Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Xbox Series X: Γενική συζήτηση

16 Mar 2020 22:05 - 24 Mar 2020 02:51 #232430 by Αργύρης Ανδριανάτος
Το Xbox Series X θα υποσστηρίζει HDR στα backwards compatible games

Το Xbox Series X μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα χαρακτηριστικό με την ονομασία Smart Delivery feature που θα σας δίνει μια έκδοση λογισμικού που ταιριάζει με την τρέχουσα ισχύ της συσκευής, αλλά ακόμα και τα παλαιότερα games που δεν είναι enhanced για το νέο hardware θα έχουν μια οπτική αναβάθμιση. Σύμφωνα με ανάλυση του Digital Foundry, το Xbox Series X θα χρησιμοποιήσει έναν αλγόριθμο για την αναβάθμιση παλαιότερων games σε HDR.

Τόσο το Halo 5 όσο και το Fusion Frenzy δοκιμάστηκαν σε λειτουργία HDR. Ο software engineer Claude Marais δήλωσε ότι το HRR θα μπορούσε να "εφαρμοστεί σε όλα τα games και η ομάδα του Xbox εξακολουθεί να εργάζεται στην βελτιστοποίηση εμπειρίας των gamers. Θα μπορείτε επίσης να αυξήσετε το contrast για να βοηθήσετε την ευκρίνεια σε κάποιον που δεν μπορεί να διαβάσει καλά ή να αλλάξει εύκολα τα χρώματα για τους παίκτες με αχρωματοψία".

Quick Resume
Η λειτουργία Quick Resume θα υποστηρίζεται σε τουλάχιστον τρία Xbox Series X, τα οποία θα τρέχουν ταυτόχρονα. Το Quick Resume είναι ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να μεταπηδήσετε πίσω σε ένα παιχνίδι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.Το Digital Foundry παρακολούθησε αυτό το χαρακτηριστικό μέσα από τέσσερα games. Το Forza Motorsport 7 που κυκλοφορεί σε λειτουργία 4K/60fps και τα State of Decay 2, Hellblade και το The Cave. Όσο χαμηλότερη είναι η μνήμη που χρησιμοποιεί το παιχνίδι, τόσο περισσότεροι τίτλοι μπορούν να αποθηκευτούν με τέτοιο τρόπο για το Quick Resume.

Proprietary Cards για την αύξηση της χωρητικότητας
Με το Xbox Series X και το PlayStation 5 που χρησιμοποιούν σκληρούς δίσκους SSD για εσωτερική αποθήκευση, υπήρξε ένα ερώτημα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες μπορούν να επεκτείνουν τον διαθέσιμο χώρο. Για το Xbox Series X τουλάχιστον, η Microsoft έχει μια λύση και δουλεύει με τον κατασκευαστή σκληρών δίσκων Seagate για να το κάνει.

Το Xbox Series X συνοδεύεται από εσωτερικό σκληρό δίσκο SSD 1TB, αλλά μπορεί να επεκταθεί χρησιμοποιώντας αποκλειστικές μονάδες SSD. Η Microsoft εξήγησε στο Digital Foundry πώς οι μικροί SSD θα λειτουργήσουν ως μέρος της νέας Velocity Architecture - έναν νέο τρόπο για τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν τους SSD για να αποθηκεύσουν τα στοιχεία των games και να τα αποκτήσουν με μικρή ταχύτητα.

Η Microsoft διαψεύστηκε από τους συμβιβασμούς ταχύτητας των περισσότερων μονάδων SSD και συνεργάστηκε με την Seagate για να παράγει έναν παράγοντα μορφοποίησης που παρέχει θερμική διασπορά εξασφαλίζοντας παράλληλα μια σταθερή απόδοση 2,4GB / sec την οποία μπορούν να ρυθμίσουν οι προγραμματιστές. Αυτό λειτουργεί σε συνδυασμό με το προσαρμοσμένο hardware μέσα στην κονσόλα, το οποίο επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν την SSD για να αποκτούν άμεσα πρόσβαση σε αρχεία παιχνιδιών σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια του rendering.

Μια ενημέρωση στο DirectX, που ονομάζεται DirectStorage, μειώνει περαιτέρω τα γενικά έξοδα των CPU των πρωτοκόλλων I/O. Αυτό σημαίνει ότι τα SSD που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα δεν πρόκειται να κάνουν την περικοπή, δεδομένου του πόσο στενά είναι συνδεδεμένη η αποθήκευση με το hardware του Xbox Series X. Ο μόνος τρόπος για να επεκτείνετε την εσωτερική αποθήκευση του Xbox Series X είναι μέσω των proprietary cards, αλλά το Xbox Series X θα εξακολουθεί να υποστηρίζει τυπικούς σκληρούς δίσκους - ειδικά αυτόν που ίσως χρησιμοποιείτε για το Xbox One σας. Σύμφωνα με τον John Linneman της Digital Foundry στο ResetEra, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση των games του Xbox Series X που θα πρέπει να μεταφερθούν σε σκληρούς δίσκους SSD για να παιχτούν ή για Xbox One games ή και παλαιότερων Xbox.

Με το Xbox Series X που διαθέτει μόνο εσωτερικό σκληρό δίσκο SSD 1TB και games που ζητούν μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, είναι δύσκολο να είναι επιθυμητή η επεκτάσιμη αποθήκευση. Η Microsoft δεν έχει ανακοιωσει ακόμη τιμή για αυτούς τους SSD, ενώ αναμένεται να δώσει και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα διαφορετικά μεγέθη τους. Η Αμερικάνικη εταιρεία ωστόσο έδωσε πρόσφατα όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για το Xbox Series X, συμπεριλαμβανομένης μιας πρώτης ματιά στο Xbox controller, τις βελτιώσεις στο Gears 5 και τοQuick Resume.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Mar 2020 19:51 #232443 by Βασίλης Κτενίδης
Όταν αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το Xbox Series X τον περασμένο Δεκέμβριο, πολλοί ήταν αυτοί που παρατήρησαν ότι μοιάζει με ψυγείο όταν τοποθετηθεί κάθετα. Πολλά ήταν επίσης και τα meme που είδαμε όσων αφορά το ζήτημα, τα περισσότερα εκ των οποίων πετυχημένα.

Η Microsoft είπε να συμμετάσχει στην όλη κατάσταση κοινοποιώντας μια φωτογραφία για να δείξει τις διαστάσεις της κονσόλας, συγκρίνοντας τη με ένα ψυγείο. Πλέον είναι και επίσημα επιβεβαιωμένο ότι δεν έχει το μέγεθος ψυγείου.

Παρά το γεγονός ότι το Xbox Series X δεν είναι όσο ένα ψυγείο, είναι μεγαλύτερο από τις προηγούμενες κονσόλες της εταιρείας. Έχει το ίδιο ύψος με το Xbox One X όμως έχει λίγο περισσότερο πάχος. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία παρακάτων η νέα κονσόλα είναι 301mm σε ύψος και 151mm x 151mm σε μήκος και πλάτος.

Επίσης μπορείτε να δείτε την σύγκριση και στο βίντεο του YouTuber Austin Evans παρακάτω.


Η κονσόλα νέας γενιάς έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία στις γιορτές του 2020. Υπάρχουν ανησυχίες από το κοινό για τυχόν καθυστέρηση λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όμως μένει να δούμε τι πραγματικά θα συμβεί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Mar 2020 00:16 #232454 by Blood Prince
Αυτό έλλειπε να έχει το μέγεθος ψυγείου.Βέβαια εξαρτάται γιατί ψυγείο μιλάμε.Υπάρχουν και Ψυγειάκια μικρά.Εμένα μου θυμίζει Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας CPU

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Mar 2020 19:26 #232567 by Giorgos Tsolaridis
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xbox Series X
Ανακοινώθηκαν αναλυτικά.


Η Microsoft αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες και τα αναλυτικά specs του επερχόμενου Xbox Series X.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του καινούργιου Xbox Series X είναι τα εξής:

-CPU: 8x Cores @ 3.8GHZ Custom Zen 2 CPU
-GPU: 12 TFLOPS 52 CUS @ 1.825GHZ Custom
RDNA 2 GPU
-Memory: 16GB GDDR6
-Memory Bandwidth: 10GB @ 560GB/s
6GB @ 336GB/s
-Internal Storage: 1TB
-Custom NVME SSD
I/O Throughput: 2.4GB/s (Raw)
4.8GB/s (Compressed)
-Expandable Storage: 1TB Expansion Card
External Storage: USB 3.2 External HDD
-Optical Disc Drive: 4K UHD Blu-ray
-Performance Target: 4K@60 FPS, Up to 120FPS
Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές προδιαγραφές, καθώς και να τις συγκρίνετε με αυτές των προηγούμενων Xbox

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Mar 2020 19:47 #232579 by Giorgos Tsolaridis
Xbox Series X controller
Θα ταιριάζει και σε μικρότερα χέρια.


Την Δευτέρα, η Microsoft αποκάλυψε νέα στοιχεία για την κονσόλα επόμενης γενιάς της, το Xbox Series X, τις πλήρεις προδιαγραφές και λεπτομέρειες για το νέο ασύρματο χειριστήριο.

Η κονσόλα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις διακοπές του 2020 και μαζί της, οι παίκτες θα αποκτήσουν έναν νέο controller, ο οποίος λέγεται ότι βελτιώνεται με τον ελεγκτή Xbox One "με έξυπνο, επαναστατικό τρόπο". Η Microsoft παρουσίασε τα στοιχεία του controller σε μια συνέντευξη με τον κορυφαίο σχεδιαστή του Xbox Ryan Whitaker.

Ο Whitaker δήλωσε ότι η ομάδα του Xbox σχεδίασε έναν νέο ελεγκτή με συνείδηση: «βελτιωμένη εργονομία για ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων, καλύτερη διασύνδεση μεταξύ συσκευών, ευκολότερη κοινή χρήση και γρηγορότερη ανταπόκριση».

Ο νέος ελεγκτής πρέπει να ταιριάζει σε περισσότερα μεγέθη χεριών - "ειδικά στα μικρότερα χέρια", δήλωσε ο Whitaker. Το πάνω κομμάτι του χειριστηρίου έχει στρογγυλοποιηθεί, οι σκανδάλες μειώθηκαν και οι λαβές έχουν σχεδιαστεί για καλύτερη πρόσβαση. Το νέο D-pad, επίσης, έχει σχεδιαστεί με σκοπό την ενίσχυση της "απόδοσης και προσβασιμότητας", σύμφωνα με τον σχεδιαστή.

"Όταν κοιτάζουμε σήμερα το ευρύ φάσμα των ειδών στα παιχνίδια και του προσωπικού playstyle, το D-pad χρησιμοποιείται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους", δήλωσε ο Whitaker. "Ο ελαφρώς βαθύτερος σχεδιασμός δίνει στον αντίχειρά σας ένα παραπάνω χώρο για να καθίσει. Οι γωνίες ρυθμίζονται με λεπτό τρόπο για να σας δώσουν μια καλή μόχλευση με ελάχιστη κίνηση."

Ομοίως, ο νέος ελεγκτής θα λειτουργήσει και με το Xbox One - αλλά και με PC, Android και iOS. Θα "θυμάται" τις συσκευές για να γίνετε η εναλλαγή μεταξύ τους ευκολότερη, είπε η Microsoft. Μια θύρα USB-C είναι διαθέσιμη για τη φόρτιση και την αναπαραγωγή.

Η Microsoft μοιράστηκε επίσης περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το share button- το οποίο ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο - το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κουμπί Xbox. Χρησιμοποιείται για λήψη στιγμιότυπων οθόνης και εγγραφή βίντεο χωρίς άνοιγμα μενού. "Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση και να μοιράζεστε περιεχόμενο με τις κοινωνικές σας πλατφόρμες ή απευθείας με τους φίλους σας", δήλωσε ο Whitaker. Το Xbox Series X - και ο ελεγκτής του - είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι του 2020

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Mar 2020 23:22 #232613 by Giorgos Tsolaridis
Xbox Series X: Ημερομηνία κυκλοφορίας
Η Microsoft ακυρώνει τις φήμες για Νοέμβριο

Ο Larry Kryb, διευθυντής προγραμματισμού της Microsoft, δήλωσε ότι το Xbox Series X δεν θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο αλλά ότι ισχύει η αρχική ημερομηνία που έχει δώσει η Αμερικάνικη εταιρεία για τον Δεκέμβριο του 2020.

Με αυτό τον τρόπο ακύρωσε ορισμένα sites της Microsoft που έγραψαν χθες για κυκλοφορία την ημέρα των ευχαριστιών, όπως αυτά της Αυστραλίας και της Ινδίας.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Mar 2020 12:26 #232639 by Giorgos Tsolaridis
Xbox Series X backwards compatibility
Η Microsoft επιβεβαίωσε ξανά την υποστήριξη όλων των παλαιότερων συμβατών games.


Η Microsoft επιβεβαίωσε ξανά πως το Xbox Series X θα μπορεί να παίξει τα games των προηγούμενων κονσόλων και διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε όλα τα games των προηγούμενων γενεών.

Ένα από τα tweets της εταιρείας γράφει: “Φέρτε όλα τα αγαπημένα σας games στο Xbox Series X, συνδέστε τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο στο Xbox Series X και ολόκληρη η συλλογή σας γίνεται αυτομάτως προσβάσιμη.”

Η αποθήκευση των Xbox One και συμβατών Xbox 360 ή Xbox games σε έναν εξωτερικό δίσκο είναι ένας τρόπος να επεκτείνεται την χωρητικότητα του Xbox Series X, όμως οι USB εξωτερικοί σκληροί δίσκοι θα είναι συμβατοί μόνο με παλαιότερα games, συνεπώς θα χρειαστείτε κάποιο άλλο μέσο αποθήκευσης για τα games του ίδιου το Xbox Series X.

Ένας χρήστης ρωτάει συγκεκριμένα: “Όταν λέμε ότι όλα τα video games είναι backwards compatible για το Xbox Series X σημαίνει ότι κάθε Xbox game που δημιουργήθηκε ποτέ ή όλα όσα είναι προς το παρόν backwards compatible?”

Η εταιρεία απάντησε . “Όλα τα games που είναι αυτή τη στιγμή backwards compatible από παλαιότερες γενιές συν όλα τα Xbox One games.»

Το Xbox Series X θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2020.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Mar 2020 15:08 #232651 by Blood Prince
Στην περίπτωση του Backwards Compatibility η Microsoft υπερέχει της Sony αλλά εγώ αγόρασα Playstation λόγω Bloodborne.

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Mar 2020 23:11 - 26 Mar 2020 23:11 #232834 by Βάσια Κούκια
Hacker κλέβει το graphics source code του Xbox Series X από την AMD

Το Xbox Series X αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020 και ενώ έχουμε πάρει ήδη μία καλή ματιά όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας, ένας hacker υποστηρίζει ότι έχει χακάρει έναν απροστάτευτο υπολογιστή, κλέβοντας τα αρχεία του πηγαίου κώδικα των γραφικών του. Ο hacker κοστολογεί τα αρχεία στην τιμή των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και απειλεί να τα δημοσιεύσει εκτός και αν υπάρχει κάποιος αγοραστής.

Η AMD δημοσιεύοντας χθες ένα blog post είπε ότι "παλιότερα τον Δεκέμβριο του 2019, επικοινώνησαν με κάποιον ο οποίος υποστήριζε ότι έχει στην κατοχή του δοκιμαστικά αρχεία που αφορούσαν ένα υποσύνολο από τα τωρινά και τα μελλοντικά προϊόντα γραφικών της AMD." Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποια από αυτά τα αρχεία κυκλοφόρησαν online αλλά τα κατέβασαν. Προφανώς υπάρχουν επιπλέον αρχεία τα οποία απέκρυψε ο hacker για τα οποία η AMD δηλώνει: "Πιστεύουμε ότι τα κλεμμένα graphics IP δεν είναι ζωτικής σημασίας για την ανταγωνιστικότητα ή την ασφάλεια των προϊόντων γραφικών μας."

Όπως ήταν αναμενόμενο, η AMD συνεργάζεται στενά με την αστυνομία. Στο μεταξύ, το TorrentFreak δηλώνει ότι η AMD έχει υποβάλλει "τουλάχιστον" δύο DMCA προειδοποιήσεις ενάντια στο Github που είχε φιλοξενήσει κάποιους από τους κλεμμένους κώδικες που φαίνεται να ήταν συνδεδεμένοι με τους GPU της AMD Navi και Arden. O τελευταίος φημολογείται ότι θα είναι και ο GPU του Xbox Series X.

To TorrentFreak ακολουθώντας την κατάσταση και τις μηνύσεις έφτασε στο άτομο πίσω από την ανάκτηση, ο οποίος είπε: "Το Νοέμβριο του 2019 βρήκα τους πηγαίους κώδικες του AMD Navi GPU σε έναν χακαρισμένο υπολογιστή." Επίσης προσθέτουν ότι: "Ο πηγαίος κώδικας βρέθηκε απρόσμενα από έναν απροστάτευτο υπολογιστή//server μέσω κάποιων exploits. Αργότερα ανακάλυψα το περιεχόμενο των αρχείων. Δεν ήταν καν προστατευμένα σωστά ή έστω κρυπτογραφημένα με οτιδήποτε που είναι απλά λυπητερό."

"Δεν έχω μιλήσει με την AMD για αυτό επειδή είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αντί να παραδεχτούν το λάθος τους και να προχωρήσουν παρακάτω, θα προσπαθήσουν να με μηνύσουν. Οπότε γιατί να μην το διαρρεύσω σε όλους;" ανέφερε ο hacker στο TorrentFreak.

Το γεγονός ότι η AMD πήρε το θέμα αυτό τόσο σοβαρά και προέβη και σε δημόσια δήλωση δείχνει ότι τα αρχεία αυτά είναι πολύ αληθινά. Το μόνο που μένει είναι να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Apr 2020 01:00 #232936 by Giorgos Tsolaridis
Xbox Series X controller
Η Microsoft εξηγεί τον λόγο χρήσης μπαταριών AA στο νέο χειριστήριο.


Η Microsoft αποφάσισε να πάρει έναν διαφορετικό δρόμο όσον αφορά τον σχεδιασμό του Xbox Series X controller.

Η εταιρεία αποφάσισε πως το νέο Xbox Series X controller θα τροφοδοτείτε από μπαταρίες ΑΑ και όχι από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν έκπληξη για πολλούς καθώς βλέπουν την έλλειψη επαναφορτιζόμενων μπαταριών ως το μοναδικό ελάττωμα στο νέο χειριστήριο, αφού η ίδια η εταιρεία πρόσθεσε επαναφορτιζόμενη μπαταρία στο Elite Controller 2. Από ότι φαίνεται όμως, το θέμα συζητήθηκε πολύ κατά την διάρκεια του σχεδιασμού και η ομάδα σχεδιασμού θεωρεί ότι το τρέχον σχέδιο προσφέρει την μεγαλύτερη ευελιξία.

Ο Jason Ronald, partner director of program management για τo Xbox εξηγεί: “Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν μιλάμε με gamers, οι γνώμες διίστανται και πολλοί υποστηρίζουν ότι πραγματικά θέλουν μπαταρίες AA. Όποτε το να δώσουμε την ευελιξία της επιλογής είναι ο τρόπος μας να ικανοποιήσουμε και τις δύο μερίδες ανθρώπων. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις επαναφορτιζόμενη μπαταρία και δουλεύει ακριβώς όπως και στο Elite, είναι κάτι ξεχωριστό.”

Η απόφαση δεν είναι και τόσο απρόσμενη αν σκεφτεί κανείς ότι για τον ίδιο λόγο είχαν αποφευχθεί οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες στο Xbox 360.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification