Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Sony: Γενική Συζήτηση

09 May 2021 13:23 #250694 by BigGreekGamer
H Sony χρεώνει την υποστήριξη του cross-play για να προστατέψει τα έσοδα του PlayStation Network Οι εταιρείες ανάπτυξης οφείλουν να πληρώσουν προμήθεια σε περίπτωση που οι παίκτες του PlayStation ξοδεύουν τα χρήματά τους σε άλλη πλατφόρμα.

 To 2018 η απαίτηση των παικτών του Fortnite για την εισαγωγή λειτουργίας  cross-play στο PS4  εισακούστηκε από την Sony. Η Ιαπωνική εταιρεία μέχρι τότε είχε επιλέξει να μην υποστηρίζει την λειτουργία cross-play για games όπως το Minecraft και το Rocket League. Κάποια έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν στην δίκη μεταξύ Apple και Epic Games, δείχνουν ότι η Epic Games προσπάθησε να διαπραγματευτεί την εισαγωγή της υποστήριξης του cross-play με την Sony ενώ στο τέλος κατάφερε να κλείσει την συμφωνία ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε να χρεώνει τις εταιρείες ανάπτυξης με βάση τα χρήματα που λάμβαναν τα games της σε άλλες πλατφόρμες.

 Το 2019 ένα έγγραφο της Sony με τίτλο "Cross-platform revenue share" υπογράμμιζε μία πληρωμή για τα games τα οποία λάμβαναν μεγάλο μέρος των χρημάτων σε πλατφόρμες πέραν του PS4: "Εάν η αναλογία του PSN Revenue Share για ένα παιχνίδι διαιρούμενο δια του PS4 Gameplay Share είναι λιγότερο από 0.85 σε οποιονδήποτε μήνα, ο συνεργάτης θα πληρώσει στην Sony ένα ποσό για τα πνευματικά δικαιώματα ώστε να αντισταθμιστεί η μείωση της προμήθειας."
File Attachment:
Η συγκεκριμένη κίνηση της Sony έγινε για να εξασφαλίσει ότι οι παίκτες του PlayStation δεν ξοδεύουν τα χρήματά τους σε άλλες πλατφόρμες όσο χρησιμοποιούν τους  servers  και τις υποδομές της Sony. Τα charts που θα βρείτε παρακάτω κάνουν ακόμα πιο ξεκάθαρο τον τρόπο που λειτουργούν οι χρεώσεις της Sony για τα πνευματικά δικαιώματα. Για παράδειγμα εάν ένα video game έχει έσοδα ένα εκατομμύριο δολάρια μέσα σε ένα μήνα μεταξύ όλων των πλατφόρμων, η εταιρεία ανάπτυξης δεν χρειάζεται να πληρώσει κάποιο ποσό για τα πνευματικά δικαιώματα εάν τα 900.000 δολάρια έρχονται από το PSN όταν το 95% του συνολικού αριθμού των παικτών έπαιζε σε πλατφόρμα της Sony.

Αν για παράδειγμα το 20% των παικτών του Rocket League έπαιζε στο PS4 και οι παίκτες που παίζουν σε κονσόλα της Sony ξόδεψαν μόνο το 10% των συνολικών εσόδων η Sony θεωρεί ότι χάνει χρήματα για να υποστηρίξει όλους αυτούς τους παίκτες χωρίς να λαμβάνει τα έσοδα που θα έπρεπε για την υποστήριξη του cross-play. Για να αντισταθμιστεί η μείωση στην προμήθεια η εταιρεία ανάπτυξης θα χρωστούσε ένα ποσό για τα πνευματικά δικαιώματα το οποίο προκύπτει ανάλογα με την διαφορά μεταξύ των παικτών του PS4 και της προμήθειας στο PlayStation Network. Οι εταιρείες ανάπτυξης που θέλουν την υποστήριξη της Sony για cross-play έχουν ως υποχρέωση να μοιράζονται με την Sony αναφορές σχετικά με την κατανομή των εσόδων.
Δείτε το σχετικό Tweet.

 Η Sony δεν χρεώνει αμέσως την υποστήριξη του cross-play σύμφωνα με το έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και οι πληροφορίες που έχουμε έρχονται από μία και μόνο σελίδα του εγγράφου σχετικά με την πολιτική της Sony για την υποστήριξη του cross-play, το οποίο πιθανότατα είναι πολύ μεγαλύτερο. Άξιο αναφοράς είναι ότι από την δημιουργία του εν λόγω εγγράφου το 2019 έως και σήμερα, ενδέχεται η Sony να έχει αλλάξει την πολιτική της σχετικά με το cross-play, όμως σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Epic Games, Tim Sweeney, η Epic Games έχει συμφωνήσει στους όρους της συμφωνίας για την υποστήριξη του cross-play του Fortnite στο PS4. O Tim Sweeney δήλωσε: "Εάν κάποιος παίζει κατά κύριο λόγο στο PlayStation, όμως πληρώνει μέσω του iPhone ενδέχεται να προκαλέσει την αποζημίωση."O Tim Sweeney δήλωσε επίσης ότι η Sony είναι η μοναδική εταιρεία ανάπτυξης που ζητάει προμήθεια για την υποστήριξη του cross-play.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 May 2021 13:32 - 09 May 2021 13:33 #250697 by BigGreekGamer
Η Sony κατοχυρώνει το εμπορικό σήμα του Sunset Overdrive Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα έγινε καταχώριση τον Απρίλιο.
 Η Sony φαίνεται να προχώρησε σε κατοχύρωση εμπορικού σήματος του Sunset Overdrive το οποίο αναπτύχθηκε από την  Insomniac Games .

 Το εμπορικό σήμα του Sunset Overdrive δηλώθηκε από την Sony στις 26 Απριλίου σύμφωνα με έγγραφα της US Patent and Trademark Office.
H εταιρία ανάπτυξης Insomniac Games κατέχει την πνευματική ιδιοκτησία και το Sunset Overdrive ήταν αποκλειστικό του Xbox One όταν κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2014 πριν την τελική του κυκλοφορία για PC ΤΟ 2018.


Είναι ακόμη διαθέσιμο μέσω Xbox Game Pass για PC σύμφωνα με την καταχώριση την ιστοσελίδα της Microsoft Xbox Game Pass όπως είναι φυσικό καθώς η Microsoft είναι ο εκδότης. Η Sony απέκτησε την Insomniac Games τον Αύγουστο του 2019. Αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά πως το Sunset Overdrive θα έρθει για PlayStation κονσόλες αλλά παραμένει ένα ενδιαφέρον νέο. Η πιθανότητα η Sony να κυκλοφορήσει το παιχνίδι στις κονσόλες της, ή το αν ετοιμάζει κάποιο sequel είναι κάτι άγνωστο προς το παρόν, μπορεί απλά να οργανώνεται.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.
The following user(s) said Thank You: Kadaz

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 May 2021 19:55 #250779 by BigGreekGamer
Η Sony δέχθηκε μήνυση επειδή κλειδώνει τις ψηφιακές αγορές στο PlayStation Store Για μονοπωλιακή τακτική.

 Η Sony δέχθηκε μήνυση, με την κατηγορία ότι έχει μονοπωλιακό έλεγχο των πωλήσεων  των ψηφιακών games στις κονσόλες PlayStation.

 Η μήνυση, την οποία ανέφερε το Bloomberg, κατηγορεί την Sony ότι περιορίζει τις ψηφιακές αγορές μόνο στο PlayStation Store. Η νομική αυτή κίνηση βασίζεται στο γεγονός ότι η Sony αποφάσισε από το 2019 να σταματήσει να επιτρέπει σε τρίτους retailers, όπως τα Amazon, Best Buy και Walmart, να πουλάνε κωδικούς PSN, αφήνοντας έτσι τους χρήστες να βασίζονται μόνο στο ψηφιακό κατάστημα της κονσόλας, το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στη Sony.

 Η νομική αυτή ενέργεια, σύμφωνα με τους μηνυτές, επιτρέπει στην εταιρεία να ελέγχει τις τιμές των games, σε αντίθεση με τα  retail  games που πωλούνται στα καταστήματα. Η μήνυση αναφέρει ότι "Οι χρήστες του PSN φτάνουν σε σημείο να πληρώνουν μέχρι και 175% περισσότερα χρήματα σε ψηφιακά games, αντί για retail".

 Μένει να δούμε αν οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν η υπόθεση αυτή έχει νομική βάση για να οδηγήσει την Sony στις δικαστικές αίθουσες της Καλιφόρνια, όπου και έχει κατατεθεί η μήνυση. Το θέμα είναι ότι οι κονσόλες PlayStation ανήκουν στη Sony, η οποία μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 May 2021 09:45 #250877 by BigGreekGamer
PlayStation Store Sales Charts: Απρίλιος 2021 To FIFA 21 στην κορυφή για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

 Οι ψηφιακές πωλήσεις των video games αυξάνονται ολοένα και περισσότερο και σε αυτό οφείλεται σαφώς και η πανδημία του Covid-19. Η Sony ανακοίνωσε  τα κορυφαία σε πωλήσεις games του PlayStation Store για τον Απρίλιο , δίνοντας μία εικόνα για τις προτιμήσεις των παικτών του PlayStation community. Τα charts του Απριλίου βρίσκουν το Returnal στις υψηλές θέσεις της κατάταξης και συγκεκριμένα μία μέρα μετά την κυκλοφορία του κατάφερε να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση της κατάταξης για την Ευρώπη και στην τρίτη θέση της κατάταξης για τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

 Την πρώτη θέση των PlayStation Store Sales Charts για την Ευρώπη πήρε το FIFA 21 για τρίτο συνεχόμενο μήνα ενώ στις ΗΠΑ και τον Καναδά την πρωτιά πήρε το MLB The Show 21. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε το Outriders τόσο σε Ευρώπη αλλά και σε ΗΠΑ - Καναδά. Οι υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας καλύφθηκαν από games όπως τα Call of Duty: Black Ops Cold War, It Takes Two, Marvel's Spider-Man: Miles Morales και Mortal Kombat 11.

 Όσο για τα games του PS4, το Grand Theft Auto V κυριάρχησε στην Ευρώπη ενώ το MLB The Show 21 τα κατάφερε εξίσου καλά σε ΗΠΑ - Καναδά. Το Beat Saber αποτέλεσε το PlayStation VR game με τις υψηλότερες πωλήσεις και στις δύο περιφέρειες ενώ το Call of Duty: Warzone είχε τα περισσότερα έσοδα από κάθε άλλο free-to-play, με τα Fortnite και Rocket League να μην απέχουν πολύ.

 Δείτε την λίστα αναλυτικά παρακάτω:
File Attachment:

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 May 2021 10:19 #250889 by BigGreekGamer
Το Days of Play της PlayStation επιστρέφει το 2021 Η Sony ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του event.
 Το Days of Play event της Playstation της Sony επιστρέφει το 2021.

 Το event προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης ιδιαίτερων rewards, εκπτώσεις και ένα δωρεάν σαββατοκύριακο για multiplayer. Η Sony ανέλυσε λεπτομερώς το event σε ανάρτηση σε blog και παρακάτω μπορείτε να μάθετε τα σημαντικότερα. Ξεκινώντας με το Player Celebration, οι παίχτες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε event που προσκαλεί χρήστες να συνεργαστούν, να παίξουν μαζί και να κερδίσουν Trophies ώστε να ξεκλειδώσουν ιδιαίτερα rewards όπως εικόνες χρήστη και θέματα για το PlayStation Network.

 Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες  εδώ , με το πρώτο στάδιο του event να ξεκινά 18 Μαΐου. Την συγκεκριμένη μέρα, οι παίχτες μπορούν να κερδίσουν πόντους για τρεις διαφορετικούς σκοπούς εκ των οποίων ο ένας είναι το Games Goal και πραγματοποιείται παίζοντας PS4 ή PS5 games για τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα ενώ ακόμη περισσότεροι πόντοι μαζεύονται σε περίπτωση που παίξετε με φίλους.Παράλληλα το Trophies Goal καλεί τους παίχτες να μαζέψουν έναν συγκεκριμένο αριθμό Trophies κάθε εβδομάδα.
  Κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει το πολύ έξι PS4/PS5 Trophies ανά βδομάδα τα οποία μετριούνται για τον τελικό στόχο.Τέλος ακολουθεί το Bonus Goal. Σε περίπτωση που καταφέρετε τα Games Goal και Trophies Goal μια σειρά νέων στόχων θα ανακοινωθεί με περισσότερες λεπτομέρειες. Όσον αφορά τα rewards, οι παίχτες θα αποκτήσουν ιδιαίτερες εικόνες χρήστη και dynamic θέματα για το PlayStation Network. Τα dynamic θέματα θα είναι διαθέσιμα μόνο για το PS4 καθώς δεν υπάρχουν στο PS5.

 Το Days of Play event περιλαμβάνει επίσης εκπτώσεις σε PS4 και PS5 games, και σύμφωνα με την Sony εκπτώσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα και άλλα ακόμη. Οι τιμές θα διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, αλλά η Sony δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την έκπτωση πέρα από το γεγονός ότι έρχεται.Στην συνέχεια, θα υπάρξει στο event δωρεάν multiplayer Σαββατοκύριακο, όπου οι χρήστες δε θα χρειάζονται συνδρομή στο  PlayStation Plus  για να παίξουν Online σε PS4 και PS5,χωρίς όμως να έχει γνωστοποιηθεί ακόμη πότε θα είναι αυτό.

 Τέλος, ως μέρος του Days of Play event η Sony ξεκινά το Share of the Week event, όπου και θα επιλέξει δημιουργίες χρηστών βασισμένες σε συγκεκριμένο θέμα. Το πρώτο θέμα θα ανακοινωθεί στις 14 Μαίου και ο διαγωνισμός θα αρχίσει αμέσως μετά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε  το PlayStation blog .

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 May 2021 12:37 #251112 by BigGreekGamer
Η Sony δέχεται μηνύσεις για υπερχρέωση των ψηφιακών games, αφού απαγόρευσε την πώληση retail κωδικών Καθώς και μονοπωλιακές τακτικές.
 Η Sony δέxθηκε  άλλη μια μήνυση  για τον τρόπο που διαχειρίζεται τις ψηφιακές πωλήσεις των games. Οι μηνυτές ισχυρίζονται ότι το PlayStation υπερχρεώνει κατά “δισεκατομμύρια” ευρώ τους καταναλωτές με τις πολιτικές που απαγορεύουν τα retail καταστήματα να πουλάνε ψηφιακούς κωδικούς για games. Η υπόθεση Cendejas v. Sony Interactive Entertainment καταχωρήθηκε πρόσφατα στο δικαστήριο της Καλιφόρνιας και διαχωρίζεται από την υπόθεση Caccuri v. Sony Interactive Entertainment.

 Πριν από την 1η Απριλίου 2019 τα retail καταστήματα μπορούσαν να πουλάνε κωδικούς για ψηφιακά games του PlayStation και να ορίζουν οι ίδιοι την τιμή. Αυτό, ωστόσο, πλέον δεν είναι εφικτό. Η υπόθεση Cendejas επισημαίνει ότι αναφέρεται στην Digital έκδοση του PlayStation 5, καθώς για την Standard έκδοση οι καταναλωτές έχουν την επιλογή να αγοράσουν retail αντίτυπα, ενώ στην Digital έκδοση δεν τους δίνεται τέτοια επιλογή. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοχοι της Digital έκδοσης του PS5 να είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν αποκλειστικά από το PlayStation Store στις τιμές που ορίζει η Sony. Η μήνυση αναφέρει: “Οι καταναλωτές είναι περιορισμένοι σε μια και μόνο επιλογή για την αγορά ψηφιακού περιεχομένου για το PlayStation. Αναγκάζονται να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για τις ψηφιακές αγορές στο PlayStation Store από ότι θα χρειαζόντουσαν αν υπήρχε μια ελεύθερη και ανταγωνιστική retail αγορά.” Ο δικηγόρος  Richard Hoeg  υποστηρίζει ότι στο μέλλον θα δούμε αρκετές τέτοιες μηνύσεις να στοιβάζονται και να καταθέτονται ως μια στο δικαστήριο, μιας και έχουν κοινό θέμα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2021 09:37 #251195 by BigGreekGamer
Play At Home 2021: Η Sony ανακοίνωσε δωρεάν loot boxes και αντικείμενα για 8 games Τα 9 πακέτα  DLC .

 Η Sony ανακοίνωσε τα δωρεάν DLC που θα δώσει στο PSN, από τις 18 Μαϊου και ώρα Ελλάδας 06:00, μέχρι και τις 7 Ιουνίου.Τα δωρεάν games είναι τα εξής:
Brawlhalla -- Play at Home Pack μεRayman Legend, Sir Rayelot Skin with Axe και Gauntlet weapon skins, Shrug emote και Grimm Sidekick
Destruction AllStars -- 1,100 Destruction Points
MLB The Show 21 -- 10 The Show Packs
NBA 2K21 -- Play at Home Pack μεMyTeam Series 2 Amethyst Damian Lillard, 5,000 MyTEAM Points κ.α.
Rocket League --  PlayStation Plus  Pack με Blue Notch Wheels, Blue Smoke Boost, Blue Rocks Trail και Trimpact BL Player Banner
Rogue Company -- Kyoto Undercover Ronin Outfit και 200 Rogue Bucks
Warframe -- 100 Platinum, 100,000 Credits, 7 Day Affinity Booster, Essential Base Damage Mod Bundle κ.α.
World of Tanks και World of Warships -- Twice the Courage Pack για το World of Tanks: Modern Armor, με boosts και 7 ημέρες Premium Account. Tier III battleship Arkansas, 7 ημέρες Premium Account, και 5 Rare Boosters με πέντε είδη για το World of Warships: Legends.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2021 11:29 #251228 by BigGreekGamer
Το Days of Play της PlayStation επιστρέφει το 2021 Δείτε αναλυτικά τους στόχους και τα rewards του event. 

 Τα Days of Play 2021 ξεκίνησαν σήμερα και παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα rewards που μπορείτε να κερδίσετε αν συμμετάσχετε και εσείς.

 Πρώτη Φάση: 18 Μαΐου – 25 Μαΐου
Στόχος: Να παιχτούν 2,4 εκατομμύρια games, Να ξεκλειδωθούν 7,2 εκατομμύρια trophies
Bonus στόχος: Να παιχτούν 3 εκατομμύρια games, Να ξεκλειδωθούν 8,8 εκατομμύρια trophies
Rewards: 1x PSN  avatar , 1x PS4 dynamic theme
Bonus rewards: 3x PSN avatars

 Δεύτερη Φάση: 25 Μαΐου – 1 Ιούνιου
Στόχος: Να παιχτούν 2,9 εκατομμύρια games, Να ξεκλειδωθούν 8,5 εκατομμύρια trophies
Bonus στόχος: Να παιχτούν 3,6 εκατομμύρια games, Να ξεκλειδωθούν 10,4 εκατομμύρια trophies
Rewards: 5x PSN avatars
Bonus rewards: 3x PSN avatars

 Τρίτη Φάση: 1 Ιουνίου – 8 Ιουνίου
Στόχος: Να παιχτούν 3 εκατομμύρια games, Να ξεκλειδωθούν 9 εκατομμύρια trophies
Bonus στόχος: Να παιχτούν 3,7 εκατομμύρια games, Να ξεκλειδωθούν 11 εκατομμύρια trophies
Rewards: 1x PSN avatar, 1x PS4 dynamic theme
Bonus rewards: 3x PSN avatars

 Κατά την διάρκεια του event, εκτός από το να ξεκλειδώσετε μερικά νέα avatars για το προφίλ σας, θα μπορείτε να εξοικονομήσετε και χρήματα με τις προσφορές που θα τρέχουν μέχρι το τέλος του event.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 May 2021 11:32 #251700 by BigGreekGamer
Η Sony σκοπεύει να επενδύσει σε mobile games Το δήλωσε και επίσημα

Ο Jim Ryan, πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment,  δήλωσε και επίσημα σε meeting επενδυτών  ότι η Sony θα επενδύσει στα mobile games. Προς το παρόν διερευνά την αγορά.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 May 2021 11:50 #251708 by BigGreekGamer
Η Sony αναπτύσσει A.I. που θα παίζει games Θα αναλαμβάνει και τους συντρόφους σας στη μάχη.

 Η Sony A.I.  ετοιμάζει ένα A.I. , ο οποίο θα σας δίνει μεγαλύτερη πρόκληση στους εχθρούς, καθώς θα τους κάνει εξυπνότερους. Εμφανίζει πιο ρεαλιστικές συμπεριφορές όταν παίζετε, είτε με την CPU, είτε με άλλο παίκτη.

 Η Sony έχει δηλώσει ότι "Η Sony AI άρχισε συνεργασία με το PlayStation, κάνοντας τις εμπειρίες πλουσιότερες και πιο απολαυστικές. Οι σύντροφοί σας στη μάχη θα μπορούν να είναι αντίπαλοί σας ή να συνεργάζονται μαζί σας.

 Η Ιαπωνική εταιρεία θέλει να βελτιώνει διαρκώς το AI στα games της. Για παράδειγμα, μπορεί να σας βοηθήσει με κάλυψη μέσα στη μάχη ή με το να αφήσετε τελείως το AI να αναλάβει τον χαρακτήρα σας και να περάσει ένα level.

 Τέλος, η Sony ανακοίνωσε ότι έχει 10 κινηματογραφικά projects στα σκαριά, που αφορούν gaming σειρές της και ετοιμάζεται να επεκταθεί και στα mobile games.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification