Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PS5: Γενική συζήτηση

10 Jan 2023 12:40 #269060 by Nikos Georgopoulos
Φήμες ότι όσοι χρησιμοποιούν το PS5 κάθετα μπορεί να του προκαλέσουν βλάβη




Οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές.

Σύμφωνα με πρόσφατες φήμες , αν χρησιμοποιούν το PS5 κάθετα, μπορεί να του προκαλέσουν μόνιμη βλάβη.

Συγκεκριμένα λόγω ενός σχεδιαστικού λάθους στο εσωτερικό του PS5 ένα ποσοστό υγρού μετάλλου έχει πιθανότητες να βγει από το σημείο που βρίσκεται και να κάνει ζημιά και σε άλλα μέρη της κονσόλας. Το υγρό μέταλλο χρησιμοποιείται για να κρυώσει το PS5 όταν ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες. Θεωρητικά, αν το PS5 βρίσκεται σε οριζόντια θέση το υγρό θα παραμείνει ακίνητο στη θέση του, ενώ αν βρίσκεται όρθιο, υπάρχει το ρίσκο να μετακινηθεί.


Collective answer: I am only warning, all the PS5 that I open, very often the liquid is moved and can sometimes damage the surface of the CPU. In some cases this affects operation. I'm not the only Technician to notice this. pic.twitter.com/XWJrtkwg0L

— Consoles System (@68Logic) January 5, 2023

Αρκετός κόσμος απάντησε στις φήμες λέγοντας ότι θα πρέπει να γίνει μία μεγάλη ζημιά στην κονσόλα για να μετακινηθεί το υγρό από το σημείο που πρέπει να βρίσκεται. Οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές. Τα δύο καταστήματα επισκευών που προειδοποιούν για το συγκεκριμένο θέμα, δήλωσαν ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην μητρική της κονσόλας. Όμως αν το PS5 μετακινείται συνεχώς και έχει φτάσει στο σημείο να σπάσει η προστασία του υγρού μετάλλου τότε το πρόβλημα είναι ήδη πολύ μεγάλο.

Παρόλα δεν φαίνεται να υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, ειδικά σε φυσιολογική χρήση της κονσόλας και επιπλέον η Sony έχει δηλώσει επίσημα ότι το PS5 δουλεύει κανονικά και σε οριζόντια και σε κάθετη θέση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jan 2023 11:19 #269102 by Nikos Georgopoulos
Φήμη: Νέο bundle του PS5 με δεύτερο Dualsense




Χωρίς έξτρα games ή άλλα περιφερειακά.

Σύμφωνα με πρόσφατες φήμες η Sony πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο bundle του PS5 που θα περιλαμβάνει και δεύτερο Dualsense (άσπρου χρώματος).

Η είδηση αρχικά προήλθε από το Γερμανικό site WinFuture και αν οι φήμες επιβεβαιωθούν η κυκλοφορία θα έρθει σύντομα. Πριν σβηστεί από ορισμένα sites το πακέτο κυμαινόταν από το 619 ως 699 ευρώ, αναλόγως το μαγαζί και την έκδοση του PS5.



Η Sony δεν έχει κάνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jan 2023 11:20 #269106 by Nikos Georgopoulos
Το PS5 κάθετα δεν κινδυνεύει να πάθει βλάβη



Μόλις μία ημέρα μετά από την αρχική φήμη ότι η τοποθέτηση του PS5 κάθετα μπορεί να του δημιουργήσει βλάβη, ο Twitter leaker Wololo δήλωσε ότι δεν υπάρχει απόδειξη που να δείχνει ένα τέτοιο συμπέρασμα, καθώς όπως είπε "νομίζαμε ότι ο TheCod3r είπε ότι το πρόβλημα με το υγρό μετάλλο συμβαίνει σε ένα PS5 που δεν έχει ανοιχτεί, δηλαδή παραμένει στο κουτί του. Εννοούσε ότι το PS5 δεν θα πρέπει να έχει ανοιχτεί (η κονσόλα μέσα της) από καταστήματα επισκευών.


Here goes nothing:
There was a critical misunderstanding on our end when we thought TheCod3r said the Liquid Metal problem happened on unopened, in-box PS5s. What he said (and meant) was PS5s that had not been opened (the actual console!) by other repair shops prior to him.
(1/2)

— Wololo (@frwololo) January 9, 2023

Πρόσθεσε μάλιστα ότι "δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί" και ζήτησε συγγνώμη από την μεριά του.


The problem is still real AFAIK, but there is *no evidence* that it happens on consoles that have been sitting in their box. That part was a complete misunderstanding on our end.

The damage is done, but I have updated the article (pending cache refresh) t.co/jx0ngLqR41

— Wololo (@frwololo) January 9, 2023

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jan 2023 14:33 - 16 Jan 2023 14:35 #269187 by Στυλιανός Αλμπανίδης
H Sony θα ανακοινώσει νέα 3rd party projects


 

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες από τον The Snitch, η Sony θα προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις σχετικά με νέες 3rd party κυκλοφορίες για το PlayStation .

O The Snitch ανακοίνωσε πέρυσι πως δεν θα αναφέρει ξανά πληροφορίες σχετικά με την βιομηχανία του gaming, αλλά όπως φαίνεται άλλαξε γνώμη μέσα στο 2023. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη δήλωση, που προέρχεται από τις πηγές του The Snitch, δεν αποτελεί επίσημη είδηση.Ο συγκεκριμένος χρήστης του Discord έχει αποδείξει την εγκυρότητά του, παρόλο αυτά δεν λείπει το “αλατοπίπερο” στις τοποθετήσεις του.

Πέρα από την Sony, η Μicrosoft έχει ανακοινώσει την Developer Direct showcase και είπε πως θα λάβει μέρος μέσα στον μήνα. Σε αυτή την εκδήλωση θα δείτε νέο περιεχόμενο για τα Minecraft Legends, Redfall, Forza Motorsport καθώς και για το The Elder Scrolls Online.Αν αληθεύουν οι πληροφορίες του The Snitch, είναι μια πολύ καλή περίοδος για την Sony, ώστε να παρουσιάσει νέα projects. Δυστυχώς, δεν ανακοινώθηκε κάτι επίσημα οπότε δεν γνωρίζουμε ποιες εταιρίες ανάπτυξης θα πάρουν μέρος στα προσεχείς projects της Sony. Ίσως ανακοινωθούν περισσότερα στο επερχόμενο State of Play του 2023.


Την περασμένη χρονιά, είχαμε την ανακοίνωση του Silent Hill καθώς και άλλα projects που θα αφορούν το συγκεκριμένο franchise. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αν υπάρχουν πληροφορίες αν πρόκειται για εντελώς νέες συνεργασίες ή για προηγούμενους third-party τίτλους που έχουν ήδη ανακοινωθεί.Με αφορμή την κυκλοφορία του PlayStation VR 2 τον Μάρτιο του 2023, ίσως αποκαλυφθούν κυκλοφορίες για τίτλους συμβατούς με VR. Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε μερικούς VR τίτλους που θα είναι διαθέσιμοι για το VR2 μέσα στο 2023.

Διαβάστε περισσότερα για το PlayStation VR 2 και για περαιτέρω συζήτηση σχετικά με τις νέες κυκλοφορίες της Sony επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Jan 2023 10:49 #269210 by Nikos Georgopoulos
Δεν θα έχει πιο ισχυρό hardware



Ο δημοσιογράφος Tom Henderson, που είναι έγκυρος στις αποκαλύψεις του, δήλωσε στο Twitter ότι το νέο PS5 με αποσπώμενο blu-ray drive δεν θα έχει ισχυρότερο hardware. Επίσης πρόσθεσε ότι το αποσπώμενο αυτό blu-ray drive δεν θα είναι συμβατό με το PS5 Digital (για όσους σκέφτονται να το προσθέσουν εκεί).


A small update here:

- Doesn't seem like there are any major hardware changes from the original console.
- Disc Drive likely won't be compatible with the current digital version t.co/2rzlDrjYAb

— Tom Henderson (@_Tom_Henderson_) January 13, 2023

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το νέο ελαφρύτερο μοντέλο PS5 της Sony που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jan 2023 02:53 - 29 Jan 2023 03:02 #269374 by Blood Prince
Αν τελικά αποφασίσω να αποκτήσω PS5 , τα πρώτα παιχνίδια που θα παίξω, είναι από αυτά που έχω στην κατοχή μου ήδη.

Αρχικά θα ξαναπαίξω τα Witcher 3 με δωρεάν αναβάθμιση , AC Valhalla και Resi Evil Village .

Στην συνέχεια σκέφτομαι για God of War Ragnarok και Demon's Souls Remake.

Με τα παραπάνω θα την βγάλω καιρό. Είναι και το A Plague Tale Requiem που με ενδιαφέρει.

Από επερχόμενους τίτλους το νέο Resi Evil 4 και ελπίζω να δούμε δυνατά παιχνίδια μέσα στην χρονιά.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Jan 2023 10:25 #269408 by Nikos Georgopoulos
Επανέλαβε την ίδια δήλωση



Η αντιπρόεδρος Global Marketing του PlayStation, Isabelle Tomatis, δήλωσε σε ένα blog post, ότι πλέον "Υπάρχει PS5 σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι ευκολότερο να βρείτε μία κονσόλα σε καταστήματα παγκοσμίως". Πρόσθεσε ότι η Sony αντιμετώπισε μία «άνευ προηγουμένου ζήτηση» για την κονσόλα την ίδια στιγμή που οι «παγκόσμιες προκλήσεις» (σ.σ. εδώ θα εννοεί του κορωνοϊού, της έλλειψης μικροτσίπ και της εφοδιαστικής αλυσίδας) περιόρισαν τη διαθεσιμότητα νέων συστημάτων PS5 παγκοσμίως.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2023 19:13 #269489 by Nikos Georgopoulos
32 εκατομμύρια μονάδες



Μετά την αποκατάσταση των αποθεμάτων PlayStation 5 σε αρκετές χώρες, η Sony ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει 32 εκατομμύρια PS5. Τα 7,1 εκατομμύρια πουλήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Η Sony από 19 εκατομμύρια το χρόνο, έχει βάλει στόχο να πουλήσει 20 εκατομμύρια PS5 το χρόνο. Για αυτό το τρίμηνο ο στόχος είναι 6,2 εκατομμύρια μονάδες μέχρι τις 31/3/2023.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Feb 2023 11:37 #269639 by Nikos Georgopoulos
State of Play και PlayStation Showcase 2023




Έρχονται πριν από την E3.

Το PlayStation State Of Play φέρεται να έρχεται μέσα στο διάστημα ενός μήνα και μάλιστα θα ακολουθηθεί από ένα PlayStation Showcase που θα αποτελέσει μία έκθεση μεγαλύτερη ακόμα κι από την E3, σύμφωνα με τον Jeff Grub του Giant Bomb .

Στην καθημερινή του εκπομπή Game Mess Mornings, ο Grubb είπε ότι ενώ τα σχέδια της Sony ενδέχεται να αλλάξουν, αναμένει να δει ένα State of Play μέσα σε ένα μήνα. «Ένα State of Play θα πρέπει να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες έως ένα μήνα», είπε ο Grubb και πρόσθεσε:«Σε αυτό το εύρος χρόνου, τις επόμενες εβδομάδες έως έναν μήνα, θα πρέπει να δούμε ένα State of Play. Τουλάχιστον αυτό είναι το τρέχον σχέδιο, αυτή τη στιγμή. Αυτά τα πράγματα έχουν αλλάξει στο παρελθόν».

Ο Grubb συνέχισε δηλώνοντας ότι η Sony δεν ετοιμάζει απλώς ένα State of Play στα σκαριά, καθώς λέγεται ότι ένα PlayStation Showcase θα είναι επίσης έτοιμο κάποια στιγμή πριν από την E3. Αργότερα διευκρίνισε ότι με τον όρο Ε3 εννοεί απλώς το γενικό χρονικό πλαίσιο για το πότε θα γίνει η Ε3, που είναι τον Ιούνιο.

Οι εκδηλώσεις του PlayStation Showcase είναι μεγαλύτερες, αν τις συγκρίνουμε με αυτές που πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο του 2020 και του 2021. Είπε ότι η Sony είχε σχεδιάσει να κάνει ένα PlayStation Showcase πέρυσι, αλλά «οι developers δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν το υλικό που είχαν να δείξουν με τρόπο που να ήταν ικανοποιητικός για να δικαιολογείται ένα Showcase, οπότε κατέληξαν να κάνουν ένα State of Play». Σημείωσε και πάλι ότι είναι πιθανό τα σχέδια να αλλάξουν. Αναμένει ότι το Showcase θα βοηθήσει στη συμπλήρωση του να καταλάβουμε το ημερολόγιο των νέων games της Sony. Αυτήν τη στιγμή γνωρίζουμε πολύ λίγα για τα επόμενα games της Ιαπωνικής εταιρείας, ενώ υπάρχουν games που δεν έχουν ακόμη ημερομηνίες κυκλοφορίας, όπως μια συνέχεια του Spider-Man της Insomniac.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2023 21:02 #269705 by Nikos Georgopoulos
Φήμη: Η Sony ετοιμάζει ασύρματα earbuds για το PS5




Καθώς και νέο headset.

Σύμφωνα με αναφορά του Insider Gaming , η Sony ετοιμάζει ασύρματα earbudsκαι νέο headset για το PS5.

Τα earbuds έχουν την προσωρινή ονομασία "Project Nomad" και θα έχουν διάρκεια μπαταρίας πέντε ώρες. Θα έρχονται μαζί με θήκη φόρτισης, η οποία θα φορτίζει και θα δέχεται updates μέσω USB-C από το PS5. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Sony αναφέρει και την λειτουργία noise cancelation. Το headset ονομάζεται προς το παρόν "Voyager" και θα έχει παρόμοιες λειτουργίες με το Inzone H7. Προς το παρόν, το βασικό headset που προσφέρει η Sony για το PS5 είναι το Pulse 3D.



Το Insider Gaming αναφέρει ότι και τα δύο είδη ακουστικών αναμένονται να κυκλοφορήσουν από την Sony μέσα στο οικονομικό της έτος 2023, δηλαδή ανάμεσα στον Απρίλιο του 2023 και τον Μάρτιο του 2024.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification