Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Oculus Rift

17 Jan 2017 16:56 #192519 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Ο Mark Zuckerberg στο δικαστήριο

Η διαμάχη ανάμεσα σε Zenimax και Oculus καλά κρατεί και συνεχίζεται και το 2017 με μεγάλες εξελίξεις. Ο John Carmack, που σύμφωνα με την Zenimax έκλεψε αρχεία πριν φύγει από την εταιρεία, συνεχίζει να υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο Mark Zuckerberg, θα υποστηρίξει στο δικαστήριο την Oculus εκ μέρους του Facebook που ας μην ξεχνάμε ότι αγόρασε την VR τεχνολογία για 2 δις δολάρια. O Mark υποστηρίζει ανοιχτά πως η Zenimax δεν είχα ποτέ τα φόντα να δημιουργήσει κάτι σαν το Oculus Rift καθώς άργησε να καταλάβει τα πλεονεκτήματα της VR τεχνολογίας. Η συνέχεια, στα δικαστήρια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Feb 2017 00:49 #193359 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
500 εκατομμύρια δολάρια το πρόστιμο στην Oculus VR

Το δικαστήριο του Τέξας δικαίωσε την ZeniMax για την αγωγή της στην Oculus VR, δίνοντας πρόστιμο στην εταιρεία του Facebook για 500 εκατομμύρια δολάρια.

Το κατηγορητήριο έκανε λόγο για αθέτηση συμφωνίας από την πλευρά του ιδρυτή της Oculus VR, Palmer Luckey, ανάμεσα στην εταιρεία του και την ZeniMax. Ευτυχώς η Oculus δεν κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση εμπορικών μυστικών, κάτι που την κατηγορούσε η ZeniMax. Σε αυτή την περίπτωση το πρόστιμο θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Η ZeniMax ζητούσε 2+2 δις δολάρια αποζημίωση.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η Oculus VR θα καταθέση έφεση έναντι της απόφασης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Feb 2017 23:31 #193596 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Oculus Rift: Κλείνουν τα demo stations στην Αμερική


Σχεδόν κατά το ήμισυ.

Η Facebook, εταιρεία στην οποία ανήκει η Oculus VR, έκλεισε 200 από τα 500 demo stations του Oculus Rift στην Αμερική.

Τα demo stations είναι κατασκευές στις οποίες ο κόσμος μπορεί να πάει και να δοκιμάσει το Oculus Rift. Αυτό δείχνει ότι ενδεχομένως τα συγκεκριμένα demo stations δεν είχαν την απαραίτητη κίνηση που θα περίμενε η εταιρεία. Ως επίσημη θέση, η Oculus VR αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι "Πρόκειται για εποχιακές αλλαγές καθώς θα απευθυνθούμε πλέον σε μεγαλύτερες αγορές". Από την άλλη, το Business Insider ρώτησε τα καταστήματα Best Buy και έμαθε ότι υπήρχαν ημέρες όπου ο κόσμος δεν ζητούσε ούτε ένα demo του Oculus Rift.

Στα καταστήματα της Αμερικής -συνεχίζει το Business Insider- οι πωλήσεις περιορίζονται σε "ελάχιστα κομμάτια κάθε εβδομάδα, ακόμα και για την περίοδο των γιορτών", με την κίνηση να μειώνεται δραματικά μετά τις γιορτινές αγορές.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Feb 2017 18:04 #194101 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Η Zenimax ζητάει την απόσυρση του Oculus Rift

Η Zenimax ζήτησε από την Oculus VR να αποσυρθεί το Oculus Rift από τα καταστήματα. Όλα αυτά μετά την δικαστική δικαίωσή της με ποσό 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν το Oculus Rift δεν αποσυρθεί τότε η Zenimax επιθυμεί 20% μερίδιο από τα έσοδα.

Όλα αυτά λόγω της διαμάχης με τον John Carmack, ο οποίος εν τέλει απεδείχθη ότι εργαζόταν για ορισμένους μήνες και για τις δύο εταιρείες. Θυμίζουμε ότι η Zenimax είχε εξαγοράσει την id Software από το 2009, συνεπώς ο Carmack ως ιδρυτής της εργαζόταν πλέον σε όλο τον όμιλο (που περιλαμβάνει και την Bethesda) ως υπάλληλος σε διευθυντική θέση. Από τον Νοέμβριο του 2013 παραιτήθηκε για να πάει στην Oculus VR κι όλα αυτά ενώ επί ένα χρόνο εργαζόταν για να αναπτύξει VR έκδοση του Doom 3 για την Oculus VR. Τελικά αντέγραψε χιλιάδες documents από PC της Zenimax σε USB stick, κάτι που κόστισε στην Oculus VR που έβγαλε το Oculus Rift στην αγορά.

Σαν να μην έφτανε το κόστος κατασκευής του Oculus Rift, τώρα η Facebook έχει κι άλλα βάσανα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Mar 2017 12:20 #194393 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Νέα μείωση τιμής

Το Oculus Rift έχει γίνει πλέον το πιο φθηνό VR Headset που μπορεί να βρει κανείς σε PC. Η μείωση τιμής καταφέρνει να αυξήσει σοβαρά τον ανταγωνισμό και να κάνει το Rift πιο προσιτό στον κόσμο, Η νέα τιμή του έχει διαμορφωθεί ως εξής: 568 ευρώ για το Rift headset μαζί με τα χειριστήρια Touch και αν κάποιος θελήσει να αγοράσει ξεχωριστά τα Touch, τότε θα πρέπει να διαθέσει μόλις 94 ευρώ.

Όπως φαίνεται, το Oculus Rift προσπαθεί να επιβιώσει και να ρίξει τον ανταγωνισμό. Το αν αυτή η μείωση τιμής θα το βοηθήσει, θα δείξει στο μέλλον. Διαβάστε το Editorial του Μάνου Γρυπάρη όπου αναλύει γιατί το VR Gaming δεν θα πουλήσει και όλες τις ειδήσεις που αφορούν το Oculus Rift.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Mar 2017 12:02 #194928 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Ο John Carmack μηνύει την ZeniMax
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου τον Φεβρουάριο να δικαιώσει την ZeniMax στη διαμάχη της ενάντια στην Oculus VR, ο βετεράνος game developer John Carmack επανέρχεται, μηνύοντας την ZeniMax. Διαβάστε τα πάντα για την διαμάχη της ZeniMax με την Oculus VR εδώ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Mar 2017 00:06 - 31 Mar 2017 00:07 #196307 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Ο ιδρυτής της Oculus VR αποχωρεί


Ο Palmer Luckey φεύγει απ' την Facebook.

Ο ιδρυτής της Oculus VR Palmer Luckey, που αποτέλεσε ηγετικό στέλεχος για την δημιουργία του Oculus Rift, παρέα με τον John Carmack, αποτελεί παρελθόν από την εταιρεία και ταυτόχρονα από την Facebook που την έχει εξαγοράσει.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Ο Palmer θα μας λείψει ως στέλεχος και η κληρονομιά που άφησε επεκτείνεται πέρα από το Oculus. Το εφευρετικό του πνεύμα βοήθησε στη σύγχρονη VR επανάσταση και στη δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας. Τον ευχαριστούμε για όσα έχει κάνει για την Oculus και το VR και του ευχόμαστε τα καλύτερα". Αύριο η 31η Μαρτίου θα είναι η τελευταία ημέρα του Luckey στην Oculus VR. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστοι οι λόγοι του γιατί φεύγει από την εταιρεία.

Η Oculus VR πουλήθηκε στην Facebook για 2 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι σήμερα τα περισσότερα VR headsets έχουν αποτύχει παταγωδώς στο να φέρουν σοβαρές πωλήσεις στην αγορά, με εξαίρεση το PlayStation VR που έχει απλά αξιοσημείωτες πωλήσεις, οι οποίες πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο μονάδες.

Αρνητικά σχόλια για πολιτικούς λόγους
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το φθινόπωρο που μας πέρασε ο Luckey δέχθηκε αρνητικά σχόλια αφού υποστήριζε τον Donald Trump δημιουργώντας υβριστικά memes για την Hillary Clinton! Η κίνησή του αυτή απέσυρε το ενδιαφέρον πολλών developers για το Oculus Rift. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη λίγες ημέρες μετά την σχετική αποκάλυψη.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Jul 2017 16:07 #201546 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Μεγάλη μείωση τιμής


Το Oculus Rift συνεχίζει να μειώνει την τιμή του και αυτή τη φορά κατά πολύ. Συγκεκριμένα για τις επόμενες έξι εβδομάδες, θα μπορείτε να βρείτε το Oculus Rift με το Touch χειριστήριο στα 350 ευρώ. Πρόκειται για μεγάλη μείωση η οποία όμως θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση λοιπόν που θέλατε το VR headset, τώρα ίσως είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να το αποκτήσετε.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Jul 2017 23:07 - 21 Jul 2017 12:29 #201943 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Νέο Oculus VR headset με κόστος 200 ευρώΕτοιμάζεται από την Facebook για το 2018.

Η Facebook αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές που θα μετατρέψουν το Oculus Rift σε ένα τεράστιο φαινόμενο στον χώρο του marketing. Μέσα στον χρόνο η πασίγνωστη εταιρεία των social media σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια φθηνότερη, ασύρματη συσκευή που όπως υποστηρίζουν θα αυξήσει την φήμη του VR με τον ίδιο τρόπο που η Apple κατάφερε να αυξήσει τη φήμη του smartphone της.

Διαβάστε περισσότερα στη σχετική είδηση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2017 15:29 #202075 by Γιάννης Σιδηρόπουλος
Τα νέα πλάνα της Facebook μπορούν να δώσουν μια μικρή ενίσχυση στην επιτυχία του VR όμως εξακολουθεί να μη μου φαίνεται έτοιμη η συγκεκριμένη τεχνολογία να κάνει το μεγάλο "μπαμ" της. Θέλει δουλειά και μεράκι το θέμα και θα χρειαστούν μάλλον λίγα χρόνια ακόμα για να προχωρήσει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification