Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Oculus Quest : VR headset

28 Oct 2020 19:33 #240526 by BigGreekGamer
Όσοι χρήστες σβήσουν το Facebook account τους χάνουν τα Oculus games
Μεγάλο σκάνδαλο για τον τεχνολογικό κολοσσό.


Το Facebook προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου ντροπιαστική κίνηση, καθώς όσοι χρήστες διαγράφουν το Facebook account τους θα χάσουν αυτομάτως και όσα Oculus games έχουν αγοράσει.

Το γεγονός αυτό έρχεται ως συνέχεια της υποχρεωτικής χρήσης λογαριασμού στο Facebook για τους κατόχους Oculus Rift. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του χρήστη @CixLiv στο Twitter η διαγραφή του λογαριασμού Facebook έχει ως συνέπεια να χαθούν όλες οι αγορές και τα δεδομένα των χρηστών των VR headsets της Oculus. H είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε και απο το έγκυρο UploadVR. Το Facebook δήλωσε στο UploadVR πως αν έχετε το original Quest και τα Rift 1 και 2 και δεν τα έχετε συνδέσει με τον λογαριασμό σας στο Facebook τότε δεν θα χάσετε τις αγορές και τα δεδομένα σας. Ωστόσο όσοι έχουν το Quest 2 και σκοπεύουν να αρχίσουν τώρα την ενασχόληση τους με το VR τότε θα πρέπει να συνδέσουν υποχρεωτικά τα headsets τους με το Facebook. Το αμερικανικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε πως δεν θα υποστηρίζει πια λογαριασμούς Oculus.
Δείτε το σχετικό tweet.

Η νέα αυτή τραγική εξέλιξη μαθεύτηκε καθώς πια στο μενού της διαγραφής προφίλ το Facebook ενημερώνει τους χρήστες του πως η διαγραφή του λογαριασμού τους συνεπάγεται και με την διαγραφή των αγορών και των δεδομένων τους για κάθε συνδεδεμένη συσκευή Oculus. Σε μία περίοδο που το Facebook δέχεται πιο πολλή κριτική από κάθε άλλη εποχή το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν ο Mark Zuckerberg ήταν επιπλέον σκάνδαλο και ειδικά στον τομέα των προσωπικών δεδομένων.

Ο επικεφαλής του τομέα VR του Facebook σε δηλώσεις του υπερασπίστηκε την πολιτική του site να καθιστά υποχρεωτική την σύνδεση λογαριασμού Facebook με τις συσκευές Oculus λέγοντας "Έτσι παρέχουμε πιο ποιοτικές υπηρεσίες και περισσότερη ασφάλεια σε ό,τι αφορά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Oct 2020 20:50 #240636 by BigGreekGamer
Hackers παρέκαμψαν το Facebook Login στο Oculus Quest 2
Έχουν υπάρξει αρκετές διαμαρτυρίες από τους χρήστες για το login.


Το Oculus Quest 2 από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο κοινό.

Πρώτον οι χρήστες ξεσηκώθηκαν λόγω της υποχρεωτικής ενσωμάτωσης του με το Facebook και επίσης το Facebook είχε την δυνατότητα να μπλοκάρει τα ακουστικά Oculus Quest 2 των χρηστών αν φαινόταν ότι ο λογαριασμός τους στο Facebook ήταν ψεύτικος ακόμη και αν δεν ήταν. Με αποτέλεσμα αρκετοί χρήστες να χάνουν τα λεφτά τους που έδωσαν για να τα αγοράσουν.

Οι hackers κατάφεραν να κάνουν jailbreak το Oculus Quest 2, ώστε να μην απαιτείται σύνδεση στο Facebook. Η Safety Initiative XR (Extended Reality), μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, δήλωσε ότι μπόρεσε να επιβεβαιώσει την πρόσβαση root στα ακουστικά που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Αυτό έγινε για πρώτη φορά στο Reddit πριν από μια εβδομάδα. Ο ιδρυτής του XRSI Kavya Pearlman δημοσίευσε μια ανάρτηση στο ReadyHackerOne.com, δηλώνοντας ότι ένας ερευνητής από την κοινότητά του παρακάμπτει τη σύνδεση στο Facebook και ένας από τους ερευνητές του ήταν σε θέση να επικυρώσει το jailbreak.

Ο Pearlman δήλωσε ότι το XRSI "εργαζόταν επί του παρόντος για να συγκεντρώσει διαβεβαιώσεις για την προστασία των ατόμων που ανακάλυψαν αυτές τις μεθόδους jailbreak". Το Facebook πιθανότατα δεν θα είναι πολύ χαρούμενο για αυτό και πιθανότατα θα προσπαθήσει να το σταματήσει πριν μπορέσει να δημοσιοποιηθεί ή να απειλήσει το XRSI με κάποιο είδος νομικής δράσης.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Apr 2021 12:22 #249374 by BigGreekGamer
Oculus Gaming Showcase Οι Cloudhead Games, Ready At Dawn και ILMxLAB θα μοιραστούν νέες πληροφορίες για τα projects τους.Η Oculus θα διοργανώσει το πρώτο Gaming Showcase στις 22 Απριλίου και ώρα 01:00 τα μεσάνυχτα. Η παρουσίαση θα προβληθεί στα Twitch, Facebook και YouTube.Σύμφωνα με νέο blog post, το Gaming Showcase της Oculus θα αποκαλύψει νέα για τα αγαπημένα games του κοινού, ενώ θα παρουσιαστεί περιεχόμενο από games τα οποία δεν έχουν αποκαλυφθεί μαζί με περισσότερες εκπλήξεις. Μέχρι στιγμής η Oculus έχει επιβεβαιώσει την παρουσία των Cloudhead Games, Ready At Dawn και ILMxLAB οι οποίες θα μοιραστούν πληροφορίες για τα Pistol Whip, Lone Echo II και Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge.Προσφάτως μάθαμε επίσης ότι το Oculus Quest 2 έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις όλα τα προηγούμενα headsets μέσα σε μισό χρόνο, δηλαδή από την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο του 2020. Ο αντιπρόεδρος του Facebook Reality Labs, Andrew Bosworth πιστεύει ότι αυτό συνέβη επειδή η Oculus κατάφερε να πετύχει μία στιγμή κυριαρχίας: "Το ότι το Oculus Quest 2 σε μερικούς μόνο μήνες στην αγορά έχει ξεπεράσει τις πωλήσεις όλων των προκατόχων του σε συνδυασμό υποδεικνύει την μετάβαση από τους early-adopter αγοραστές σε αυξανόμενους mainstream αγοραστές."

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jun 2021 11:22 #252630 by Sigg
Replied by Sigg on topic Oculus Quest : VR headset
Το Facebook προσθέτει διαφημίσεις σε παιχνίδια του Oculus

 
Το Facebook πρόκειται να αρχίσει να τοποθετεί διαφημίσεις σε παιχνίδια και εφαρμογές του Oculus Quest μέσα σε λίγες εβδομάδες, χρησιμοποιώντας δεδομένα που αντλούνται από τα προφίλ των χρηστών στο Facebook.Το Facebook περιγράφει λεπτομερώς τα σχέδιά του σε ένα  blog post , αναφέροντας ότι οι διαφημίσεις στο headset είναι ένα βασικό μέρος της διασφάλισης ότι δημιουργείται μια αυτοσυντηρούμενη πλατφόρμα. Αυτό το αναπόφευκτο βήμα έρχεται σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους αφότου το Facebook άρχισε να υποχρεώνει τους νέους κατόχους του Oculus headset να χρησιμοποιούν λογαριασμό στο Facebook. Οι διαφημίσεις θα έχουν την δυνατότητα να αντλούν πληροφορίες από το προφίλ σας στο Facebook, σύμφωνα με το site  The Verge .Αυτά τα εξατομικευμένα δεδομένα περιλαμβάνουν πολλά από αυτά που κάνετε στο Oculus, όπως ποιες εφαρμογές έχετε εγκαταστήσει και ακόμη και σε ποιες άλλες διαφημίσεις έχετε κάνει κλικ. Δεν θα περιλαμβάνουν πιο ευαίσθητο υλικό, όπως οι προσωπικές σας συνομιλίες ή οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το βάρος, το ύψος ή το φύλο που επιλέγετε να παρέχετε στο Oculus Move. Πιθανότατα, όμως, οποιαδήποτε πληροφορία ηλικίας ή φύλου στο προφίλ σας στο Facebook είναι θεμιτή για στοχευμένη διαφήμιση.
Οι  developers  θα μπορούν να κερδίζουν χρήματα από τις διαφημίσεις εντός του παιχνιδιού, με το Facebook να διατηρεί ένα μέρος των εσόδων. Το Facebook αναφέρει επίσης ότι δεν έχει αποφασιστεί αν οι διαφημίσεις θα φτάσουν τελικά στο Oculus Home hub, κάτι που φαίνεται πιθανό μόλις η τεχνολογία διαφημίσεων γίνει πιο προηγμένη. Αυτή η δοκιμή αφορά επίπεδες διαφημίσεις που θα έμοιαζαν οικείες σε οποιοδήποτε site, αλλά το Facebook τονίζει ότι διερευνά επίσης νέες μορφές διαφημίσεων που είναι μοναδικές για το VR.Οι πρώτες διαφημίσεις θα εμφανιστούν σε ένα παιχνίδι που ονομάζεται Blaston, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εφαρμογές. Παραδόξως, το blog της Oculus που παρουσιάζει αυτές τις πρώιμες διαφημίσεις εντός της εφαρμογής δείχνει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κλικ σε μια διαφήμιση και να αποθηκεύσετε το σύνδεσμο για αργότερα. Ένα αναπτυσσόμενο μενού για την αναφορά μεμονωμένων διαφημίσεων ή την απόκρυψή τους θα είναι διαθέσιμο αλλά το Facebook δεν αναφέρει καμία επιλογή για την πλήρη απενεργοποίηση των διαφημίσεων. 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jun 2021 16:22 #252909 by BigGreekGamer
Το Facebook προσθέτει διαφημίσεις σε παιχνίδια του Oculus Οι πρώτες διαφημίσεις θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο Oculus Quest 2 τις επόμενες εβδομάδες.

 Το Facebook πρόκειται να αρχίσει να τοποθετεί διαφημίσεις σε παιχνίδια και εφαρμογές του Oculus Quest μέσα σε λίγες εβδομάδες, χρησιμοποιώντας δεδομένα που αντλούνται από τα προφίλ των χρηστών στο Facebook.

 Το Facebook περιγράφει λεπτομερώς τα σχέδιά του σε ένα  blog post , αναφέροντας ότι οι διαφημίσεις στο headset είναι ένα βασικό μέρος της διασφάλισης ότι δημιουργείται μια αυτοσυντηρούμενη πλατφόρμα. Αυτό το αναπόφευκτο βήμα έρχεται σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους αφότου το Facebook άρχισε να υποχρεώνει τους νέους κατόχους του Oculus headset να χρησιμοποιούν λογαριασμό στο Facebook. Οι διαφημίσεις θα έχουν την δυνατότητα να αντλούν πληροφορίες από το προφίλ σας στο Facebook, σύμφωνα με το site  The Verge .
 Αυτά τα εξατομικευμένα δεδομένα περιλαμβάνουν πολλά από αυτά που κάνετε στο Oculus, όπως ποιες εφαρμογές έχετε εγκαταστήσει και ακόμη και σε ποιες άλλες διαφημίσεις έχετε κάνει κλικ. Δεν θα περιλαμβάνουν πιο ευαίσθητο υλικό, όπως οι προσωπικές σας συνομιλίες ή οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το βάρος, το ύψος ή το φύλο που επιλέγετε να παρέχετε στο Oculus Move. Πιθανότατα, όμως, οποιαδήποτε πληροφορία ηλικίας ή φύλου στο προφίλ σας στο Facebook είναι θεμιτή για στοχευμένη διαφήμιση.


Οι  developers  θα μπορούν να κερδίζουν χρήματα από τις διαφημίσεις εντός του παιχνιδιού, με το Facebook να διατηρεί ένα μέρος των εσόδων. Το Facebook αναφέρει επίσης ότι δεν έχει αποφασιστεί αν οι διαφημίσεις θα φτάσουν τελικά στο Oculus Home hub, κάτι που φαίνεται πιθανό μόλις η τεχνολογία διαφημίσεων γίνει πιο προηγμένη. Αυτή η δοκιμή αφορά επίπεδες διαφημίσεις που θα έμοιαζαν οικείες σε οποιοδήποτε site, αλλά το Facebook τονίζει ότι διερευνά επίσης νέες μορφές διαφημίσεων που είναι μοναδικές για το VR.

 Οι πρώτες διαφημίσεις θα εμφανιστούν σε ένα παιχνίδι που ονομάζεται Blaston, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εφαρμογές. Παραδόξως, το blog της Oculus που παρουσιάζει αυτές τις πρώιμες διαφημίσεις εντός της εφαρμογής δείχνει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κλικ σε μια διαφήμιση και να αποθηκεύσετε το σύνδεσμο για αργότερα. Ένα αναπτυσσόμενο μενού για την αναφορά μεμονωμένων διαφημίσεων ή την απόκρυψή τους θα είναι διαθέσιμο αλλά το Facebook δεν αναφέρει καμία επιλογή για την πλήρη απενεργοποίηση των διαφημίσεων.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jun 2021 14:16 #253163 by BigGreekGamer
Η Resolution Games αποχώρησε από την δοκιμαστική περίοδο των διαφημίσεων στο Oculus μετά από τις αρνητικές αντιδράσεις του κόσμου.
 Το Blaston μετά την ανακοίνωση έπεσε θύμα review bombing. Στην επίσημη σελίδα της στο Twitter, η Resolution Games δήλωσε: Αφού ακούσαμε τις απόψεις σας, αποφασίσαμε ότι το Blaston δεν ταιριάζει στη συγκεκριμένη διαφημιστική δοκιμή. Έτσι δεν θα παρευρεθούμε στις δοκιμές, Ανυπομονούμε να σας δούμε στην αρένα και ελπίζουμε να δοκιμάσετε το Crackdown update. Από το Facebook και την Oculus δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επίσημη δήλωση.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jul 2021 17:03 #254019 by Hermez
Replied by Hermez on topic Oculus Quest : VR headset

Το Facebook σταμάτησε προσωρινά τις πωλήσεις του Oculus Quest 2 επειδή το σημείο που ακουμπάει στο πρόσωπο προκάλεσε ερεθισμούς στο δέρμα
Δήλωσε ότι θα το αντικαταστήσει δωρεάν σε όλες τις συσκευές.


Από την Τρίτη 27 Ιουλίου, το Facebook σταμάτησε τις πωλήσεις του Oculus Quest 2 επειδή ένα μικρό ποσοστό (0.01%) παρουσιάζει αλλεργικές αντιδράσεις και ερεθισμούς στο δέρμα από το υλικό που ακουμπάει στο πρόσωπο.

Όπως ανακοίνωσε η Oculus, δέχεται τις επιστροφές του Oculus Quest 2, ώστε να αντικαταστήσει το κάλυμμα προσώπου που είναι φτιαγμένο από αφρό με ένα σιλικόνης: "Η Oculus κάνει εθελοντικές ανακλήσεις για την κάλυψη προσώπου του Oculus Quest 2, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ασφάλειας των Καταναλωτικών Προϊόντων. Ο λόγος είναι ότι ένα μικρό ποσοστό των χρηστών παρουσίασαν ερεθισμούς στο δέρμα στο σημείο που ακουμπάει το κομμάτι φτιαγμένο από αφρό".

Η Oculus δήλωσε ότι η πιθανότερη αιτία είναι η παρουσία κάποιων ουσιών κατά την διάρκεια της κατασκευής που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι την διαδικασία κατασκευής ενώ συμβουλεύτηκε ειδικούς της δερματολογίας και της τοξικολογίας για να μην επαναληφτεί κάτι τέτοιο. Από τις 24 Αυγούστου τα Oculus Quest 2 θα έρχονται και κάλυμμα προσώπου φτιαγμένο από σιλικόνη, ενώ όσοι το έχουν ήδη μπορούν να το αντικαταστήσουν δωρεάν.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Andreecko
Notification