Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Συνδρομητική υπηρεσία game streaming από την Microsoft

10 Nov 2017 17:08 #208289 by JaGuAr
Η Microsoft ετοιμάζει υπηρεσία game streaming.

Τις προηγούμενες ημέρες η Shannon Loftis, επικεφαλής του τμήματος Xbox για τα αποκλειστικά games, δήλωσε ότι η Microsoft ετοιμάζει νέα exclusives για τις κονσόλες της και ότι θα εξαγοραστούν εταιρείες ανάπτυξης για αυτόν τον σκοπό. Την προηγούμενη Τετάρτη ο Phil Spencer μιλώντας στο Bloomberg παραδέχθηκε πως οι επενδύσεις της Microsoft δεν ήταν συνεπείς τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τα exclusives και ότι αυτό θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον.

Πέρα από τα exclusives, η Microsoft κάνει επίσης ένα ακόμα βήμα στις υπηρεσίες, αφού μετά τα EA Access και Xbox Game Pass, αναμένεται να διαθέσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια μια game streaming υπηρεσία που θα σας επιτρέπει να παίζετε games δίχως να τα κατεβάζετε. Ουσιαστικά, θα προσπαθήσει να μπει σε μια αγορά για την οποία είχε δείξει ενδιαφέρον και στο παρελθόν, αφού είχε στα πλάνα της να εξαγοράσει την OnLive. Μάλιστα, το 2013 είχε κάνει εσωτερικές δοκιμές σε μια cloud-streamed έκδοση του Halo 4. Την τότε εποχή όμως, το κόστος μιας τέτοιας υπηρεσίας θα ήταν μεγάλο και αυτός ήταν ο λόγος που δεν προχώρησε περαιτέρω το project.

Πλέον, με την τεχνολογία cloud computing Azure της Microsoft και την εξάπλωσή της σε παγκόσμια βάση με νέα data centers, η υπηρεσία game streaming θα μπορούσε να είναι εφικτή με μικρό τελικό κόστος για την Microsoft. Για αυτόν τον λόγο, η εταιρεία έχει στα πλάνα της την ανάπτυξη μιας σχετικής cloud-gaming υπηρεσίας που θα μοιάζει με το OnLive, αλλά θα έχει ως βάση τους Azure servers, για τους οποίους η Microsoft καυχιέται τα τελευταία χρόνια τόσο μέσω των Forza Motorsport/Horizon, όσο και μέσω του Crackdown 3 που θα περιλαμβάνει ολοκληρωτική καταστροφή κτηρίων και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Jul 2019 11:18 #225924 by Smoses
Η Microsoft μας δείχνει το rack που επεξεργάζεται τα games που θα stream-άρονται
Θα αποτελείται από 8 πλακέτες Xbox One S τοποθετημένες σε ένα 2U rack και εκεί θα γίνεται όλη η επεξεργασία των games που θα κάνουν stream οι συνδρομητές του xCloud. Αυτά τα power racks θα είναι τοποθετημένα στα διάφορα κέντρα της Microsoft παντού στον κόσμο.
Ακόμα ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, μίλησε για το μέλλον των streaming υπηρεσιών και συγκεκριμένα που βλέπει το xCould την επόμενη δεκαετία.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Science isn’t about why! It’s about why not!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Nov 2019 15:32 #228680 by BigGreekGamer
Η Microsoft είναι σε συζητήσεις για exclusives

Σύμφωνα με αναφορά της ίδιας της Microsoft στα πλαίσια του XO19 event στο Λονδίνο, επισημάνθηκε ότι ο βασικός στόχος της εταιρίας για το Project xCloud είναι να αποκτήσει exclusives τίτλους.

Η εταιρία ανακοινώσε μια σειρά από νέα updates, συμπεριλαμβανόμενης και της προσθήκης του Xbox Game Pass στην υπηρεσία. Επίσης το Stevior απέσπασε μια συνέντευξη από τον επικεφαλή του Project xCloud, Kareem Choudhry. Συγκριμένα ο Kareem επισήμανε την επιθυμία της εταιρίας να συμφωνήσει exclusive games για το xCloud. Οι δηλώσεις του επικεφαλής του xCloud ήταν οι εξής:

"Μιλώντας για exclusives, είμαστε σε ένα αρχικό στάδιο συζητήσεων για την αποκλειστικότητα first και third party τίτλων. Ωστόσο δεν έχουμε να κάνουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής. Αυτό που εμείς κάνουμε τώρα είναι να προωθούμαι και να υποστηρίζουμε περιεχόμενο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες αλλαγές όταν βρίσκεται στο Cloud. Έτσι, έχουμε στην διάθεση μας μια πλατφόρμα που μπορεί να "τρέξει" και τα 3.000 παιχνίδια που διατίθενται μέσω του Xbox σήμερα".

Τα public trials του xCould θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Nov 2019 18:31 #228727 by Cefirul
Τον προηγούμενο χρόνο, η Electronic Arts ανακοίνωσε την ανάπτυξη μιας cloud based υπηρεσίας που θα έδινε την δυνατότητα στους gamers να κάνουν stream τους τίτλους της σε άλλες συσκευές, με τίτλο Project Atlas.
O επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της EA, Ken Moss, αναφέρει “Σίγουρα δεν βλέπουμε το xCloud της Microsoft από ανταγωνιστική σκοπιά, δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Δεν έχουμε ανακοινώσει ακόμη τα επόμενα βήματα που θα γίνουν στην πορεία της δικής μας υπηρεσίας. Το ωθούμε όσο μπορούμε και το βλέπω ως μέρος της στρατηγικής μας. Προσπαθούμε να ανεβάσουμε τα παιχνίδια μας στο cloud και να λαμβάνουμε τις χρήσιμες πληροφορίες που θα μαζεύουμε, ώστε να μάθουμε το πώς πρέπει να εξελίξουμε προς το καλύτερο τις πλατφόρμες μας όπως η Frostbite, όπως και τις υπηρεσίες μας γενικότερα αλλά και το AI. Αυτό κάνουμε και δεν ενδιαφερόμαστε καθόλου στο να μπούμε στον ανταγωνισμό των πλατφορμών. “

Ο ίδιος πιστεύει επίσης ότι το cloud και το AI θα έχουν μεταμορφωτικές επιδράσεις στο gaming, ενώ θα φέρει περισσότερους νέους παίκτες σε επαφή με το αντικείμενο. Συνέχισε “Το πώς θα εξελιχθεί το cloud gaming είναι αβέβαιο προς το παρόν, όμως θα φέρει ακόμα ένα δισεκατομμύριο παίκτες στον κόσμο του gaming.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jul 2020 15:45 #236626 by BigGreekGamer
Microsoft: "Η αγορά των κονσολών είναι αρκετά περιορισμένη"
Σύμφωνα με δήλωση του Phil Spencer.


Η Microsoft έχει τολμηρά σχέδια για το μέλλον της στην βιομηχανία του gaming.

Η Microsoft εκτός από την κυκλοφορία του Xbox Series X που αναμένεται για φέτος, έχει λανσάρει και μια gaming streaming υπηρεσία το xCloud για να μπορέσει να προσεγγίσει ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό στην αγορά εκτός από το κοινό που έχει στην αγορά των κονσόλων.

Σε μια συνέντευξη στο GI.biz ο Phil Spencer μίλησε για αυτήν την στρατηγική και γιατί είναι σημαντικό για τα σχέδια της εταιρείας να επεκταθεί σε μια ευρύτερη αγορά στην gaming βιομηχανία.

Πιο συγκεκριμένα ο Phil Spencer δήλωσε: “Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να βρισκόμαστε παντού εκεί που ο κόσμος θα ήθελε να παίξει. Η στρατηγική μας με την xCloud υπηρεσία μας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό, όπου κι αν βρίσκεστε με οποιαδήποτε συσκευή θα μπορούσατε να παίξετε ένα Xbox game. Θέλουμε να είμαστε σε θέση να παραδώσουμε στο κόσμο αυτό το πράγμα. Οι κονσόλες τι είναι; Αγορά 200 εκατομμυρίων μονάδων; Υπάρχουν γεωγραφικοί παράγοντες όπου οι κονσόλες δεν πρόκειται να είναι κυρίαρχες στο κόσμο για κάποιον που θέλει να παίξει games. Μέσω τεχνολογιών όπως το cloud και το xCloud θα είμαστε σε θέση να πάρουμε τα νέα games και να τα παραδώσουμε σε νέους παίκτες. Οι εταιρείες ανάπτυξης, χτίζουν απλώς ένα game το οποίο έτσι και αλλιώς θα δημιουργούσαν πάντα στην πλατφόρμα που χτίζουν εδώ και χρόνια, αλλά και πάλι βρίσκουν εκατομμύρια και εκατομμύρια νέους πέλατες. Αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό για τις εταιρείες ανάπτυξης video games”.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Aug 2020 02:23 #237309 by BigGreekGamer
Η streaming υπηρεσία Project xCloud της Microsoft ξεκινάει σύντομα
Τον Σεπτέμβριο σε 22 χώρες.


Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η cloud gaming υπηρεσία της xCloud θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο σε 22 χώρες.

Ανακοινώθηκε το 2018 και πλέον ήρθε η ώρα να κάνει λανσάρισμα σε Android συσκευές μαζί με το Xbox Game Pass Ultimate σστις 15 Σεπτεμβρίου. Το Xbox Game Pass Ultimate αποτελεί συνδρομή που ουσιαστικά ενοποιεί το Xbox Live Gold (την υπηρεσία που σας δίνει πρόσβαση στο multiplayer και δωρεάν games κάθε μήνα) και το Xbox Game Pass (το οποίο σας δίνει πρόσβαση σε πάνω από 100 games με συνδρομή). Το κόστος του Xbox Game Pass Ultimate θα ανέρχεται στα 15 ευρώ/μήνα, ακόμα και με την προσθήκη του xCloud.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την συνδρομή των 15€/μήνα θα έχετε πρόσβαση σε πάνω από 100 games, τα οποία θα μπορείτε να παίξετε όχι μόνο κατεβάζοντάς τα, αλλά και σε cloud servers, ακόμα και με το κινητό σας τηλέφωνο. Όσο για τις συσκευές iOS, η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple, η οποία ως γνωστόν στις μεγάλες συμφωνίες ή ακόμα και στις εγκρίσεις μικρότερων games και apps, είναι πολύ πιο..."δυσκοίλια" από την Google.

Το xCloud θα έρθει και για PC μέσω των Windows 10, στα τέλη του 2020 μέσω ενός ξεχωριστού app το οποίο θα κατεβάζετε από το Xbox Store.

Η πλήρης λίστα της υπηρεσίας xCloud δεν είναι ακόμη διαθέσιμη. Ωστόσο, δείτε τα games τα οποία γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ότι θα βρίσκονται σίγουρα στην υπηρεσία και που θα παίζονται από cloud server:
Bleeding Edge
Costume Quest 2
Crackdown 3 (campaign)
Destiny 2
F1 2019
Forza Horizon 4
Gears of War: Ultimate Edition
Gears of War 4
Gears 5 Ultimate Edition
Grounded
Halo 5: Guardians
Halo Wars: Definitive Edition
Halo Wars 2
Halo: The Master Chief Collection
Halo: Spartan Assault
Hellblade: Senua’s Sacrifice
Killer Instinct Definitive Edition
Max: The Curse of Brotherhood
Minecraft Dungeons
The Outer Worlds
Ori and the Blind Forest: Definitive Edition
Ori and the Will of the Wisps
Quantum Break
ReCore: Definitive Edition
Ryse: Son of Rome
Sea of Thieves: Anniversary Edition
State of Decay 2: Juggernaut Edition
Sunset Overdrive
Super Lucky’s Tale
Tell Me Why
The Bard’s Tale Trilogy
Wasteland 2: Director’s Cut
Wasteland 3
Wasteland Remastered
Yakuza Kiwami 2
More games will be added over time, Microsoft said.

Η υπηρεσία xCloud θα είναι διαθέσιμη σε 22 χώρες. Διαβάστε περισσότερα για το Xbox Game Pass Ultimate σε Android συσκευές.

Η περίοδος του free preview θα ολοκληρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου. Το Xbox Game Pass Ultimate θα είναι διαθέσιμο στα νέα μέλη με 1 ευρώ το μήνα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Oct 2020 18:49 #239891 by BigGreekGamer
Η Microsoft θέλει να προσφέρει την streaming υπηρεσία xCloud σε PC και κονσόλες
Σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλή του Xbox Phil Spencer.


Η υπηρεσία Xbox Game Pass Cloud Gaming είναι διαθέσιμη προς το παρών μόνο για τα κινητά. Η Microsoft όμως γνωρίζει ότι υπάρχει αρκετή ζήτηση από τον κόσμο ώστε να καταστήσει την υπηρεσία διαθέσιμη τόσο στα PC όσο και στις κονσόλες.

Ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer σε μια σχετική ερώτηση στο Twitter απάντησε: "Ναι θέλουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία xCloud τόσο στα PC όσο και στις κονσόλες. Είναι στην μεγάλη λίστα με τα ωραία πράγματα που θέλει να πραγματοποιήσει η ομάδα της xCloud, αλλά βρίσκεται λίγο πιο κάτω στη λίστα. Θέλουμε οι παίκτες των κονσόλων και των PC να μπορούν να περιηγούνται στην υπηρεσία εύκολα όσο και οι παίκτες των mobile. Είναι μια καλή λειτουργία του Game Pass. Θα γίνει άλλα όχι ακριβώς τώρα". Δείτε το σχετικό tweet.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification