Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Nintendo: Γενική συζήτηση

08 Jul 2021 11:33 #253477 by Γιώργος Σκένδρος
O Shuntaro Furukawa, πρόεδρος της Nintendo, απάντησε σε μια έκθεση που κατηγορεί την εταιρεία, μαζί με τους ανταγωνιστές Microsoft και Sony, ότι χρησιμοποιεί καταναγκαστική εργασία για την παραγωγή των προϊόντων της, ότι η εταιρεία δεν εμπλέκεται.

Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής δημοσίευσε τον Μάρτιο του 2020 μια ερευνητική έκθεση που κατηγόρησε μια σειρά από εταιρείες -μεταξύ των οποίων: Amazon, Apple, Dell, Gap, Google, HP, Microsoft, Nintendo, Oculus, Sony, και άλλες--για "δυνητικά άμεσα ή έμμεσα επωφελούμενες από τη χρήση εργαζομένων Ουιγούρων εκτός Σιντζιάνγκ μέσω καταχρηστικών προγραμμάτων μεταφοράς εργασίας μόλις το 2019". Συνολικά, έχουν κατηγορηθεί πάνω από 80 εταιρείες.Η έκθεση αναφέρει ότι 80.000 Ουιγούροι ("και άλλοι πολίτες εθνικών μειονοτήτων") έχουν μετακινηθεί από την περιοχή Σιντζιάνγκ σε διάφορα εργοστάσια σε όλη την Κίνα. Σε αυτά τα εργοστάσια, οι άνθρωποι παρακολουθούνται υπό "στρατιωτικού τύπου διαχείριση", όπου οι Ουιγούροι πολίτες υποβάλλονται σε αναγκαστική "πατριωτική εκπαίδευση" και υποχρεωτικά μαθήματα μανδαρινικών. Επιπλέον, οι Ουιγούροι δεν μπορούν να ασκήσουν τη θρησκεία τους και ζουν σε "προσεκτικά φυλασσόμενους κοιτώνες" με ελάχιστη ελευθερία.Ο πληθυσμός των Ουιγούρων υφίσταται εκμετάλλευση για φτηνό (ή "φτωχό") εργατικό δυναμικό, με τις εταιρείες που εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται στην Κίνα να χρησιμοποιούν ενδεχομένως αυτό το βαριά επιτηρούμενο και κακοπληρωμένο εργατικό δυναμικό στην αλυσίδα εφοδιασμού τους.Ο Shuntaro Furukawa δήλωσε ότι η: "Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές που αμφισβητούν το κατά πόσον υπάρχει καταναγκαστική εργασία Ουιγούρων σε εργοστάσια της εφοδιαστικής αλυσίδας της Nintendo, ωστόσο, στο βαθμό που μπορέσαμε να ερευνήσουμε, δεν υπάρχει καμία καταγραφή των αναφερόμενων εργοστασίων μεταξύ των επιχειρηματικών εταίρων της Nintendo. Επιπλέον, δεν έχουμε λάβει καμία αναφορά για καταναγκαστική εργασία εντός της εφοδιαστικής αλυσίδας της Nintendo μέχρι στιγμής".Ο πρόεδρος της Nintendo ότι η Nintendo εφαρμόζει πολιτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) με σκοπό να σταματήσει την ανήθικη μεταχείριση των εργαζομένων της σε όλα τα επίπεδα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η εταιρεία ζητά από τους επιχειρηματικούς της εταίρους να τηρούν αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές και εργάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο για την εφαρμογή ηθικών πρακτικών.
Η έρευνα της ASPI αναφέρει ότι "ένας μικρός αριθμός [των] εμπορικών σημάτων" και οι προμηθευτές τους έχουν διακόψει τους δεσμούς τους με αυτά τα εργοστάσια το 2020. Ωστόσο, η έκθεση δεν σημειώνει ποιες από τις περισσότερες από 80 εταιρείες το έχουν κάνει αυτό.  
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jul 2021 13:00 - 15 Jul 2021 14:06 #253682 by Lefteris Pavlou
 Η Nintendo επιθυμεί το μόνιμο κλείσιμο της σελίδας RomUniverse

 Η Nintendo υπέβαλε μία νέα μήνυση στην οποία ισχυρίζεται ότι ο Storman της έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά και ζητάει από το δικαστήριο να του απαγορεύσει να ανοίξει πάλι τη σελίδα RomUniverse.Η αρχική απαίτηση της Nintendo ήταν να λάβει από τον Storman αποζημίωση 90.000 δολαρίων για κάθε τίτλο που ήταν διαθέσιμος στο RomUniverse, φτάνοντας συνολικά τα 16 εκατομμύρια δολάρια. Το δικαστήριο θεώρησε το ποσό αρκετά υψηλό με δεδομένο ότι ο Storman είχε ήδη κλείσει τη σελίδα και ήταν άνεργος και κατέληξε στα 35.000 δολάρια ανά παιχνίδι και συνολικά 2.1 εκατομμύρια. Επιπλέον δεν έκανε κάποια μόνιμη απαγόρευση στον Storman, καθώς δεν έπαθε κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά, όπως ισχυρίζεται.

Επιπλέον καθώς ο Storman είναι άνεργος, το ποσό που του έχει επιβάλει το δικαστήριο να πληρώνει κάθε μήνα στη Nintendo είναι 50 δολάρια, πράγμα το οποίο δεν κάνει σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία. Ο Storman έχει κάνει αίτηση για ύφεση στο δικαστήριο για μην πληρώσει τα 2.1 εκατομμύρια δολάρια που χρωστάει.

Α ρε Nintendo. Eσεις τι λετε για ολα αυτα?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Aug 2021 14:18 #254132 by Stathis Moose Stathopoulos
Ο ιδιοκτήτης του RomUniverse θέλει να επιστρέψει, παρά τα 2 εκατομμύρια πρόστιμο από την Nintendo



Ως άνεργος πληρώνει 50 δολάρια το μήνα!

Ο Matthew Storman, ιδιοκτήτης του site RomUniverse, δέχθηκε πρόστιμο 2.15 εκατομμυρίων δολαρίων από την Nintendo για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας. Παρόλα αυτά, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επαναφέρει πίσω το site του.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Storman είναι άνεργος κι έτσι έγινε διακανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο καλείται να πληρώσει το πρόστιμο για μόλις...50 δολάρια το μήνα! Θα πληρώσει δηλαδή όλο το ποσό σε...3.500 χρόνια. Μάλιστα ήδη δεν πλήρωσε την πρώτη δόση όπως όφειλε. Ο Storman σκοπεύει να επαναφέρει το site RomUniverse, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα έχει καθόλου games (Roms) της Nintendo.

Το νομικό τμήμα της Nintendo ανακοίνωσε ότι ο Storman δεν θα πρέπει να ανεβάσει Roms της εταιρείας και δήλωσε την αδυναμία πληρωμής των δόσεων. Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η αποτυχία να πραγματοποιήσει ακόμα και την χαμηλή πληρωμή των 50 δολαρίων το μήνα, ένα ποσό το οποίο πρότεινε και συμφώνησε, αποδεικνύει ότι η Nintendo δεν έχει επαρκή αποζημίωση για την προηγούμενη ή μελλοντική παραβίαση του κατηγορούμενου και υπογραμμίζει την ανάγκη για μόνιμη διαταγή πληρωμής. Η απειλή του κατηγορούμενου να χρησιμοποιήσει το site RomUniverse για ROMS, το οποίο χρησιμοποίησε και στο παρελθόν, υπογραμμίζει την ανάγκη διαταγής πληρωμής".

Η Nintendo είχε ζητήσει αρχικά 15 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, καθώς τα περισσότερα από τα retro games της πωλούνται για σύγχρονες κονσόλες μέσω του eshop της.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Aug 2021 01:21 #254663 by Stathis Moose Stathopoulos
Κατάρρευση αγάλματος με Goombas στο πάρκο Super Nintendo World



Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στο πάρκο Super Nintendo World ένα άγαλμα με Goombas έπεσε και ευτυχώς δεν τραυμάτισε κάποιον επισκέπτη. Ωστόσο, ορισμένες δραστηριότητες έκλεισαν προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθεί η επισκευή και να ελεγθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Η είδηση προέρχεται από το Ιαπωνικό μέσο Asahi Digital . Το άγαλμα έπεσε κοντά στην είσοδο ενός τρένου με τον Yoshi και ήταν τόσο βαρύ που χρειάστηκαν αρκετοί υπάλληλοι για να το μεταφέρουν. Προς το παρόν η Nintendo ελέγχει αρκετές διαδρομές με παρόμοια αγάλματα για να διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξανασυμβεί.


クリボー落下
ヨッシー休止中 #USJ #マリオランド pic.twitter.com/UzPjuJeKEB

— tatata☠️ (@tatata77747890) August 9, 2021

Προς το παρόν υπάρχει ένα πλήθος από δραστηριότητες, όπως Mario Kart, τεχνολογία AR, θεματικό εστιατόριο με τον Toad κ.α. Οι περισσότερες διαδρομές βέβαια έχουν να κάνουν με τον Super Mario.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Aug 2021 17:53 #254847 by Κώστας Δαλακλίδης
Ο designer του NES και του SNES Lance Barr αποχωρεί από την  Nintendo

Ο Lance Barr, σχεδιαστής των κονσολών NES και SNES, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Nintendo μετά από σχεδόν 39 χρόνια.

Ο Barr εντάχθηκε για πρώτη φορά στη Nintendo το 1982 ως  design και brand director. Αρχικά εργάστηκε σε μηχανές arcade. Ήταν όμως ο επανασχεδιασμός των ιαπωνικών Famicom και Super Famicom που τον έκανε να αφήνει μόνιμο στίγμα στην ιστορία των video games.

Ακολουθούν τα λόγια του ίδιοι του Barr για την διαδικασία του επανασχεδιασμού του Famicom για την δυτική αγορά: "Ο αρχικός σχεδιασμός του NES επεξεργάστηκε για αρκετούς μήνες, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής μου, δύο μηνών, ενώ δούλευα στην Ιαπωνία στο NCL. Σχεδιάστηκε ως ένα ασύρματο σύστημα, σχεδιασμένο να μοιάζει περισσότερο με ένα κομψό στερεοφωνικό, παρά με ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Μετά την πρώτη δημόσια εμφάνιση στις ΗΠΑ στο Consumer Electronics Show, μου ζητήθηκε να επανασχεδιάσω τη θήκη με βάση τις νέες απαιτήσεις της μηχανικής. Για να μειωθεί το κόστος, η ασύρματη λειτουργία εξαλείφθηκε, καθώς και μερικά από τα εξαρτήματα όπως το πληκτρολόγιο και η συσκευή εγγραφής δεδομένων. Αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν οι απαιτήσεις προσανατολισμού και μεγέθους, για να προσαρμοστεί ένας νέος σύνδεσμος για την εισαγωγή των παιχνιδιών. Η νέα υποδοχή ήταν ένας σχεδιασμός "μηδενικής δύναμης" που επέτρεψε την εισαγωγή του παιχνιδιού με χαμηλή δύναμη και στη συνέχεια περιστρέφεται προς τα κάτω, προς την θέση "επαφής". Η θήκη έπρεπε να σχεδιαστεί γύρω από την κίνηση του παιχνιδιού και απαιτούσε το σχήμα και το μέγεθος του NES να εξελιχθούν σε σχέση με προηγούμενα τα projects. Πολλά από τα χαρακτηριστικά παρέμειναν ίδια, όπως τα δύο χρώματα και η συνολική "boxy" εμφάνιση, αλλά οι αναλογίες άλλαξαν σημαντικά για να προσαρμοστούν στη νέα υποδοχή".

Η σχεδιαστική επιρροή του Barr έφτασε μέχρι και το χειριστήριο Zapper του NES, το NES Advantage arcade stick και το αναθεωρημένο NES Max pad. Εργάστηκε επίσης στην updated κονσόλα NES με κορυφαία games και τον επανασχεδιασμό του νέου στυλ του Super NES.
 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Aug 2021 19:33 #254911 by Stathis Moose Stathopoulos
Το RomUniverse πρέπει να καταστρέψει όλα τα Nintendo games

Το RomUniverse καλείται -με απόφαση δικαστηρίου της Καλιφόρνια- να καταστρέψει όλα τα Nintendo games που έχει στην κατοχή του.
Ο Matthew Storman, ιδιοκτήτης του site που έχει τεθεί offline,  εδώ και καιρό, θα πρέπει να "καταστρέψει όλα τα Nintendo games και τα αντίγραφα αυτών ή άλλου είδους πνευματική ιδιοκτησία της Nintendo, όπως ταινίες, βιβλία και μουσική και μάλιστα μέχρι τις 17 Αυγούστου. Ο Storman θα πρέπει να κάνει υπεύθυνη δήλωση στο δικαστήριο ότι συμφωνεί κι ότι έχει ολοκληρώσει  την διαδικασία αυτή, μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Sep 2021 19:12 #255792 by Stathis Moose Stathopoulos
Δεν θα καθυστερήσει λόγω του κορωνοϊού

Ανάμεσα σε τόσες μεταφορές video games στην μεγάλη οθόνη, υπάρχει και μια που βασίζεται στην σειρά Super Mario.
Η ταινία είναι προγραμματισμένη για κυκλοφορία το 2022, ωστόσο μερικοί ανησυχούν για το αν θα επηρεάσει ο κορωνοϊός την παραγωγή. Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρίας ανάπτυξης , Illumination Studio, η ανάπτυξη προχωράει απρόσκοπτα, μιας και “οι εργαζόμενοι της εταιρίας ήδη δούλευαν εξ ’αποστάσεως”.

Η καινούργια ταινία Super Mario είναι η δεύτερη μεγάλη προσπάθεια της Nintendo στην μεταφορά του Ιταλού υδραυλικού στην μεγάλη οθόνη. Η πρώτη live-action ταινία του 1993, Super Mario Bros, ήταν μια εμπορική αποτυχία. Στην καινούργια ταινία, καθήκοντα producer έχει αναλάβει ο δημιουργός του Mario, Shigeru Miyamoto. Παρόλο που ένας producer δεν ελέγχει τα πάντα στην ταινία, σίγουρα η παρουσία του δημιουργού είναι ενθαρρυντική.

Διαβάστε επίσης το review του Super Mario Maker 2.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Sep 2021 21:46 #255860 by Stathis Moose Stathopoulos
Donkey Kong Land στο Θεματικό Πάρκο Super Nintendo World



Έρχεται το 2024 και θα αυξήσει το πάρκο κατά 70%.

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει την Donkey Kong Land στο θεματικό πάρκο Super Nintendo World.

Το πάρκο των Nintendo και Universal Studios θα επεκταθεί. Ο Ιάπωνας game designer Shigeru Miyamoto, ο οποίος έχει δημιουργήσει τις σειρές Donkey Kong και Super Mario, θα συνεργαστεί με την δημιουργική ομάδα της Universal, για να δώσει για άλλη μια φορά τις οδηγίες του για την Donkey Kong Land, όπως έκανε και με το θεματικό πάρκο του Super Mario. Η Nintendo δήλωσε: "Η περιοχή του Donkey Kong "θα συνδυάζει την καινοτόμα τεχνολογία και την παγκόσμια προσέγγιση της διασκέδασης ενός θεματικού πάρκου της Universal, μαζί με την δημιουργικότητα της Nintendo".

Ο Miyamoto δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από τον κόσμο του Super Mario θα κάνω και τον κόσμο του Donkey Kong πραγματικότητα. Ανυπομονώ να δημιουργήσω μία συναρπαστική εμπειρία Donkey Kong με την εκπληκτική ομάδα της Universal. Το έργο θα πάρει χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί, αλλά θα αποτελέσει μια μοναδική περιοχή, όχι μόνο για άτομα που είναι συνηθισμένα στα Donkey Kong games, αλλά για όλους τους καλεσμένους". Η Universal δήλωσε με την σειρά της ότι είναι χαρούμενη που θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Nintendo για τα θεματικά της πάρκα.

Με την προσθήκη του νέου αυτού θεματικού πάρκου, το μέγεθος του πάρκου θα αυξηθεί κατά 70%. 

Το Super Nintendo World theme park στην Ιαπωνία είναι ανοικτό, ωστόσο τα πάρκα των Universal Studios Orlando και Hollywood στην Αμερική είναι ακόμη "υπό κατασκευή" καθώς έχουν καθυστερήσει λόγω της πανδημίας. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Nov 2021 16:28 #256921 by Κώστας Δαλακλίδης
Η Nintendo ανακοίνωσε το Switch Online Expansion pack, έκανε ρεκόρ από dislikes

Το τρέιλερ της Nintendo για το Nintendo Switch Online + Expansion Pack είναι πλέον το βίντεο με τα περισσότερα dislikes στο κανάλι της εταιρίας στο YouTube.

Όπως παρατήρησε το VGC, το Expansion Pack τρέιλερ έχει 104 χιλιάδες dislikes (129 χιλιάδες όταν γράφεται το παρών κείμενο). Το προηγούμενο βίντεο με τα περισσότερα dislikes στο κανάλι ήταν το Metroid Prime: Federation Force trailer, από την E3 του 2015, με μόλις 11 χιλιάδες dislikes. Η διαφορά είναι παραπάνω από 115 χιλιάδες dislikes.



Πριν από μερικές εβδομάδες, η Nintendo ανακοίνωσε τελικά την κυκλοφορία και τις λεπτομέρειες χρέωσης για την υπηρεσία Nintendo Switch Online + Expansion Pack, η οποία κυκλοφόρησε στις 26 Οκτωβρίου. Μια 12μηνη συνδρομή κοστίζει 50 δολάρια εάν είναι ατομική και 80 δολάρια εάν είναι οικογενειακή, υποστηρίζοντας έως και οκτώ λογαριασμούς. Αυτό είναι το διπλάσιο ποσό σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της υπηρεσίας και φαίνεται ότι οι δυσαρεστημένοι fans της Nintendo κάνουν γνωστές τις απόψεις τους μέσω του YouTube.

Η premium έκδοση της τρέχουσας διαδικτυακής υπηρεσίας της Nintendo θα παρέχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες που περιλαμβάνονται στη βασική έκδοση, δηλαδή τα multiplayer games των NES και SNES, καθώς και αποθήκευση στο cloud. Παράλληλα παρέχει αποκλειστική πρόσβαση σε μια σταδιακά επεκτεινόμενη συλλογή από games των Mega Drive και N64. Θα περιλαμβάνει επίσης το Happy Home Paradise, expansion του Animal Crossing: New, χωρίς επιπλέον κόστος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Nov 2021 22:06 #256989 by Giorgos Tsolaridis
Η Nintendo έκλεισε δύο γραφεία της σε Αμερική και Καναδά Δήλωσε ότι "ήταν μικρά".

 Η Nintendo έκλεισε δύο γραφεία της σε Αμερική (Καλιφόρνια) και Καναδά (Τορόντο). Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο Nick Chavez, αντιπρόεδρος του τμήματος Πωλήσεων, Marketing και Επικοινωνιών, θα αντικατασταθεί από την Devon Pritchard.

 100 εργαζόμενοι δούλευαν στα γραφεία της Nintendo στο Redwood City της Καλιφόρνια και δεν γνωρίζουμε πόσοι εξ αυτών θα απολυθούν και πόσοι θα μετατεθούν. Η Ιαπωνική εταιρεία είχε τρία γραφεία στην Αμερική και πλέον έχει δύο. Τα κεντρικά γραφεία είναι αυτό του Redmond για την Αμερική και αυτό του Βανκούβερ για τον Καναδά.

 Η Pritchard θα επιβλέπει στο εξής την στρατηγική και το εκτελεστικό κομμάτι των πωλήσεων και των επικοινωνιών στην Αμερική και τον Καναδά.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification