Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

3DS: Νέες ειδήσεις

24 Jan 2011 12:26 #88570 by Γιώργος Δεληγιαννίδης
Σίγουρα θα το πάρω το 3DS αλλά το δεκέμβριο 2011 ή τον μάρτιο του 2012!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Feb 2011 19:01 #89637 by Γιώργος Λόλας
Γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα έχει ήδη φτιάξει ειδικό τομέα για το 3DS. Από ότι βλέπω εκεί τα games κοστολογούνται από 39,90€ έως 50,90€. Η ίδια η κονσόλα κοστολογείται 269,00€

Για προπαραγγελίες πάντα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Feb 2011 19:34 #89640 by Γιάννης Μπόκας
Nintendo 3DS event
Βρεθήκαμε στη σημερινή παρουσίαση της Nortec και είδαμε από κοντά το νέο διαμάντι της Nintendo. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Feb 2011 21:13 #89873 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Τα πρώτα games του 3DS



Παίξαμε τα πρώτα games του Nintendo 3DS και καταγράψαμε εντυπώσεις.
Η αναμονή για την κυκλοφορία κάποιας νέας κονσόλας είναι πάντοτε ένα αργό και επίπονο βασανιστήριο για κάθε καμένο gamer, που περιμένει πως και πως να δει τι μπορεί να κάνει η νέα κονσόλα κάθε εταιρείας. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το 3DS, το πολυαναμενόμενο “διαμάντι” της Nintendo. Η Nortec, η επίσημη αντιπρόσωπος της Nintendo για την Ελλάδα, θέλησε να παρουσιάσει αυτή την φορητή συσκευή και κάποια από τα πρώτα games που θα κυκλοφορήσουν μαζί με αυτήν. Εμείς, θέλοντας να σας δώσουμε μια πρώτη γεύση για το τι έρχεται αλλά και για να ελαττώσουμε λίγο την προσωπική μας “κάψα”, δοκιμάσαμε τα games αυτά που θα κυκλοφορήσουν στο νέο σύστημα της Nintendo και σας γράφουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις για τα σημαντικότερα εξ αυτών.

Dead or Alive: Dimensions (Fighting, 25/3/2011)



Η πρώτη μας επαφή με το 3DS έγινε με το γνωστό fighting game Dead or Alive: Dimensions. Όπως γίνεται με όλους τους τίτλους της σειράς, σκοπός σας είναι να σωριάσετε στο έδαφος όμορφες κορασίδες με μεγάλα...προσόντα χρησιμοποιώντας μπουνιές, κλωτσιές και λαβές. Το παιχνίδι δεν δείχνει διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να βλέπουμε. Παρόλα αυτά, διαφέρει κατά πολύ στον χειρισμό μιας και ο τρόπος πραγματοποίησης των combos γίνεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να κάνετε τις κινήσεις πατώντας συνδυασμούς πλήκτρων την σωστή στιγμή. Αντίθετα, ο άλλος τρόπος που είδαμε είναι πολύ πιο ξεκούραστος, αφού ολόκληρη η λίστα των combos είναι "απλωμένη" στην κάτω οθόνη (αφής) και εσείς απλά πατώντας πάνω στην ονομασία κάποιου combo, το πραγματοποιείτε αυτόματα.

Η Tecmo έχει εισάγει στο παιχνίδι την λειτουργία του γυροσκοπίου, ώστε να μπορείτε να δείτε το περιβάλλον του level στο οποίο θα αγωνιστείτε. Όσο για τους χαρακτήρες, το ρόστερ υποστηρίζει όλες τις γνωστές μορφές της σειράς Dead or Alive. Τα γραφικά είναι αξιόλογα, ενώ ο χειρισμός του παιχνιδιού θα δυσκολέψει για άλλη μια φορά τους πρωτάρηδες. Οι βετεράνοι του είδους που γνωρίζετε πως θα πρέπει να αξιοποιήσετε τα combos και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για άμυνα ή αντεπίθεση, θα έχετε σαφώς περισσότερες ελπίδες.

Resident Evil: The Mercenaries 3D (Action/Adventure, 25/3/2011)



Η δοκιμή του 3DS συνεχίστηκε με το νέο Resident Evil. Εκεί, έπειτα από ένα μεγάλης διάρκειας loading screen, καταφέραμε να μπούμε στο παιχνίδι. Δυστυχώς, λόγω του ότι η συγκεκριμένη έκδοση ήταν ένα demo (μιας και ο τίτλος είναι ακόμη υπό ανάπτυξη), η μόνη επιλογή που ήταν διαθέσιμη, ήταν ένα είδος survival mode όπου μπορούσατε να σκοτώνετε zombies επί πέντε λεπτά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Το gameplay του, έμοιαζε αρκετά με αυτό των Resident Evil 4 και 5. Δηλαδή, με την χρήση του αναλογικού μοχλού πραγματοποιείται η κίνηση στον χώρο ενώ κρατώντας πατημένο το R, μπορείτε να μπείτε σε first-person view και να χρησιμοποιήσετε το όπλο σας πιέζοντας το Y. Η αλλαγή του εξοπλισμού σας καθώς και η προβολή του χάρτη πραγματοποιείται σε real-time περιβάλλον μέσω της οθόνης αφής. Βεβαίως, για άλλη μια φορά υπάρχουν real-time events τα οποία δεν απαιτούν την χρήση της οθόνης αφής αλλά περιορίζονται στα πλήκτρα X και Y.

Pro Evolution Soccer 2011 3D (Sports, 25/3/2011)



Οφείλαμε σε κάθε περίπτωση να τιμήσουμε το παιχνίδι που "δοξάζει" εδώ και χρόνια η ελληνική αγορά. Ο λόγος για το PES 2011 το οποίο κι αυτό λόγω του ότι δεν ήταν ολοκληρωμένο, δεν μπόρεσε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Συγκεκριμένα, όσοι το δοκίμασαν ήταν αναγκασμένοι να παίξουν ένα ημίχρονο με την Barcelona χρησιμοποιώντας μια νέα κάμερα η οποία ακολουθάει συνεχώς τον παίκτη που έχει στα πόδια του την μπάλα. Η συγκεκριμένη προοπτική, δεν είναι καθόλου βολική αφού δεν σας επιτρέπει να δείτε τι συμβαίνει στον γύρο χώρο αλλά ούτε και πίσω σας, κάνοντας έτσι τον χειρισμό αρκετά δύσκολο. Ελπίζουμε στο τελικό προϊόν να υπάρχει και η κλασική "τηλεοπτική" κάμερα, γιατί αλλιώς το παιχνίδι δεν θα τραβήξει εύκολα τον κόσμο. Με μια γρήγορη ματιά, ο τρόπος που γίνονται οι πάσες, τα σουτ και γενικότερα ο τρόπος που πραγματοποιείται η κίνηση στον χώρο θυμίζει Pro Evolution Soccer 2008, άρα όπως καταλαβαίνετε αυτή την φορά το στυλ θα είναι πιο arcade, απ' ότι έχουνε συνηθίσει την σειρά τα δύο τελευταία χρόνια.

Super Street Fighter IV: 3D Edition (Fighting, 25/3/2011)



Από τους πιο σημαντικούς τίτλους στο launch της κονσόλας. Το Street Fighter του 3DS θα περιλαμβάνει τους 35 χαρακτήρες του Super Street Fighter IV και αρκετά modes που υπόσχονται ατελείωτες ώρες δράσης. Το demo που είδαμε είχε συγκεκριμένους χαρακτήρες διαθέσιμους και μια νέα προοπτική κάμερας η οποία βρίσκονταν συνεχώς πίσω από τον παίκτη σας, κάνοντας έτσι το 3D effect πιο ρεαλιστικό. Για άλλη μια φορά, οι πολύπλοκες κινήσεις και τα combos γίνονται με ένα απλό πάτημα στην οθόνη αφής κι έτσι οι μάχες πραγματοποιούνται πολύ πιο γρήγορα απ' ότι συνήθως. Επειδή τα κουμπιά χειρισμού είναι έξι, άρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα βασικά 4+2 shoulder buttons, γι' αυτό τον σκοπό υπάρχουν δύο modes χειρισμού. Το Pro mode και το Light mode. Το Pro mode είναι ο κλασικός χειρισμός Street Fighter, δηλαδή η αξιοποίηση όλων των κουμπιών. Το Light mode σας επιτρέπει να ορίσετε τις ειδικές κινήσεις στα κουμπιά που θέλετε.

Tα γραφικά του Super Street Fighter IV 3D είναι εντυπωσιακά για τα δεδομένα μιας φορητής κονσόλας, καθώς οι χαρακτήρες αποδίδονται με κάθε λεπτομέρεια. Τα ανάλογα ηχητικά εφέ συμπληρώνουν ένα άρτιο τεχνικό τομέα κι η Capcom δείχνει να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Όσο για τις multiplayer δυνατότητες, υποστηρίζεται local και online παιχνίδι, ενώ όσοι είστε κάτοχοί του θα μπορείτε να το μοιραστείτε με φίλους σας online, ώστε να παίζουν και αυτοί χωρίς να το έχουν στην κατοχή τους.

Kid Icarus: Uprising (Action/Shooter, Προς ανακοίνωση)



Ένα remake ενός ιστορικού τίτλου, η τελευταία έκδοση του οποίου μας πάει 20 χρόνια πίσω. Τα πρώτα δύο Kid Icarus είχαν κυκλοφορήσει για NES και Gameboy, ενώ τώρα η μετάβαση στο 3D σίγουρα θα χαροποιήσει όσους από εσάς είχαν προλάβει να τα παίξουν τον καιρό εκείνο. Πρωταγωνιστής είναι για άλλη μια φορά ο Pit, ο οποίος καλείται να δώσει τη δική του μάχη κόντρα σε μία Μέδουσα και τον στρατό της. Θα χρησιμοποιήσει μία σειρά από δυνάμεις, ενώ αυτή τη φορά θα μπορεί να πετάει σε 3D περιβάλλον. Ο χειρισμός του Pit επιτυγχάνεται με το Circle Pad σε συνδυασμό με το Stylus και την κάτω οθόνη (αφής) του 3DS.

Στο ρεπερτόριό σας έχετε διαφόρων ειδών όπλα, για melee ή μακρινές επιθέσεις, ενώ καθένα εξ αυτών έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Όταν βρίσκεστε σε levels όπου πετάτε στον αέρα, εκεί θα κληθείτε απλά να πυροβολήσετε ή να αποφύγετε τους εχθρούς που έρχονται κατά πάνω σας. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι μάχες εδάφους, καθώς έχετε τον πλήρη έλεγχο της κάμερας και του χώρου γύρω σας και πρέπει να εξοντώσετε τους εχθρούς σας που σας επιτίθενται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως για παράδειγμα με δικά τους όπλα, με ασπίδες ή με γρήγορες κι αιφνιδιαστικές επιθέσεις προς το μέρος σας. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μάχες με τα bosses, τα οποία θα πρέπει κάθε φορά να στοχεύετε στα αδύναμα σημεία τους.

Στον τομέα των γραφικών, θα παρατηρήσετε έναν άκρως εντυπωσιακό σχεδιασμό, τόσο στον "αγγελικά πλασμένο" Pit, όσο και στα bosses. Τα απλά mobs δεν έχουν προσεχθεί ιδιαίτερα, ενώ τις εντυπώσεις κλέβουν τα άκρως ατμοσφαιρικά περιβάλλοντα όπου θα δίνετε τις μάχες σας. Το soundtrack είναι αρκετά epic και δίνει έναν ιδιαίτερο τόνο στο παιχνίδι, αν και σε κάθε περίπτωση αναμέναμε να έχει μεγαλύτερη ποικιλία. Όπως και να 'χει, το νέο Kid Icarus δείχνει πιθανότατα ότι θα είναι απ' τους κορυφαίους ποιοτικά τίτλους στο launch της κονσόλας.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time (RPG, Προς ανακοίνωση)



Το τελευταίο video game που βρέθηκε στα χέρια μας ήταν άλλο ένα remake ενός κλασικού παιχνιδιού, το οποίο είχε κυκλοφορήσει αρχικά στο Nintendo 64. Βεβαίως, αυτό δεν είναι άλλο από το The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Αλλαγές στο σενάριο του τότε δεν υπάρχουν. Εκεί όπου θα δείτε ουσιαστικές αλλαγές είναι κυρίως στο gameplay. Στο demo που δοκιμάσαμε, μπορούσαμε να πάρουμε τον έλεγχο του μικρού Link ο οποίος για να πολεμήσει το κακό, έχει στην κατοχή του ένα κομμάτι ξύλο, συνδυασμό ασπίδας και σπαθιού, καθώς και μια σφεντόνα. Μάλιστα, στην περίπτωση της σφεντόνας, μπορείτε να σημαδέψετε με 2 τρόπους. Ο ένας τρόπος πραγματοποιείται με το συνηθισμένο αναλογικό μοχλό, ενώ ο άλλος με την χρήση του ενσωματωμένου gyro sensor. Συγκεκριμένα, κρατώντας το 3DS στον αέρα και κινώντας το προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, καταφέρνετε και κινείτε το στόχο του Link, αν και πολλές φορές είναι πολύ πιο βολικό να τον χειρίζεστε με τον παραδοσιακό τρόπο.

Γραφικά-3D
Σίγουρα, η απορία των περισσοτέρων από εσάς θα είναι το πως ακριβώς απεικονίζονται τα γραφικά της κονσόλας και βεβαίως αν πράγματι το πολυδιαφημισμένο 3D χωρίς γυαλιά λειτουργεί. Η ποιότητα των γραφικών λοιπόν, όταν η 3D λειτουργία είναι απενεργοποιημένη είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Τα textures στα παιχνίδια δείχνουν να είναι καλοδουλεμένα και ιδιαίτερα αυτά των χαρακτήρων, παρά των περιβαλλόντων (αυτό ίσχυε για όλα τα games). Με μια γενική εικόνα, το 3DS στον οπτικό τομέα μοιάζει πάρα πολύ με το Wii, ενώ μερικές φορές το ξεπερνάει όταν μιλάμε για σχεδιασμό χαρακτήρων.

Όποτε όμως ενεργοποιούσαμε την τρισδιάστατη λειτουργία, εκεί καταλαβαίναμε πως όντως το 3DS περνάει σε μια νέα γενιά φορητού (και όχι μόνο) gaming. Το 3D πράγματι λειτουργεί όπως διαφημίζονταν τόσο καιρό, σε έναν άριστο βαθμό (ίσως ακόμα καλύτερα κι από τον κινηματογράφο) και χωρίς να προκαλεί ζαλάδες. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι πως όταν ενεργοποιείται αυτή η λειτουργία, σε ορισμένα παιχνίδια και κυρίως στο Resident Evil, η ποιότητα του anti-aliasing "θυσιάζεται", ιδιαίτερα για τα μακρινά αντικείμενα, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στο frame rate. Ακόμη, όταν παίζετε με το 3D mode ανοικτό, πρέπει πάντοτε να βλέπετε από μια συγκεκριμένη γωνία την οθόνη, γιατί διαφορετικά τα πάντα θολώνουν.

Συμπεράσματα
Με μια πρώτη ματιά, το Nintendo 3DS φαίνεται πως θα κάνει μια δυναμική είσοδο στον χώρο του gaming, καθώς υπόσχεται να μας προσφέρει νέες εμπειρίες που κάνουν πιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον το παιχνίδι για κάθε gamer, hardcore και μη. Μπορεί να παρατηρούμε πως απουσιάζουν οι μεγάλοι τίτλοι της σειράς Mario (οι οποίοι θα ακολουθήσουν στο μέλλον), αλλά ακόμα κι έτσι το ρεπερτόριο είναι αρκετά υποσχόμενο για τα δεδομένα μιας φορητής κονσόλας. Υπενθυμίζουμε πως το Nintendo 3DS θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 26 Μαρτίου.

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Mar 2011 21:56 #91155 by Μάνος Γρυπάρης
Το Nintendo 3DS βρίσκεται σε 200 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:
Γερμανός, Carrefour, Ηλεκτρονική, Κωτσόβολος, Media Markt, Multirama, Πλαίσιο, Public, Saturn, Seven Spot κ.α.

Τώρα που είχα περισσότερες ώρες μπροστά μου να δοκιμάσω το 3DS μπορώ να πω το εξής.

Games
Όπως έχω πει και στην εκπομπή, το The Legend of Zelda και τα 2 Fighting Games (Super Street Fighter IV: 3D Edition, Dead or Alive Dimensions) είναι αυτά που θα τραβήξουνε πολύ κόσμο, ιδίως το Street Fighter. Από εκεί και πέρα PES σε φορητή κονσόλα το βλέπω χλωμό, ιδίως όταν έχουμε το PES ή ακόμα καλύτερα το Fifa σε PS3 και Xbox 360. Kid Icarus: Uprising θα είναι επίσης πολύ καλό. Αντίθετα, Kinectimals και Steel Diver όπως τα είδα δεν έχουν να δώσουν και πολλά.

Gameplay
Υπάρχουν ήδη 3DS σε πολλά καταστήματα, έτοιμα για δοκιμή. Έχοντας αρκετό χρόνο μπροστά μου, πήγα σε ένα γνωστό πολυκατάστημα Πληροφορικής και έκατσα για αρκετή ώρα παρέα με το φορητό της Nintendo. Είδα βέβαια ότι μετά από τα πρώτα 30-40 λεπτά τα μάτια κουράζονται απίστευτα. Θυμήθηκα εποχές Amstrad 6128 με πράσινη οθόνη κι ακόμα χειρότερα. Όσο για το χειρισμό, το touch pad βοηθάει πάρα πολύ. Σε Street Fighter και Dead or Alive έχεις έτοιμα τα combos, στο Zelda έχεις έτοιμο το χάρτη και τα inventory κ.ο.κ.

Κυκλοφορεί επίσημα αυτό το Σάββατο 26/3, αλλά μπορεί να το δείτε και την Πέμπτη
H χαμηλότερη τιμή του είναι στο EasyBuyWorld στα 239 ευρώ και μπορείτε να το προπαραγγείλετε από εκεί αν θέλετε
Κλικ εδώ
Δοκιμάστε το πάντως στα παραπάνω καταστήματα για αρκετή ώρα πριν το αγοράσετε. Όσοι δεν φύγετε τριήμερο θα έχετε μια καλή ενασχόληση.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Apr 2011 20:52 #91957 by Μάνος Γρυπάρης


Αυτό είναι το Nintendo 3DS
Το 3DS στα χέρια του GameWorld και οι πρώτες εντυπώσεις.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το αναλυτικό άρθρο

Κι αφού το διαβάσετε, δείτε τα παρακάτω βίντεο για τα οποία θέλουμε τα σχόλια όλων σας! :D :
[youtube:1w3gxby2]
[/youtube:1w3gxby2]
[youtube:1w3gxby2]
[/youtube:1w3gxby2]
[youtube:1w3gxby2]
[/youtube:1w3gxby2]
[youtube:1w3gxby2]
[/youtube:1w3gxby2]

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Apr 2011 21:04 #91958 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Τι fail ηθοποιοί ειναι αυτοι :D ;;;

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Apr 2011 21:31 #91959 by eliminator
Μανο ποσο κοστιζει το 3DS;;
Τις καλυτερες κριτικες ακουω εδω και καιρο θα αξιζε να το δοκιμασω να δω περι τινος προκειται.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Apr 2011 22:58 #91970 by lavezzi7
Στο πλαίσιο έχει 270 :euro: αλλά αν ψάξεις εδώ: www.bestprice.gr/search?q=Nintendo+3DS+ υπάρχει και φθηνότερα :wink:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Apr 2011 23:29 #91976 by Μάνος Γρυπάρης

eliminator wrote: Μανο ποσο κοστιζει το 3DS;;
Τις καλυτερες κριτικες ακουω εδω και καιρο θα αξιζε να το δοκιμασω να δω περι τινος προκειται.

1)Το γράψαμε στην παρουσίαση.
2)Παραπάνω έδωσα Link για την παρουσίαση με τεράστια γράμματα και υπογράμμιση.
3)Καλό είναι να διαβάζετε τα άρθρα πρώτα.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification