Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Microsoft Mesh: Το νέο Mixed Reality Headset

02 Mar 2021 23:39 - 03 Mar 2021 00:06 #247170 by Manos
Η Microsoft ανακοίνωσε το Mesh, το οποίο παρουσίασε ως "Το μέλλον της τεχνολογίας Mixed Reality".Το Mesh παρέχει μια νέα πλατφόρμα για AR και VR developers, η οποία θα τους επιτρέψει να προβάλουν remote εμπειρίες, τόσο στην αγορά των games, όσο και στον εργασιακό χώρο. Θα προβάλουν δηλαδή εικονικούς χώρους και ολογράμματα. 

Introducing Microsoft Mesh.

It enables presence and shared experiences from anywhere – across devices – through mixed reality applications. #MSIgnite pic.twitter.com/xbyO6trHdS — Microsoft (@Microsoft) March 2, 2021

 Στο event Microsoft Ignite, η Αμερικάνικη εταιρεία παρουσίασε το όραμά της για το HoloLens 2 και τις συσκευές που θα το διαδιεχτούν, στις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με ψηφιακούς χώρους και ολογράμματα σε μόνιμη βάση μεταξύ χρηστών. Θα μπορείτε για παράδειγμα σε έναν ψηφιακό χώρο να δώσετε ένα κλειδί σε έναν άλλο χρήστη, κάτι που παρουσιάστηκε από την Microsoft μεταξύ του James Cameron (σκηνοθέτη του Avatar) και του Guy Laliberté, συνιδρυτή του Cirque du Soleil.Το Mesh μοιάζει ως η συνέχεια της δουλειάς που έκανε η Microsoft με το HoloLens 2, ενώ προσπαθεί να επεκτείνει τις συνεργασίες της με developers, κάτι που είναι δύσκολο, αφού τα HoloLens (άρα σίγουρα και το Mesh) έχουν το υψηλότερο κόστος από όλα τα VR headsets. Άρα από την στιγμή που ελάχιστοι χρήστες στον κόσμο τα έχουν στην κατοχή τους, ποιος ο λόγος για έναν developer να επενδύσει σε αυτά;Το Microsoft Mesh πάντως, αναμένεται να έχει μικρότερη τιμή από τα HoloLens, αν και σε κάθε περίπτωση θα είναι αρκετά υψηλότερη από τα σημερινά VR headsets. Το μόνο που μένει είναι να τα διαπιστώσουμε όλα στην πράξη, όταν θα κυκλοφορήσει. 

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Andreecko
Notification