικών από την Innosilicon, όπως το workstation Type A, δεν υπάρχει ακόμη η πλήρης διαμόρφωση. Τα δεδομένα που παρέχονται από την Innosilicon τοποθετούν το Type A στην κατηγορία των Radeon RX 6700 XT και RX 6600 XT όσον αφορά την τροφοδοσία. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η GPU διαθέτει 16 GB μνήμης RAM GDDR6(X) χάρη στις εξελίξεις στο εσωτερικό της και λέει ότι η Type A προσφέρει 5 TFLOP υπολογιστικής ισχύος απλής ακρίβειας. Εμφανίστηκε επίσης το Type B και είναι μια εγκατάσταση διπλής GPU με δύο Fantasy One GPU μέσα. Αυτό έχει διπλάσια δύναμη χάρη σε έναν σύνδεσμο μεταξύ τους που ονομάζεται Innolink. Χάρη σε αυτό έχετε διπλάσια flops, με έως και 10 TFLOP και 32 GB μνήμης RAM GDDR6(X). Παρόλα αυτά, δεν είναι γνωστό αν αυτοί οι αριθμοί επιτυγχάνονται στην πράξη.

Κάτι απροσδόκητο αλλά εντυπωσιακό είναι ότι οι κάρτες έχουν πολλά API ενεργοποιημένα. Αναφέρονται συγκεκριμένα τα OpenGL, OpenGL ES, OpenCL, Vulkan και DirectX αν και δεν είναι γνωστή ποια έκδοση. Έγιναν δοκιμές συγκριτικής αξιολόγησης με το Unigine Heaven OpenGL demo, το οποίο επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί τουλάχιστον, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες βαθμολογίες. Φαίνεται ότι τόσο το Type A όσο και το B θα κυκλοφορήσουν και σε άλλες παραλλαγές. Στις φωτογραφίες περιλαμβάνονται GPUs χωρίς ανεμιστηράκι, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι αξιοποιούν μια εντελώς παθητική ψύκτρα. Η κυκλοφορία τους θα αποκαλύψει περισσότερα.

Αυτή η αύξηση της παραγωγής προϊόντων στην Κίνα θα μπορούσε να είναι μια λύση για την έλλειψη τσιπ, ειδικά καθώς αυτή εντείνεται στη Δύση. Ωστόσο, χώρες όπως οι ΗΠΑ αποθαρρύνουν έντονα τις εταιρείες τους από το να χρησιμοποιούν κινεζικά εργοστάσια για να παράγουν τα δικά τους τσιπ για λόγους ασφαλείας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification