Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Game Boy/GB Color/Advance: Γενική συζήτηση

03 Jan 2021 04:28 #243971 by BigGreekGamer
WorkBoy: Ανακαλύφθηκε ακυκλοφόρητο πληκτρολόγιο του Game Boy
Λειτουργεί 28 χρόνια μετά.


Ο Αμερικανός συλλέκτης και ιστορικός της gaming βιομηχανίας Liam Robertson βρήκε ένα ακυκλοφόρητο εξάρτημα για Game Boy, 28 χρόνια μετά.

Πρόκειται για ένα πληκτρολόγιο που ονομάζεται WorkBoy. Στόχος του ήταν να προσφέρει στο Game Boy λειτουργίες PDA, δηλαδή σημειωματάριο τηλεφώνου και διευθύνσεων, κομπιουτεράκι, βιβλίο για ραντεβού και άλλα. Ο Robertson κατάφερε να βρει το μόνο από τα prototypes του WorkBoy το οποίο δουλεύει μέχρι και σήμερα.

Το WorkBoy συνδεόταν στο Game Boy μέσω καλωδίου και είχε 12 εφαρμογές. Ήταν σχεδιασμένο από την Source Research and Development σε παραγωγή της Fabtek Inc και σε συνεργασία με την Nintendo. Το 1992 έγινε και επίσημα trademark από την Nintendo of America και εμφανίστηκε μέχρι και στην έκδοση CES 1992! Φυσικά γράφτηκαν για αυτό άρθρα από τα περιοδικά της εποχής.

Ο Robertson βρήκε τον Eddie Gill, αρχιτέκτονα του WorkBoy και ιδρυτή της Source Research and Development. Έμαθε ότι το WorkBoy θα έβγαινε στην αγορά στα τέλη του 1992 με αρχές 1993 και θα είχε κόστος 79-89 δολάρια. Επίσης, υπήρχαν δύο prototypes του WorkBoy, το ένα κάπου στα έγκατα της Nintendo και το άλλο στα χέρια του Frank Ballouz, ιδρυτή της Fabtek.


Πως δούλεψε
Ο Liam Robertson βρήκε έτσι τον Ballouz, πήρε το WorkBoy και το τέσταρε σε ένα Game Boy του. Στην αρχή ακούστηκε απλά ενα "μπιπ" καθώς το WorkBoy χρειαζόταν ένα cartridge. Ο Robertson κατάφερε και βρήκε έναν ROM του software σε μία πρόσφατη διαρροή (Nintendo Gigaleak) που έγινε στην αρχή της χρονιάς. Πήρε ένα κενό cartridge, εγκατέστησε μέσα το ROM και έτσι κατάφερε να το δουλέψει! Στην ουσία πήρε τον κώδικα και δημιούργησε ο ίδιος το cartridge που χρειαζόταν.

Η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια τεχνολογία όπως αυτή του Workboy, ήταν αρκετά μπροστά για την εποχή της. Δυστυχώς ο βασικότερος λόγος ακύρωσής του ήταν η υψηλή τιμή, μιας και 90 δολάρια για το 1992 ήταν ένα αρκετά υψηλό ποσό για ένα εξάρτημα φορητής κονσόλας. Κόστιζε περισσότερο απ' ότι τότε το Game Boy (79-89 δολάρια).

Συν τις άλλοις, η μοίρα το έφερε έτσι που μία μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο της Ιαπωνίας που παρήγαγε τσιπ υπολογιστών ανέβασε πολύ την αξία της D-RAM για το WorkBoy κι έτσι το project έπρεπε να ακυρωθεί. Μπορεί η πατέντα αυτή του WorkBoy και του Eddie Gill, αρχιτέκτονα του WorkBoy, να μην κυκλοφόρησε ποτέ, ωστόσο από αυτή προήλθε ένας personal communicator με πληκτρολόγιο και οθόνη αφής, που χρησιμοποιήθηκε το 1996 από την Nokia για την σειρά Nokia 9000. Τέσσερα χρόνια μετά δηλαδή, όταν τα κινητά άρχισαν να διαδίδονται και οι λειτουργίες του WorkBoy μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα στο χέρι μας.

Ο Gill δεν το έβαλε κάτω. Συνεργάστηκε ξανά με την Nintendo και ανέπτυξε μια προηγμένη έκδοση του WorkBoy για το Game Boy Advance, το οποίο υποστήριζε email, browser και επεξεργαστή κειμένου. Ωστόσο, ούτε αυτό το project μπήκε σε στάδιο παραγωγής.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification