Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Sennheiser: Γενική συζήτηση

25 Feb 2014 15:43 - 16 Mar 2016 01:34 #140904 by Κώστας Λάβαρης
Η Sennheiser ιδρύθηκε το 1945 και σήμερα ειδικεύεται στην κατασκευή οπτικοακουστικών περιφερειακών.
Η εταιρεία ξεκίνησε να φτιάχνει ασύρματα μικρόφωνα το 1982, όταν ο Fritz Sennheiser μεταβίβασε την ιδιοκτησία της εταιρείας στο γιο του, Jörg Sennheiser. Το 1987 έλαβε το 59ο Academy Award για το MKH 816 shotgun microphone, ενώ το 1991 ξεκίνησε την παραγωγή των headsets όταν στην εταιρεία μπήκε ο Georg Neumann.

Τα τελευταία χρόνια η Sennheiser μπαίνει δυνατά στην κατασκευή των headsets για PC, τα οποία είναι συμβατά και με κονσόλες.


Ο Παντελής Δασκαλέλος μας παρουσιάζει το PC 323D της Sennheiser[/color] . Πρόκειται για ένα gaming headset που παρέχει ήχο Dolby Surround 7.1 και noise cancelling, για την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Δείτε την παρουσίαση:


-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Nov 2015 17:44 - 16 Mar 2016 01:30 #170722 by Στέφανος Λέγος
Sennheiser Orpheus

H Sennheiser μας παρουσιάζει το νέο σύστημα ακουστικών Orpheus.
Μιλώντας για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, στην καρδιά του ενισχυτή βρίσκονται 8 καθοδικές λυχνίες. Το πατενταρισμένο από γυαλί χαλαζία περίβλημά τους εξασφαλίζει πλήρη απομόνωση από οποιαδήποτε εξωτερική παρεμβολή. Παράλληλα όμως, ο ενισχυτής είναι τοποθετημένος με ειδικές αναρτήσεις σε περίβλημα από κοκκώδες ανομοιογενές μάρμαρο εξαλείφοντας στο ελάχιστο θορύβους από κραδασμούς. Η κλάση λειτουργίας του ενισχυτή είναι σε μία τάξη που οι ειδικοί αποκαλούν Cool Class A. Στις χαμηλές συχνότητες λειτουργεί σε τάξη Α σε κάθε στάθμη, ενώ στις υψηλές και υπέρ υψηλές ο ενισχυτής οδηγείται από την τάξη Α σε τάξη ΑΒ. Η απόκριση συχνοτήτων των ακουστικών ξεπερνά το ακουστικό φάσμα της ανθρώπινης ακοής. Ξεκινώντας από τα 8 Hz και φτάνοντας τα 100 KHz, κάνοντας ηχητικό αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Η ηχητική πίεση των 100dB με αρμονική παραμόρφωση 0,01% στο 1KHz σημαίνει ότι η αναπαραγωγή ήχου γίνεται με την υψηλότερη πιστότητα που έχει μετρηθεί ποτέ.

Το νέο Orpheus διαθέτει ψηφιακές αλλά και αναλογικές εισόδους. Όσον αφορά το αναλογικό σήμα, διαθέτει balanced αλλά και unbalanced είσοδο. Όσον αφορά την ψηφιακή σύνδεση διαθέτει εισόδους SPDIF και USB.Η μετατροπή του ψηφιακού σε αναλογικό γίνεται από τον ESS SABRE ES9018 με 8 εσωτερικούς DACs οι οποίοι προσφέρουν ανάλυση 32bit και sample rate μέχρι τα 384KHz ή DSD σήματα με 2,8MHz και 5,6MHz σε balanced αναλογικά σήματα.

Οι ρυθμιστές ελέγχου – όλοι κατασκευασμένοι από ενιαίο κομμάτι ορειχάλκου, το οποίο έχει επιχρωμιωθεί – ξεπροβάλουν από το μαρμάρινο πλαίσιο και οι λυχνίες ανασηκώνονται από την βάση τους και αρχίζουν να λαμπιρίζουν. Τέλος το γυάλινο πλαίσιο ανασηκώνεται επιτρέποντας στα ακουστικά – με το δερμάτινο τελείωμά τους – να αφαιρεθούν.Για την εξασφάλιση της ακουστικής τελειότητας χρησιμοποιήθηκαν κεραμικά ηλεκτρόδια, ψεκασμένα με χρυσό, αλλά και διαφράγματα ψεκασμένα με πλατίνα. Το μάρμαρο που χρησιμοποιείται προέρχεται από την Carrara της Ιταλίας και είναι ο ίδιος τύπος που χρησιμοποιούσε ο Μιχαήλ Άγγελος για τα γλυπτά του!

A! Και όλα αυτά κοστίζουν μόνο 50.000 ευρώ!
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Mar 2016 01:21 #178062 by Μάνος Γρυπάρης
Δείτε επίσης την παρουσίασή μας για τα Sennheiser G4ME ZERO.

Τα gaming ακουστικά της Γερμανικής εταιρείας.


File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Nov 2016 16:21 #189484 by Μάνος Γρυπάρης
Sennheiser PC363D. Νέα παρουσίαση για ένα δυνατό 7.1 headset από την Sennheiser για PC και PS4.

Μόνο του μειονέκτημα το ότι σε αυτό το κόστος θα έπρεπε να έχει λίγο καλύτερο μικρόφωνο.


File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Oct 2019 01:04 #227617 by Σταμάτης Καράμπογας
Η Sennheiser ανακοίνωσε το καινούργιο της headset που θα έχει διάρκεια μπαταρίας έως και 100 ώρες μόνο με μια φόρτιση!
Το GSP 370 θα είναι και συμβατό με PS4.
Δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες εδώ.

Science isn’t about why! It’s about why not!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Nov 2019 11:11 #228815 by Giorgos Tsolaridis
Στη Ρωσία οι αγελάδες ακούνε κλασική μουσική με VR headsets
Το Matrix των αγελάδων είναι γεγονός.


Η δουλειά του αγρότη είναι συνυφασμένη με λιγοστή τεχνολογία και πολύ χειρονακτική εργασία. Στην πραγματικότητα του σήμερα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τεχνολογική ανάπτυξη, επηρεάζοντας τον κλάδο δραματικά. Οι ανάπτυξη μηχανισμών και εξαρτημάτων έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής με λιγότερο κόστος σε χρόνο και ενέργεια. Στην προσπάθεια τους για παραγωγή ποιοτικότερου και περισσότερου γάλατος, κάποιοι αγρότες στη Ρωσία φόρεσαν στις αγελάδες τους VR headsets.

Θα πρέπει σαφώς να ξεκαθαρίσουμε ότι οι εικόνες θα μπορούσαν να είναι ψεύτικες αφού δεν μιλάμε για ακαδημαϊκή έρευνα, ή επιστημονική δοκιμή αλλά για ένα ρώσικο site ειδήσεων για την καθημερινότητα στη Ρωσία. Βέβαια οι εικόνες προήλθαν από το site του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Διατροφής της Μόσχας, που τουλάχιστον μοιάζει αρκετά επίσημο. Όπως και να έχει έχουμε μια φωτογραφία με αγελάδα να φοράει VR headset και με την βοήθεια του Google Translate μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για το τι ακριβώς συμβαίνει από το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία:

“Σε συνδυασμό με τις φυσικές ανάγκες, οι ερευνητές ξεκίνησαν να δίνουν περισσότερη προσοχή στην συναισθηματική κατάσταση των ζώων. Παραδείγματα καθημερινών αγροτών από διαφορετικές χώρες, αποδεικνύουν ότι σε πιο ήρεμες ατμόσφαιρες, η ποιότητα και ποσότητα του γάλατος ανεβαίνουν κατακόρυφα.”

“Αμερικάνοι αγρότες εγκαθιστούν βούρτσες που περιστρέφονται αυτόματα, κάνοντας την δουλειά των μασέρ, στην Ευρώπη χρησιμοποιούν ρομποτικά συστήματα για να διασφαλίσουν την κινητικότητα των ζώων. Στην Μόσχα της Ρωσίας οι αγρότες βάζουν κλασική μουσική σε VR headsets για να επωφεληθούν από την επίδραση της στις αγελάδες, αυξάνοντας την ποιότητα του γάλατος.”

Τα VR headsets έχουνως στόχο να δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για τις αγελάδες και συγκεκριμένα, προσομοιώνουν το περιβάλλον καλοκαιρινής περιόδου. Από ότι φαίνετε μέχρι τώρα λειτουργεί αφού τα επίπεδα στρες των ζώων έχουν πέσει κατά πολύ.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification