Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PS5: Γενική συζήτηση

10 Sep 2021 00:26 #255368 by Stathis Moose Stathopoulos
Shawn Layden, πρώην πρόεδρος της Sony: "Έφυγα γιατί έπρεπε να δώσω τόπο σε νεότερες γενιές"



Απέφυγε να μιλήσει για προστριβές με τον Jim Ryan.

Ο Shawn Layden, πρώην πρόεδρος της Sony Worldwide Studios, δήλωσε στο Bloomberg τον λόγο για τον οποίο παραιτήθηκε από την Ιαπωνική εταιρεία.

Ο Layden είπε συγκεκριμένα: "Είναι μια δραστηριότητα για νέα άτομα. Ένιωσα ότι αυτή ήταν μια καλή στιγμή για να σταματήσω και να επιτρέψω σε μια άλλη γενιά να κυκλοφορήσει το PS5 στην αγορά".

Σε ερώτηση για το αν είχε προστριβές με τον τωρινό επικεφαλής της Sony, Jim Ryan, ο Shawn Layden δεν μπήκε σε λεπτομέρειες και αρκέστηκε στο να πει: "Πιστεύω ότι έφυγα στην ιδανική στιγμή. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος".

Θυμίζουμε την πιο πρόσφατη δήλωση του Layden περί κόστους 200 εκατομμυρίων δολαρίων ανά PS5 game, δηλαδή διπλάσιο σε σχέση με το PS4.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Sep 2021 22:28 #255532 by Stathis Moose Stathopoulos
PS5 firmware update Σεπτεμβρίου με υποστήριξη σκληρών δίσκων



3D Audio σε ηχεία τηλεόρασης, αναβαθμίσεις στο user interface κ.α.

Η Sony θα κυκλοφορήσει αύριο 15/9 ένα σημαντικό firmware update για το PS5.

Το update έχει υποστήριξη για την θύρα M.2 SSD που επεκτείνουν την χωρητικότητα της κονσόλας. Θα μπορείτε να εισάγετε εσωτερικούς σκληρούς δίσκους 4ης γενιάς NVME SSD. Θα μπορείτε να εγκαταστήσετε κανονικά games σε αυτούς.

Το update θα δείχνει επίσης τις εκδόσεις για PS4 και PS5 του ίδιου παιχνιδιού, αν τις έχετε και τις δύο εγκατεστημένες. Πλέον η εμφάνισή τους είναι πιο ξεκάθαρη και βλέπετε ποια έκδοση έχετε.





Επίσης, θα υπάρχει υποστήριξη 3D Audio σε ηχεία τηλεοράσεων, κάτι που προηγουμένως υπήρχε στα headsets. Τέλος, θα υπάρχουν και νέα χαρακτηριστικά customization , ώστε να μπορείτε να κάνετε ταξινόμηση ή απόκρυψη εικονιδίων, στο Game Center, αλλά και Trophy Tracker, επίσης στο Game Center. Θα δείχνει μέχρι και πέντε Trophies ανά παιχνίδι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Sep 2021 20:55 #255706 by Stathis Moose Stathopoulos
Τα firmware updates σε PS5 και PS4 βελτιώνουν την απόδοση και το θέμα του CMOS battery αντίστοιχα



Σε games και CMOS battery αντίστοιχα.

Τα νέα firmware updates της Sony σε PS5 και PS4 βελτιώνουν την απόδοση, στα games και το CMOS battery αντίστοιχα.

Το PS5 Update 2.0 (21.02-04) βελτιώνει την απόδοση στα games, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Θα δείτε βελτίωση στο frame rate , της τάξεως π.χ. των 1-2 frames ανά παιχνίδι, σύμφωνα με το Digital Foundry.





Το νέο PS4 update (9.0.0) βελτιώνει αντίστοιχα το θέμα του CMOS battery, που εντοπίστηκε τον Απρίλιο. Θυμίζουμε ότι αν η μπαταρία της κονσόλας σταματούσε, τότε το ρολόι θα γινόταν reset σε μηδέν και τα games σε blu-ray ή και τα ψηφιακά games θα ήταν unplayable. Τώρα, ακόμα και κονσόλες PS4 με νεκρή μπαταρία μπορούν να παίξουν games, τα οποία δεν κολλάνε κατά την εκκίνηση. Θα μπορείτε να κερδίσετε και trophies, αλλά δεν θα αναγράφουν ημερομηνία, μιας και το σύστημά σας δεν θα αναγράφει πλέον την σωστή ώρα, λόγω του θέματος της μπαταρίας..





Για να παίζετε games στο PS4 ωστόσο, αφού η μπαταρία σας νεκρώσει, θα πρέπει να είστε διαρκώς συνδεδεμένοι στο Internet ή να αγοράσετε μια νέα μπαταρία.

Δείτε το PS5 firmware update με υποστήριξη σκληρών δίσκων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Sep 2021 17:24 #255827 by Κώστας Δαλακλίδης
Μεγάλη Βρετανία: Το PS5 έφτασε τις 1 εκατομμύριο πωλήσεις 3 βδομάδες νωρίτερα από το PS4

Το PlayStation 5 έγινε η νούμερο 1 σε ταχύτητα πώλησης κονσόλα της Sony στην Μεγάλη Βρετανία, αφού χρειάστηκε μόνο 39 βδομάδες για να φτάσει τις 1 εκατομμύριο πωλήσεις.

Ο αριθμός ορόσημο του 1 εκατομμυρίου πωλήσεων επιτεύχθηκε τον Αύγουστο. Το PS5 έφτασε τον αριθμό αυτό, τρεις εβδομάδες νωρίτερα από τον προκάτοχό του, το PS4. Σύμφωνα με το GamesIndustry.biz, το PS4 ήταν στην πραγματικότητα μπροστά από το PS5 στις πωλήσεις μέχρι τον Ιούλιο, σε μεγάλο βαθμό λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας του τελευταίου. Τα πράγματα όμως άλλαξαν όταν το απόθεμα έγινε ευρέως διαθέσιμο, αν και η κονσόλα είναι ακόμη δύσκολο να αποκτηθεί, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Πίσω από το PS5 βρίσκεται το Nintendo Switch, και ακολουθούν τα Xbox Series X και S.



Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων που έληξαν στις 28 Αυγούστου, 151.500 κονσόλες πωλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο συνολικά και 1,4 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους μέχρι τώρα. Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά περίπου 30% σε σχέση με τις πωλήσεις του 2020. Από το λανσάρισμά του τον περασμένο Νοέμβριο, το PlayStation 5 καταρρίπτει κάθε είδους ρεκόρ για τη Sony και την ευρύτερη επιχείρηση των  κονσόλων. Γρήγορα έγινε η μεγαλύτερη κυκλοφορία κονσόλας της Sony και συνέχισε να πουλάει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη κονσόλα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, οι παγκόσμιες πωλήσεις του PS5 ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια και ο αριθμός αυξάνεται σταθερά με κάθε τριμηνιαία ενημέρωση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Sep 2021 21:44 #255851 by Stathis Moose Stathopoulos
Sony: "Έχουμε μια τεράστια λίστα με προσθήκες για τα επόμενα firmware updates του PS5"



Τα ηγετική στελέχη βλέπουν το feedback των χρηστών.

Η Sony ετοιμάζει μια "τεράστια λίστα με νέα χαρακτηριστικά" όσον αφορά στα software updates του PS5.

Ο Hideaki Nishino, αντιπρόεδρος της Sony στο τμήμα εμπειρίας της κονσόλας, δήλωσε ότι "Θα προστεθούν νέα χαρακτηριστικά με έναν συναρπαστικό τρόπο στα επερχόμενα PS5 firmware update" και ότι η εταιρεία έχει "μια τεράστια λίστα από πράγματα" που ετοίμαζε πριν το λανσάρισμα της κονσόλας και σκοπεύει να τα ενσωματώσει".

Ο Nishino πρόσθεσε ότι: "Υπάρχουν ενδιαφέρουσες, συναρπαστικές και φανταστικές ιδέες στη λίστα. Ταυτόχρονα, λανσάρισμα το PS5 και λαμβάνουμε feedback μέσω των social media αλλά και μέσω των ΜΜΕ, της οικογένειας ή των φίλων. Έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα και το community ζητάει επίσης πολλά. Στο μέλλον θα έχουμε πολλά updates να κυκλοφορήσουμε. Δουλεύουμε για τις ανάγκες των χρηστών και θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα. Είμαστε εδώ για τους PlayStation fans".

Για να δούμε αν θα υπάρξουν υποστήριξη ανάλυσης 1440p, ποικιλία από refresh rates , αλλά και διάφορα άλλα αιτήματα χρηστών.

Δείτε τα updates της Sony σε PS4 και PS5 για το θέμα του CMOS battery.

Δείτε το PS5 firmware update με υποστήριξη σκληρών δίσκων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Oct 2021 01:56 #256276 by Stathis Moose Stathopoulos
Scalper από την Αθήνα έκανε pre-order PS5 Digital χωρίς να πληρώσει και θέλει να βγάλει 70 ευρώ



Scalper...χωρίς μπάτζετ.

Έχουμε συνηθίσει τους scalpers να αγοράζουν κονσόλες που δεν βρίσκει κάποιος στην αγορά και να κάνουν μεταπώληση σε υψηλότερη τιμή. Ο συγκεκριμένος όμως scalper μάλλον δεν...είχε τα χρήματα να αγοράσει κονσόλα και αποφάσισε να παίξει λίγο διαφορετικά την φάση.

Ένας wannabe "scalper" από Αθήνα έβαλε αγγελία στο Facebook Marketplace, ισχυριζόμενος ότι έχει κάνει προπαραγγελία την κονσόλα PlayStation 5 Digital από ένα κατάστημα Γερμανός. Το κατάστημα τον ειδοποίησε ότι η παραγγελία είναι έτοιμη. Ο scalper έχει βάλει στην αγγελία ένα κόστος 470 ευρώ. Θέλει λοιπόν να...πάτε μαζί του στο κατάστημα του Γερμανού στον Νέο Κόσμο, να δείξει την ταυτότητά του, να αγοράσετε το PS5 Digital και λογικά να δώσετε στο κατάστημα 400 ευρώ και σε αυτόν 70 ευρώ!

File Attachment:


Φυσικά όποιος κάνει κάτι τέτοιο θα έχει και την απόδειξη αγοράς στο όνομά του (όπως ισχυρίζεται ο "πωλητής" ως εγγύηση). Ο πωλητής έχει βάλει και το όνομά του στην αγγελία και φυσικά το κατάστημα του Γερμανού στον Ν. Κόσμο θα μπορούσε να ακυρώσει την παραγγελία, μιας και ουσιαστικά ο πελάτης δεν ενδιαφέρεται ο ίδιος να αγοράσει την κονσόλα.

Τα αποθέματα PlayStation 5 και Xbox Series X/S είναι ελάχιστα στην αγορά, ωστόσο σε ορισμένα καταστήματα εμφανίζονται κονσόλες για λίγες ώρες ή είναι διαθέσιμες μέσα σε λίγες ημέρες αν κάνετε προπαραγγελία. Επομένως θέλει απλά υπομονή και επιμονή.

Δείτε την [url=https://www.facebook.com/groups/pscgr/posts/3084035021843165/?__cft__[0]=AZWAx48KCCqY9igC3HHLUr8D7hv3S_6Qrqi1td9nfPKOe_MmPPLmgA0UIVxHen_WRszB9-Cw0Y86OEenNZT0PW-unzlJDcmoXv14xKErALIp6ssBY2OSNbG1ao7iD3MSGK7_dc0RjcKmNzbG-OybHI7s&__tn__=%2CO%2CP-R]συζήτηση στο Greek PlayStation Community[/url]. Στην ομάδα δίνουμε επίσης προτάσεις για το που θα βρείτε κονσόλες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Oct 2021 01:59 #256286 by Stathis Moose Stathopoulos
Sony: "Θέλουμε τα games μας να παιχτούν από εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμο"



Πιστεύει ότι 20-30 εκατομμύρια πωλήσεις για το καθένα είναι λίγες.

Ο Jim Ryan, διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment δήλωσε ότι θα ήθελε τα games της Ιαπωνικής εταιρείας να παιχτούν από εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα".

Συγκεκριμένα είπε: "Θα ήθελα να δω έναν κόσμο όπου τα games που φτιάχνουμε στο PlayStation θα παίζονται από πολλές δεκάδες εκατομμύρια κόσμο, ακόμα και εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμο. Τώρα η επιτυχία στην τωρινή γενιά κονσολών είναι όταν ένα παιχνίδι σε κονσόλες PlayStation φτάνει 10-20 εκατομμύρια πωλήσεις. Πιστεύω ότι τα γραφικά που φτιάχνουν οι εταιρείες ανάπτυξής μας είναι μία από τις καλύτερες τέχνες στον κόσμο. Το κοινό ανοίγει σε 20-30 εκατομμύρια πωλήσεις, αλλά με εκνευρίζει αυτός ο περιορισμός για τόσο υπέροχη τέχνη και διασκέδαση που δημιουργούν οι εταιρείες μας. Θα ήθελα να δω έναν κόσμο όπου εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα θα παίζουν τα games μας".





Ο Jim Ryan δεν διευκρίνισε πως η Sony θα καταφέρει να φτάσει σε τέτοια νούμερα. Πάντως, οι πωλήσεις του PS4 έχουν ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό τις 100 εκατομμύρια μονάδες και όλα δείχνουν ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και με το PS5.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Oct 2021 02:01 #256293 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Sony σκέφτεται να χτίσει ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στην Ιαπωνία



Semiconductors με χρηματοδότηση της Ιαπωνίας.

Με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά σε hardware parts, η Sony σκέφτεται να χτίσει ένα εργοστάσιο παραγωγής chip στην Ιαπωνία, με χρηματοδότηση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, η οποία σημειωτέον δεν έχει πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους στον κόσμο επί του ΑΕΠ (την πέρασε η Ελλάδα  με 236%), θέλει να χρηματοδοτήσει την Sony με 6,18 δις ευρώ. Το εργοστάσιο θα κατασκευάζει semiconductors (ημιαγωγούς) που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σε κάρτες γραφικών, PS5, Xbox Series X, Nintendo Switch και άλλες συσκευές. 

Οι semiconductors θα χρησιμοποιούνται και για αυτοκίνητα, κάμερες και άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί τελευταία από την κρίση (σ.σ. οι κάρτες γραφικών πάντως έχουν υποστεί το χειρότερο πλήγμα). Όλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters , το οποίο αναφέρει ότι το εργοστάσιο θα αρχίσει την λειτουργία του...το 2024. Κατά τα άλλα, η Ταϊβάν και η Κίνα έχουν μεγάλη παραγωγή ημιαγωγών εδώ και πολλά χρόνια. Η ζήτηση έχει επηρεάσει όλες τις κάρτες γραφικών και τις νέες κονσόλες.

Θυμίζουμε άλλωστε, ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft, δήλωσε ότι η έλλειψη σε κονσόλες θα συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι και το 2022. Η Toshiba, η οποία κατασκευάζει μικροτσίπ, δήλωσε ότι θα υπάρχουν ελάχιστα αποθέματα τουλάχιστον μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2022, πιθανόν έως και το 2023.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Oct 2021 17:08 #256457 by Blood Prince
Δεν ξέρω αν το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ.

To Backwards Compatibility είναι πολύ σημαντικό.

Γιατί ;

Παθαίνει black out το PS4 (άλλωστε μηχάνημα είναι) και δεν υπάρχουν άλλα PS4 στην αγορά γιατί σταμάτησε η παραγωγή.

Τι γίνεται ;

Θα έχεις ένα σωρό CD στην κατοχή σου και δεν θα μπορείς να τα παίξεις.

Δεν μπορώ να φανταστώ τι ένιωσαν οι κάτοχοι PS3 οι οποίοι ξέμειναν με CD χωρίς κονσόλα.

Οπότε τώρα τι κάνω ;

Χαλάει το PS4 και αγοράζω PS5 πχ και έτσι παίζω στην καινούργια κονσόλα τα παιχνίδια του PS4 που θέλω να ξαναπαίξω.

Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον φυσικά και αν θα θέλω να παίζω παιχνίδια σε κονσόλα αλλά αν ας πούμε το PS6 δεν θα υποστηρίζει BC θα στραφώ σε XBOX που θα υποστηρίζει πάντα.

To PS5 και γενικότερα κονσόλα 9ης γενιάς μπορεί να μην αγοράσω καθόλου.Δεν είμαι φανατικός gamer στο τρέχον διάστημα.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Oct 2021 16:51 #256485 by Κώστας Δαλακλίδης
Η DBrand αγνοεί το εξώδικο της Sony κι επιστρέφει για τρίτη φορά στα PS5 faceplates

Η εταιρεία που είπε στη Sony "κάντε μας μήνυση" και στη συνέχεια αναγκάστηκε να ακυρώσει την πώληση faceplates για το PS5, αφού η Sony απείλησε ότι θα τους μηνύσει πραγματικά, τώρα πουλά και πάλι faceplates για το PS5, αγνοώντας το εξώδικο της Sony.

Τον Φεβρουάριο, η καναδική εταιρεία Dbrand κυκλοφόρησε faceplates που ονομάστηκαν Darkplates, χωρίς να νοιάζεται για την προοπτική αψιμαχίας με την Sony. Την περασμένη εβδομάδα, η Dbrand αποκάλυψε ότι έλαβε μια επιστολή από τη Sony με νομικές απειλές και δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι τα Darkplates αποτελούν πλέον παρελθόν. Τώρα, η Dbrand αποκάλυψε ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο για τα faceplates του PS5, που ονομάζονται "Darkplates 2.0", και επιμένει πως αυτά τα faceplates δεν αφήνουν στην Sony περιθώρια για νέες νομικές απειλές.

Σε μια ανάρτηση στο reddit, η Dbrand είπε ότι έβγαλε από την πώληση μόνο τα αρχικά της Darkplates επειδή η Sony απέκτησε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και σχεδιασμού για το σχήμα των πλαϊνών πάνελ της κονσόλας. Η ανάρτηση της Dbrand αναφέρει: "Δεν πιστεύαμε ότι θα έπαιρναν ποτέ το δίπλωμα. Τελικά πήραν. Αλλά εμείς εδώ είμαστε". Η Dbrand είπε ότι είχε δύο επιλογές. Είτε να πολεμήσει τη Sony στο δικαστήριο, είτε "να ξεκινήσει από την αρχή".
Ο νέος σχεδιασμός των Darkplates ταιριάζει με την καμπυλότητα του κύριου σώματος της κονσόλας και προσθέτει αεραγωγούς, κάτι που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι βοηθάει με την θερμότητα. Σύμφωνα με την Dbrand "το πιο σημαντικό πράγμα στο οποίο βοηθάνε τα faceplates είναι ότι κάνουν το PlayStation 5 σας λιγότερο άσχημο". Τα νέα faceplates δεν φαίνεται να καλύπτουν το design του face button του PlayStation 5, κάτι για το οποίο η Sony είχε διαμαρτυρηθεί για τα αρχικά Darkplates.

Η Dbrand θα χρεώνει αυτά τα νέα Darkplates γύρω στα 59 δολάρια με δυνατότητα παραλαβής από το Ιανουάριο 2022 και μετά. Θα ετοιμάσει η Sony νέα νομική απειλή; Πιθανότατα. Η διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι η Dbrand έχει δημιουργήσει ένα πρωτότυπο σχέδιο για το οποίο δεν έχουν καμία βάση να ισχυριστούν παράβαση. H Dbrand τους προκαλεί λέγοντας πως “αν θέλουν να προσπαθήσουν, είναι καλύτερα να είναι έτοιμοι να πληρώσουν τα νομικά μας έξοδα."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification