Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PS5: Γενική συζήτηση

24 Feb 2021 10:38 - 24 Feb 2021 10:39 #246751 by Giorgos Tsolaridis
Οι Ινδοί gamers σαμποτάρουν τους scalpers του PS5

Όλες οι αγγελίες με τιμή μεγαλύτερη της επίσημης κατεβαίνουν σχεδόν αμέσως από το internet.Στις αρχές του Φεβρουαρίου, το PS5 κυκλοφόρησε στην Ινδία και από ότι φαίνεται οι κερδοσκόποι έσπευσαν να ξετινάξουν τα αποθέματα ώστε να δημιουργήσουν τις καταλληλότερες συνθήκες κέρδους, δηλαδή την έλλειψη στην αγορά. Ενδιαφέρον έχει ότι οι Ινδοί καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν την κονσόλα στην κανονική τιμή πώλησής της, μάχονται ενάντια των scalpers περιμένοντας την έλευση νέου αποθέματος και προσπαθώντας να κατεβάσουν τις αγγελίες των scalpers από το internet.

Φαίνεται πως  η εν λόγω τακτική έχει κάποιο αποτέλεσμα  καθώς όσες αγγελίες ανεβαίνουν με αυξημένες τιμές συγκριτικά με την επίσημη τιμή πώλησης της Sony, εντοπίζονται από ένα γκρουπ αφοσιωμένων υποψήφιων αγοραστών και αναφέρονται με αποτέλεσμα να κατεβαίνουν από το internet σχεδόν αμέσως. Οι scalpers πλέον δεν μπορούν να θέσουν πολύ υψηλές τιμές πώλησης και έτσι αναγκάζονται να χαμηλώσουν τις τιμές τους. Αυτό που συμβαίνει πλέον είναι ότι οι scalpers ζητάν από τους υποψήφιους αγοραστές να επικοινωνήσουν μαζί τους ώστε να τους ανακοινώσουν την πραγματική τιμή πώλησης.

Η προσπάθεια συντονίζεται μέσα σε πολλαπλές σελίδες των Reddit και Facebook και σε chats του WhatsApp. Ένας εκ των χρηστών αναφέρει: "Προσπαθούμε να αναφέρουμε κάθε αγγελία που έχει υψηλότερη τιμή από την επίσημη τιμή της κονσόλας ώστε να μην μπορούν να πουλήσουν σε υψηλότερες τιμές. Έτσι μπορεί να σταματήσουμε την κατάσταση πριν συμβεί ότι συνέβη και στις ΗΠΑ. Κάθε μέρα οι περισσότερες αγγελίες κατεβαίνουν πραγματικά πολύ γρήγορα. Η δράση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί έως ότου η Sony καταφέρει να προμηθεύσει περισσότερες κονσόλες στους Ινδούς καταναλωτές". 

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Feb 2021 00:47 - 26 Feb 2021 00:49 #246843 by Giorgos Tsolaridis
PlayStation State of Play Livestream: 02/2021 Kena, Oddworld Soulstorm και FF7 για το PS5 ξεχώρισαν.
 Δείτε όσα μας παρουσίασε η Sony στο State of Play Livestream Φεβρουαρίου.

00:00: Η παρουσίαση ξεκίνησε με ορισμένα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στο Crash Bandicoot 4, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει για PS4 και Xbox One και αναμένεται τον Μάρτιο για PS5 και Xbox Series X.

00:03: Παρουσιάστηκε ένα νέο gameplay video του Returnal, με ορισμένα skills και τοποθεσίες. Στο βίντεο ξεχωρίζει επίσης η αφήγηση. Το Returnal θα κυκλοφορήσει στις 13 Απριλίου για το PS5.

00:07: Παρουσιάστηκε το Knockout City. Team based Multiplayer Action game. Η λογική βασίζεται στο πέταγμα της μπάλας στον αντίπαλο και η αισθητική θυμίζει κάτι από 60's. Παρουσιάστηκαν τα modes Face off, Team KO (3v3). Θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαϊου.

00:09: Η εταιρεία ανάπτυξης Sloclap, παρουσίασε το Sifu, ένα 3D Beat 'Em Up με Ασιατική θεματολογία, στο οποίο τα βάζετε με συμμορίες. Θα κυκλοφορήσει για το PS5 το 2021.

00:10: Παρουσιάστηκε το Solar Ash της Annapurna Interactive και της εταιρείας ανάπτυξης Heart Machine. Το σενάριο βασίζεται στην πρωταγωνίστρια Rae που ελέγχετε και στη μαύρη τρύπα που καταπίνει τα πάντα. Θα κληθείτε να σώσετε τον κόσμο από αυτό πηδώντας από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, κάνοντας dash και βάζοντάς τα με διάφορα πλάσματα. Τα γραφικά είναι  l ow-poly και έχουν μέτριο σχεδιασμό. Θα χρειαστείτε ταχύτητα και ακρίβεια στα χτυπήματά σας. Ένα boss fight που είδαμε στο βίντεο είχε κάπως μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Θα κυκλοφορήσει το 2021 για PS4 και PS5.

00:13: Παρουσιάστηκε τρέιλερ του Five Nights at Freddy's: Security Breach, που έρχεται το 2021.

00:15: Το Platform Oddworld Soulstorm είχε λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Θα αξιοποιεί το haptic feedback του DualSense, καθώς θα νιώθετε μέχρι και το καρδιοχτύπι του ήρωά σας. Θα λύνετε γρίφους και θα χρησιμοποιείτε εξοπλισμό και τους συμπολεμιστές σας. Το gameplay θα υποστηρίζει Scavenge, loot, pickpocket items για crafting. Θα παίζετε και ως non-lethal pacifist, αν το επιθυμείτε. Θα υπάρχει επίσης μυστικιστική δύναμη που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και που κάποιες φορές θα αξιοποιείται εις βάρος των συμπολεμιστών σας. Θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου για PS5 και PS4 και θα είναι δωρεάν για τους συνδρομητές PS Plus.

00:18: Και με τούτα και με Kena...φτάσαμε στο Kena: Bridge of Spirits, ένα πολυαναμενόμενο παιχνίδι δράσης, με το οποίο το chat της Sony "πήρε φωτιά". Η εταιρεία ανάπτυξης Emberlab έδειξε ένα gameplay trailer, το οποίο για πρώτη φορά περιείχε voice acting της Kena και ενός σοφού γέροντα. Επίσης, στο βίντεο θα δείτε και ορισμένες από τις δυνάμεις της Kena, ενώ παρουσιάστηκαν και πολυάριθμα είδη εχθρών, combos και parkour. Στο τέλος του βίντεο, η Kena φοράει μια μάσκα και αντιμετωπίζει ένα boss. Το Kena θα κυκλοφορήσει στις 24 Αυγούστου για PC, PS5 και PS4.

00:22: Σειρά είχε το Deathloop της εταιρείας ανάπτυξης Arkane Studios (Dishonored) για το οποίο παρουσιάστηκε ένα gameplay trailer. Ως γνωστόν, στόχος σας θα είναι να ξεφύγετε από ένα time loop στο οποίο είστε εγκλωβισμένος.00:26: Η παρουσίαση της Sony έκλεισε με ένα τρέιλερ του Final Fantasy VII Remake Intergrade, που ουσιαστικά θα αποτελέσει την ειδική έκδοση του Final Fantasy VII για το PS5.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Feb 2021 00:53 #246845 by Blood Prince
To Kena Bridge of Spirit φαίνεται ενδιαφέρον για το PS4.Αναμένουμε και άλλα παιχνίδια.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Feb 2021 18:34 - 26 Feb 2021 18:35 #246873 by Γεώργιος Χιντζιδης-Τοπαλιδης
Έχει γίνει χαμός με το Final Fantasy 7 καθώς η Square Enix εκτός από το Remake και παλιότερα την ταινία και τα υπόλοιπα FF7 games τώρα ετοιμάζει καινούργιο event με τη Yuffie και νέες προσθήκες αλλά και καινούργια games πάνω σε αυτό για Android και Ios. Προσωπικά μου αρέσει πολύ αυτό και μακάρι να κάνουν το ίδιο και για μερικά ακόμα Final Fantasy όπως το 9.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2021 13:21 - 27 Feb 2021 13:22 #246896 by Giorgos Tsolaridis
O Jim Ryan σχολιάζει το πρόβλημα διαθεσιμότητας του PlayStation 5
"Εργαζόμαστε όσο πιο σκληρά μπορούμε."
Το PlayStation 5 της Sony αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα διαθεσιμότητα και φαίνεται πως το πρόβλημα θα επιμείνει.
Ο πρόεδρος του PlayStation Jim Ryan  σχολίασε  τα προβλήματα restock που αντιμετωπίζει η εταιρία και υποσχέθηκε ότι το stock θα αυξηθεί με τον καιρό. Ο Ryan δήλωσε τα εξής: “Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εργαζόμαστε όσο πιο σκληρά μπορούμε. Το ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν ένα PS5 και δεν μπορούν να βρουν. Πραγματικά λυπάμαι για αυτό και προφανώς είμαστε ευγνώμονες που η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη.
”Ο Ryan επισήμανε ότι η Sony είχε πουλήσει 4.5 εκατομμύρια PS5 μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Ακόμα, δήλωσε πως από την πανδημία δεν επηρεάστηκαν μόνο τα video games αλλά και η εφοδιαστική αλυσίδα. Ειδικότερα δήλωσε: “Ένα μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην αγορά των ημιαγωγών. Ξέρετε, είτε είναι αυτοκίνητα, smartphones, PC ή κονσόλες, τα προβλήματα σε όλους αυτούς τους τομείς είναι γνωστά. Έπρεπε να μεταβούμε σε ένα μοντέλο διανομής που είναι εξ’ ολοκλήρου online και αυτό είναι κάτι που δεν το έχουμε ξανακάνει.”Σε μια άλλη του  συνέντευξη  ο Ryan δήλωσε τα εξής: “ Η ζήτηση ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτό που περιμέναμε. Αυτό, σε συνδυασμό με τις επιπλοκές που δημιουργεί η πανδημία οδήγησε σε μειωμένη παραγωγή.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2021 14:15 - 27 Feb 2021 14:16 #246919 by Giorgos Tsolaridis
Joe Biden: "Θα διερευνήσουμε το θέμα έλλειψης semiconductors που χρειάζεται για τα PS5 και Xbox Series X/S" Η έρευνα θα διαρκέσει 100 ημέρες.Ο νέος πρόεδρος της Αμερικής, Joe Biden,  δήλωσε ότι θα υπάρξει έρευνα για τα αίτια καθυστέρησης παραλαβής των semiconductors  (ημιαγωγών) που απαιτούνται για την κατασκευή των PS5 και Xbox Series X.
Με τις καθυστερήσεις προμήθειας νέου hardware από την Κίνα, λόγω του κορωνοϊού, τα δεδομένα επηρεάζουν και την Αμερικάνικη οικονομία. Ο Biden ξεκίνησε την διεξαγωγή μίας έρευνας, η οποία θα διαρκέσει 100 ημέρες και θα εξετάσει το πως παράγονται οι semiconductors. Στη συνέχεια θα εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις και στρατηγικές.

Οι εταιρείες Apple, Sony, AMD και Qualcomm είχαν ειδοποιήσει τον Biden για τα προβλήματα προμήθειας νέων semiconductors και τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την οικονομία, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Ο Biden δήλωσε ότι τα εξαρτήματα αυτά "παίζουν σημαντικό ρόλο για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που τροφοδοτούν την οικονομία μας και συνεισφέρουν στην Αμερικανική καινοτομία, ενώ ενισχύουν και την Εθνική μας ασφάλεια. Η έρευνα, ο σχεδιασμός και η κατασκευή τους αποτελεί εθνική μας προτεραιότητα".
Η έλλειψη των semiconductors είναι ο σημαντικότερος λόγος έλλειψης των Xbox Series X και PS5 από την αγορά, αλλά και hardware, όπως οι κάρτες γραφικών, τα laptop κ.α. Ακόμα και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην κατασκευή νέων μοντέλων.Ο Biden  αναζητά χρηματοδότηση 37 δις δολαρίων ώστε να αυξήσει την παραγωγή των τσιπ .

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Mar 2021 16:25 - 02 Mar 2021 16:26 #247130 by Giorgos Tsolaridis
Το Oddworld: Soulstorm θα είναι δωρεάν για τα μέλη του PS Plus
Όταν κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.
 Στα πλαίσια του PlayStation State of Play, η Sony ανακοίνωσε ότι το Oddworld: Soulstorm θα διατεθεί δωρεάν για όλους τους συνδρομητές του PS Plus, όταν θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.
Το Platform Oddworld Soulstorm είχε λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα άλλα games της χθεσινής παρουσίασης της Ιαπωνικής εταιρείας. Θα αξιοποιεί το haptic feedback του DualSense, καθώς θα νιώθετε μέχρι και το καρδιοχτύπι του ήρωά σας. Θα λύνετε γρίφους και θα χρησιμοποιείτε εξοπλισμό και τους συμπολεμιστές σας. Το gameplay θα υποστηρίζει Scavenge, loot, pickpocket items για crafting. Θα παίζετε και ως non-lethal pacifist, αν το επιθυμείτε. Θα υπάρχει επίσης μυστικιστική δύναμη που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και που κάποιες φορές θα αξιοποιείται εις βάρος των συμπολεμιστών σας.

Το 3D Platform της Oddworld Inhabitants θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου για PC, PS5 και PS4 και θα είναι δωρεάν για τους συνδρομητές PS Plus.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Mar 2021 17:22 - 02 Mar 2021 17:26 #247142 by Giorgos Tsolaridis
Φἠμη: To PS5 update που θα επιτρέψει την εσωτερική θύρα επέκτασης χωρητικότητας θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg.Οι ιδιοκτήτες PS5 θα χρειαστεί να περιμένουν περισσότερο πριν επεκτείνουν τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο της κονσόλας τους.
Σύμφωνα με το Bloomberg  η λύση της Sony στο πρόβλημα της χωρητικότητας θα έρθει κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.

Σε αντίθεση με την Microsoft, η οποία πρότεινε στους καταναλωτές της από την πρώτη μέρα SSD δίσκους ώστε να επεκτείνουν την χωρητικότητα της κονσόλας τους, η Sony επέλεξε μία πιο ανοικτή προσέγγιση, όπου οι καταναλωτές θα μπορούσαν να αγοράσουν έναν M.2NVMe SSD για τον ίδιο λόγο. Κάθε PS5 έχει μία κενή M2 θύρα όπου μπορεί να συνδεθεί ο επιπλέον σκληρός δίσκος, όμως το πρόβλημα είναι ότι η Sony δεν έχει επιβεβαιώσει ποια μοντέλα της μπορούν να αγοράσουν οι καταναλωτές για μία ομαλή λειτουργία του PS5.
Ο lead system architect της Sony, Mark Cerny, ζήτησε από τους καταναλωτές να περιμένουν προτού αγοράσουν επιπρόσθετο αποθηκευτικό χώρο έως ότου η εταιρεία εγκρίνει συγκεκριμένα μοντέλα.

Στην αναφορά του Bloomberg γίνεται λόγος για ένα update το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι, το οποίο θα βελτιώσει την λειτουργία των ανεμιστήρων για αποδοτικότερη ψύξη. Το update θα προσθέσει και συμβατές μονάδες αποθήκευσης λύνοντας τελικά το πρόβλημα περιορισμένης χωρητικότητας στο PS5. 

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Mar 2021 12:00 - 03 Mar 2021 12:00 #247225 by Giorgos Tsolaridis
O Mark Cerny, σχεδιαστής του PS5, πήρε Platinum στο Demon's Souls Remake
Το βρήκε πιο εύκολο από το Cuphead.
Ο lead system architect των PS4 και PS5 φαίνεται ότι δεν αστειεύεται όταν παίζει. Όταν ξεκινάει να παίζει κάτι, τότε συνήθως καταφέρνει να προσθέσει στην συλλογή του το Platinum Trophy. Τα ρεκόρ του είναι εντυπωσιακά καθώς έχει ολοκληρώσει την λίστα των trophies σε μερικά πολύ δύσκολα video games. Στην συλλογή του μετράει trophies από τα The Witness, The Talos Principle, God of War, Invisible και πολλά ακόμα.Ο Mark Cerny, πριν από λίγο καιρό έκανε επίδειξη όλων των trophies του Cuphead ενώ εχθές επανέλαβε το ίδιο, αυτή τη φορά με το Demon's Souls. Ο ίδιος δήλωσε ότι το να ξεκλειδώσει όλα τα trophies του Demon's Souls ήταν ευκολότερο από το να κάνει το ίδιο στο Cuphead.
Δείτε το σχετικό Tweet.
Στο ενδιάμεσο μεταξύ των Platinum Trophies των Cuphead και Demon's Souls, ο Mark Cerny κατάφερε να προσθέσει κι άλλα ευκολότερα Platinum Trophies επίσης, όπως τα Astro's Playroom, The Pathless και Bugsnax.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Mar 2021 13:00 - 03 Mar 2021 13:01 #247245 by Giorgos Tsolaridis
Κινέζοι έκαναν hack το PS5 και το έβαλαν να κάνει mine cryptocurrencies
Εκμεταλλευόμενοι την κάρτα γραφικών του.
Σύμφωνα με Κινέζικα forums και sites, κάποιοι Κινέζοι έκαναν hack το PS5 και το έβαλαν να κάνει mine cryptocurrencies με ταχύτητα 99 MH ανά δευτερόλεπτο υποστηρίζοντας τον NBMiner έναν αλγόριθμο του Etherium.
Ο συγκεκριμένος αριθμός δεν ακούγεται σωστός καθώς ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών του PS5 είναι βασισμένα στην μονάδα RDNA-2, η οποία χρησιμοποιείται και για σειρά καρτών γραφικών RX 6000. Μία έρευνα από το TweakTown έδειξε ότι η κάρτα γραφικών της AMD RX 6900 XT δεν μπορεί να κάνει minining με περισσότερα από 60 MH ανά δευτερόλεπτο.
Παρόλο που το συγκεκριμένο νούμερο μπορεί να μην είναι τελείως ακριβές, κάποια cryptocurriencies, όπως τα Bitcoin και Etherium, μπορεί να θελήσουν εκμεταλλευτούν αυτή την δυνατότητα του PS5, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν ακόμα περισσότερο τα αποθέματα της κονσόλας. Αν όμως αποδειχτεί αλήθεια, η Sony ίσως κάνει άμεσες διορθώσεις για να το σταματήσει.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification