Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

AMD: Γενική συζήτηση

16 Apr 2021 09:37 #249457 by Giorgos Tsolaridis
AMD Ryzen 5000 G-series APUs Υπόσχεται ότι θα είναι διαθέσιμη μέσα στο 2021.
 Η AMD ανακοίνωσε την νέα σειρά APUs Ryzen 5000 G-series. Τα νέα αυτά chips είναι OEM-only προς το παρόν, αλλά η AMD υποσχέθηκε ότι μέσα στο έτος θα μπορούμε να αγοράσουμε AMD Zen 3 APUs, αν και εφόσον υπάρχει απόθεμα.
 Οι πρόσφατοι Zen 3 Ryzen 5000 APUs της AMD (CPU και GPU) έχουν κατασκευαστεί και θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στην αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες για OEM desktop PCs και για όσους θέλουν να την ενσωματώσουν στο PC τους ξεχωριστά, θα είναι διαθέσιμες αργότερα μέσα στο έτος. Αποτελούν μείξη επεξεργαστή Zen 3 και κάρτας γραφικών Vega.


Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να δείτε αναλυτικά όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2021 09:44 - 19 May 2021 09:44 #251196 by Giorgos Tsolaridis
Η AMD ετοιμάζει τις low budget AMD Radeon RX 6600 και XT, τουλάχιστον 3 κάρτες γραφικών RDNA 2 Προσιτές GPUs με στόχο να καλυφθεί η έλλειψη.
 Η AMD ετοιμάζει τουλάχιστον τρεις κάρτες γραφικών RDNA 2, οι οποίες θα έχουν προσιτή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 Οι Navi 23 και Navi 24 GPUs θα έχουν GDDR6 8GB RAM. Από εκεί και πέρα, η AMD Radeon RX 6600 θα έχει 1792  Shaders  και 32 ROPs/112 TMUs, ενώ η AMD Radeon RX 6600 XT θα έχει 2048 Shaders και 32 ROPs/128 TMUs. Οι πληροφορίες προέρχονται από δύο screenshots της εφαρμογής GPU-Z, τα οποία εμφανίστηκαν στο τεχνολογικό  forum Chiphell .
File Attachment:
 

Αμφότερες οι κάρτες γραφικών θα έχουν την ίδια αρχιτεκτονική RDNA 2, η οποία υπάρχει από την RX 6700 XT, μέχρι την RX 6900 XT. Οι δύο κάρτες γραφικών εμφανίστηκαν σε καταχώρηση EEC της εταιρείας ASRock. Πέραν αυτών, υπάρχει και μία τρίτη GPU, με κωδική ονομασία Beige Goby (Navi 24), πιθανόν σε πιο μικρό και ακόμη χαμηλότερου μπάτζετ τσιπ.
File Attachment:

Από την στιγμή που η Nvidia ετοιμάζει τις  πιο οικονομικές RTX 3060 12GB , mobile RTX 3050 Ti και RTX 3050, η AMD είναι λογικό να ετοιμάζει την απάντηση.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jun 2021 15:15 - 17 Jun 2021 15:21 #252641 by Γιώργος Σκένδρος
Η ζήτηση για κάρτες γραφικών υπάρχει περίπτωση να υποχωρεί στην Κίνα, αναφέρει η ASRock, η εταιρεία κατασκευής καρτών γραφικών της AMD.

Η ASRock αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες παρά τις ελλείψεις εξαρτημάτων και τη συρρίκνωση της ζήτησης για κάρτες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, αναφέρει το site Digitimes .Η Κίνα είναι η χώρα με τον υψηλότερο ρυθμό hash mining κρυπτονομισμάτων και μια μειωμένη ζήτηση θα μπορούσε να είναι απόδειξη μιας επερχόμενης παγκόσμιας μείωσης ή ότι η καταστολή της Κίνας στα κρυπτονομίσματα έχει πράγματι αντίκτυπο στην αγορά.Η ASRock αναμένει ότι οι παραγγελίες καρτών γραφικών της AMD θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του έτους. Το Ethereum, το πιο δημοφιλές δίκτυο blockchain για εξόρυξη με κάρτες γραφικών, σχεδιάζει να διακόψει το mining "τους επόμενους μήνες" και να το αντικαταστήσει με ένα σύστημα συναίνεσης proof-of-stake. Οι κάρτες γραφικών δεν θα απαιτούνται πλέον για την επαλήθευση των συναλλαγών σε όλο το δίκτυο και η ζήτηση καρτών, για εξόρυξη Ethereum τουλάχιστον, θα μειωθεί.Οι miners ωστόσο υπάρχει περίπτωση να στρέψουν την προσοχή τους σε ένα από τα πολλά άλλα κρυπτονομίσματα που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ένα proof-of-work σύστημα συναίνεσης.
Τα περισσότερα κρυπτονομίσματα έχουν πέσει σε νέα χαμηλά επίπεδα για το έτος μετά την κατακόρυφη πτώση της τιμής του Bitcoin τον Μάιο και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ορισμένοι miners αρχίζουν να αισθάνονται τη συμπίεση των κερδών τους. Πολλά κρυπτονομίσματα αξίζουν πολύ περισσότερο από την αξία που είχαν το προηγούμενο έτος.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jul 2021 14:20 #254013 by Γιώργος Σκένδρος
Τα σχέδια γύρω από τους πολυαναμενόμενους επεξεργαστές AMD Zen 4 και τις GPU RDNA 3 φαίνεται να βρίσκονται σε καλό δρόμο, με την αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας να πλησιάζει.

  Οι προδιαγραφές του Zen 4 παρουσιάστηκαν υον Μάρτιο αλλά δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση σχετικά με τα τσιπ Ryzen επόμενης γενιάς των 5nm.Οι φήμες που κυκλοφόρησαν ανέφεραν την πιθανότητα τα chip Zen 4 να διαθέτουν ενσωματωμένες GPU RDNA 2. Αυτό θα εξηγούσε τους προβλεπόμενους αριθμούς κατανάλωσης ενέργειας που κυκλοφορούν (έως και 170W) και θα τοποθετούσε την AMD ως έναν άξιο διεκδικητή για χρήση σε PC γραφείου που δεν απαιτούν ενεργοβόρες GPU. Ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι ο Raphael θα υποστηρίζει αποκλειστικά DDR5, αν και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι επεξεργαστές Alder Lake της Intel θα υποστηρίζουν τόσο DDR4 όσο και DDR5 για λόγους τιμολόγησης, είναι αμφίβολο.
Άλλες φήμες από τους γνωστούς διαρροείς του Twitter τοποθετούν τον αριθμό των πυρήνων του Raphael στα 16, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο σημερινός σχεδιασμός ζεύγους chiplet οκτώ πυρήνων του Zen 3 θα παραμείνει για την επόμενη γενιά. Το δυναμικό των 15.360 πυρήνων για τις SKUs Navi 31 είναι αρκετά εκπληκτικό καθώς είναι τριπλάσιο από αυτό της Radeon RX 6900 XT.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Aug 2021 00:15 #254073 by Apostolis Mitsakoulis
Δοκίμασα το software της AMD. Στην αρχή μου έβγαλε την πίστη μέχρη να τρέξει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Aug 2021 13:08 #254971 by Γιώργος Σκένδρος
Oκτώ στις δέκα διακριτές GPU που πωλούνται είναι κάρτες GeForce της Nvidia.

  Η AMD έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να κλείσει το χάσμα με την αντίπαλό της Nvidia στις αποστολές καρτών γραφικών, και το χάσμα μόλις διευρύνθηκε λίγο περισσότερο σύμφωνα με μια νέα έκθεση αποστολών GPU. Η Intel εξακολουθεί να είναι μακράν ο μεγαλύτερος προμηθευτής GPU, μια ιδιορρυθμία σε τέτοιου είδους εκθέσεις, επειδή σχεδόν κάθε CPU που πουλάει η εταιρεία διαθέτει ένα ολοκληρωμένο τσιπ γραφικών. Αυτά μετράνε, ακόμη και αν ο καταναλωτής δεν χρησιμοποιεί ενσωματωμένα γραφικά.Αυτές είναι οι δύο κύριες κατηγορίες - οι συνολικές αποστολές GPU, οι οποίες περιλαμβάνουν κάρτες γραφικών PC, ενσωματωμένες GPU, τσιπ γραφικών κονσόλας και διακριτές GPU σε φορητούς υπολογιστές- και οι διακριτές GPU, οι οποίες περιορίζουν το πεδίο στις κάρτες γραφικών PC και στις διακριτές GPU φορητών υπολογιστών. Το μερίδιο της AMD στην αγορά διακριτών GPU υποχώρησε στο 17% το δεύτερο τρίμηνο του 2021, από 19% το προηγούμενο τρίμηνο και 20% από το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Jon Peddie Research, μιας γνωστής εταιρείας έρευνας αγοράς και παροχής συμβουλών. Το μερίδιο της NVIDIA στην αγορά διακριτών GPU βρίσκεται πλέον στο κυρίαρχο 83%.Οι αριθμοί ευθυγραμμίζονται περίπου με την έρευνα  υλικού του Steam, η οποία δείχνει ότι η κατανομή των GPU μεταξύ της AMD και της Nvidia είναι στο 15,31% και 75,41%, αντίστοιχα (η Intel καλύπτει το υπόλοιπο). Το μερίδιο αγοράς έχει σημασία, επειδή μια κυρίαρχη θέση μπορεί να επηρεάσει τις τεχνολογίες και τις βελτιστοποιήσεις που λαμβάνουν προτεραιότητα από τους developers όπως για παράδειγμα η τεχνολογία Deep Learning Super Sampling (DLSS) της Nvidia και οι τεχνικές αναβάθμισης κλίμακας FidelityFX Super Resolution της AMD ανοικτού κώδικα.
 

 Και οι δύο στοχεύουν ουσιαστικά να κάνουν το ίδιο πράγμα, αλλά το επιτυγχάνουν με πολύ διαφορετικούς τρόπους, και εναπόκειται στους developers να βελτιστοποιήσουν τη μία ή την άλλη (ή και τις δύο ή καμία από τις δύο). Η σωτήρια χάρη για την AMD είναι ότι οι GPU τελευταίας γενιάς που βασίζονται στο RDNA 2 εμφυτεύονται επίσης στο εσωτερικό των τελευταίων τίτλων στις κονσόλες (PlayStation 5 και Xbox Series X/S), γεγονός που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους developers να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής.Oι κατανομές αυτού του είδους  δεν είναι απαραίτητα απολύτως ενδεικτικές των προτιμήσεων των καταναλωτών και των συνήθων τάσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή οι καιροί που διανύουμε δεν είναι φυσιολογικοί. Η παρατεταμένη έλλειψη GPU σημαίνει ότι οι παίκτες θα αγοράσουν, ως επί το πλείστον, όποια κάρτα γραφικών μπορούν να αποκτήσουν. Αυτό καθιστά επίσης την πρόβλεψη των τάσεων πιο δύσκολη από ό,τι είναι ήδη.O Jon Peddie, πρόεδρος της JPR δήλωσε: "O Covid έχει διαστρεβλώσει κάθε μοντέλο πρόβλεψης στο σύμπαν - ακόμη και ο νόμος του Moore έχει διαταραχθεί. Οι προβλέψεις που βασίζονται σε βραχυπρόθεσμες συνθήκες έχουν δημιουργήσει αντικρουόμενες και διαστρεβλωμένες εκτιμήσεις από ορισμένες πλευρές που θα αποδειχθούν λανθασμένες και ντροπιαστικές. Κανονικά θα υπήρχε μια εποχιακή άνοδος στις πωλήσεις GPU κατά την περίοδο των διακοπών. Για να προετοιμαστούν, οι πωλητές αποθηκεύουν τις GPU το τρίτο τρίμηνο. Αλλά τέτοιες στρατηγικές "θα περιοριστούν μέχρι η αλυσίδα εφοδιασμού να καλύψει τη ζήτηση".Aυτή είναι η εικόνα της αγοράς διακριτών GPU αυτή τη στιγμή, καθώς ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Intel και η σειρά Arc της. Ξεκινώντας με την Alchemist, η Intel το 2022 θα ανταγωνίζεται επίσημα την AMD και τη Nvidia στην αρένα των διακριτών GPU και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα μοιάζουν αυτές οι κατανομές μεριδίων αγοράς σε ένα χρόνο από τώρα.  
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Sep 2021 17:21 #255631 by Ερμής Δερβίσης
Οι ελλείψεις των chips ίσως οδηγήσουν σε παραγωγή περισσότερων μοντέλων από όσα χρειάζεται η αγορά, μέχρι το 2023
Σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών.


Σύμφωνα με την εταιρεία αναλυτών IDC, η ελλείψεις των chips ίσως οδηγήσουν σε υπερβολικά μεγάλη παραγωγή μονάδων, μέχρι το 2023.

Συγκεκριμένα η αναφορά της IDC λέει ότι περιμένει να εξισορροπήσουν η ζήτηση με την παραγωγή μέχρι τα μέσα του 2022, ενώ είναι πιθανή η παραγωγή περισσότερων μοντέλων από όσα θα χρειάζονται μέχρι το τέλος του, με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση της αγοράς το 2023.

Μία παρόμοια δήλωση έχουν κάνει και οι Intel και TSMC για την κάλυψη της ζήτησης προς το 2023.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Oct 2021 10:32 #256049 by Γιώργος Σκένδρος
Η διευθύνουσα σύμβουλος της AMD, Lisa Su, και o Phil Spencer του Xbox  δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι συνεχιζόμενες ελλείψεις chips, που επηρεάζουν την κατασκευή κονσολών, θα συνεχιστούν μέχρι το 2022.Οι κονσόλες PS5 και Xbox Series X|S είναι δύσκολο να αγοραστούν από την κυκλοφορία τους λόγω των περιορισμών στην προμήθεια, παρόλο που και οι δύο κατασκευαστές κονσολών έχουν σημειώσει αριθμούς ρεκόρ πωλήσεων για τις νέες κονσόλες. H Lisa Su, σύμφωνα με το CNBC , δήλωσε ότι η παγκόσμια έλλειψη chips θα συνεχίσει να αποτελεί πρόβλημα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, αλλά θα αρχίσει να γίνεται λιγότερο σοβαρή κατά το δεύτερο εξάμηνο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι τα εργοστάσια παραγωγής που είχαν προγραμματιστεί για πέρυσι αναμένεται να αρχίσουν να παράγουν chips τους επόμενους μήνες. Η AMD παράγει τα chips τόσο για το PS5 όσο και για το Xbox Series X, οπότε αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των ελλείψεων στις κονσόλες.
 

 Ο Phil Spencer δήλωσε επίσης ότι τα προβλήματα κατασκευής θα συνεχιστούν μέχρι το 2022. Ο Phil Spencer, δήλωσε: "Νομίζω ότι δυστυχώς θα μας συνοδεύει για μήνες και μήνες, σίγουρα μέχρι το τέλος αυτού του ημερολογιακού έτους και μέσα στο επόμενο ημερολογιακό έτος. Εργαζόμαστε σκληρά για να τα φέρουμε στην αγορά, αλλά θα είναι μια πρόκληση που θα την αντιμετωπίσουμε για αρκετό καιρό". Ο πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, έκανε παρόμοια σχόλια τον Ιούλιο μετά την ανακοίνωση ότι το PS5 είχε πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια μονάδες. Ο Jim Ryan δήλωσε ότι η Sony αναμένει ότι θα συνεχίσει να έχει προβλήματα έλλειψης, αν και ο Ryan δεν είπε πότε αναμένει ότι τα PS5 θα είναι πιο εύκολα διαθέσιμα για αγορά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Jan 2022 17:37 #259760 by Nikos Georgopoulos
AMD RX 6500
Με MSRP στα...200 δολάρια.

Η AMD ανακοίνωσε στα πλαίσια του Consumer Electronics Show 2022 την low-end GPU RX 6500.

Η RX 6500 θα κοστίζει 200 δολάρια και έχει ως στόχο να καλύψει όσους gamers δεν μπορούν να βρουν κάρτες γραφικών και θέλουν απλά να τρέχουν τα σύγχρονα games σε ανάλυση 1080. Θα έχει 4G RAM, θα χρονίζει έως και τα 2.6Ghz και θα διαθέτει 16 compute units και ray accelerators, αλλά και 16MB infinity cache.

Επίσης, σύμφωνα με την AMD, η 6500 XT, με 4GB GDDR6, θα μπορεί να ξεπεράσει την GTX 1650 της Nvidia, στις περισσότερες περιπτώσεις και με ποσοστό 35%. Η AMD ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιήσει την τεχνολογία Smart Access Memory.


Introducing the new @AMD Radeon RX 6500 XT graphics card, featuring the breakthrough AMD #RDNA2 architecture and engineered to deliver great gaming performance and remarkable efficiency. #AMD2022

Learn more: t.co/Ugtcqe0wRP pic.twitter.com/Hv46sPkCtS

— Radeon RX (@Radeon) January 4, 2022

Η AMD ισχυρίζεται ότι η RX 6500 XT θα υποστηρίζει 1080p/60 fps, ακόμα και στα high settings. Επίσης, το Halo Infinite θα τρέχει σε έως και 78 fps, το Resident Evil Village έως και 108 fps και το Call of Duty: Vanguard έως και 61 fps. Πλεονέκτημα της AMD είναι η χαμηλότερη τιμή, αφού το MSRP της ανέρχεται στα 200 δολάρια, αν και ξέρουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε κάρτα γραφικών σε αυτή την τιμή!

Η RX 6500 XT αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Ιανουαρίου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Mar 2022 00:04 #262313 by Nikos Georgopoulos
Οι Κινεζικές αρχές κατέσχεσαν κάρτες γραφικών της AMD αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίωνΟι περιγραφές τους δεν ταίριαζαν με τα πραγματικά χαρακτηριστικά τους.Οι Κινεζικές αρχές κατέσχεσαν 5.840 κάρτες γραφικών της AMD αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή τα χαρτιά που τις συνόδευαν δεν ήταν ταίριαζαν με αυτές.Οι αρχές δήλωσαν στο Weibo : "Πρόσφατα όταν οι Meilin Customs και Huanggang Customs διεξήγαγαν μία κοινή επιθεώρηση στα προϊόντα μία εταιρείας, τα οποία ήταν να εισαχθούν στο λιμάνι της Huanggang, ανακάλυψαν ότι τρεις από τις επιγραφές τους καλύπτονταν από άλλες περιγραφές. Ανακαλύφθηκε ότι οι περιγραφές και τα χαρακτηριστικά των μοντέλων που ήταν καλυμμένες, δεν ταίριαζαν με τα κανονικά των μοντέλων, οπότε όλο το σύνολο των καρτών γραφικών κατασχέθηκε για περεταίρω έρευνα. Μετά από την έρευνα οι περιγραφές 5.840 καρτών δεν ταίριαζαν με τα πραγματικά χαρακτηριστικά τους και η αξία των αγαθών ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια Yuan".
με το MyDrivers , τα μοντέλα των καρτών πιθανότατα είναι XFX Speedster SWFT 309 Radeon RX 6700 XT Core Gaming.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification